Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Aktuelles

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 16.06.2013, 17:08
the_last_time

Standard

@BosphorusTaurus

Burda ciddi konularda, sikisinca küfürlere basvurmadan argümanlarla cevep veren tek üye sensin. Anlasilan iyi bir Türk kültürü terbiyesi almissin. Cogu internetteki sözüm ona gizlilikten faydalanarak insanlara en agir ve en kötü küfürleri ediyor. Simdi gelelim oy meselesine..
Ben zaten CHP'ye oy vermemin sebebi sirf son Türk vatan parcasini kurtaran ve modern, cagdas ve bagimsiz son Türk devletini kuran Atatürk'ten ziyade veriyorum cünkü Atatürk'ün nerdeyse 80 sene önce öngördügü dogrulari ve düsüncelerini taktir ediyorum. CHP'ye su an oy vermemin tek sebebi bu, ne azi ne de fazlasi..
CHP'nin muhalefeti fevkalade kötü bu durumlarda hükümetten yeri gögü inleterek hesap soracagina, bir suskunluk icerisindeler.. Ama bunra ragmen %35'leri zorluyor CHP.. Cünkü Atatürk'ün ölüsü bile gölgesi bile Türk Milletine umut veriyor..
MHP'ye gelince, MHP'nin miladi doldu artik, MHP'miys BBP'ymis, bunlar Amerikan icaati bir Türk-Islam sentezinin sonucudur.. Sovveyetler Birligi'nin komunizimi baska ülkelere göndermesin diye ürettigi "yesil kusak projesidir" Güney Amerika'da da Katolik-Espanyol sentezi falan filan üretiyorlardi..
Bir insan fevkalade hem milliyetci hem dindar olur, ama MHP böyle bir sey degil, baska bir sey.. Miladi dolmus bir sey..
Eger bir ideoloji ayakta durmak icin "düsman bir ideolojiye" muhtac ise, o ideoloji saglikli bir dünya görüsü degildir.. Saglikli bir dünya görüsü sözüm ona "dosta düsmana karsi" kimseye muhtac duymayan bir ideolojidir..
Bu cercevede mesele ele alinirsa, hem MHP ve BBP, hem AKP, hemde BDP bu sartlari yerine getiremez..
Ortaya iyi kötü bi CHP kaliyor, CHP daha basarili olmasi icin genc bir genel baskana ihtiyaci var.. Benim görmek istedigim adam, Muharrem Ince, ya da ikinci secenek Mustafa Sarigül.

Geändert von the_last_time (16.06.2013 um 17:18 Uhr).
Alt 16.06.2013, 17:28
the_last_time

Standard

AKP hükümeti bindirilmis kitalari getirmis Istanbul'a... Bu her türlü kolayliklara ve zorunlu gelme emirine ragmen.. Sen bitmissin AKP ama farkin yok... 1 Milyon dediler 100.000 kisi zor topladilar üstelik hersey beles..

Diger taraftakiler, dayaga ragmen, gaza, copa, her türlü engellere ragmen, örnegin, traffik aracaclarina yol vermemeler, otobüs, tren ve deniz yolu seferlerine iptallere ragmen yürüyerek geliyorlar..

Bittmissin AKP! Bitmissin.. Egemen Bagis'i kötünün icinde iyi diye severdim ama Taksime giden herkesi terrörist ilan ettikten sonra ona sunu demek isterdim: oğlum bak git

Basbakan soruyor, ve koyunlar da meliyor.. Kuala Lampur var mi? Burda, Saraybosna var mi?, Küdüs var mi? Hahahah.... Burda... Türk Milleti var mi? NERDE, NERDE

AKP’liye herşey beleş! okumak icin buraaya tiklayin

Geändert von the_last_time (16.06.2013 um 17:41 Uhr).
Alt 16.06.2013, 21:17
BosphorusTaurus

Standard

Zitat:
Zitat von uno Beitrag anzeigen
Insanda karakter önemli,omurgasiz olmamali dik durabilmeli.Yalan söyleyen camur atan erkek olamaz.pkk'li oldugumu söylüyorsun, cahil oldugumu söylüyorsun.aksini ispat ederim ama etmiyorum.öyle bil,senden olmayan herkes pkklidir senin egitiminde,nassiii bi egitimse artik.

geziparki olaylari icin,halka ve eylemcilere siddet iceren düsüncen pkk'dan daha tehlikeli.

google images'e engels ve marx yaz tiplerini iyi belle... herhangi bir gazete küpüründe görünce kanma tiplerine, onlar peygambere benzeyen allahsizlardir,peygamber belleyip evinin duvarlarina asmayasin diyedir bu cabam.
Gitgide konudan cikiyorsun.

Bu profilinde 7. msjin, onceki profilinde bilmem kac tane msj attin ve halen PKK'yi teror orgutu olarak adlandiramiyorsun. Dedim ya, PKK'ya kendisini sorsan 'halk'tir. BARIS'tan bahsederler ama coluk cocugu katletmekten cekinmezler, koy basmaktan cekinmezler. Ogretmen, muhendis oldurmekten, is makineleri yakmaktan cekinmezler. Bunlarin hepsi yasandi. Ve sen halen onlara terorist diyemiyorsun, niteliksizsin. Mide bulandiricisin.

Ben surada senden baska kimseye PKK'li demiyorum, sempatizan demiyorum. Burada APO'yu lider ve ENDER kisilik olan goren sensin, bunu acik acik msjlarinda da yazdin.

Ben ne diyorum sen halen engels marx diyorsun. Benim peygamberim sonuncusu Hz. Muhammed olmak uzere butun peygamberler. Marx, APO da PKK ve sempatizanlarinin peygamberi. Boyle coluk cocuk muhabbetlerine dahil etme beni.

Zitat:
Zitat von the_last_time Beitrag anzeigen
@BosphorusTaurus

Burda ciddi konularda, sikisinca küfürlere basvurmadan argümanlarla cevep veren tek üye sensin. Anlasilan iyi bir Türk kültürü terbiyesi almissin. Cogu internetteki sözüm ona gizlilikten faydalanarak insanlara en agir ve en kötü küfürleri ediyor. Simdi gelelim oy meselesine..
Ben zaten CHP'ye oy vermemin sebebi sirf son Türk vatan parcasini kurtaran ve modern, cagdas ve bagimsiz son Türk devletini kuran Atatürk'ten ziyade veriyorum cünkü Atatürk'ün nerdeyse 80 sene önce öngördügü dogrulari ve düsüncelerini taktir ediyorum. CHP'ye su an oy vermemin tek sebebi bu, ne azi ne de fazlasi..
CHP'nin muhalefeti fevkalade kötü bu durumlarda hükümetten yeri gögü inleterek hesap soracagina, bir suskunluk icerisindeler.. Ama bunra ragmen %35'leri zorluyor CHP.. Cünkü Atatürk'ün ölüsü bile gölgesi bile Türk Milletine umut veriyor..
MHP'ye gelince, MHP'nin miladi doldu artik, MHP'miys BBP'ymis, bunlar Amerikan icaati bir Türk-Islam sentezinin sonucudur.. Sovveyetler Birligi'nin komunizimi baska ülkelere göndermesin diye ürettigi "yesil kusak projesidir" Güney Amerika'da da Katolik-Espanyol sentezi falan filan üretiyorlardi..
Bir insan fevkalade hem milliyetci hem dindar olur, ama MHP böyle bir sey degil, baska bir sey.. Miladi dolmus bir sey..
Eger bir ideoloji ayakta durmak icin "düsman bir ideolojiye" muhtac ise, o ideoloji saglikli bir dünya görüsü degildir.. Saglikli bir dünya görüsü sözüm ona "dosta düsmana karsi" kimseye muhtac duymayan bir ideolojidir..
Bu cercevede mesele ele alinirsa, hem MHP ve BBP, hem AKP, hemde BDP bu sartlari yerine getiremez..
Ortaya iyi kötü bi CHP kaliyor, CHP daha basarili olmasi icin genc bir genel baskana ihtiyaci var.. Benim görmek istedigim adam, Muharrem Ince, ya da ikinci secenek Mustafa Sarigül.
Tesekkur ederim.

Burada insanlarin CHP'ye oy vermelerinin ana nedeni Ataturk zaten, Kilicdaroglu vb. degil. Tek partili donemden beri Ataturk ideolojisi sayesinde CHP oy kazaniyor. Kilicdaroglu samimi ve durust bir adam, ama cogu CHP'linin dusundugu gibi, politika konusunda yetersiz. Hal boyle olunca meydan Erdogan'a kaliyor. Bir de bizim gibi milletler dobra konusan, bagira cagira konusan, meydan okuyan liderleri destekler genelde, oryantal ulkelerde bu isler boyle. Hitap tarzi da onemli. Kilicdaroglu cok mutevazi ve uysal. Allah'in dolandiricisi Cem Uzan bile meydanlarda bagira cagira is yaparak neredeyse %10 barajini geciyordu. Cok sukur tum dolandiriciligi ortaya cikti. Su an Fransa'da.

CHP'nin onunde 3 baskan adayi oldugunu dusunuyorum:
* Mustafa Sarigul
* Muharrem Ince (dusuk ihtimal)
* Turkiye Barolar Birligi Baskani Metin Feyzioglu (bu adamin sansi daha fazla, cok da tehlikeli)

Hangisinin gelecegini zaman gosterecek, sahsen M. Feyzioglu'nun CHP baskani olacagini dusunuyorum.

MHP'nin miladinin dolma sebebi Bahceli'nin bayagi sloganlari. Artik tat vermiyor. Yenilige ihtiyaci var. Ne zaman teror var o zaman bundan nemalaniyor.

Kazlicesme mitingiyle alakakali diger mesajinda ise. IBB, IETT otobuslerinin kiralandigini soyledi. Bazilari ''benim vergimle miting yapamazsin!!'' vb. diyor Erdogan'a. Zaten onlarin vergileriyle miting yapilmiyor, parti butcesi mitinglere ve propagandaya ayriliyor. Oy basina her parti 7.6 TL alir. CHP parti butcesini carcur ediyorsa bu soru asil onlara sorulmali, CHP butceleriyle neler yapiyor acaba? Almanya'dan Taksim meydanina piyanist mi getiriyor? Bir alman piyanist neden almanya'dan Turkiye'nin en atesli alanina gelir para odenmese? Biber gazi, jop yeme pahasina.

Su meydanda en az 300 000-350 000 kisi vardi. Bir arkadasim teknesiyle Balikesir'den geldi, kalabaliktan meydana giremedi. Dikkatini cektiyse Erdogan miting icin Taksim Meydani'ni hic tercih etmiyor, gerek alan olarak dar oldugundan gerek gerginlik cikarmak istemediginden gerekse o meydanin yogun kullanimindan dolayi. Bu yuzden Kazlicesme'yi tercih ediyor.

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/50964...e-konustu.aspx

Sonuc olarak Gezi protestolarinin amaci hepimizin bildigi gibi hukumeti devirmek. Askeri darbeyle bunu yapmak istediler ama darbecilerin cogu iceri tikandi, firsat bulamadilar. Bu ulke darbe yasamamali, darbenin kimseye faydasi yoktur. O zaman ne yapilmali? Adam gibi siyasetle bu elde edilmelidir. Bu cok basit bir cozum yontemi.

Benim ev CHP'nin kalesi Kadikoy taraflarinda, anlayacagin tencere tava cezve sesinden uyuyamiyoruz, secim olsa da kurtulsak

Geändert von BosphorusTaurus (16.06.2013 um 21:25 Uhr).
Alt 17.06.2013, 00:52
BosphorusTaurus

Standard

Zitat:
Zitat von xAurumx Beitrag anzeigen
Eskiden daha cok karisikti burasi, modlar bile bir kac tane nick alip ortaligi karisitiriyordu. Simdi vaybeeyi basi bos biraktilar. Ancak sikayet edersen, belki siliyorlar.

Daha bundan senelerce evvel biraz normaldi. Simdi ise bir kisiden baska öyle fazla ortaligi karistiran yok. Bu bir kisinin cok nicki var, bazilari cok eski, kadin ve erkek nickleri. Bu da forumda. Muhakkat ki bir cogunun bir kac nicki vardir, ama bu önemli degil, önemli olan davranislar ve maksat.

Bazi insanlar gercek yasamla, hayali ayirt edemiyor, kendi dünyalarinda yasiyorlar. Insan görünce, böyle insan da varmis diyor. Insanliktan disari cikmislar, ne kendilerine ne de baskalarina saygilari var. Onlarla normal konusmakla, iyilikle bas gelemezsin. Herkes bu yüzden burda fazla durmuyor, hemen gidiyorlar. Herkese göre degil. Ondan her zaman burda durmakta insanin charakterini bozabilir. Fazla girmicen, yada arayla girecen, veya hic girmiceksin, bu da en iyisi herhalde. Internetin yan tesirleri iste.
Biraz konu disi olacak ama bir seyi duzeltmem lazim.
Mesajimi yanlis anlamissin ya da ben iyi ifade edememisim. Forumdaki diger yazismalari okudugum kadariyla asagidaki mesajimda asil kastim sen idin, 'Mirakel' profili icin. Zaten bunu ''Muhakkat ki bir cogunun bir kac nicki vardir, ama bu önemli degil'' diyerek onaylamissin. Bu ONEMLI. Neden insanin 1'den fazla profil kullaniyor olmasi onemli olmasin? Farkli farkli karakterler sahtekarlik degil mi? Ya da, biri sahte profil kullaniyor diye illa bizim de mi kullanmamiz gerek? Bunlar (sahte profiller + dedikodular) bos isler.

Asagidaki msjimda bazi mesajlarin mantikli derken forumdaki PKK sempatizanliginin farkinda olmani kastettigimi de belirtmem gerek. Benim forumda asil rahatsiz oldugum konu bu. Sagolsunlar site yoneticileri bu teroru yuceltme konusunda gerektigi kadar hassas, su ana kadar.
Zitat:
Zitat von BosphorusTaurus Beitrag anzeigen
Guzel soylemissin (diger bazi msjlarin da mantikli). Bir sorum olacak, eskiden de bu kadar sahte profil var miydi gerek forumda gerek vaybee'nin tamaminda? Sahtekarlik bazi insanlarin damarina islemis zaten. Herkes 1 profil kullansa daha etik olmaz mi?

Geändert von BosphorusTaurus (17.06.2013 um 00:54 Uhr).
Alt 17.06.2013, 08:59
Zulfiqar

Standard

arkadaslar cahil olmayin ve tabularinizi yikin.

uno arkadasimizda bizim vatandas ve pkkli degil.

bazen bir konuyu isleyebilmek icin cok uc konusmak gerekiyor, ancak o zaman insanlari bu konulara dikkatini cekiyorsun.

bu yüzyilda insana tapacak kadar cahil olmamamiz gerekiyor.

birakin apoyu atatürkü lenini marxi....

bu insanlari cumhuriyetin asimilasyon politikasiyla dislayarak pkknin cikmasina neden oldu.
bugün hala bu konulari konusamiyorsak yarin baska bir terör grubu olusup hersey yeniden baslar.

aurum, oc lastosch ve diger tahsilsiz insanlarin bunu anlamadigini biliyorum ama bosporus uno medicus ve sevtaptan ileri görüs ve her konuyu medeni konusma kabiliyetine sahip oldugunu düsünüyorum.

lütfen tahsilsiz insandan farkiniz oldugunu gösterin. silah cekerek degil, fikir alis verisi ile ortak noktalarinizi bulun.

ps. dün akp mitinge ulasim akp tarafindan saglandi (karsilandi) ve hicbir sekilde devlet tarafindan karsilanmadi. bu tür ucuz yalanlara inanmayin. chp parasini kaybettigi davalara harciyor. sadece kemal kivirdaroglu gecen sene 1.2 milyon tl tazminati chp kasasindan ödedi. 1.2 milyon ile her ilde chp mitinge beles ulasim saglanir

pps. sizler yanlis düsüncelere kapilmadan sunu aciklayayim. uno ile benim hicbir sekilde fikirlerimiz uyusmuyor.
Alt 17.06.2013, 11:16
Benutzerbild von sevtap05
sevtap05 sevtap05 ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard

Chp gencleri ancak kiskirtmakla oy alacagini saniyor, Eger onlari biraz düsünseydi dünyada hala bu kadar bibergazi gören insanlarin üstünde tespit edilmedigi halde, onlara durun, demokratik yoldan cözelim problemlerimizi, surda ne kaldi, derdi.Ama atatürkü kalkan yaparak, onu Idol gören gencleri kullanarak siyaset yapiyor, o gencler ilerde sakat cocuklar dünyaya getirirse CHP onlara özel Fon acar degilmi??!!

zaten bunlarin ismi (eylemciler) beyaz türk tabiri caizse mason
ergenekon olaylarinda bayasi temizlendi
esas saf türklerimiz canakkalede anafartalarda cephelerde sehit oldu
önceki olusum laik yani din devlet isleri karistirilmaz yine öyle ama basörtüsü yüzünden bazi olaylar baska yerlere cekiliyor
Cogunluk köken ermeni yahudi mecliste önceki görev yapanlarin birsürü vatan evladimiz sehit oldu
aselsan mühendislerimiz mesela kendi ucak larini gelistiren bir türkiye bazi yabanci gücler mühendislerimizi sehit ettiler neden savunma güclerini disardan alsin diye

ama ne oldu mühendislerimizi sehit ettiler simdi ise önemli mühendislerimiz koruma altinda
türkiyenin hava kalkani sistemini tek basina olusturmasini bazi dis gücler istemiyor
ama simdi öylemi savas ucamizi heronlarimizi tanklarimizi kendimiz üretir hale geldik
türkiyede uygulanan saglik reformu amerikada japonyada bazi avrupa ülkelerinde yok

Türk milletini hic bir Ülke cekemiyor neden gecmislerini unutamiyor türk lük türk tarihi sanli serefli her türlü medeniyeti barinda barindirmis buram buram tarih kokan bir memleket

Erdogan verteilt nun von OBEN nach UNTEN, was natürlich der elitären Oberschicht nicht gefällt, weil sie den Kuchen nicht mit der Mehrheit teilen wollen

Geändert von sevtap05 (17.06.2013 um 11:30 Uhr).
Alt 17.06.2013, 11:52
BosphorusTaurus

Standard

Internette saatlerini komplo teorileri zirvaliklarini izleyerek geciren biri degilim, ama su videoya ozellikle 11 dakikanizi ayirmanizi isterim.

Gezi Parki olaylarinin nasil planlanmis bir darbe girisimi oldugunu diger devrimlerle birlikte ornek vererek ve karsilastirarak anlatan kisa bir video. Turkce altyazili.

Bunu izleyen biri olaylarin amacinin ne oldugunu ve nasil taktikler izlendigini farkedecegini dusunuyorum, israrla oneriyorum:

Gezi Parkı İle Yurt Dışındaki Eylemlerin Benzerliği (11 dk)

https://www.youtube.com/watch?v=BONdCctmaBE

Belgeselin orijinali: THE REVOLUTION BUSINESS (27 dk)

https://www.youtube.com/watch?v=7RfB1c0-9nQ
Alt 17.06.2013, 11:55
the_last_time

Standard

Zitat:
Zitat von sevtap05 Beitrag anzeigen
Chp gencleri ancak kiskirtmakla oy alacagini saniyor, Eger onlari biraz düsünseydi dünyada hala bu kadar bibergazi gören insanlarin üstünde tespit edilmedigi halde, onlara durun, demokratik yoldan cözelim problemlerimizi, surda ne kaldi, derdi.Ama atatürkü kalkan yaparak, onu Idol gören gencleri kullanarak siyaset yapiyor, o gencler ilerde sakat cocuklar dünyaya getirirse CHP onlara özel Fon acar degilmi??!!

zaten bunlarin ismi (eylemciler) beyaz türk tabiri caizse mason
ergenekon olaylarinda bayasi temizlendi
esas saf türklerimiz canakkalede anafartalarda cephelerde sehit oldu
önceki olusum laik yani din devlet isleri karistirilmaz yine öyle ama basörtüsü yüzünden bazi olaylar baska yerlere cekiliyor
Cogunluk köken ermeni yahudi mecliste önceki görev yapanlarin birsürü vatan evladimiz sehit oldu
aselsan mühendislerimiz mesela kendi ucak larini gelistiren bir türkiye bazi yabanci gücler mühendislerimizi sehit ettiler neden savunma güclerini disardan alsin diye

ama ne oldu mühendislerimizi sehit ettiler simdi ise önemli mühendislerimiz koruma altinda
türkiyenin hava kalkani sistemini tek basina olusturmasini bazi dis gücler istemiyor
ama simdi öylemi savas ucamizi heronlarimizi tanklarimizi kendimiz üretir hale geldik
türkiyede uygulanan saglik reformu amerikada japonyada bazi avrupa ülkelerinde yok

Türk milletini hic bir Ülke cekemiyor neden gecmislerini unutamiyor türk lük türk tarihi sanli serefli her türlü medeniyeti barinda barindirmis buram buram tarih kokan bir memleket

Erdogan verteilt nun von OBEN nach UNTEN, was natürlich der elitären Oberschicht nicht gefällt, weil sie den Kuchen nicht mit der Mehrheit teilen wollen
Erdogan verteilt von oben nach unten? Kann sein dass er die Obrigkeit bedient, doch unten kommt wenig bis gar nichts an.

Ikincisi, protesto hakki anayasal bir hakktir, basbakan dahil hic kimse nerde ne zaman protesto edeceksin diye izin almak zorunda degil. Bu anayasal hak. Polisler ilk günlerde düsman ordusu gibi "karsi halki" coplamasaydi 300 kisi ile kalirdi. ama onlar siddeti sectiler.. Ben eylemlerin durmasini istiyorum, ben Türkiye'de yükselen borsaya ve TL'ye yatirim yaptim. Cünkü TL'yi güvenli buldugum icin. Su an bayaga bundan dolayi zarar ettim. Ben protestolarin sürmesini istemiyorum, ancak Erdogan'nin da külhanbeyligi canima tak etti.. Basbakan gibi davransin, eger maganda gibi konusup davranirsa, sokaklarda en azindan böyle olur..
Alt 17.06.2013, 12:33
zerrecikler

Standard

beyin hücreleri zedelenmemis insanlarin hali bir baskadir...

bi takim insanlarin acilen yeni oksijene ihtiyaci var!

bugünlük kitap tavsiyelerim:
server tanilli, fakir baykurt, mustafa akyol kitaplarini okumanizi tavsiye ederim.

kitap okurken kendi beyin hücrelerinizi calistirmayida unutmayin lütfen

madame beyinsiz,
dengesiz gördüm ama senin gibi bir dengesizede hic daha önce raslamamistim.

baskalarini iftira attiklarini, yalan ve dedikodularla suclarken, asil bunlarin hepsi sende mevcut oldugunu göremicek kadar bir zavallisin.

burda haftalarca toniyi tanimadigina dair inkar eden sendin. sonrada kabullenip, evet kendisiyle yemek yemeye ciktik, ve evet tanisiyoruz. kendisinin yemek üslubunu irenc bir sekilde tarif edende sendin.
beni iftiralarla ve dedikodularla suclarken, ve ben sana aciklik getir dedigimde, kacicak delik arayan zavalli olanda sendin. burda yorum yazan insanlarin özel hayati olmadigini her firsatta dile getiren kadin, kendisinin sabah aksam yorumlara cevap verip maydanoz olan kadin.
Senin oyunlarini anca beyinsizler yutar!

haftalardir bu sayfadan cikicagina ve toniye artik hic bir sekilde cevap vermeyecegini söyleyende sendin.

bir insan her ne kadarda internet dünyasinda bulunsada, biraz olsa insanin kizaricak yüzü olur. anlasilan sende yüz denilen birsey kalmamis. adamin burda ulu ortada sana saydiklarini okurken, benim midem bulanirken, senin miden nasil olurda bulanmaz!? sanirim 10 yil vaybee üyeliginden kaynaklaniyordur.

BosphorusTaurus
pkk terör örgütünü yillarca destekleyen asil teroristlerden bahsetmeyi unutmussun!

Aci gercekler: bizlere aci günleri yasatanlar ve gencecik mahsum insanlarin canina kiyanlar utansin!!!
Alt 17.06.2013, 12:38
BosphorusTaurus

Standard

Zitat:
Zitat von the_last_time Beitrag anzeigen
Erdogan verteilt von oben nach unten? Kann sein dass er die Obrigkeit bedient, doch unten kommt wenig bis gar nichts an.

Ikincisi, protesto hakki anayasal bir hakktir, basbakan dahil hic kimse nerde ne zaman protesto edeceksin diye izin almak zorunda degil. Bu anayasal hak. Polisler ilk günlerde düsman ordusu gibi "karsi halki" coplamasaydi 300 kisi ile kalirdi. ama onlar siddeti sectiler.. Ben eylemlerin durmasini istiyorum, ben Türkiye'de yükselen borsaya ve TL'ye yatirim yaptim. Cünkü TL'yi güvenli buldugum icin. Su an bayaga bundan dolayi zarar ettim. Ben protestolarin sürmesini istemiyorum, ancak Erdogan'nin da külhanbeyligi canima tak etti.. Basbakan gibi davransin, eger maganda gibi konusup davranirsa, sokaklarda en azindan böyle olur..
The_last, protestolarin hangi usuller cercevesinde olacagi da anayasada belirtilmistir bunu da unutmamak lazim. Toplantı Ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu 22. Madde de bunu aciklar. Yani kimse kafasina gore park, kamu binasi veya yol isgal edip protesto yapma hakkina sahip degil. Oralari isgal ederek baskalarinin ozgurlugunu kisitlamis olursunuz.

Olaylarin ilk gununde ''zabita'' birkac cadiri yakti (oyle duyduk oyle biliyoruz), ondan sonra gostericiler polise saldirdi. Zabitanin alani ile polisin alani farklidir. Polisin mudahale edemeyecegi alanlar bellidir. Tepki zabita yerine polise gosterilince dogal olarak polis mudahalesi basladi.

Ayrica zor kalindigi durumda polis neden goz yasartici bomba ya da tazyikli su kullanmasin? Sirf karsindaki T.C vatandaslari diye neden bu gibi onlemler alinmasin? Her T.C vatandasi melek degil.

Bence de gosteriler sonlanmali. Olaylar sonunda dolar stogu yapanlar kazandi (dolarin 1.82'den 1.92'ye ciktigi gunler oldu) TL de dolayisiyla dolar karsisinda deger kaybetti. Yani kaybeden halk oldu. Farkinda bile degiller. Ya da olmak istemiyorlar. Onlar darbeye programlanmis zombi gibi geliyorlar bana artik.
Antwort