| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen ![]() |
![]() |
|
Themen-Optionen
![]() |
Thema durchsuchen
![]() |
|
||||
![]() Bu ayetlerinin insanliga vermek istedigi ilahi mesaji almakda her zaman zorluk cektim (ilk okuyusum degil). Simdi Kuran Allah dan dir diyen arkadaslardan bir ricam olacak:
Kurani alip bahsedilen ayetleri okusunlar. Sonra Elmalinin meallerini okusunlar. Sonra tanidiklari, bildikleri, inandiklari mealcilerin aciklamalarini okusunlar. Sonra kendilerine söyle bir sorsunlar: Allahin bu ayetle biz insanlara vermek istedigi ilahi, evrensel mesaj nedir? 1insanol nick li arkadas bir kac gün önce bir yazisinda Allahin Kuranda uzaydan, astronomiden, insanlarin bilmedigi bir cok bilimsel ayetlerden bahsetmis (ben o ayetten o bilgi nasil cikti bilmiyorum ama o arkadas biliyor sanirim. Millet burda yüzyillarca arastirip, ispatiyla kanitiyla bulacam diye k.c yirtsin, meger kuranda varmis ya). Her neyse demek istedigim bu kadar bilimden, astrolojiden dem vuran ve bizim yaraticimiz o yüksek güc o kitapta yer verdigi bu gibi "gögüsleri tomurcuklanmamis huri kizlar" (bu benim acimdan bu kitabi yazanin pedofil oldugunun ispatidir, bir düsünün bir kiz cocugu henüz gögüsleri tomurcuklanirken kac yasindadir? Muhammet bu yazdiklariyla sadece erkeklerin pedofil isteklerini güclendirmistir) ayetinin kime ne yarari vardir? Evrensellik olayina katkisi nedir? Insanlarin arasinda kardes olmalarina katkisi nedir? Muhammetin kitabina yerlestirdigi bu terbiyesiz ayetler yüz kizarticidir. Bir de Allahtan geldi diye milleti uyutuyor. Uyanin artik, uyanin. Uyanmayacaksanizda kör inanmayi birakin. Sadece hosunuza giden ayetleri degil bütün kurani okuyun, anlayin ve her sureden sonra "bunun insanliga katkisi nedir? Gecmiste, bugün ve gelecekde bu sure vermek istedigi mesajla basarili olmusmudur bir düsünün! Yoksa ortaya cikardigi sadece savas ve nefret tohumlarimidir? Yorum sizlerin din hakkindaki kritikleri okumaya bile korkan arkadaslar Saygilar Peren |
|
||||
![]() Buyrun bir mucize ve bu mucizenin kisa aciklamasinda benden. Sirius yildizi mucizesi bir cok islami kaynakta "kuran mucizesi" olarak gecer. Ben assagida bu kaynaklardan birini örnek olarak veriyorum. Isteyen google "si ra yildizi kuran mucizesi" yazip baska kaynaklarda bulabilir:
Kuranin mucizelerinden biri olan ayet (!) Arapca karsılıgı "Si"ra" olan Sirius yıldızının, sadece "yıldız" anlamına gelen Necm Suresi"nin 49. ayetinde gecmesi son derece dikkat cekici bir durumdur. Cünkü bilim adamları geceleri gökyüzünün en parlak yıldızı olan, Sirius yıldızının hareketlerindeki düzensizliklerden yola cıkarak, onun bir cift yıldız oldugunu kesfettiler. Dolayısıyla Sirius, Sirius A ve Sirius B olarak ifade edilen iki yıldızdan olusan bir takım yıldızdır. Bunlardan daha büyük olan Sirius A, Sirius B"den Dünya"ya daha yakındır ve özelligi cıplak gözle görülebilen en parlak yıldız olmasıdır. Sirius B yıldızının özelligi ise teleskopsuz görülememesidir. Sirius takım yıldızları, birbirlerine dogru yay seklinde bir eksen cizerler ve her 49,9 yılda bir birbirlerine yaklasarak gökyüzünde sarkarlar. Bu bilimsel veri, günümüzde Harvard, Ottawa ve Leicester Üniversiteleri"nin astronomi bölümlerinin fikir birligiyle kabul ettikleri bilimsel bir gercektir. Bazı kaynaklarda bu bilgiler söyle aktarılır: En parlak yıldız Sirius gercekte bir cift yıldızdır... Dolanım periyodu 49.9 yıldır. Bilindigi gibi, Sirius-A ve Sirius-B yıldızları birbirleri cevresinde her 49,9 yılda bir cift yay cizerek dolanırlar. Burada, dikkat edilmesi gereken nokta, iki yıldızın birbirleri etrafında dolanırken yay seklinde iki adet yörünge cizdikleridir. Ancak 20. yüzyılın sonlarına dogru anlasılabilmis bu bilimsel gercege, mucizevi bir sekilde bundan 14 asır önce Kuran"da isaret edilmistir. Necm Suresi"nin 49. ve 9. ayetleri beraber olarak okundugunda bu mucize karsımıza cıkmaktadır: Dogrusu, "Si"ra (yıldızı)nın" Rabbi O"dur. (Necm Suresi, 49) Nitekim (ikisi arasındaki uzaklık) iki yay kadar (oldu) veya daha yakınlastı. (Necm Suresi, 9) Necm Suresi"nin 9. ayetinden anlasılan "ikisi arasındaki uzaklık" anlatımı bizlere bu iki yıldızın cizdigi yörüngede birbirlerine yaklastıgını ifade etmektedir. (En dogrusunu Allah bilir.) Kuran"ın vahyedildigi dönemde bilinmesi mümkün olmayan bu bilimsel gercek, bize, Kuran"ın Yüce Rabbimiz"in bir sözü oldugu gercegini bir kez daha kanıtlamaktadır. Simdi gelelim sirius yildizi sarlatanligina (!) Ben (Peren) oldukca normal ölümlü bir kulum. Benim arti bir özelligim yoktur, peyagamberlikle uzaktan yakindan alakam yoktur fakat sirius yildizi gerceklerini okuyup arastiran bir insan oldugum icin bilirim. Sirius yildizini ilk kesfeden canlilar mayalardir. Mayalar hem öyle iki kisa cümle ile, banel basit sekil cizmemis, takvimlerini, zamanlarini bu yildiza göre belirlemisler ve bir cok bilgi edinmislerdir bu yildiz hakkinda (yine google da sirius yildizi mayalar yazip bilgi edinebilirsiniz). Mayalar Muhammetten cok önce yasamis bir uygarliktir. Evet, yukarida kuran mucizesinden, muhammet bunu nasil bilebilirdilerden bahsediliyor. Harvattan, bilmem hangi üniversiten dem vuruluyor. Tarihi arastirin, mayalari, etileri, eski uygarliklari ve onlarin mucizilerini! Arastirin. Kanmayin böyle "kuran mucizesi" sacmaliklarina. Arastirin, isin gercegini ancak böyle bulursunuz. Bu sekilde inanma benim acimdan cinci hoca inanmalari gibidir. Karinin cocugu olsun diye cinci hocaya üfletme me de kulak dolgunlugu inanac bu da. Fark nedir? |
|
||||
![]() Verilen ayetler kuranda birebir gecer.Kurani okuyun. Yok efendim evimdeki Kuran yanlis tercüme edildi diyorsan inandigin birinin meallerini oku (burda elmali cogunluk tarafindan seviliyor galiba).
Ondan sonra asil sacmalik ne imis anlarsin. Evet gercekden bir sacmalik var, ama Cyberangelmi muhammet sacmaligimi onu ortaya cirkarmak gerekiyor. |
|
||||
![]() neden cünkü sacmaliyorsunuz. sacmaladiginizin delilleri yukarida. ayetlerden cikarilanlar sacma sapan seyler. ben bu sacmaliklari ciddiye alacak degilim.
ve sana yazdigim gibi, Hz. Muhammed sizin icin cok zeki bir insandi. onun seviyesine ulasmaniz mümkün degil. hele hele sadece kopyalamakla bilginlik taslayanlarin Hz. Muhammed gibi bir insana ulasmalari utopinin de üzerindedir. siz asla Hz. Muhammed"e ulasamazsiniz. onun icin yaptiklarini da söylediklerini anliyamazsiniz. kuran tefsiride sizin isiniz degil. olmadiginida defalarca anlattilar. vel hasili kelam! sacmalamayi birakin. sizin isiniz degil bunlar! |
|
||||
![]() Simdi gelelim sirius yildizi sarlatanligina (!)
Ben (Peren) oldukca normal ölümlü bir kulum. Benim arti bir özelligim yoktur, peyagamberlikle uzaktan yakindan alakam yoktur fakat sirius yildizi gerceklerini okuyup arastiran bir insan oldugum icin bilirim. Sirius yildizini ilk kesfeden canlilar mayalardir. Mayalar hem öyle iki kisa cümle ile, banel basit sekil cizmemis, takvimlerini, zamanlarini bu yildiza göre belirlemisler ve bir cok bilgi edinmislerdir bu yildiz hakkinda (yine google da sirius yildizi mayalar yazip bilgi edinebilirsiniz). Mayalar Muhammetten cok önce yasamis bir uygarliktir. Evet, yukarida kuran mucizesinden, muhammet bunu nasil bilebilirdilerden bahsediliyor. Harvattan, bilmem hangi üniversiten dem vuruluyor. Tarihi arastirin, mayalari, etileri, eski uygarliklari ve onlarin mucizilerini! Arastirin. Kanmayin böyle "kuran mucizesi" sacmaliklarina. Arastirin, isin gercegini ancak böyle bulursunuz. Bu sekilde inanma benim acimdan cinci hoca inanmalari gibidir. Karinin cocugu olsun diye cinci hocaya üfletme me de kulak dolgunlugu inanac bu da. Fark nedir? sen bu bilgileri mayalarin yanina gidip onlarin yaptiklarini cizdiklerini okuyan akilli insanlarin yillarca calismasinin sonucu ögrendin. yoksa kendin mayalarin birtanesi ile dahi görüsmüs degilsin. Hz. Muhammed bu mubarek insanin böyle imkanlari yoktu. o zaman mayalarin neler yaptiklarini arastiripda kütüphanelere kitaplarini gönderen bilim adamlari da yoktu. Eger Hz.Muhammed mayalardan yildiz bilimi hakkinda ve anlattigin sekilde kaliteli detayli bilgiler edindi ise sen yine pes etmen lazim. boyun eg ey zavalli. 600lü yillarda taa mayalardan bilgi toplamak her yigidin kari degildir. ben buradan herhangi bir mucize göremiyorum Ayette Allah Si"ra denilen yildizin Rabbi oldugu söyleniliyor. Si"ra yildizi araplar tarafindan bilinen bir yildizdir sanirim. yoksa kuran bilinmeyen bir yildizi niye zikretsin ki? millet sorup dururdu buda neyi nesidir diye! Lafzen yani orjinal metninde arapcada "O Akyildizin (si"ra) Rabbidir," Büyük köpek (Canis Major)takim yildizina ait olan ve parlaklik derece ve siralamasinda (kadr/kadir- magnitude) ilk sirada yer alan bi yildiz. Ay gökteki en parlak yildiz oldugundan Islam öncesi Arabistan"inda yaygin olarak tapinma konusu yapilirdi. Rabbu"s-si"ra ifadesi, deyimsel olarak, evrenin Yaraticisini ve Destekcisini mecaz yoluyla anlatmaktadir. M. Esed |
|
||||
![]() akillarini kullanan insanlari taslamak, suclamakla olmuyor bu isler arkadasim.
Arabi gözünde büyütüp, bilmeden tanimadan senin dilinde "zeka aygiri" ilan edecegine arastir derim. Bizlerin yazdiklarini okuman, anlaman gerekmez. Kendiliginden arastir. Dogrusuyla, katiksiz, oldugu gibi, beynini yikatmadan arastir. Tut nicht sehr weh:-) Saygilar Peren |
|
|||
![]() Liebe Moderatoren,
hiermit möchte ich euch auf die widerrechtlichen Beiträge des Mitglieds "CyberAngel", der durch seine Schriften seit geraumer Zeit sowohl die AGB (dort Punkt 6.2a und 2b) verletzt als gegen auch geltendes Strafrecht (§ 166 StGB) verstößt, nachhaltig Aufmerksam machen. Die notwendigen Schritte sollten umgehend erfolgen, zumindest sollte das Mitglied unverzüglich gesperrt werden. mfg |
|
|||
![]() Ich möcht erst- und letztmalig darauf aufmerksam machen, dass der Inhalt deiner Beiträge einen Straftatbestand erfüllt.
zu deiner und aller Info: § 166 StGB (1) Wer öffentlich oder durch Verbreiten von Schriften (§ 11 Abs. 3) den Inhalt des religiösen oder weltanschaulichen Bekenntnisses anderer in einer Weise beschimpft, die geeignet ist, den öffentlichen Frieden zu stören, wird mit Freiheitsstrafe bis zu drei Jahren oder mit Geldstrafe bestraft. (2) Ebenso wird bestraft, wer öffentlich oder durch Verbreiten von Schriften (§ 11 Abs. 3) eine im Inland bestehende Kirche oder andere Religionsgesellschaft oder Weltanschauungsvereinigung, ihre Einrichtungen oder Gebräuche in einer Weise beschimpft, die geeignet ist, den öffentlichen Frieden zu stören. Falls du also weiterhin derartige Schriften veröffentlichen solltest, werde ich die notwendigen strafrechtlichen Schritte einleiten! Und das ist sicher kein Schuljungenscherz! mfg |