| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
![]() degildi bana göre. eskiden sultanlar kendi aralarinda birseyler belirleyip halka diretiyorlardi, atatürk geldi o halka birseyler diretti ondan sonrada ordu halka diretti. bunun yeniligi sadece ve sadece devlet büyügünün diretmesi degil baska bir kurumun diretmesi.
cagdaslik bunun neresinde? gerisi fasa fiso. demokrasi türkiyede fasa fiso vs.vs.vs. |
|
||||
![]() istemedim.biriyle konusuyorsanız o kişi o knuda cok hassassa bazen boyle geri adım atmak zorunda kalabiliyorsunuz.pkk nın teror orgutu olmadıgını ancak ondan beslenenler ya da pkk lı olanlar soyleyebilir.teror orguut olmadıgı tartısması yok.bunu yinelemek aptalca geldi bana ama hassasiyetleri de gozetmek gerekir diye dusundum.
|
|
||||
![]() teoman duralı istanbul universitesi proflarından.iki bolum bitirmiş.biyoloji felsefesi uzerine calısıyor.isminden arastırıp ogrenebilirsiniz.ayrıca 8 yabancı dili var.adan tolstoyu aslından okuycam diye rusca ögrenmiş
![]() Felsefe Profesörü TEOMAN DURALI: `Demokrasi ve Hümanizm Batılılara Öldürme Yetkisi Veriyor!’ ÖZEL RÖPORTAJ: MURAT MENTEŞ İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü profesörü TEOMAN DURALI, gündemi ...... için yorumladı. Tartışma yaratan "Çağdaş,Küreselleştirilen Medeniyet" kitabının yazarı DURALI, bir Alman bilim adamının Türklerin zekasıyla ilgili tezlerinden, Papa"nın İslam ile barışı aynı cümlede anmaktan kaçınmasına kadar pekçok konuda görüşlerini sadece 8sutun"a anlattı. Alman Genetik Araştırma Enstitüsü Direktörü Zekabilimci Volkmar Weiss, Türklerin zeka düzeyinin düşük olduğunu söyledi. Bilimsel bir çerçevede, Türklerin aptal olup olmadıkları tartışıldı... Öyle budalaca bir iddia ki bu... Benim nutkum tutuluyor, ne cevap vereyim? Aziz Nesin `Halkımızın yüzde 60’ı...’ demişti. İddiada `göçmen Türkler’den bahsediliyor.Bunu nasıl anlamalı?Göçmenler böyle ama, hepsi aptal olmayabilir’ şeklinde mi? Hayır. `Türkiye’den kaçıp üstün Avrupa’ya sığınanlar bile bu kadar geri zekalıysa, Türkiye’de yaşayanların halini siz düşünün’ demek istiyor bence. Bu, tüyler ürpertici bir zırva. Milletlerin, toplulukların zekası şakalara konu olabiliyor. Bilim de toplulukları böyle bir ayrıma tabi tutabilir mi? Aslında toplumlar bazı dönemlerde zihin ve duygu bakımından geri bir duruma düşebilir. Siyasi tıkanıklıklar, toplumu çözümsüz, çaresiz bırakabilir. Fakat işin esası, eğitimdir. Öğrenme, bilgilenme, görgü kazanma imkanlarını genişleten bir eğitim sistemi, toplumu açar. Bu da güvenli, huzurlu bir yaşama düzeninin tesisine zemin hazırlar. Volkmar Weiss’in sözleri sizce hakaret kastı taşıyor mu? Hiç şüphesiz evet. Bunun yanında, medya da bir tür hakaret taşıyıcısı. Türklüğü yerin dibine batırma, maneviyatı bozma girişimlerinin bir uzantısı bu iddialar, manşetler. Aşağılık duygusuna kapılmış insanları bir hedefe yöneltmek, gütmek kolaydır. Hakaret ediyorlar ki, emir de verebilsinler, verdikleri emirler ciddiye alınsın. `Türklükten çık, aptallıktan kurtul’ demeye getiriyorlar. Ama aslında Türklüğün arkasında İslam var. Yani `İslam’ı terket aklın başına gelsin’ diyorlar. Bir de şu var: Genetik bize insanın zekası hakkında kesin bilgiler, veriler sunamıyor.Siz bir felsefeci olarak IQ testlerine itibar ediyor musunuz? Hayır, IQ testlerine itibar etmiyorum. Çünkü ben başarısız kalıyorum o testlerde! Şu kadar milyarla bu kadar milyarı çarparsan sonuç ne olur? O soruya cevap veren çocuk aslında bir tür hastadır, bir tür otistiktir. Aslolan ufkun geniş olması, zihinsel açıklık, bununla beraber gönüldeki ferahlıktır. Bu unsurlar, toplumun güzelliğiyle etkileşimlidir. Bir bilim adamının `Falan millet salaktır’ demesi... En kolay iş karşındakini `geri zekalı’ diye damgalamaktır. Birine geri zekalı demek edepsizliktir ve ahmakçadır. Edepsizlikle ahmaklık birbirini gerektiren, birbirinden çıkan şeylerdir. Bir de ahmaklar kendilerini çok akıllı sanırlar. Tıpkı korkakların zalim olmaları gibi. Papa 16. Benedictus, `İslam barışı özendiren yönler içeriyor, ama başka unsurları da var’ dedi. Bu sözle, İslam’ın bir barış dini olmadığını, gündemdeki terör eylemlerine geçit veren bir yapısı olduğunu ima etti. Buna ne dersiniz? Papa’ya şaştım. Bildiğim kadarıyla felsefe okumuş, hatta ilahiyat felsefesi tahsil etmiş biri. Felsefeci, lafı ağzında inceden inceye tarttıktan sonra konuşan kişidir. Yine de Papa’yı anlamaya çalışalım. Barış nedir? Boyun eğmek mi? Dayağa razı olmak, mücadeleden kaçmak, havlu atmak mı? Öyleyse İslam barış dini değil. Bir Müslüman olarak ben, zalime başkaldırmanın kutsal olduğuna inanıyorum. Gelgelelim, insanlara zulmetmek, azab vermek söz konusuysa, tarihte bunun baş kahramanı Avrupa olmuştur. Sömürgeciliği ve onun annesi olan sermayeciliği icat edip geliştiren Müslümanlar değildi. Terör de Batı medeniyetinin içselleştirdiği bir olgudur. Avrupa ve ABD bir olup İslam topraklarına yüzbinlerce ton bomba yağdırınca o bombalardan bir iki tanesi de sekip kendi evini vuruyor. Avrupa’nın 400 yıllık tarihi, dayanılmaz çirkefliklerle doludur. Papa’ya gelince, bir papanın daha nazik olması gerekir. İtalya Reform Bakanı Roberto Calderoli, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, `İslam’ın medeniyet olarak nitelenmekten uzak bir din olduğunu’ iddia etti. `İslam medeniyet değil’ demek büyük bir şaşkınlık. İslam medeniyetini inkar ederseniz elinizde medeniyet namına hiçbir şey kalmaz. İslam medeniyetinin mirasçıları olarak `İşte bizim mimari şaheserlerimiz, edebiyatımız, şiirlerimiz, musikimiz, ilmimiz, irfanımız...’ diye gösteriş yapacak halimiz yok. Bir İtalyan bakanı saçmalıyor diye kibre kapılmak bize yakışmaz.... Fakat ne diyeyim, insan kör bile olsa bu dünyada İslam medeniyetine dokunabilir, onun kokusunu alır, sesini duyar. Demek ki büsbütün iflas etmiş, duymuyor, görmüyor, koku almıyor, komada o bakan... Bir ceset konuşmuş. ABD’de Cumhuriyetçi Parti Colorado milletvekili Tom Tancredo, `Gerekirse Kabe’yi bombalarız’ dedi. Amerika Kabe’yi bombalarsa ne olur?.. Buda heykelleri bombalanmış, yazık olmuş. Kabe tahrip olsa da kıblemiz değişmez. Biz Allah’a ibadet ediyoruz, Kabe’ye tapmıyoruz ki. Ama Papa öldürülürse Katoliklik ayakta duramaz. Biter. İslam’da böyle bir durum yok. İslam’da din kurumsallaşmış değil. Kıbleyi tayin edemiyorsan, hangi yöne dönerek kılarsan kıl namazını, orası Kabe oluyor, kıble oluyor. Bu konu başka yönlerden de tartışılabilir, ama onlar yeterince konuşuldu zaten. Londra’dan ve daha birçok Avrupa şehrinden kaçıyor Müslümanlar. Çünkü sokaklarda sözlü ve fiili saldırılara uğruyorlar. İş sözleşmeleri, kira kontratları, kredi kartları iptal ediliyor. Camiler yakılıyor... Londra’daki bombalı saldırıların doğrudan ya da dolaylı bir tuzak olduğunu düşünmeye yatkınım. Batı, terörü, kendi vahşetinin dayanağı haline getirmekte bu kadar hevesli olmasaydı, böyle bir şüphe taşımazdım ama şimdi içimde şüphe var. Blair’e, Bush’a birer sanık gözüyle bakmamız doğal. Müslümanlar büyük bir baskı altında tutuluyorlar. 2/3’ü Avrupa’dan ayrılmaya hazırlanıyor? Evet, çünkü Medeniyetin beşiğinde, en ilkel, en vahşi kanunlar işlemeye başladı. Sokaklarda insan öldürüyorlar. Batılılar her konuda haklı görüyorlar kendilerini. Demokrasi ve hümanizm onlara öldürme yetkisi veriyor! Bu büyük çelişkinin sebebi ne olabilir? İslam’ı, yok etme arzusundalar. Onlara göre İslam, Batı medeniyetine meydan okumanın adı. Bugünkü medeniyetin temeli iktisattır, kazançtır, kârdır. Bu kârı azaltan, felsefi bakımdan anlamsızlığa mahkum eden veriler İslam’da mevcut. Buna katlanamıyorlar. İslam’ı hiçbir şekilde kabul edemiyorlar, öyle mi? Doğrusu, Batılı liderlerin, askerlerin siyasetçilerin, papazların kabul edebileceği bir İslam var. Onu da empoze ediyorlar zaten. Dinlerarası diyalogla, Müslümanların başına bomba yağdırılması ve İslam’a hakaret birarada yürütülüyor bu yüzden. Protestan’la Müslüman arasındaki benzerlikler öne çıkarılıyor. `Şu ilke aynı, bu görüş aynı’ deniyor sonra da `İslam’a ne gerek var’ diyorlar. En başta söylediğimiz söze geri döndük: `İslam’ı terket, aklın başına gelsin’ diyorlar. Bunun bir versiyonu da şudur: `İslam’ı bırak yoksa ölürsün.’ |
|
||||
![]() mahmut hoca cemaati vardır bilirsiniz.tr de aczmendiciler haric ki muslum gunduz onun lideriydi faidme ve aliyle baya içli dıslı olmuslardı ve daha sonra muslum amcanın MİT oldugu ortaya cıktı.-turkiyede sarıkla cubbeyle gezen ve caesafı cıkarmamakda direten cemaattir.hatta onlardan baskası da kalmadı sanırım bu derece titiz davranan.daha oncede benzeri saldırılar yapılmıs ama cemaat liderlerinin cabasıyla provakasyon olmasının onune gecilmişti.hilmi gitti yasar geldi.mahmud hocanın yerine namaz kıldıran imam olduruldu.herhalde istenilen tepki gelmediki linc uzerinden bir yaygara kopartılmaya calısılıyor.haber7.comda bir haberde mahmud hoca cemaatiyle sauna cetesi arasında ilişki kurulmaya calısıldıgı ve bu kişilerce yani mahmud hoca elemanlarınca cete mensuplarından bazılarına ki bunlar asker kokenliydi sanırım-işkence yapıldıgı için ankara cumhuriyet bassavcılıgı mahmud hoca ve cemaati hakkında tahkikat baslatmıs.GENE BSALADI TAMTAMLAR.
yukarda sivas olaylarına deginmişsiniz.sşvas olayı yani madımak olayı DANISTAY BASKINIYLA cozumlenmiş oldu.olayın halkın toplanmasına donuk tepkiselliğini bir kenara bırakacak olursak cinayetlerin ve otelin yakılmasının derin devletin ve bunu dıs uzantılarınmın işi oldugu asikardır.bu konuda aklı basında olan kimseler artık tek laf etmiyor.ugur mumcu bahsi ahmet taner kıslalı bahsi ve digerleri.suclanan hep dindarlar olunca toplumun fasolaik kesiminde dindarlar için cok buyuk husumet olustu.fasolaikler de laik egilimli kimseleri etkileyerek tr de dindarların basını ezmeye tesebbus ettiler ve hala ediyorlar.danısıklı dogus kısacası.amac tr de islamı tasfiye etmek ve halkın islamla bagını SIFIRLAMAK.ve tr yi tuzla buz etmek.İSMAİL AGA CEMATİNİN TASFİYESİNE KARAR VERİLDİ HERHALDE.ve bu surecte karsı cıkıslar bahane edilerek tamtamlar yapılıp kazanlar kaynatılarak tr yi DARBEYE HAZIRLIYOR OLABİLİRLER.ki bence oyle.cunku bu adamların kendileri sarıklı cubbeli kadınları kara carsaflı peceli eldivenli.PARSA VURULUR BURDAN HE!!! |
|
||||
![]() hafizasi ile ilgili problemleri oldugu konusunda ben de benzer düsünüyorum..türkiyenin kurulmasi ve modernlesme tarihi cok problemli bir sürectir..bir tabudur ve bu gün yasanan cok problemin temelinde yatan da budur..
AKP ve islami kesim hakkinda ise farkli düsünüyorum. Islami kesimin devletle catisa catisa, darbe yiye yiye kendiyle hesaplasma ve yenilenme sürecini kismen basardigina inaniyorum..Erbakan/Asiltürk/Kazan cizgisi ile Tayyip erdoganin kadrosu arasindaki farki görmememek imkansiz..Dünya ile bütünlesmeye calisan, kendi sinirlarini zorlayan bir kadro bu yeni kadro...evet (V)akit gazetesinin temsil ettigi ilkel bir cizgi varsa da, ayni zamanda "zaman" ve "yenisafak" gibi bir cok farkli sesi ve intellektüeli bünyesinde barindiran takdire deger olusumlar da var..... AKP tabaninin cogunlugunu muhafazakar ve dargörüslü siradan müslümanlarin olusturdugu dogrudur..ama bu sürecin karsilikli bir degisim dönüsüme yol acacagi da muhakkaktir.. AKP nin yaptigi yanlislari ise normal karsiliyorum, bir yandan Ordu adamlarin ayagini kaydirmak icin elinden geleni yapiyor, diger taraftan bütün muhalafet halki etkileyecek ve sonuc verecek en iyi silahin milliyetcilik damarindan girmek oldugunu bildiklerinden sagcisi solcusu hep birden milliyetciligin disina cikamayan bir muhalefet yapiyorlar..ve diger taraftan tayyip liberal avrupa birligi yolunda politikasinin tabanda da oy kaybetmeye yol acacagi endisesiyle onlara ara sira mesaj verme geregi duruyor..yani adamlarin isi zor..sirat köprüsünde kilic üstünde yürümek gibi.. benim hep anlatmaya calistigim ve simdi de demek istedigim sudur: eger türkiyede islami yasam tarzindan dogan hos olmayan durumlar varsa bunu gidermenin en iyi yolu bunlari politika yoluyla ehlilestirmek, liberallestirmektir..takke yapiyor deyip üstüne üstüne gidilirse türkiye klasigi olan cikmaz sokaga girildi demektir.. baska örnekler de verilebilir buna: herhalde 80 öncesi "TiP" kapitilmayip mecliste kalmasina izin verilseydi ne o günler o kadar kanli olurdu ve daha da önemlisi belki bu gün bizim de -yanlis yapa yapa kendini yenilemis, caga ayak uyduran- adam gibi sol muhalefetimiz olurdu..baykali sol saymak gafletine düsmezdik.. |
|
||||
![]() demesine ragmen ic gücler oldugu kesin bir takim odaklarin -ki biliniyor bu odaklar ve artik o kadar kendilerinden eminler ki son derece amatörce suc isliyorlar yakalanma sorgulanma kaygisi duymadan- bu tür olaylari bir nevi gesap ve cikarlari icin veya tasfiye amacli kiskirtigi, yönlendirdigi dogrudur..
ama kitlesel vakialarda,tahrik olmak icin can atan, her an galeyana gelmeye hazir bekleyen bir kitle de var sonucta... sivasta neticede sayisi 10 bini bulan bir kitle toplandi ve saatlerce yakilmayi sloganlarla destekleyerek izledi..marasta aleviler camiye bomba atmis söylentisi dükkanlarin yagmalanmasina, kapi kapi insan avina cikilip katledilmelerine yol acabilmistir.. |
|
||||
![]() biriktiriyor.ve dindar insanların egitimlerini en iyi sekilde ve bildikleri sekilde yapmaları engelleniyor.ve kıskırtma belliz zamanlarda patlamalara neden olabiliyor.her zaman kıskırtıldıkları kanaatinde degilim.bazen patlıyor.o kadar guclu olmasa da yaygarayla abartıyla bu pazarlanıyor.madımak olayına mutaakip basbaglar hadisesini mesela kimse sorgulamıyor.10 bin kişinin toplanması 10 bin kişinin kıskırması demek degil.madımak ın intikamını alma amacıyla basbagları yakıp yıkanlarla madımakta derinciler tarafından oldurulenlerin bagları da sorgulanmalı ve halkın neden kıskırdıgı? da anlasılmaya caşısılmalı derim ben.
|
|
||||
![]() Anlamakta zorlandigim bir husus bu sivas bahsinde basbaglarin da anilip devreye sokulmasi..Ikisini hangi baglamda karsilastiriyorsun anlamadim...
Sivas toplumsal olarak patlak vermis bir hadisedir. cok ögündümüz hos görümüzün iflas ettigi bir andir..binlerin agzindan salya akarak allahü ekber diyerek türkiyede bir kesimin saygi duydugu ozan sair vs. insanlarin yanisini seyrettikleri ve asker polisin de zamanin basbakani demirelin deyisi ile "halkimiz ile emniyet güclerini karsi karsiya getirmem diyerek keza müdahale etmedigi , alevilerin devlete ve müslüman kitleye olan güvensizligini derinden etkilemis bir olaydir... Basbaglar ise, terör örgütü pkk nin terörist metod ve hesaplarla isledigi bir gece yarisi baskinidir..faili biliyorsun, adi üstünde terörist, yakalasan zaten alninin catindan vuracaksin..o da onu bildigi icin sabaha karsi magdurlar uykudayken haince baskin yapiyor.. ben mi salagim? bu iki farkli olay nasil ve hangi kontex de karsilastirilabilinir? benim aklima tek bir sey geliyor: eger aleviler arasinda taraftar bulmakta zorlanan pkk nin sözümona alevilerde devlete karsi sivas olayindan dolayi var olan hayal kirilkirikligi ve öfkeyi kendi ehine cevirmek icin uydurdugu "sivasin öcünü aldik" dan hareket ediyorsan yaniliyorsun..cok farkli iki durum kiyasi kabil degil eskilerin deyimiyle.. |
|
||||
![]() hemen ardından gerceklesip tr de alevi sunni tartısması catısması cıkarmaya donuk yapıldıgı da asikar.sivasta halkı kıskrtmaya donuk yapılanları da basbaglarda oldurulenleri de aynı hesabın için de degerşendirmemek hata olur.aslında aziz nesin olmeden once her seyi bilen olarak ii bir sorgulamaya tutulabilirdi.arif sagında bir seyler bildiginden eminim .yazık oldu onca gence.
|