| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
![]() Kirmakmi?? estagfurullah, ben kimseyi kirmamaya özen gösteriririm..senmi kirmiyorsun??
Ozaman asagidaki ithaflarina dikkat etmeni rica ediyorum.. merak ettigim bi soruyu yönelttim.. Kendi fikrimi ortaya koymadan senin bu konu hakkinda görüsünü ögrenmek sucmu? birseyden kactigim yok.. eger takip ettiysen zaten benim bu konu hakkinda neler düsündügümü anliyorsundur.. Not: korkakligi banami yoksa soruya cevap vermemekle kendinemi yakistiriyorsun? tesekkür ediyorum..kal saglicakla.. |
|
|||
![]() Die Religion ist stark dualistisch (Gut/Böse) geprägt, ist jedoch ein reiner MONOTHEISMUS.
Die Lehre Zarathustras beinhaltet drei Grundsätze: gute Gedanken gute Worte gute Taten, usw unter wikipedia zu lesen!!! |
|
||||
![]() Özsu,
Ya bir konuyu tartış, yada arkadaş bu konuyu ben tartışmıyorum ama o konuyu lekelemek için elimden geleni yapmama rağmen bunun böyle olmasının suçunu senin üzerine yıkarken bile ortada bir cisim, bir varlık olarak ben yokum diyebilmekte Pes doğrusu!!!!!! Güzel kardeşim, konu ne olursa olsun erdem, dürüstlülük, açıklık, şeffaflık denilen meziyetlerin içinde bulunabilmelidir benim ile her hangi bir konuyu tartışan yada tartışmak isteyen. Her girişimin tuhaf, suçlayıcı, otoriter, sıkıcı ve bir o kadar da uçuk. Tekrar üzerine basa, basa yazayım insan denilen canlı her şeyi, bildiği ve bilmediği her şeyi, incelemeli, araştırmalı ve sorgulamalıdır. Bunu yapmayan, yapanlara karşı çıkanın, insanın mayasının, özünün ve temelinin ne olduğuna karşı yalnızca büyük bir bilgisizliği vardır. İnsan ile Tanrı kavramlarının özde iç içe geçken olduğunu ya unutmuş yada hiç bir bilgisi olmadığını ifade etmekten başka, ne bir işlemi ve işlevi, nede bir yaptırımının farkında lığına sahip olur. İnsanı tanımayan, Tanrıyı tanıyamaz, kendisinin ne olduğunu bilmeyen Tanrıyı bulamaz demekte tüm din alimleri. Ve bunu araştıranlar ile senin sorunların bulunmakta ama benim böyle bir sorunum yok. Olursa ne işim var burada??? Gider bir Manastıra kapanır tüm dünya canlıları ile Manastır kafesinden ilişki kurar ve beni anlamıyorlar, daha fazlasını söylemiyorum deyip, onların söylemediklerini de ekleyip suçlar, söylediklerini de görmezden, duymazdan gelir Manastırın ruhuna göre evirir çevirir bir kılıfına uydurur buyur buradan yak derim. Bu mudur dürüstlülük, bilgiyi paylaşmak eğer var ise bir bilgi??? Yaşamım boyunca, olayların ne ruhunu, ne bilgisini, ne tarihini bilmemesine rağmen biliyormuş gibi gözükerek bilgi açıklığını gizleyebilmek için kelime politikalarının içine sığınırken bile bir sürü açıklıklar bırakan insanların saçma sapan cazibelerinden çok büyük rahatsızlık duymuşumdur. Bu tür ilişkiler hoş ve insani ilişkiler değildir. Ve yakışmıyor o insana. Benim yazdığım ve savunduğum her şey açıktır. Açık olmayan bir tek cümlem yoktur. Bunu belki de görmeyen ve görmek istemeyen sanıyorum tek kişi sensin neden acaba. Bildiğini sandığın doğruların doğrular olmadığının yansımasının etkenliği mi seni rahatsız etmekte. Nice Tavassuf insanları tarihte yaşayıp onlarca kitap yazıp bir gün doğrular ile karşılaşınca yazdığı tüm kitapları yırtarak yok ettiğini mi açıklamalayım sana. Selamlar... |