| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() HAYIR !
Ne yazikki YOK ! Söyle birkac sene evvelini Sivasda yasanan olaylari düsündügümüzde islamda HOSGÖRÜ yok oldugunu görecegiz. 1993de Sivasda 35 kisiyi diri diri yakarak 2 kisiyide silahla vurarak öldürdüler! Sebeb ise alevi olmalari! Yani sünniler gibi olmadiklari icin! Aleviler müslümanlar, onlarda allaha tapiyor ama sünniler gibi ibadet etmiyorlar. Tüm sorunda burada yatiyor. Halbukisi düsündügümüzde islamda bircok carpiklik var ! Mesela nurcular, süleymancilar, azmendiler,... !!! Güya bir kuran bir allah var ama bircok yorum anlayisi var! :-)) Herbiride kendilerinin dogru yorum ibadet yaptigini saniyor ! :-)) Hatta grublar arasi birbirini kafir olarak ilan ederler! Alevi sünni kavga dögüsleri meshurdur ! Ramazan ayinda oruc tutmayanlara uygulanan siddet, cuma namazinda gitmeyenlere uygulanan siddet, mini etek giyenlere uygulanan siddet,... Neden müslümanlar daha kolay siddete basvuruyorlar !? Kuranda baska dinlere inanclara savas emir edildigi icinmi !? Kurandan inciler: NİSÂ SÛRESİ (89) Arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. Bu sebeple, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı. MÂİDE SÛRESİ (33) Allah"a ve Resûlüne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri, yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut o yerden sürülmeleridir. Bu cezalar onlar için dünyadaki bir rezilliktir. Ahirette de onlara büyük bir azap vardır. Kanlarinizi ve mallarinizi kurtarmak istiyorsaniz: Peygamber diyor ki: "Onlar, Allah"tan baska Allah olmadigina, Muhammed"in onun kulu ve elçisi olduguna inanincaya, bizim kiblemize dönünceye, kestiklerimizi yiyinceye, ve namazimizi kilincaya ve zekatlarini verinceye kadar, insanlarla öldürüsmem (mukatele) emroldu. Insanlar, bunlari yerine getirdikleri zaman, benden kanlarini ve mallarini kurtarmis olurlar.(Buhari, Selat/28; Tecrid, hadis 24; Ebu Davud, Cihad/104, hadis 2641; Müslim, Iman/32, hadis 20,22) Siddet, savas, kin ve nefret emir eden daha nice ayetler ! Bati Dogu krizlerinde müslüman ülkelerin liderleri hemen cihad diye anirmaya basliyorlar ! Dünyadaki terrör eylemlerine baktigimizda cogu allah adina islam adina ! Dünyada islam denildiginde, müslümanlar denildigin ilk akla gelen terrör olaylari ! Müslümanlar hicbir insanliga faydali bir olayla dünya gündemine oturmuyorlar ! Neden hep siddet, terör ve savasla !? Dikkat ettiyseniz su forumda bile kimi müslümancik islamin elestirisine medeni bir insan gibi bilgisiyle yorum getiremiyor hemen hakaret ve küfüre bavuruyor! Yani elinden gelse oda siddetde basvuracak, ama karsisindaki sanalda sadece yazi olarak var ! Halbukisi islami yani inandigi dini gercekden tanisa, biraz islam bilgisine sahip olsa bana mantikli cevap verebilir ama bilgisiz ve papaganlar gibi sadece "müslümanim" demekle müslüman oldugunu sanan bircok müslüman gibi. Sanirim agresivligide buradan kaynaklaniyor! Vicdani allah karsi rahatsiz ve cidanini rahatlatabilmek icin bana kisisel saldiriyla rahatlattigini saniyor, hakaret ve küfürle allahin gözüne girdigini saniyor herhalde !? :-)) Ama komik olan ise, müslümanlarin baskalarindan kendilerine hosgörü beklemesi ! :-)) Siz baskalarina hocgörü göstermiyorsunuzki, baskalari size hosgörü göstersin! Acin bakin kurani, tabiki okuma zahmeti gösterirseniz, internetde flörtlesmekden zaman bulursaniz, ne kadar hosgörü icerikli kitabiniz var görün ! Aman ha, sakinna okumayin inandiginiz dinin kitabini carpilirsiniz felan ! Kimi okuma zahmetine katlanamayan cahil ise söyle bir mazaret uydurmus gidiyor, kurani kimse anlamiyor kimse dogru tercüme edemez! :-)) eee insanlarin edebiyati küfür ve hakaretden olusursa, müslümanliklarida siddetden öteye gidemez ! :-)) |
|
|||
![]() HAYATTA yapilan bir cok seylerin, DIN arkasina gizlenilerek yapildigini bilmen.....
Saydiklarinin hemen hemen hepsi DIN adina cikar saglamak icin yapildigini anla artik.... Amacin Islami kötülemekse... o baska... oda Islami bilmediginden ceryan ediyor... kiii DINI gidip Azimendicilerden yada Süleymancilardan ögrenmeye kalkarsan öyle olur iste.... Islamda hata yok.. Islam Baristir... AMA DIN ADINA YAPILAN YORUMLARDIR FELAKET VE TERÖR estiren..... NE KITAP-EHLI NEDE KURANDA BU SAYDIKLARINI ICEREN ZERRE KADAR ANLAYIS VARDIR.... Seninkisi ön yargili ve düsmanca yaklasim, nedeni ise... BILINCSIZLIK yetreince arastirmamissin...... DINI ANNE BABALARIMIZDAN DEGIL.... yillarini bu alana dökmüs dünya capi uzamanlardan esinlenerek ögrenecegiz... Camiiye gitmekle DIN ögrenilemez, komsuya bakilarak DIN adina HÜKÜM VERILEMEZ...... Sonucta herkes Insan... ve bilenle bilmeyende bir omaz.. olmaz ya tabii.. biri insan biri hayvan, öyleyse denilen yüz karasindan (Akif Ersoy) |
|
|||
![]() Türkiyede islam disindaki dinlere daha hosgörülü davranilmasini ve haklarinin verilmesini istiyorum.
Almanyada kubbeli camileri dikerken iyi Londrada yol ortasinda cuma namazi kilmak iyi.. Ama gel gör ki Alanyada 50 bin Hiristiyan dinine mensup insan yerlesmis.Kiliseye izin yok ( Bir dügün salonunda pazar ayinleri icin "lütfen" izin alinabilmis) Hosgörülü ve her dine acikmis türkiye..hadi be! |
|
|||
![]() nede kilise diker... sen dikeceksin...
Git ibadethane icin dilekce ver ve hakkini al.... Bizim Trabzonda sayisiz Kiliseler var Manastirlar var... dahlen millet ibadetini yapiyor... bu senin söylediklerin LAGA LUGA.... Ama devletten senin DININI benimsesin ve sana BELESE kilise yapmasini bekliyorsan hava alirsin.... Söylediklerin uydurma ve hurafe... Hele hele Istanbula bir bak... binlerce kiliseler var.. Yahudi kilisesinden alda Ortodokslaran bas piskopatlarida orda... yaniiiiiiiiiiii... o kadar Demokrasi TR de isliyorki, adam kendini EKÜMENIK Allahin Jandarmasi sayacak... Bilenle bilmeyen bir olmaz... sen bilmiyorsun |
|
||||
![]() ben bir kulum!!!!!!! Benim demek istedigim briazcik farkli idi... benim dediklerim elestiri olarak degerlendir... kabul et veya etme benim dedigim dogru demiyorum.. elbette herkesin inanci kendisine... ben kendi acimdan degerlendiriyorum.. ayni senin yaptigin gibi...
bence inancimiz gelisecegine daha bir onem yitiriyor.. daha bir "insani dine " donuyor.. bu iste bir o kadar uzucu ve celiskili durum! dinin ne anlami kaliyor ki?? Wenn man den Kernbereich antastet?? bunu senin yaptigini biliyorum daha onceki yazdiklarindan... |