Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Aktuelles

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 02.02.2005, 18:54
eniskaya

Standard Tesekkür ederim Abisim

Hep ayni sey.... Bizler iste bu gibi insanlarin yüzünden Almanyada pis Türkler diye adlandiriliyoruz......
Alt 02.02.2005, 18:58
eniskaya

Standard An alle Kurden der Schöpfung

Enis artik bilmek istiyor... gercekleri konusma zamani geldi...

Benim sahip oldugum ve senin sahip olmadigin HAK nhangileridir ????

ICh möchte es jetzt wissen.. bir Trabzonlu ve bir Türk vatandasi olarak bilmek istiyorum......

Neymis bu bendeki HAKLAR..... ki bu haklar baskasinda olmasin..... ????

Bu soruma yeryüzüne Allah persönlich bile inse ceyap veremez cünkü en azindan Allahin sisteminde yalancilik yoktur...

Yalan ve düzenbazlik yapmadan bir Kiro kalksinda bana cevap versin.....

Forumda herkes bir ses cikarmakta.... yani su bendeki HAKLARI ben artik bilmek iytiyorum....... Nedir bu haklar.... yahu...

Yokmu bir tane serefli Kiro ki bana adam gibi cevap versin.....
Alt 02.02.2005, 19:07
Benutzerbild von cemdean
cemdean cemdean ist offline
Neuer Benutzer

Standard Ok Mr. Taliban, dann wollen wir mal...

1. Warum wird die kurdische Sprache nicht gelehrt?
2. Warum gibt es noch immer keine Schulen in den Dörfern Ostanatoliens aber dafür Staudämme?
3. Warum werden noch immer Operationen in friedlichen Dörfern durchgeführt?
4. Warum werden die Bewohner Dersims wie Häftlinge behandelt?
5. Warum kommen Politiker ins Gefängnis, die Kurdisch sprechen?

KOmm Wahrheitsfinder, antworte mir mal darauf....
Alt 02.02.2005, 19:47
Benutzerbild von akshalil
akshalil akshalil ist offline
Neuer Benutzer

Standard Hey Allahin bir Misir Kocanindan

öte bir anlam ifade etmeyen,haddini bilmez kendini akilli sanan ama mahluku esrefat sinifina girmeyi haketmeyen kulu...

-Yani din forumunda-müslümanlarda bol olan cehaletten dolayi- cagimiza uygun bir iki yorum yapip milleti susturunca kendini bir bok mu sandin??
Sen git kuran oku ve din-inanc yorumlari yap..bilgi politik falan senin siin degil..

-sana anlattik anlattik ama anlamiyosun ki?? sözde insaat mühendisligi bitirmissin ama anlasilan daha hic bir bina temeline cimento dökmeden kendi kafana cimento dökmüssün..cünkü anlamiyosun arkadas,benim söylediklerimi anlamiyosun..bist du schwer im Begriff??

Sana dedim ki kendini kürtlerle bir tutma..laz cerkez farklidir kürt farklidir..
Laz cerkez pomak ayri bir millet degildir..ayri olsa bile zamanla türklesmistir..her sabah "ne mutlu türküm diyene" demek o adam icin bir problem degil tabii ki,ama kironun zoruna gidiyor..

sana dedim ki türkler ile kürtler farkli bir millet..türkler 1000 li yillarda anadoluya ayak basmislar..kürtler ise cok daha önceden mezopotamyada yasayan bir halk,türklerin dilinden(ural-altay) farkli bir dilleri(hindo-germanisch)var

1- senin "lazca" diye türkce disinda bir dilin var mi?? varsa adin nedir bu dilde??
Her kürdün(kironun) kürtce bir adi vardir..bu adi kimliginde yazma hakki yoktur..her kiro köyünün kürtce(kiroca) bir adi vardir..Sevgili devletimiz bu adi degistirip türkce yapar..
simdi adamin ismini türkce yapiyorsun,köyünün ismini degistiriyorsun, üstüne üstlük adama orta asya bozkurt-basbug hikayeleri anlatiyosun okulda..1990 yilina kadar türk devleti kürtlerin ayri bir millet oldugunu bile inkar ediyordu..onlar türktür, diyordu..
was sollen wir das nennen?? asimilation?genosid?

kocum cok seymidir kendi kültür ve kimligini korumayi istemek??

2- Evet kirolar cok cahil bir halk..asiretcilik, kavga falan..ama bu devletin isine iyi geliyor..cünkü kürtlerde okuma orani yükseldikce devletin asimilasyon politikasina karsi cikma oranlari artiyor.. yani kürt ne kadar cahilse o kadar devletin isine geliyor..

kisacasi Kirolar sadece "türk"olmadiklariin kürt olduklarinin,ayri bir millet olduklarinin kabulünü istiyorlar..ve kendi dil ve kültürlerini kaybetmemek icin devletten haklar verilmesini istiyorlar..ayni bulgaristan ve yunanistan türklerinin istedikelri gibi...

nichts viel nichts weniger!!!!

Ensi kardes umarim iyice okur ve bir daha da ayni bos soruyu sormazsin!!
Alt 02.02.2005, 20:01
eniskaya

Standard OK... hodri meydan ich Liebe das

Antwort, weil die Staatsprahce Türkisch ist und nicht Kurdich und ausserrdem gibt es keine Einheitliche Kurdiche Sprache, Zazaca ist das meiste dan Kirmanca und andere dialekte....

Zu deiner Information, Lazisch oder Cerkezisch werden auch nicht Unterrichtet, also somit dein PUNKT ins Klo gespült....

2. Warum gibt es noch immer keine Schulen in den Dörfern Ostanatoliens aber dafür Staudämme?

Hmmmmm bizim Tarbzondaki köyde hatta varlik durumu köyümüzün iyi oldugu halde, son 25 yil önce yapildi... damit seid Ihr nicht alleine..... Kars ve Trabzonun, hele hele Gümüshanenin cogu yerlerinde okul bile yok.... ben hemen her yil Gümüshaneyi ziyaret ederim, weil ich Gümüshane einfach Liebe...... oradaki köylülerinde ortak derdi okul ve ulasim.....

Damit seid Ihr wieder nicht allein... und somit PUNKT 2 wieder ins Klo......

Dikkatini cekerim... soru Haklar üzerineydi... ama ben sen nereye cektin.... hmmmm

Demek ben simdi Diyarbakira göc etsem Tayip Erdogan SADECE BEN oradaya gittigim icin bana okul yaptiracak... hmmmmmmm BEN NEYMISIM BE.... Aslanim Tayip beni ne kadar düsünüyormus.... din azmanidir ama cok degerli Politikacidir kerata, Allah basimizda eksik etmesin.... Bir Trabzonlu her zaman Kralin hakkini Krala verir...

So mein Freund.... weiter gehts..

Simdi demek Türk askeri friedlich olan köylere operasyon yapiyormusmusmusmus... gfalan filan..... hmmmm o zaman bizim Trabzona, Antalyaya, Gümüshaneye, Izmire..... Karsa da operasyon yapiyor......

Simdi yasadigimizami gördügümüzemi aklimizami yoksa sanami inanalim...

Trabzonda Lazlar var... acaba onlaradami operasyon yapiyor... cerkezlere... haaaaa Ermeni patrikhanesinedemi operasyon yapiyorlar.....

Sen söyle Hilmi Özkökede gelsin bizim Trabzonaa bir operasyon yapsin... veya gidip Rizey Tayibin köyüne operasyon yapsin....

Ben ne sordum sen ne cevap yazdin..... ben Anyadan bahsediyorum sen Konyadan.......

Bunun hakla alakasi yok...... sen Teröre yataklik yaparsan destek verirsen, askerde gelir seni tepeler..... bende yaparsam gelsin benide tepelesin........ also warum heulst du....... Simdi Lazlarda sizin gibi manyaklik yapmaya kalkarlarsa ilk önce ben onlari Trabzonda denize dökerim...... erwarte in deiser hinsicht keine Gnade.....

PKK YA YATIRDIGINIZ PARALARI OKUL AYAPMYA YATIRSAYDINIZ..... BIZIM KÖYE OKULU BIZIM KÖYÜN HALKI YAPTIRDI..... son 20 yilda bizim köydeki genclerden Üniversite üyesi bile cikti... elbet ilk önce bizim ilk okulumuzdan baslayarak... bak bende orakda basladim ve Almanyada ilerlettim.......

YANi SIMDI TAYIP ERDOGANMI OKUMAYIN DEDI, OKUL YAPTIRMAYIN DEDI.......

Bu cevap bile degil...... konuyu ballandirmak o yüzden PUNKT 3 ab ins Klo

Weiss ich nicht.... ben derime gittsem beni simdi Terörist gibimi algilayacaklar Dersimliler.... Hmmmmm

Demek ben simdi dersime gitsem bana Valilik verecekler gibi bir seymi ?????

Bu konuyu tam anlamadim... yani benim sorumla tam baglandiramadim.......

Bunu biraz daha acman lahzim..... cünkü sorumla alkali degil.... o yüzden istersen baska bir basligin altinda zeperat ele aliriz.....

Wann und wo... ben duymadim görmedim ve duyani görenide bilmiyorum.......

Benim Krio arkadaslarim var... bazilari gercekten cok efendi ve onlar bile diyor.... arkadas bizim Millet ARD niyetlidir.... yalan düzenbezlik cooook...

Ben bundan 16 yil önce Istanbuldan Trabzona giderken otobüs söferleri Kiroydu ve Kiroca konusuyorlardi.... tahminim zazaca olsa gerek..... hatta her yerde konustular, o zamanlar Trabzonda sel felaketi olmustu, her yerde Polis vardi.... Polisin yaninda Kiroca konustuklarini gözümle gördüm.... kimse bir sey demedi..... diyende yokki...

Ben TRT de adamin Türkcesi olmadigindan Kiroca konustugunu gördüm, konu yine PKK kaydi..... kimse bir sey demedi.....

Haaaaaaa eger derdin sokakta degil meclisteyse o baska... Mecliste Türkce konusulur.... cünkü Türkceyi herkes anliyor... ve anlamali, sen Kiroca konusmussun küsüde kimin s...kine... kimse seni anlamiyorki...

TRT de Kirmanca ve zazaca ve diger dillerde Hbaer veriliyor... meinst du ich schaue es mir an oder irgend ein anderer ...... lächerlich was du hier erzählst........

Das ist Purer Scheisse mein freund was du hier von dir gibst.... Özal zamanindan beri sokakta her kim ne konusmak iytiyorsa kosnusur...

Ben Rizede Gürcülerle konustum.... kendi aralarinda bambaska bir lisan konusuyorlar... hatta Polislerde ayni, cünkü poliste onlardan yetisme......

Bu noktada sorumla alakali degildi... ama tartisilmasi gerekli bir konu, cünkü sen yalan atiyorsun...... ben Istanbuldada Kiroca konusanlari gördüm yasadim.....
Ben bir cok yer gezdzim ve gördüm..... hal senin dedighin gibi degil........

So erreichst du nichts und schadest deinem Volk nur......

Dediklerinin hic birinde gercekci ve Objektivität yok...

Amam ben cik ve net bir sekilde oldugu gibi her olayi tarafsiz bir sekilde söylüyorum.....

Mesela Kiroca eskiden konusmak yasakti, Özal zamanindan beri serbest.... aynisi Lazca ve diger diller icinde gecerli...

Ben Laz falaln degilim... olsam ne yazar... das geht mir am Arsch vorbei..... Türk vatandasi olarak dogdum ve Türk olarakta ölecegim.... kendime Laz ve Gaz deyipte Trabzonami kicimi sikistirayim.... tüm Türkiye benim istersem Basbakani, yada Cumhurbaskani bile olurum.......

Sende ol..... ENEGLKLEYENMI VAR ?????

Beni engelleyen yk.... senide engelleyen yok.... ammmmaaaa sen kendini engelliyorsun
Alt 02.02.2005, 20:09
Benutzerbild von akshalil
akshalil akshalil ist offline
Neuer Benutzer

Standard zum Vergleich....

weil dadurch die Kurden über ihre Identität bewusster werden sein.. das würde eine Gefahrpotentiell für Türkische Republik darstellen

-Je mehr man Bildung hat, desto erkennt man die Wahrheit, die wahre Gesichts des türkischen Staates

-Machtausübung ist ein wictiges Instrument für Unterdrückungspolitik

-Weil Dersim ein besonders wichtiges Gebiet ist,von der aus in der Geschichte immer der Beraubungspolitik des Türkishen Staates Widerstand geleistet wurde..
es sei nur die Aufstand im 1938 und darauf folgende Massaker und grausamer Tötüng und Vertreibung der Zehntausenden zu nennen.

-In der Türkei kommt jeder ins Gefängniss,die anders als von Offizieller Ideologie spricht..
Alt 02.02.2005, 20:25
eniskaya

Standard Sen elendin CemDeanle sohbet ediyoruz

o en azindan senin gibi küfürbaz olamdan bir seyler yazmaya calisiyor.... sen ondan biraz ders al... en azindan su an icin

Ama mben yine Üstadlik yapayim san ve cevap vereyim... ganz kurz cünkü Cemede cavp vermem lagzim...

Diyorsunki....
-----------------------
Sana dedim ki kendini kürtlerle bir tutma..laz cerkez farklidir kürt farklidir..
Laz cerkez pomak ayri bir millet degildir..ayri olsa bile zamanla türklesmistir..her sabah "ne mutlu türküm diyene" demek o adam icin bir problem degil tabii ki,ama kironun zoruna gidiyor..
---------------------------

Tüm Lazi cerkezi, ehli Türkü, Zazasi vemazasi Gazi mazi... hepsiu bir araya gelmis ve Istiklal savasi verip devleti bir yere tasiyip ortak degerler cercevesinde bir Devlet kurmuslar..... önceden Osmani Imperatorlugu oda Türk devletiydi simdiside.....

Bu kadar millet Türklük altinda birlesmi yada en azindan devlete karsi düsmanlik beslemezken...

Sen bir Kiro olarak benim gibi bir Trabzonludan neyin dah üstki sen kendini ayricalik sayiyorsun.....

Kir Milyon sefer dedim... adinmi daha güzel tipinmi daha güzel egitiminmi daha püst seviyede.... dininmi ayri....... yemeklerinmi ayri... yada kültürnmü ayri... ????? haaa sac renginide ilave edelim....

Bir Tarbzonlu Enisten seni üst kilan nedir......

Bzim Kiroca simimiz var..... Eeeeeee Lazlarinda lazca imsi var..... na und..... Cerkezlerinde cerkezce ismi var.... Araplarinda arpca ismi var...

Haaaaa bak sen ben Araplari unuttum..... Güney dogu bölgesinde süper sayidada araplar var... yani Arap kökenli......

Bunlara ne demeli.... bunlarinda Arap ismi var....... ama adamlar Problem yaratacagina gelip TR Büyük Millet Meclisinde Politika yapip memleketine faydali oluyor... aynisini bir Lazda yapiyor aynisini bir cerkezde yapiyor... ve üstelik Ermeni asilli olanlardanda Mecliste var... yahudi olanida Mecliste var.....

Bunlarinda ayri ayri kendi dilelrine göre isimleri var.....

AMAM NEDENSE BUNU SSORUN HALINE GETIREN SIZLERSINIZ....

Gelelim egitim konusuna.... sizlerin egitimli olmasi yeryüzünde bende baska isteyen bir insan yoktur..... en cok ben isterim... cünkü egitimli insan kalkip eline Kalasnikof almaz... okur, anlar ve yayatina uygular... yeni medeni insan olur... medeni insanlar benim gördügüm kadariyle Objektiv insanlar olur.......

Mesela bir Trabzonlu Lazi göz önünde bulundur.... bu adama TR de sempatiyle bakiyolar veya bir cerkeze... ayni sekilde.... cünkü kendini yetistirmis okumus egitimi almis ve gercekleri görüyor.....

Is senin bildigin gibi degil... sizlerin cahil kalmaniz bizlerin zararina... ama AB ve ABD nin zararina degil.....

Türkiye artik orta Asyaya acilmak üzere..... arada bir cok Türk devletleriyle ileride tahminim birlesme olacak bu kesin..... ve Islam Aleminde elini atmis su an Türkiye.... cok büyük Politika oynuyor... tahminim Göl yogurt tutacak gibi bir bir sey.....

Iste bunu engellemek icin sizlere ihtiyac var.....

Sizler AB ve ABD nin oyuncaklari olmussunuz...... ve kendinizi Türk halkindan üstün sayarak onalara arka cevirmissiniz...... Irajktaki durumda ayni.....

Sen simdi bana söyle bakalim....

Allaha ravami, Kerküke 60 bin cadirlarda barinan Kirolari yerlestirip, oranin yapisini degistimek....

Amacinizi anlamak icin deli olamk lagzim..... acik secik ortada.... toprak ayirip... Kerkük ve Musulun Petrollari üzerine oturup, TR den ve Irandan Suriyaden toprak alip...... hatta Trabzona bile kadar uzanan hayali bir devlet pesinde kosmak......

Biz izin bile versek, Allah vermez ve bak vermiyorda.... cünkü Allahin sisteminde yangazlik ve sahtekarliga yer yok.......

Her kim ne yaparsa aninda karsiligini bulur ve nesillerede dek süren bir sorun yaratmis olur....

Ama gelcek icin ümitliyim... o Apo mapocu Kirolarin cogu simdi yaslanmis durumda ve yeni nesilde onlardan biraz daha uyanik ve akilli... artik dag cikip babasinin dalgasi icin kimse canini vermiyor......

Ne geregi var... her hakka sahip... A dan Z ye her hakka sahip.... eger degil diyorsan KESINLIKLA YALAN SÖYLÜYORSUN... bak bu kadar acik konusuyorum......

Hayatinda bir daha bu kadar acik ve net konusan bir insana rastlamzsin... hele hele bu hususta
Alt 02.02.2005, 20:43
Benutzerbild von henrymiller
henrymiller henrymiller ist offline
Neuer Benutzer

Standard Ankara droht mit einer Invasion Iraks

Das Militär in Ankara droht mit einer Invasion Iraks:

<a href="redirect.jsp?url=http://www.welt.de/data/2005/01/28/434569.html?s=1" target="_blank">http://www.welt.de/data/2005/01/28/434569.html?s=1</a>
Alt 02.02.2005, 20:45
eniskaya

Standard Wenn du meinst das du für die Türken

sprechen kannst obwohl du keiner bist, dann brauchen wir nicht weiter zu diskutiren..... sizler yolunuza bizler yolumuza....

Cem senden akilli... en azindan senin kadar kendi kafasindan uydurmuyor....
Sorudugum soru cercevesinde kalmaya ugrasiyor....

Sen kalkmissin yine... ayni seyleri tekrarlar duruyorsun.....

Yahu be adam iste beni kizdirmaya basliyorsun......

LAZCA ÜNIVERSITEMI VAR... be adam... LAZLAR UNIMI KURMUSTA.... sen gelmis ben Kiroca ögrenecegim diyorsun....
Kiroca kitaplar var....

Git al ac oku..... engelleyenmi var......

Yahu sizleri helayada Türk devletimi götürecek......

Ne zaman kendi ayaklariniz üzerine durmayi ögreneceksiniz.... biur aralar bunu Yahudiler Türklere derlerdi.... bende simdi sizlere diyorum......

Ne zaman hikaye ve dil mil palavralarindan var gececeksiniz.....

Jaaaa was müssen die Araber oder die LAZ sagen.... onlarin medeniyetleri hem sizlerinkinden kat kat daha üstün olmala beraber cok daha eski.........

Hele hele Orijinal Arap kültürüne ben asinayim.... Kirnonun mironun ve Türkün kültürü bok yemis onlarinkinin yaninda...... bunu bu kadar ictenlikle söylüyorum...
Bakma sen su an Araplar din yobazi olmuslar... zammaninda en ileri gelismis medeniyet onlardaydi... hele hele mIsir....

Simdi biz Araplara kalkip Arap UNIVERSITELRIMI acalim.......

Ihr kriget vom Staat nur das gleiche wie ich oder der Araber oder cer Laz oder der Kerkeze bekommt..... nicht mehr und nicht weniger.....

Wenn das euch zu wenig ist.... müsst Ihr mit Leben oder gegen uns Krieg führe... wie Ihr wollt.... aber kein Gericht der Welt und auch Gott wird uns dafür nicht Straafen, den man kann nur das einem geben was man selber hat... oder die anderen......

So steht es geschrieben und so geschiet es auch
Alt 02.02.2005, 20:51
eniskaya

Standard Ganz vernüftiger schritt der Türkei

und ehrlich gesagt würde ich mal die Amis mal sehen wie sie sich im Schwergewicht präsentieren würden....

Bis jetzt haben diese nur kleine Kinder verprügelt und sogar von denen prügel bezogen....

Mich würde mal interessieren, wie diese sich gegen uns oder Iran Präsentieren würden......

Die Kuden sshe ich nicht als Bedrohung... waren bieher auch nie welches..... aber die AMis mit Ihrer Politik sin ein gefahr für die ganze Welt
Antwort