Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 01.08.2006, 13:49
unknown

Standard Islam aleminde ATATÜRK gibisi varmi !?

Nedense bizim yobazciklar ATATÜRK alerjisine sahip yaratiklardir! :-))
Ama söyle bir düsündügümüzde bizim yobazciklarin begenmedikleri ATATÜRK gibi ADAM gibi ADAM aralarindan simdiye kadar cikmamisdir!
Cikmis ise göstersinler!
Cesur kahraman ATATÜRK cephelerde bizzat kendiside savasmisdir!

Arap liderleri ancak uzakdan havlar, yaklasitiginda sesi sedasi kesilir!
Iste gaddar gaddafi, iste esad teröristdi, iste cani ahmet,... !
Hepsi birer ödek tavuk !

ATATÜRK Türk insanina benliklerini vermek istemisdir ama bizim insanlarimiz medeniyetsizlige alisik olduklari icin medeniyeti geri tepmisdir!
Essek meselesi, essege seker uzat, bizim essek ot diye tutturur! :-))
Bizim yobazlar hala arap milliyetciligi yaparlar!
Öyleki Türküm demiye bile utanir olmuslar, "Türkiyeliyim" diyorlar! :-))

Bakin suanda israil ordusu lübnana girmis zivil insanlari katlediyor ve tüm müslümanlar seyirci kaliyor!
Aralarindan bir tane lider cikipda DUR diyemiyor!
Niye !? Cünki korkuyorlar!
Tüm araplarin korkak ödek olduklari icin!
Önceden nasildi!?
Gaddafi, Esad saga sola saldiri artistlik yaparlardi!
Simdi iranli yabani yobaz, ahmedcanimi ne, artistlik yapiyor ama bakalim nereye kadar!
Pardon, önceden yapiyordu, israil lübnana girince fazla sesi cikmayiverdi! :-))

Bizim serefsiz basbakanda Türkiyede tribünlere aniriyor ama cikipda u.s.a. ve israilin yüzüne tepkisini koyamiyor! :-))
Dinci din tüccarlarindan, 3.5 senedir namussözünü tutamayanlardan baska ne beklenirki!? :-))
Birde utanmadan cocuklarini hala u.s.a.da okutuyor, oglu dünya bankasinda kariyer yapiyor!

ATATÜRK bugün yasamis olsaydi, araplarin 1. dünya savasinda Türkiyeyi ingilizlerle beraber arkadan vurmalarina ragmen, bu ödek tavuklar gibi sessiz sedasiz kamazdi!

Dikkat ettiyseniz bu araplar cok serefsiz ve namussuz insanlar!
Ülkeleri isgal ediliyor ve onlar vatanlarini savunacaklarina kaciyorlar!
Iste irak, iste lübnan !

Internetde bizim artist müslümanlar u.s.a. ve israili protestoya cagiriyorlar ama nedense kendileri bile protestoya baslamiyorlar! :-))
Herseyi baskalarindan bekliyorlar! :-))

7 milyon israilli 1.5 milyar müslümani karsisina almislar istedigini yapiyorlar! :-))

Vur öldür ama yigidin hakkini yeme demisler !
HELAL OLSUN ISRAILOGLLARINA !
Alt 01.08.2006, 13:57
unknown

Standard :-))

Forumlarda bilgi ve zakasiyla cevap verme gabiliyeti olmayan insanlar kisisel saldiri ile kendilerini ifade etmeye ugrasirlar!
Küfür ve hakaret onlarin edebiyati olmusdur!
Buda onlarin ne kadar zavalli basit yaratik olduklarini ortaya koyar! :-))

Söyle bir düsünelim, allah senin gibi dinini, yani islami, küfür ve hakaretle savunacak cahilleri ne yapsin !? :-))
Ben allah olsam, senin gibi kullarim oldugu icin utanirdim! :-))

Hersey allahdan gelirmis diyor müslümanlar....
Nedense dünyada müslümanlarin yüzü gülmüyor, hep aci ve sefalet icindeler!
Neden acaba!?
Allah size ne cezayi verse versin, siz anlamazsiniz!
Anlamak icin düsünce ve zeka lazim! ;-)
Alt 01.08.2006, 14:08
unknown

Standard 12 Soru...

1400 yaşında olmasına rağmen, bugünün ihtiyaçlarına da cevap verdiği ve bilim yanlısı olduğu iddia edilen Kuran"da şu sorularımın cevaplarını bulamadım..

1)Adem ve Havva hangi tarihte yaratıldılar? Cennete hangi tarihte girdiler? Hangi tarihte cennetten kovuldular?

2) Önce Adem mi yaratıldı, Havva mı? Aralarında ne kadar yaş farkı vardı?

3) Doğmadıklarına göre Havva ve Adem"in göbekleri varmıydı? (Hani, çamurdan mı, yoksa pıhtıdan mı yaratıldığı tartışma konusu olan ilk insan..)

4) Ya da hayali cennetten kovulmadan önce, cinsel organlari varmiydi?

5) Vardı ise ne için vardı? (madem ki cinsellik yasaktı?..)

6) Ya da Havva"nin göğüsleri varmıydı? (Çocuk emzirmeyecegine göre)? Yoksa bunlar cennetten kovulur kovulmaz mi olustular?

7)Ya da Adem ve Havva"nin hormonlari önceden var mıydı? Vardıysa, (testesteron, östrojen, prolaktin, oksitosin vs.) ne amaçla vardı?

8)Havva, adet görüyor muydu?

9) Adem ile Havva"nın kıyafetleri nasıldı? Havva, başörtülü müydü, çarşaflı mı? Yoksa ...?

10)Eğer bunlar yok idiyse, nasıl oldu da birbirlerine cinsel arzu duydular?.. Var idiyse, bu arzudan dolayı neden cezalandırıldılar?

Yani hem insanin beynine, ve bedenine cinsellikle ilgili her türlü mekanizmayi ve kimyasallığı koy, hem de cinselligi yasadiklarinda cezalandir. Adalet bu mudur?

10)Cennette yasak olduğu söylenen meyvenin adı neydi? Bu yasak meyve bugün dünyada yasak mı değil mi? Niye?

11)Ensest ilişki, günah mıdır, değil midir? (Adem ve Havva"nın çocukları ensest ilişki ile çoğalmış olmalı.. Yoksa, dünya belli bir nüfusa ulaşıncaya kadar ana ve babalar Allah"ın verdiği bir özel formülle seks yapmadan çocuklarını çamurdan mı yapmaya devam ettiler?

12)Adem ile Havva ne kadar yaşadılar? Kaç yılında öldüler?

islamiyet gercekleri sitesinden...
Alt 01.08.2006, 14:18
unknown

Standard Allah gercekden varmi !?

Ayrıca, Muhammed"in kendisinin Allah"ın-varsa eğer- elçisi olduğunu iddia ederek İslamiyet dinini ortaya çıkarması üzerine de şu sorular akla geliyor:

Eger siz Allah-varsa eğer- olsa idiniz:

1) Dünyadaki tüm insanlara hitap edecek bir kitap gönderecek olsanız, sadece Arapça dilini mi kullanırdınız? Yoksa, ne kadar dil varsa o kadar dilde hazırlamış olduğunuz kitapları mı gönderirdiniz? Birde üsttelik kimi cahil müslümanlar kuranin kimse tarafindan anlasilmadigini iddia ediyor! :-))

2) Dünyadaki tüm insanlara zaman zaman mesajlar iletmek isteseniz, bir aracı (elçi/peygamber) mi kullanırdınız yoksa doğrudan mı iletirdiniz?
Mesela simdi dünyada kötülük haksizlik almis gidiyor, cik TVye DUR de, demi ama ! :-))

3) Dünyadaki tüm insanlara en son dini göndermek isteseniz, sadece Arabistan"a bir elçi mi gönderirdiniz, yoksa dünyanın herbir yerine aynı anda aynı şeyleri anlatmak için birden çok elçiler mi gönderirdiniz? Zamanimizda buna bile gerek yok! TVde naklen varligini göstersin, inanmayan öyle olsun ! :-))

4) Dünyadaki tüm insanların iyi olmasını ve doğru yolu bulmasını mı isterdiniz? Eğer bu sorunun cevabı "evet" ise, onlara kötülüğü veren şeytana karışmadan, şeytanlığını yapmasına müsaade eder miydiniz? (Tavşana kaç, tazıya tut mu derdiniz?) Şeytanı yok etmez miydiniz? Acaba seytan allahdan dahami güclü !? :-))

6) Elçinizi görevlendirirken, kimsenin şahit olarak bulunmadığı bir mağarada mı görevi tebliğ ederdiniz? Sonra da herkesin bu elçiye inanmasını bekler miydiniz? Simdi bu durumda ben peygamberim desem banada inanmazsiniz! Halbukisi benim okuma yazmam var, PC bile kullanabiliyorum! :-))

Bu sorulara benim verdiğim cevaplar, benim Muhammed"in bahsettiği Allah"ın benim Allah"ım olabilecek kadar ileri düşünceli olduğunu göstermiyor.. Ve bu yüzden, Muhammed"in anlattıklarına inanmıyorum.

Birde zamanimizda beni cok meraklandiran soru ise:
- neden allah senelerdir u.s.a. ve israilin müslümanlara zulm etmesine seyirci kaliyor!?
- neden allah naklen TV yayinina cikipda "ben varim" diye seslenmiyor!
Yani neden basit bir teknolojiyi kullanip insanlar arasinda huzur, baris ve sevgi olusmasina varligini göstermiyor!?

Yani üc dört kitab gönderen allah niye dünyadan elini kolunu cekmis !?
Dünyanin hali ortada, insanlar birbirini yiyor ve llah seyirci kaliyor!
Bence dünyadaki duruma bakarak hicbir tanri öylesine seyirci kalmaz!
Öncedende kalmamis ve üc dört kitab göndermis, yani bildigimiz...

Müslümanlar icin dipnot: Aman ha, sakin düsünmeyin, günaha girersiniz! ;-)
Alt 01.08.2006, 14:34
eniskaya

Standard Nedir senin devlet yönetim seklin

DIN deme bana... DIN dersen YORUMU BEN YAPARIM... baskasinin yorumunu ASLA KABUL ETMEM.... baska bir sey üret
Alt 01.08.2006, 14:43
eniskaya

Standard Kesinlikle farkindayim

Isbati acik ortada... ISRAIL VE ARAP ALEMI....

Ahannn sana iyte örnek yada Buschun Hiristiyanligi...

DIN adiuna yapiliyor gtüm bunlar....

Eger DIN siddet ile devlet yönetmekse... yaniiiii

Dedigim gibi... DINi tami tamina kimse bilemez kimse DIN adina konusamaz... Tarihten kalan kültürdür ve esasiyla hepsi aynidir... o yüzden TEK BIR KISININ YORUMUYLA DEVLET yönetilemez....

Resmen DIKTATÖRLÜK ve ALLAHIN JANDARMALIGI olur.... yani bunlari astik artik..

Söyle denilebilir.... tüm DINLERIN temelinde yatan ortak degerlerdir bizi baglayan ve orada bulusuruz... haaaa ona okey
Alt 01.08.2006, 14:48
eniskaya

Standard Hekimki Haci kiskisi kovalaya

dünyada Saltanat süre... der ist besser yaww
Alt 01.08.2006, 14:53
eniskaya

Standard Nedeni acik

herkes ayri ayri topluluklarin basina gelip Saltanat amacinda...

Mezhep Imamlari olsun... yada su aniyle Mezhep liderleri olsun...

Simdi Siiler yada Sünniler biur araya gelir bunlari kaldiriyoruz derlermi... KESINLIKLE...

Amac ortada KUDRET KUDRET VE SALTANAT....

6 milyar DIn dedikse, 6 Milyar yorum anlaminda kullandik...

Aslinda ne demek istedigimi cok cok iyi anliyor ve algiliyorsun... ama herhangi bir DINI anlayisa yada yoruma kendini yaslatarak korunma altinda hissediyorsun kendini....

Özgür olmak veya özgür anlayista bulunmak cokta kolay degil..... gercekten cok güc ve bilinc ister....

Neden sudur neden budur sorulari gercekten acayip ilkel anlayis.... nedeni yok... adam öyle yapmista ondan öyle.... bu kadar basitki artik aci bile veriyor
Alt 01.08.2006, 15:13
eniskaya

Standard Bence aferin sana

en azindan Atalarinin DINI anlayisini sorgulama cesarfetini gösteriyorsun.... bu cok cok güzel ve seni beyinsel olarak cok ileri tasir...

Simdi bir adim daha ileri gidelim.... Vahyii olayini ele alalim... yani Ayetlerin inmesi olayini.. Resüllerin ses duyma olayini...

Su aniyle buna sisofren denilir.... bir piskolog derki... bunlar ses duyuyor sisofren insanlardir....

Bu sekilde su aniyle tüm DINLERI yalanlamak ve sira disi birakmak cok cok kolay.... ve aklada yatiyor... adam der tüm RESÜLLER sisofrendi....

Gelelim diger olaya... inen Ayetlerin yani kutsiu kitaplarin Mesajlari....

BU gibi evrensel düsüncleri bir insanin üretebilmesi kattiyen mümkün degil... yani esasiyla mümkün degil..... o yüzden kesinlikle bir gerceklik var bu kitaplarda...
Benim KITAP EHLI VE KURAN TEOLOJISINDE KATTIYEN SÜPHEM YOK.... cünkü okudugum cesit cesit Mealler ve TEFSIRLERDE.. hemen hemen ayni sekilde... ruha hitab eden güzellikler sacan anlayis var...

kisacasi Kuran kendi kendine ruhunu tedavi etme kiatbidir diyebilirim...

Yazini dikkatle okudum... bu gibi seyler söylemen icin, bayagi disarida yasanan DIN adina olaylardan feci sekilde etkilenmis olman gerek..... oysa DIN insanin icine hitab eden olaydir... DIN bireysel insanin cinde yasanan olaydir...

Allah kavramina gelince, efendim Allah ona suna buna muhtacmi falan filan... dogru düsünceler... gayet dogal.. bunlari herkes düsünür ama cesaret edip herkes dile getirmez... kabullenir ve ici söner kalir...

Simdi Allah kavrami bence piyasada dönen ile KURANDAKININ arasina ucurum kadar fark var...

Bana göre Kuranda ALLAH kainatin kendisidir.... yani UNIVERSUM veya Tabiat... kisacasi Kainati Allahin bir gölgesi ucu bucagi olmayan sinirsiz tek olarak görebiliriz... bu acidan ben sen herkes Allahin bir parcasidir.... yani Mecazi anlamda ALLAH icinde... her zaman heryerde bir parcasini görürsün.....

Allah öyle göklerde oturup dünyaya yukardan bakan sinirli bir cisim falan filan degil....

Bu cercevede Allahi dünyada taniyanlar hic bir zaman eksik olmayacak.... kisacasi Allah GENI bile var deniliyor ve bence kesinlikle vardir.... insan hisseder.... dünya disi insan beyin yapisi disi biur sey olmali... cünkü beynimiz o yöne dogru ilerliyor... demekki vardirda...

Dünyadaki DInleri ele alirsak... bunlar hep kisisel yorumdur, ALLAH adina kimse konusamaz ve yorum yapamaz... o yüzden devlet DIN adina yönetilemez.. cünkü DIN bireyseldir... DIN adina yapilan olaylarin ve yorumlarin tümü SIRKTIR.... hele hele DAYATMALRIN tümü sarlatanlik ve SALTANAT amacli insanlari kölelestirme amaclidir....

Bu cerceveden baktinmi olaylara... ve KUTSI KITAPLARIN sade ve sade iyilik ve güzellik emretmelerinide ele alirsan... bir seylerin var oldugunu ve DIN hayirli bir anlayis oldugunu anlarsin...

Yolun bence dogru sorguluyorsun... belki gercek anlamiyla bir iki cagdas uzamanlarin düsüncelerinide ele alir kendi düsüncelerinle birlestirirsen, bir anlamda DININ var oldugunu ama piyasada dönen sekliyle olmadigini anlarsin...

Selamlar, Sevgiler
Enis
Alt 01.08.2006, 15:27
eniskaya

Standard KIsa ve NET Adem ilk insan degildi

ILK KAMIL insandi... yani Allahi kavrayan insandi...

Insanlar eskiden beri tabiattan yani evrenden gelen diger yaratiklar gibi yaratiktilar...

Ademden öncede insanlar vardi... ve ademden sonrada varlar.. belki ebediyyen insanlik var olacak... bir diger gezegene giderek ve benzeri olaylar cercevesinde... v.s.

Bu sordugun sorular piyasadaki DINDE dönen anlaysilardir... gercek disi ve aile ici SEKS ile artmayi ön gören anlayistir....

Ne akla ne mantiga nede baska bir seye sigan bir anlayistir... kesinlikle düpü düzüne SAFSATADIR....

Artik bunu kimse yutmuyor ve bir cok uzman son yillarda, Kuranin deforme seklinde yorumloandigini söylüyorlar...
ve öylede...

bundan 1400 yil önce konusulan Arapca DILI su ankisiyle ayni degil ve ayni olan kelimeler bile AYNI KAVRAMI TASIMIYOR.... kelimelerin anlamlari degisiyor....

Bu cerceveden bakilirsa su aniyle bizler KURANI anlayamiyoruz... cünkü Kuranin DILI kaybolmus... kiiiii gecenlerde UYGUR TÜRKLERINI CINDE gösteren bir program gördüm... bir cok kelimeleri anlamadim... orta asyadan TR ye gelene kadar yüzyillar sonrasi DIL degisti.... en yakin Azerbeycan ve onlarida anlamak icin dikkat gerek...

her neyse.... kafani fazla cikmaz seylere takma.... bir evrim gercegi var... maymundanmi geldik sorusunu soran beyinler aci sekilde ILKEL beyinlerdir kiiiiiiiii... maymunlar yasadigina göre Atamioz maymun degil, ama benzeri bir yaratik veya apayri taaaa cok cok eskide temeli bir olan evrime ugramis bir yaratiga raslariz...

kaldiki evrim devam ediyor... insanlik degisiyor... vücut farkili renklere bile giriyor, yasanan ortama göre uyum sagliyor.. bir CINLI bir Afrikali yada bir ESKOKOGALI hemen göze carpiyor ucurum Genetik farkliliklar ceryan ediyor....

Anlayacagin... Ademin ilk insan olmasi külliyen SAFSATA ve KURAN DISI.. HIRISTIYANLIKTA asir halini alan bir anlayis....

Kisacasi su anki Islam DINI kendisi degil... Museviligin ve HIRISTIYANLIGIN en uc safsata seklidir
Antwort