| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() binlerce insani hunharca katleden terör örgütüne ve onlara siyasi kilif uyduranlara s...r cekmek mi bana yakismiyor? ama senin bu propaganda karsisinda sahte sükünet ve vakari koruman hakketen cok yakisikli oluyor... biraksana sen, yerim böyle vicdani! müslümanligin mi engelliyor seni?
neden, tercihini yapan hain teröristlere ve yardakcilara gösterilen sevkatin zerresi mehmetcigimize gösterilmiyor? ben "virüslere ölüm!" diyorsam, karsima "yakismadi" edebiyatiyla, özgürlük gazelleriyle cikmayacaksin! benim icin al-kaida veya hizbullah neyse, pkk da odur. bu örgütlerin islamiyetle veya kürtlükle alakalari yok; müslümanlar veya kürtler de gereken tepkiyi ve mesafeyi koymadiklari sürece onlarla ayni kaderi paylasacaklar; ve paylasiyorlarda. pkk ne türkiyenin hakikati, ne de kürtlerin davasidir. fakat kürtlerin sirtindan yürütüldügü icin siddetten uzak, akla ve mantiga dayali cözümde kendileri en büyük etkendir. aksi takdirde, tsk harekete gecerse ortada ne bati kökenli hristiyan lobileri, ne dogu kökenli islam istismarcilari, ne kürt, ne de topyekün sorunlari kalir. kiroya sor, bana fasizanligin yakistigini söylüyor. asil fasist kimdir biliyormusun? hayatinin baharinda, vatan borcunu ödeyip burnunda tüten ailesine dönmek isteyen fidan gibi delikanlilari pusularda haince katleden, bunlara yardakcilik yapan, siyasi kilif uyduran, agit yakan ve suskun kalan herkes kayitsiz ve sartsiz fasistdir! ve ne allahi, dini, imani, ne de serefi, namusu vardir! |
|
||||
![]() pkk yı bu kadar guclu hale getiren sey devletin uyguladıgı ve israilden israilin filistinlilelere uyguladıgı yontemlerden devsirdigi terorle mucadele yontemleridir.benim anlayısımda kurt milliyetcisi ile turk milliyetcisi arasında cok da fark yoktur.turk milliyetcisinin salakca savunacagı cok fazla malzemesi oldugu için kendisini goklerde hissetmesi ve devletin isminin turkiye olması onlara avantaj saglıyor olabilir.ama haklılık bahsediyor denemez.turk kavramaına ismet ozel yaklasımını onermiştim ve bunu baska da bir acıklaması olamaz.turkiyede turk demek musluman demektir.sen ne kadar turksen kurtte o kadar turktur.orta asya bozkırlarıymıs bilmem neymiş miş de oguzmus hunmus gokturkmus bunlar fasa fiso.eger cografya eksenli dusunursen kurtler bu cografyada daha kokludur.devlet gelenegi olsun olmasın.bu vatanı yani turkiyeyi bize veren de işgal edildikten sonrada kurtaran da dindir.bu dini gaza askıyla avrupa içlerine kadar tasıyıp bu cografyayı islamlastıranlara turk denir.ve İSLAMLASANLARA türk denir.aksini iddia edebilir misin.sen turk milliyetciligi yaparak kurdu haklı cıkarıyorsun.bu ulkede senin anladıgın turk azınlık bile degildir.
uretilen politikalara teslim olan bir devlet yonetimi ve siyasi otorite sorunun bu kadar buyumesine sebep olmustur.turkiyede devlet zaten uluslar arası yapılarla eklemlenmiş ve uretilen projeleri kendsi ustlenmekteyken siyasiler de bu politikalara destek verdigi olcude iktidar olabilirken aslolandan ozden tarihten ortak kultur ve degerlerden herseyin merkezinde olan dinden ayrı dusunup tum bu polştişklara yardakcılık edersen sonuc bu olur.sen de farkında olmadan bunu yapmaktasın.bu devlet ne kadar senin anladıgın turkunse o kadar kurdun de devletidir.kurde itaat edecek teba koyun muamelesi yapar ve zulmedersen devleti tanımaz.bu herkes için gecerlidir.devlet politikasının yanlıslıgı devlete sorun olarak donmektedir.devlet bunu silahla yada demokratik hak vererek ortadan kaldıramaz.bu devletin kurdun de devleti oldugunu kurde de kabul ettirmekle yukumludur devlet.bu da senin uslubunla olmaz.kurtler devlete kusmustur.içlerinden hayinler cok azla cıksada devletin kademelerinde işbirlikci olanların sayısının az olmadıgını da herkes bilir.danısıklı dogus gibi bir seydir.sen TURKİYE isimli bir devlete BEN KURDUM deme curetini gosteren ve bu amacala calsan koskoca bir halka baskıyla siddetle devlete itaat ettiremezsin.demokratik hak vereerek de sorunu iice buyutursun cunku bu haklar taleb edilsin diye bu dalavere cevriliyor.bu haklarla kurtlerin referandum yoluyla guneydoguyu koparma calısmaları yaptıgını herkes biliyor.NE YAPILACAK O ZAMAN.ilkonce dvletin ismin de yer alan TÜRK ün ne demek oldugu yeniden belirlenecek.ve asli ecercevesine oturtuacak.kurde diyeceksin?NE TANTANA EDİYORSUN TÜRK MÜSÜN GAVUR MUSUN?ve kürt bundan senin anladıgın türkü anlamayacak.devlet halkla olan kopuklugunu halıkn tepesindeki yerini terketmeden hicbir sorun cözülmez.akshalil bu noktayı mukemmel anlattı.devletle sorunu olmayan tek vatandas yok bu ulkede.devlet devlette gorev alan insanlar toplulugudur.devletin idealleri politikaları devleti kutsala yaklastırır.devlet kutsal falan değildir.devlete tapanlar fasitler vb leridir.ama devleti kuran insanların kutsalla bagı devletin bekası ve savunulması konusunda devlete verilen degeri belirler.ben bu degerlerden kopmus birisi degilim.turkiyede devlete baglılık ve sadakat dinle paralel gider.sen de bu noktaya deginir gibi oldun.hak adalet yetim hakkı yemememek rusvet almamak.kurtler devletle problemi vardı kurt olmayanlarla degil.senin gibilerin takındıkları tavırlar nedeniyle artık kendileri dısındakilerle de husumet içindeler.bu proje yuz kusur yıllık bir proje.anca tutmustur.ve tek cozum yolu ummet bilincidir.ve turkiyenin turklugun ne demek oldugunun yeniden asli temmellere oturtulmasına baglıdır.ve kurtlerin kullanıldıklarının gosterilmesi gerekir.ve emin ol bu ulkede islam bilincini tasıyan turklerin surulmesi vatansız bırakılması ve yokedilmesini amaclamaktadır.avrupa ırkları kurtleri ari ırktan sayıyorlar.muslumanlıkla baglarını kopardıktan sonra hicbir farkları kalmayacak.ama bir turku asla kendilerinden kabul edemezler.kurde SEN GAVURDAN YANAMISIN BEN DEN YANA MISIN demekten ve bunu kabul ettirmekten baska care yoktur.ancak ummet olma ve bu vatanda yasayan musluman unsurlara turk denir anlayısındaki bir bilincle bu tehlikelerden kurtulunulur.hickimse kristallesmiş modern bir hayat yasayan ve dinle bagını koparmıs bir turkiyeyi bir arada tutamaz.enes gibi konusur herkes. tuzla buz olur zalimin masası olur cıkarız. guneydoguda sehit olanların acısıs sadece sana parsellenmedi.sen cok bagırıp kufrediyorsun diye daha cok hissediyorsun demek degil.biraz edebini takın.ne olursa olsun edep kaybediliyorsa beyinde bostur yurekte bostur!!! |
|
|||
![]() simdi de "vatan bölünmesin, insanlar ölmesin" diyenlere fatura kesiliyor. olacagi buydu zaten. elbette sehitlerin acisi benim hegemonyamda degil, ama senin bunu paylastigin da bir o kadar yalan. "pkk bir terör örgütür" diyemiyorsun. dersen benim gibi edepsiz olursun, dinden cikarsin, yüregin de, beynin de bosalir.
sen önce pkk"yi lanetle, ondan sonra ben senin makaleni cümle cümle ele alip teker teker nasil cürütecegimi seyret. |
|
|||
![]() elestirmeye fazla gerek yok.....
Sence nasil yapilmali... cözüm yolun nedir ??? |
|
|||
![]() Adımız miskindir bizim
Düşmanımız kindir bizim Biz kimseye kin tutmayız Kamu alem birdir bizim. (Yunus Emre) Was du nicht willst, das man dir antut, das füge auch keinem anderen zu! (Altes Sprichwort) „Handle nur nach derjenigen Maxime, durch die du zugleich wollen kannst, dass sie ein allgemeines Gesetz werde.“ (Immanuel Kant) Wo leben wir? In welcher Zeit leben wir? Wer sind wir? Woher kommen wir? Wir leben in Deutschland. Einem modernen, toleranten, aufgeklärtem Land. Wir leben hier mit Menschen aus den verschiedensten Ländern und einer Vielzahl von Religionen zusammen. Wir kommen aus einem Land das Reich an Kultur, Toleranz und Schönheit ist. Warum entstehen nun plötzlich extremste Ansichten? Wir die Gläubigen, die anderen die Ungläubigen? Ich kenne hierfür nur einen einzigen Grund. Unwissenheit/Cahillik. Wenn wir für uns Toleranz einfordern, müssen wir auch bereit sein diese zu Gewähren! |
|
|||
![]() sen ne sandin? her makaleni okumadigim ve sonuncusunda da olmayan bir cümleyi bulamadigim icin elbette paranoyagim. varsa yerini göster. yok, o kadar rica ettigim halde yine yok. sakin ha pkk yi lanetleme, dinden cikarsin, seyhülislam imam apo"nun gazabina ugrarsin!
bak ben paranoyagim ve senin seviyen ve edebin yinede yerinde; ama pkk halen hain ve alcak degil? |