Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 10.09.2006, 16:48
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Tesadüfmü???

Bu kesimlerin her bepside İslamcı olduklarını oluşumlarından bu güne kadar var olmalarının tek temeli olduğunu savunmaları...

İslamın içinde yok olabilir, ama neden bu kesimlerde bu tür aşağılık, Faşistçe bir şiddet ve yapılanma sürekli var???

Bunun neden bu kadar kolay yer alabildiğini hiç düşündün mü???

Hiç bir tane İslamcı olan bir tek kişiden linçler hakkında bir tepki geldi mi bu sayfalarda???

Neden gelmemekte???

Bunun cevabı bende var, ama sen de yok gibi!!!
Alt 10.09.2006, 16:48
Benutzerbild von xbaburx
xbaburx xbaburx ist offline
Neuer Benutzer

Standard ayrıca yazını benim yazıma eklemişsin:)

ohne Text
Alt 10.09.2006, 16:54
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Alevileri bilmiyorsun!!!

Onların inançları hakkında bir bilgiye sahip değilsin.

Aleviler kendilerini İslamın bir parçası olarak görmüyorlar. Kuranı kabul etmiyorlar.

Sünniliği Aleviliğe ait farklı bir mezhep olarak, yada Aleviliği Sünniliğe ait farklı bir mezhep olarak falan düşünmüyorlar.

Bu her iki dinin aralarında ortak olabilecek hiç bir bağın bulunmadığını savunuyorlar.
Alt 10.09.2006, 16:55
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard he ya öyle olmuş, ne garip!!! o.T.

ohne Text
Alt 10.09.2006, 16:59
Benutzerbild von xbaburx
Neuer Benutzer

Standard cocukluk arkadasım hic öyle düsünmüyordu

daha dogrusu cocukluk ARKADASLARIMyani haliyle yine arkadasız.ve ali diyorlar dimi.ali demeyen alevi var mıdır?senin bahsini ettigin guya demokratlasmıs sosyalist kokenli ateizm le aleviliği bagdastırmaya calısn ucbes duzenbazdan baskası degildir.ben cem evine bile giitim.alevilik tarikat mezhep arası bir olgudur.ne tam bir mezhep ne de tam bir tarikat anlamına gelir.ama temeli tasavvufa dayanır.ve ilsmaın ilk yıllarında eski insanıslarla islamı harmanlayan bazı olusmulara dayanır.farklı olması kabul edilemez olması demek degildir.bu anlayısın uzantısı olsa gerek bugun bazı guya okumus da ogrenmiş kişiler aleviligi atesitlige baglamaya calısıyor.asla.aliden allaha giden alevilerle allahı hice sayan kimseler arasında bir bag goremem.
Alt 10.09.2006, 17:00
Benutzerbild von xbaburx
Neuer Benutzer

Standard haklısın.cok garip:)))) o.T.

ohne Text
Alt 10.09.2006, 17:08
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Bende senin gibi düşünmekteydim

Aleviliği. Ama, değil aleviler Cem evleride dahil Kuranı kabul etmemekteler. Aliyi peygamber değil Allah olarak görmekteler. Buraya yüzlerce sayfa yazılar koyabilirim bu konuda. Bunların hiç biriside Ateist değiller. Ama, okumuşlar demokratlar, humanistler, dürüstler, en azından sırnaşık değiller, bilmem ne demek istediğimi anlıyormusun Babur efendi.

Senin ne çocukluk arkadaşların, ne sünnülüğün, ne dindarlığın, ne hangi bir partiye ait olup olmaman, nede neler yaptığın beni hiç ama, hiç ilgilendirmiyor.

Yalnızca efendi ol diyorum sana, olamayacaksan mesafeli ol benim ile...

Ukala insanların hiç birisinden hoşlanmam...

Ya insan gibi efendice yazışırsın, yada yazışmazsın.

Bunu anlayabilecek kadar bir seviyen ve çapın vardır...
Alt 10.09.2006, 18:10
Benutzerbild von akshalil
akshalil akshalil ist offline
Neuer Benutzer

Standard emperyalizm emperyalizm deyip

duruyorsun yahu..dinazor solculari bile gectin!:-)
alevi babasi cocugunun din kültürü dersinde din kültürü ve ahlak dersinde sünnilik dersi almasini istemiyor yaw bunun ne alakasi var emperyalizmle...

orta anadoluda yasayip mazbut dini-bütün,kadinlarla evleninceye kadar herhangi bir temasi olmamis,yanyana dahi gelmemmis, cinsel dürtülerinden korkan ve cinselligini bastirmis ve bunu dini bir "Ahlak" kilifi altina sokan vatandaslarimiz almanyaya gelince ve istasyonlarda son derece dogal bir tarzda öpüsüp koklasan ciftleri görünce yaz tatilinde köyünde anlatir: "ule memo bir git de gör alamanyada ahlak namus mamus kalmamis, götüren götürene..her önüne gelen ayakta her önüne geleni sey ediyor..

wallah ben 4 yildir almanyadayim hic öyle bir sey görmedim..türkiyede cok daha fazla hatun tavliyordum.. :-)

yani demek istedigim odur ki aleviler de malum kadin erkekler sünnilere nazaran calisirken olsun evde olsun, ibadette olsun sünni softa kardesleri gibi haremlik selamlik olmadiklarindan, bu pek muhterem ahlak abidesi softa kardeslerinin iftirasina ugrama durumlari kuvvetle muhtemel dahilindedir...
Alt 10.09.2006, 18:17
Benutzerbild von xbaburx
Neuer Benutzer

Standard iftira?

valla din kulturu dersinin ne demek oldugunu ben de anlamıs degilim.emperyalizm neoemperyalizm dunya sistemi 11 eylul islamofasizm tabi islamla bagını koparmıs insanların bu tur endiselere gulmelerini dogal karsılamak durumundayım.ayrıca o anaolu koylusune katılıyorum.ha tr de avrupada yorumu bence dogruişi cinselliğe tasımanın da sacmalık oldugu gorusundeyim.soylediklerimin karsına konabilecek dolulukta bir yazı bırakmamıssın.sanırım işi alaya dokmek daha cazip geldi.
Alt 10.09.2006, 18:20
Benutzerbild von xbaburx
Neuer Benutzer

Standard hehehehohohohuhuhhihihi:)

o dediğin uc yorumları kabul eden alevilerde var tabi kabul ediyorum.ancak anadolu alevileri bunlardan değiil.sana bunları anlatanlar kitap yaladıgını idda eden ve diger bazı uc alevi yorumlarıyla ateizmi bagdastırdıgını idda eden guya ielrici demokrat aleviler.halak git sor ali Allah mıdır diye bakalım Allah diyen kac kişi cıkacak.valla ben cok tanıdım ama hicbirisi ole demedi.
Antwort