Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 15.08.2006, 13:10
Benutzerbild von xbaburx
xbaburx xbaburx ist offline
Neuer Benutzer

Standard :)sanırım kaale alınmıyorum...

cunku yukarda yazdıklarınıza size yazdıgım ilk makale de cevap vermiştim.ve diğerlerin de de hayli bir acıklama yapmıstım ve bu acıklamaların yeterli oldugunu dusunuyorum.bu acıklamalar ortada dururken yazdıklarımın ciddiye alınmaması ve kaale alınmıyormusum gibi davranılması bana yapılmıs bir hakaret olarak degerlendirilebilir.böylelikle de aslında hakret merkezli yazılar kaale alan ve soylenenleri hice sayarak kişiye gore tavır alan sahsı muhteremin siz oldugu da kendiliğinden kanıtlanmıs oluyorcevap magnumdan gelmiş olsun ben den gelmiş olsun farketmez dimi.zaten bu tartısma da size antisamitist misiniz sorusunu yoneltmemle baslamıstı.yukardaki sonuclarınız baglamında ilk makalemdeki soruları tekrar yoneltmek durumunda kalacagım.zaten yazmıs oldugum diger makalelerde sonuclarınızın bos oldugunu gayette iyi acıklıyor.uslubumu bahane ederek de cevap vermeye tenezzul etmiyorum gibisinden bir yaklasımla savurdugunuz hakarette BASKA BİR SAHTEKARLIK ornegi.sıkısıp cevap veremediğiniz anda ukalalık edip konuyu saptırarak cevap vermeye degmez birisisin ayagı yapmak.CEVAP VEREBİLSEN CEVAP VEREBİLİRSİN CUNKU.goruyorum yazdıklarını.bir yıgın sacmalıktan oteye gecmiyor.ucbes meal bulup kafa karısıklıgı yaratmaya calısarak bunu UCBES YALAN HADİSLE desteklemeye kalkıyorsun.yaptıgın bu..
Benutzerbild von xbaburx
xbaburx xbaburx ist offline
Neuer Benutzer

Standard :)sanırım kaale alınmıyorum...

cunku yukarda yazdıklarınıza size yazdıgım ilk makale de cevap vermiştim.ve diğerlerin de de hayli bir acıklama yapmıstım ve bu acıklamaların yeterli oldugunu dusunuyorum.bu acıklamalar ortada dururken yazdıklarımın ciddiye alınmaması ve kaale alınmıyormusum gibi davranılması bana yapılmıs bir hakaret olarak degerlendirilebilir.böylelikle de aslında hakret merkezli yazılar kaale alan ve soylenenleri hice sayarak kişiye gore tavır alan sahsı muhteremin siz oldugu da kendiliğinden kanıtlanmıs oluyorcevap magnumdan gelmiş olsun ben den gelmiş olsun farketmez dimi.zaten bu tartısma da size antisamitist misiniz sorusunu yoneltmemle baslamıstı.yukardaki sonuclarınız baglamında ilk makalemdeki soruları tekrar yoneltmek durumunda kalacagım.zaten yazmıs oldugum diger makalelerde sonuclarınızın bos oldugunu gayette iyi acıklıyor.uslubumu bahane ederek de cevap vermeye tenezzul etmiyorum gibisinden bir yaklasımla savurdugunuz hakarette BASKA BİR SAHTEKARLIK ornegi.sıkısıp cevap veremediğiniz anda ukalalık edip konuyu saptırarak cevap vermeye degmez birisisin ayagı yapmak.CEVAP VEREBİLSEN CEVAP VEREBİLİRSİN CUNKU.goruyorum yazdıklarını.bir yıgın sacmalıktan oteye gecmiyor.ucbes meal bulup kafa karısıklıgı yaratmaya calısarak bunu UCBES YALAN HADİSLE desteklemeye kalkıyorsun.yaptıgın bu..
eniskaya

Standard Gayet dogal bir soru

olay cok cok acik.... Insanlar bir cogu, hele hele bastakiler, CIKAR, PARA, TOPRAK ve diger topluluklar üzerinde SALTANAT SÜRME AMACINDA olduklari icin DINI kullanirlar....

Hepsi bu yüzden ayri ayri IDEOLOJIK yapiya bürünmüsler....

DINLERIN burada sucu yok... temelinde hepsi aynidir.... ama su DINDENIZ bu DINDENIZ diyenlerdir Dinleri peskes cekip kendi sahsi Amelleri icin kullananlar.....

O yüzden esas DIN tüm Dinlerin temelinde yatan evrensel TEOLOJIDIR....

O yüzden fazla kafani takma öyle Müslüman yada Hiristiyan veya Musevi kelimesine..... piyasada DIN icin savas var..... eger DIN savas icin indiyse... o halde alsinlar münasip bir yerlerine yerlestirsinler....

Söyle bir Tarihe bak....... tüm devletler DINI kullanarak savas yapmislardir... DINI pisletmislerdir.....

Olay bu
Alt 15.08.2006, 13:17
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard moon tarikati und medya...

moon tarikati ve medya baglantisina ne diyorsun?? sadece bir soylenti mi???
Alt 15.08.2006, 17:01
eniskaya

Standard Bilmiyorum... farz edelim öyle

unddddddddddddddd..... bana tarikati degil.... insanlik icin ürettigi cözümler lagzim....

Moonu birak Yezidi ve Kizilbaz dir falan filan neler duydum ben.... sen simdi Moon duymussunda cokmu olmus....

Yaniiiiii... takmissiniz kelimelere gidiyorsunuz...... verilen meseja bakin lütfen... adamin karisina yada tipine degil
Alt 15.08.2006, 19:37
unknown

Standard biraz relaks ol

12/08/2006 - 16:37 tarihli makalenden alinti:
[... 1-) Zuhruf Suresi ayet 44: ""....Ey Muhammed! ...muhakkak ki Kuran hem senin için, h e m K A V M I N için bir sereftir""
2-) Ali Imran suresi ayet 33"te ise Araplarin Ibrahim oglu ismail souyundan geldiginin altini çizerken; Ibrahim ailesini ve soyunu üstün olarak ifade eder...]

tezini bu iki meallerin üzerine kurdugun ve kaynagini ne bu, ne de diger makalelerinde belirtmedigin icin bunlara kaynak göstermeni rica etmistim. yoksa 13/08/2006 - 16:28 tarihli makalendeki kaynaklari elbette not ettim. buyrun dr. peren hanim, 1) ve 2) no"lu delillerinize lütfen kaynak gösteriniz! cok rica ediyorum!

ayrica dikkatimi cekense, son makalende kaynaklariyle beraber gösterdigin referanslarinin tezini desteklemiyor olmasiydi. ilk makalende ayetlerle araplarin islamiyete göre üstün olduklarini kanitliyacaktin; olmadi, olmayacak! yinede asla yilma peren, kanitla! kanitlanacak birsey varsa sana yardimci da olurum. fakat elinde ise yarayacak zaten bir sey yoktu, olani da duvara calininca kendinle övünmekten, kedi gibi kendi kuyrugunu yalamaktan baska caren kalmadi.

meal"in ne oldugunu sana son yazimda anlattim. lütfen ilgili bölümü tekrar oku. arapcayi, sosyo-kültürel yapiyi, tarihin akisini meali yazan kisi derinlemesine bilmesi gerekiyor. benim icin kaynak meal, aklim ve vicdanimdir. seninle hemfikir olmak mümkün degil. gösterdiklerin ispat"dan baska herseye benziyor. bir bilimkadini"na yakismayacak yöntemler bunlar.

sahte mealler üzerinden, kuran, hadis derken solugu deveyle hurmada aldik. halen anlayamadim, bunlari cidden kanit olarak mi gösteriyorsun, yoksa benimle dalga mi geciyorsun? sen islamiyetin araplara gönderilen din oldugunu kanitlayamadin. dara gelince de topu bana attin, öyle olsun. ben sana islamiyetin sadece araplara degil, ayirmadan bütün insanliga gönderildigini ispatlamaya hazirim. fakat doktorani bu mantikla ele almamani ümit ediyorum. tezini ispatlayamayinca profesörlerine "hadi tamam, siz tersini ispatlayin bakalim" mi diyeceksin? bana göre basitlesmeden, islamiyet üzerinde felsefe dahi yapabiliriz. yoksa islamiyetin bütün insanliga gönderildigine dair en büyük kanitin müslümanlarin sayisi ve cesiti oldugunuda gösterebilirdim.

suanda kanitlarimi sunmaya müsait degilim. dilersen sunacagim, bundan hic süphen olmasin.

simdilik hoscakal.
Alt 15.08.2006, 19:43
unknown

Standard dr. peren"i taniyor olman gerekiyor

kendisi, bir kac zaman önce zatini burada bilimkadini olarak lanse eden ve islamiyeti fizik kurallariyle yikmaya calisan, fakat "talep" üzerine bilimkadini olmadigini itiraf eden, simdiyse karsimiza yine son sürüm teziyle cikan allah"in saskin bir kulu. kesin bilmiyorum, bilmek de istemiyorum, belki gercekten akademik ünvana sahip olabilir, ama dogrusu bende hic öyle bir intiba yaratmiyor.
Alt 16.08.2006, 08:47
Benutzerbild von peren
peren peren ist offline
Neuer Benutzer

Standard yalanlarin son bulmuyor

Ne yapmaya calisiyorsun? Ben bilim kadini olmadigimi ya da oldugumu söyledigimi hatirlamiyorum. Belki mütevazilik kurallari geregince "bilgimi asiyor" demisimdir ama "bilim kadini" olup olmamak kisinin kendi verdigi karar degil bir prozessdir ve ekrana cok cabuk lanse etmez diye düsünüyorum:-) Bilim insani olup olmadigima karar verecek en son insan sensin, cünkü arastirma yaptigim konu üzerine tartismiyoruz burda, din üzerine tartisiyoruz.
1. Henüz Dr. titelim yok. Iki yil önce belki böyle bir girisimimde yoktu. Dr. titel yapmak insanin cocuklugundan baslayip 45 sene devam ettigi bir faaliyet degil. Hayatin her kesiminde baslanabilir!
2. Dr yapmak istedigim konu din degil
3. Fizik ci degilim (senden bir yalan daha)
4. Din konusundaki arastirmalarim benim acimdan bir hobiyi ve bilgi acligini giderme istegini gecemez, dolayisiyla forumdayim. Sadece bilgi alis verisi icin. Ben yaziyorum nasil düsünüyorsam, kitaplarda nasil okumussam, arkadas cevremde nasil tartismissam. Ama cevap alamiyorum. Aldigim sadece agir tepkiler ve kisisel saldirilar.
Fark ediyormusun Magnum suraya yaklasik 5 makale yazdin ve cogunun icerigi kisisel saldiri, maalesef bilgi icerigi cok az.
Üstelik daha da ileri gidip benim ileriye dönük amaclarim hakkinda görüs beyan ediyorsun, bu basitlik, ucuzluk degilmidir?
Sahsen beni sadece yazilarin icerigi ilgilendiriyor, karsimdaki fizikciymis, doktormus, mollaymis önemli degil. Bilgi önemli olan. Benim icin bilgi iceren ve icermeyen yazilarin arasinda ayriliyor makaleler ama burdaki bir cok arkadas icin yazan cok önemli!
Dolayisiyla fake isimlerden gecilmiyor burasi, herkes kendini aklama sirasi geldimi yeni bir nick seciyor kendine. Gercek anlamda tartismaya acik insan az kanimca.
Ben yillardir Perenim. Ben yillardir bilgisayar mühendisiyim. Ben yillardir anneyim. Ve ben bir kac yildir akedemik kariyer yapma girisimi icindeyim. Belki yazilarimda yeri geldiginde yazmisimdir, icerik olarak önemli oldugunu sanmiyorum bu bilgilerin. Demek istedigim hic bir zaman bu dogrularin aksini okumadi kimse burada yillardir. Okuyan varsa lütfen o makale ile birlikde itiraz etsin.
Saygilar
Peren
Alt 16.08.2006, 08:51
Benutzerbild von peren
peren peren ist offline
Neuer Benutzer

Standard Kifayetsiz kaldin:-)

Battikca batiyorsun.
Bilgi konusunda bitmis durumdasin. Üstelik su an konuyu sadece asil Topikden uzaklastiriyorsun. Islamiyet lokal bir dindir. Arap dinidir. Arap yarimadasinda yayilmistir. Sanirim bu tartisma yilan hikayesinde dönecek böyle:-)
Ama ne yalan söyleyeyim senin de yazi performanzin bir zamanlar daha iyiydi; daha cabuk yiliyorsun daha fazla kisisel konulara giriyorsun:-)
Saygilar
Peren
Doktoremdeki kanitlari nasil yapacagim isinide bana birak istersen:-)
Saygilar
Alt 16.08.2006, 08:57
Benutzerbild von peren
peren peren ist offline
Neuer Benutzer

Standard Cevap

Selam babur,
üzgünüm cok fazla vaktim olmadigi icin sadece bir kisiye cevap mis gibi göründü makalelerim. Aslinda Magnuma yazilanlarin cogu senin yazdiklarin icinde birer cevapti. Antisemist falan degilim. Deistim. Dünyadaki dinlere inanmiyorum. Hatta daha da ileri gidip yeryüzünde var olan bütün dinlerin "gotteslästerung" olduguna inaniyorum. Bunun haricinde savasa, kan dökülmesine, cocuklarin ölmesine, kadinlarin özgürlüklerinin elinden alinip erkeklere verilmesine karsiyim. Ne adi altinda olursa olsun cocuklarin oldugu savaslar sadece insanlik icin utanc vericidir. Sayet din adi altinda ölüyorsa bu cocuklar dinlere karsiyim.
Hepsi bu kadar
Kisisel konulara cok girmeyip bilgi aktarirsan memnun olurum.
Saygilar
Peren
Antwort