| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
![]() Onların inançları hakkında bir bilgiye sahip değilsin.
Aleviler kendilerini İslamın bir parçası olarak görmüyorlar. Kuranı kabul etmiyorlar. Sünniliği Aleviliğe ait farklı bir mezhep olarak, yada Aleviliği Sünniliğe ait farklı bir mezhep olarak falan düşünmüyorlar. Bu her iki dinin aralarında ortak olabilecek hiç bir bağın bulunmadığını savunuyorlar. |
|
||||
![]() daha dogrusu cocukluk ARKADASLARIM
![]() |
|
||||
![]() Aleviliği. Ama, değil aleviler Cem evleride dahil Kuranı kabul etmemekteler. Aliyi peygamber değil Allah olarak görmekteler. Buraya yüzlerce sayfa yazılar koyabilirim bu konuda. Bunların hiç biriside Ateist değiller. Ama, okumuşlar demokratlar, humanistler, dürüstler, en azından sırnaşık değiller, bilmem ne demek istediğimi anlıyormusun Babur efendi.
Senin ne çocukluk arkadaşların, ne sünnülüğün, ne dindarlığın, ne hangi bir partiye ait olup olmaman, nede neler yaptığın beni hiç ama, hiç ilgilendirmiyor. Yalnızca efendi ol diyorum sana, olamayacaksan mesafeli ol benim ile... Ukala insanların hiç birisinden hoşlanmam... Ya insan gibi efendice yazışırsın, yada yazışmazsın. Bunu anlayabilecek kadar bir seviyen ve çapın vardır... |
|
||||
![]() duruyorsun yahu..dinazor solculari bile gectin!:-)
alevi babasi cocugunun din kültürü dersinde din kültürü ve ahlak dersinde sünnilik dersi almasini istemiyor yaw bunun ne alakasi var emperyalizmle... orta anadoluda yasayip mazbut dini-bütün,kadinlarla evleninceye kadar herhangi bir temasi olmamis,yanyana dahi gelmemmis, cinsel dürtülerinden korkan ve cinselligini bastirmis ve bunu dini bir "Ahlak" kilifi altina sokan vatandaslarimiz almanyaya gelince ve istasyonlarda son derece dogal bir tarzda öpüsüp koklasan ciftleri görünce yaz tatilinde köyünde anlatir: "ule memo bir git de gör alamanyada ahlak namus mamus kalmamis, götüren götürene..her önüne gelen ayakta her önüne geleni sey ediyor.. wallah ben 4 yildir almanyadayim hic öyle bir sey görmedim..türkiyede cok daha fazla hatun tavliyordum.. :-) yani demek istedigim odur ki aleviler de malum kadin erkekler sünnilere nazaran calisirken olsun evde olsun, ibadette olsun sünni softa kardesleri gibi haremlik selamlik olmadiklarindan, bu pek muhterem ahlak abidesi softa kardeslerinin iftirasina ugrama durumlari kuvvetle muhtemel dahilindedir... |
|
||||
![]() valla din kulturu dersinin ne demek oldugunu ben de anlamıs degilim.emperyalizm neoemperyalizm dunya sistemi 11 eylul islamofasizm
![]() ![]() |
|
||||
![]() o dediğin uc yorumları kabul eden alevilerde var tabi kabul ediyorum.ancak anadolu alevileri bunlardan değiil.sana bunları anlatanlar kitap yaladıgını idda eden ve diger bazı uc alevi yorumlarıyla ateizmi bagdastırdıgını idda eden guya ielrici demokrat aleviler.halak git sor ali Allah mıdır diye bakalım Allah diyen kac kişi cıkacak.valla ben cok tanıdım ama hicbirisi ole demedi.
|