| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() Olay acik... Ideolojilerini halka DAYATMAYA calistilar... ama dayak yeyince... bizi dövdüler ayaklarina girdiler...
hemen hemen hepsi öyle... Kenan Pasanin hatasi bence burada yatiyor... ben insanin öldürülmesine karsiyirm... ama Kenan Pasa bir kac zamanin Politikacilarina EBEDI Politika yasagi koyacakti... Baykal, Demirel, Erbakan ve benzeri CAG DISI KALIN KAFALARA yasak sartti... ama sonucta oda bir insan hata yapabilir... tabaiu bunlarda benim sahsi anlayislarim... belki onun konumunda farkli düsünürdüm |
|
||||
![]() eine etwas absudrde Frage..
Ein Türke, Moslem meint er sei Gottes Soldat, und gibt alles dafür, dass Frauen ( weil sie das wollen!) das "Kopftuchrecht" haben.. Sprich mit Kopftuch wenn es sein muss, Karriere machen können.. Wo doch Frauen eigentlich nach dieser Auslegung (meine die Männer, die sich so vehement für das Kopftuch einsetzen!!)nicht mal Auto fahren dürften, oder in die Schule gehen dürften, oder eine höhere Stellung als ihr Mann haben dürften usw.. Nach dieser Auslegung könnte die Liste wirklich lang werden und ich frage mich wirklich, ob es vielmehr die Eifersucht des Mannes oder das schlechte Selbstvertrauen ist, dass Männer sich so sehr für das Kopftuch einsetzen.. Sollte es die Religion sein... dann frage ich mich.. wieso diese Gestalten von Männern ihre Frauen zu "konyalidan bbaskasinaaaa bastirmam oy oy" tanzen lassen... "memeler bas kaldirmisss " und da gibt es noch viel bessere Beispielslieder... Ich glaube das Ende naht...oder die Menschen verdummen langsam... Ist Ursache dafür doch die Armut in der TR? Schliesslich enthüllen sich Frauen in Europa, damit sie einen Job bekommen... Rechtfertigung??? oder Frau will nicht bedecken?? oder Frau will Geld haben und auf ihre REligionspflicht Kopftuch verzichten??? |
|
||||
![]() Kusura bakma ama gercekten sacmalamissin.
Bu yazdiklarini bilgisizliginemi yoksa önyargili olmanami baglamaliyim bilemiyorum. Basörtüsünü böyle alakasiz bir sekilde erkeklerle iliskilendirmen, senin dünyaya hangi önyargilarla baktiginin bir ispati bence. Burada bir bayan olarak, hemcinslerinin sirf kisisel giyim tercihlerinden dolayi, egitim haklarinin ellerinden alinmasini kinaman gerekirken, tutup böyle cagdisi ve yobaz bir düsünce anlayisi ile, sözde cagdaslik adina onlari elestiriyorsun. Kim ne hakla, birinin nasil düsünecegine, nasil inanacagina, nasil giyinecegine karisabilir ? Bu cagdisi uygulamalar hangi insan haklarina ve demokrasi anlayisina sigar. Yazik, cok yazik, bu düsünce sahiplerine heralde sadece acinir diye düsünüyorum. Tarih önünde gün gelecek bu zorbaliklarindan utanc duyacaklar ama is isden gecmis olacak.. |
|
||||
![]() Sen böyle ne gerici, yobaz bir insansin.
Senin agzindan kusmuktan baska bir sey cikmazmi kelaynak. Biliyorsan bir söz söyle ibret alsinlar, bilmiyorsan hic bir sey susda adam sansinlar. Biraz medeni ol, fikirlere saygili ol, en önemlisi insan ol, hadi bakiimm.. |
|
||||
![]() Arkadaşlar Türkiye"deki son danıştay saldırılarını hiç farklı bir boyuttan düşündünüzmü.
Mesela Saldırı olmadan bir gün önce güvenlik kameraları bozuluyor.(Ki güvenlik sistemini OYAK A.Ş yani ordu yardımlaşma kurumu a.ş) yapmış.Saqldırgan çıkıyor ve odadaki herkesi kurşunluyor.Ve elini kolunu sallaya sallaya çıkıyor.Tesadüf ki içerde hakimin birine kurşun isabet etmiyor da alt kattaki güvenliğe telefon ediyor ve yakalanıyor. Şimdi farzedelimki o hakimde vurulup telefon edemeseydi.Saldırgan çıkıp gidecek ve Ankarada önceden belirlenmiş münhal yerlere(Tabiki bu biraz ön saflarda duran müslümanlardır)baskınlar olacak olay silahlar elle konulmuş gibi bulunup yargı süreci başlayacaktı.Tabiki bu arada hükümet sınıfta kalmış olacaktı. BU arada Cumhuriyet gazetesi bombalandıgında gazete yazarlarından birisi diyorduki Ben gördüm bombayı attılar ve ALLAHÜEKBER diyerek kaçtılar diyordu.Bak bak bak Birde Allahüekber demişler kaçarken.Amma televizyon kanalının birisi bulmuş o adamı ve sormuş -Sen hangi görüşte bir insansın? -Ben sol görüşlü biriyim.İçki kullanıyorum.Falan Filan.(Zaten bu adam bilmem nerde bar işletiyor.)Bu adam bombayı atacak ve Allahü ekber diye bagıracak birde. Son söz:İşta ALLAH ki bu yapmak istedikleri bu hain oyunu ellerinde patlattı. |
|
|||
![]() insan bir sey söyledimi daha iyisini becerebilmeli... sence Altan devleti daha iyi yönetebilecek kapasitedemi ???
Wohl kaum... yuvarlak laflarla dünya dönmüyor.. REALITEDIR esas olan... Merkelde Tr nin AB ye üye olmasina karsiydi... ama Basbakan olunca dünya bakisi REALITEYE geri döndü.... Demokratik cercevede görüsünü belirtiyor Altan anacak kendi beyninde ürettigi ONUN GERCEKLERIDIR... bizlerin degil |
|
|||
![]() örtüsü serbest olmali.... TR deki Demokrasi yeterli degil...
Biur insan istedigi gibi giyinebilmeli yasayabilmeli..... eger DINI inanciysa o zaman kadinlarin baslarini öprtmelerinde bir engel olmamali... Uni okumak istiyorsa, bas örtüsüylede okuyabnilmeli.... haaaa ben sahsen öyle kizlara bakmam sevgili falan filan edinmem yada evlenmem usw... bunlar benim sahsi anlayisimdir... her zaman ve her yerde BANA GÖRE BAS ÖRTÜSÜ YOK VE BEN BAS ÖRTÜLÜLERLE EVLENMEM DERIM.... oda benim SAHSI DIN anlayisimdir.... Iste bu cercevede herkesin ORTAK DIN anlayisi ise TR ANAYASASI olamli..... Olay DIN olayi degil... kimse kimsenin SAHSI DIN ANLAYISINI takmaz... hele ben zaten... Anne Babamin DIN YORUMUNU biel külliyen red eden birisiyim, ama onlara canim feda... demek degilki bir arada yasanilmaz yada tahammül edilmez... Her sey piskolijiktir... beyinde baslar bveyinde biter.... yeterki DEMOKRATIK BEYIN olsun... O cercdeveden yola cikinca kim ne derse desin... herkes kendi dogrularini yasar... bunu sende kabul etmelisin aslinda |
|
|||
![]() kimsenin can güvenligi tam anlamiyla saglanamaz zaten... kaldiki Özdemir Sabancidan daha paralisi olmasin..... ne oldu oda vuruldu... demekki güvensizlik ancak minumuma indirilebilinir... yok edilemez... bu mümkün degil...
Su an benimde kapim calar ve benzeri seyler benimde basima gelebilir... bunun bir garantisi yokki.... efendim yok derin devlet falan filan... her zaman ve her yerde sözü keskin insanlar vardir ve olacaktda... bundan dogal ne olabilirki... Artik bir seyleri daha iyi yapabiliyorsan yada yapabilenleri taniyorsan... gidin TR yi siz yönetin alkislayalim sizleri... yok eger yapamiyorsaniz... o zaman yuvarlak laflardan uzak durun |
|
||||
![]() tek aciklamaya katiliyorum..
Hic bir sahisi basörtüsünden yada basi acik olmasindan kinamadan yasamak gerekir.. Bence bu konuda acinacak bi konudur.. Keske bu sekilde dile getirmeseydin ISINSU´cum! Basörtüsü cok hassas bi konudur ve yasamina bu yönde devam etmek isteyen hemcinslerimizin sadece Kurandaki Ayete uyup bu yönde ilerlemlerini yadirgamak ne kadar dogrudur bilemiyorum... Ben sahsen kapali degilim, kapanmayida düsünmüyorum, zaten Islamiyetde gelen öneriler hepsi bütün bi paket olarak gelmemistir.. Her iki tarafida bu konuda topa tutmak bence cok manasiz bi olay!!!! Bi taraf bu ayetin kanuna uyuyor, bi taraf uyumuyor, fakat imanli olarak yasamini sürdürüyor..! Hüküm sadece Allah´a mahsusdur!!!! Sana bana degil! Benim islevim sadece dier boyutta ki yasama hazirlanmam! Bence sende bunu yap Isin´cm! |