Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 15.10.2006, 17:32
eniskaya

Standard Internette kopyalamami istersin

Benim amacim Alfredin hayatini en derin detayina bilmek degil... banane hayatindan... detayli bilgi isteyen Googlede rahatlikla bulur ve cok cokta basit.....

Bu zamanda bilgi sikintimiz yok dostum, cünkü tüm dünya kütüphane gibi Internette mevcut.... yani o kadarda ilkel degiliz yani... rica ederim....

Sen benim söylediklerimde kal, konuyu baska yönlere cekip ballandirmaya ugrasma... planinin farkindayim... gaza gelmem öyle kolay kolay.....

Ben diyorumki, Orhan Pamuk TR yi kötüler aciklamalari yüzünde ödüllendirildi... bu benim görüsüm ve Milyonlarca vatandas ayni seyi paylasiyor...... Eeeeeeeee bu acidan Nobel ödülü HASA ALLAHTAN gelse ne yazar......

Pamugun elinde süper bir ödül var, ama halki icin önesizse neye yaradi simdi onun ödülü
Alt 15.10.2006, 17:34
eniskaya

Standard Lütfen yaniiiiii

Türceyi bilmeyen zaten dogru dürüst Almanca ögrenemez..... sence biler burada hem Almancayi hemde Türkceyi dogru dürüst bilmedigimizimi saniyorsun ????
Alt 15.10.2006, 17:35
eniskaya

Standard Bizler öyle düsünmüyoruz

iste DEMOKRASIDE budur... bence aldigi ödül Türkiyeye zarar verdigi icin verildi......
Alt 15.10.2006, 17:36
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Ben senin halk dedğin taraftan değilim,

Türkiyede başka halk tarafı var ve oldukçada aklı başında bir taraf, senin gibi bir kaç kişinin oluşturduğu Demagojilere bir sazan balığı gibi takılmayan halk tarafı.

Enis Kaya efendi, Orhan Pamuğun almış olduğu bu Nobel ödülüyle benim için şu an dünyanın en büyük Türkü konumundadır. Türkiye dili, edebiyatı, kültürü, sanatı bu ödül ile dünya içinde tescil edilmiş ve saygın bir kabul görmüştür.

Ve Orhan Pamuk dünya var olduğu sürece Türkiye kökenli bir Türk yazar olarak bilinip saygın bir şekilde kuşaklar boyu sevilecek sayılacaktır.

Bütün bunlar bile Türkiye için yaptıklarının ne kadar büyük olduğu gösterir.

Türkiyeyi Türkiye penceresinden bakmayacaksın. O pencereden başını dışarıya çıkarıp dünya penceresinden bakacaksın.

Ve dünyanın en büyük sanat dalı olan edebiyatın içinde artık Türkiyeninde bulunduğunu bileceksin. Bu çevrelerin için bir Türkiye kökenli insan olarak insan gibi yer alabileceksin...
Alt 15.10.2006, 17:48
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Senin bulup bulmaman beni ilgilendir,

miyor. Ama okuman, bilmeden sallama yapıyorsun bunu kimler yapar cahiller ve bilgisizler ve birde konuları çarpıtmaya çalışan DEMOGOGLAR yaparlar.

O internetten çıkaracağın yazyı okuyuncada durumun hiçte senin yazdıkların gibi olmadığınıda göreceksin.

Sana en çok kısa bir ip ucu vereyim A.Nobel bomba yapmak için nitrogliserini bulmadı İsveçli maden işçilerinin çalışma şartlarını düzeltebilmek için N.Gliserini buldu daha sonra dinamiti oluşturdu. Ve dünyanın en zengin, en büyük kimyacısı ve iş adamı oldu, ama zamanla gördüki o maden işçileri için bulduğu dinamit başka zümreler tarafından bomba olarak kullanılmaya başladı, fakat bunu önleyebilecek bir gücü yoktu elinde. Nobelin oluşumunun öncülüğünü yaptı, finansesini sağladı, Nobel salt edebiyat, şiir, barış değil, bilim ve kimya dalındada verilmektedir. Ve bu dalların hepside insanlık için yapılan büyük değerler için verilir.

Nobel ödülünü ret etmiş iki tanede sanatçı vardır bu güne kadar.

Şimdi sen bana kalkıp ilkel şeyler yazarak nobeli ve Orhan Pamuğu suçlamaktasın. Yazdıkların gibi suçlamalarında ilkel.

İnsan bir şeyler yazmadan önce biraz bir şeyler bilir, aptal, aptal here şeye inanmaz.

Bana ne Reisicumhur ve generallerden yav. Ben benden sorumluyum, önce bağımsız bir birey olmayı öğren...
Alt 15.10.2006, 17:49
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Demokraside biz denmez, ben denir. o.T.

ohne Text
Alt 15.10.2006, 17:50
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Evet. o.T.

ohne Text
Alt 15.10.2006, 17:52
Benutzerbild von akshalil
akshalil akshalil ist offline
Neuer Benutzer

Standard bak hele bak suna :-)

üleng yukarda aziz nesin hakli, hatta sen daha ileri giderek türk toplumunun yüzde 90 i aptal catlak demedin mi? belki simdi orhan pamuga karsi cikan ona düsman olan yüzde 90 in aptallik yapmadigi ne malum? pekala cumhurbaskanimiz da catlak olamazmi? ah sory reisicumuhura küfretmek ceza kanununda suctur..
Alt 15.10.2006, 17:57
eniskaya

Standard Bence ama degil.. iste budur Demokrasi o

ohne Text
Alt 15.10.2006, 17:59
eniskaya

Standard Ama Orhan Pamuktan sorumlusun

her nedense.... cok enteressant
Antwort