| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen ![]() |
![]() |
|
Themen-Optionen
![]() |
Thema durchsuchen
![]() |
|
|||
![]() Benim amacim Alfredin hayatini en derin detayina bilmek degil... banane hayatindan... detayli bilgi isteyen Googlede rahatlikla bulur ve cok cokta basit.....
Bu zamanda bilgi sikintimiz yok dostum, cünkü tüm dünya kütüphane gibi Internette mevcut.... yani o kadarda ilkel degiliz yani... rica ederim.... Sen benim söylediklerimde kal, konuyu baska yönlere cekip ballandirmaya ugrasma... planinin farkindayim... gaza gelmem öyle kolay kolay..... Ben diyorumki, Orhan Pamuk TR yi kötüler aciklamalari yüzünde ödüllendirildi... bu benim görüsüm ve Milyonlarca vatandas ayni seyi paylasiyor...... Eeeeeeeee bu acidan Nobel ödülü HASA ALLAHTAN gelse ne yazar...... Pamugun elinde süper bir ödül var, ama halki icin önesizse neye yaradi simdi onun ödülü |
|
|||
![]() Türceyi bilmeyen zaten dogru dürüst Almanca ögrenemez..... sence biler burada hem Almancayi hemde Türkceyi dogru dürüst bilmedigimizimi saniyorsun ????
|
|
|||
![]() iste DEMOKRASIDE budur... bence aldigi ödül Türkiyeye zarar verdigi icin verildi......
|
|
||||
![]() miyor. Ama okuman, bilmeden sallama yapıyorsun bunu kimler yapar cahiller ve bilgisizler ve birde konuları çarpıtmaya çalışan DEMOGOGLAR yaparlar.
O internetten çıkaracağın yazyı okuyuncada durumun hiçte senin yazdıkların gibi olmadığınıda göreceksin. Sana en çok kısa bir ip ucu vereyim A.Nobel bomba yapmak için nitrogliserini bulmadı İsveçli maden işçilerinin çalışma şartlarını düzeltebilmek için N.Gliserini buldu daha sonra dinamiti oluşturdu. Ve dünyanın en zengin, en büyük kimyacısı ve iş adamı oldu, ama zamanla gördüki o maden işçileri için bulduğu dinamit başka zümreler tarafından bomba olarak kullanılmaya başladı, fakat bunu önleyebilecek bir gücü yoktu elinde. Nobelin oluşumunun öncülüğünü yaptı, finansesini sağladı, Nobel salt edebiyat, şiir, barış değil, bilim ve kimya dalındada verilmektedir. Ve bu dalların hepside insanlık için yapılan büyük değerler için verilir. Nobel ödülünü ret etmiş iki tanede sanatçı vardır bu güne kadar. Şimdi sen bana kalkıp ilkel şeyler yazarak nobeli ve Orhan Pamuğu suçlamaktasın. Yazdıkların gibi suçlamalarında ilkel. İnsan bir şeyler yazmadan önce biraz bir şeyler bilir, aptal, aptal here şeye inanmaz. Bana ne Reisicumhur ve generallerden yav. Ben benden sorumluyum, önce bağımsız bir birey olmayı öğren... |
|
||||
![]() üleng yukarda aziz nesin hakli, hatta sen daha ileri giderek türk toplumunun yüzde 90 i aptal catlak demedin mi? belki simdi orhan pamuga karsi cikan ona düsman olan yüzde 90 in aptallik yapmadigi ne malum? pekala cumhurbaskanimiz da catlak olamazmi? ah sory reisicumuhura küfretmek ceza kanununda suctur..
|
|
|||
![]() ohne Text
|
|
|||
![]() her nedense.... cok enteressant
|