Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Aktuelles

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 29.11.2003, 14:38
unknown

Standard ich glaube nicht , dass er ...

den koran meint , der reformbedürftig ist, sondern der islam an sich!
Das man am Koran nichts ändern sollte und dürfte sind wir uns auch alle ähnlich, aber es gibt eben nichtkoranischen schriften, in denen es anscheinend kleidervorschriften usw gibt die nicht zeitgemäß sind!vielleicht sollte man bestimmen was nicht gegen den koran aber trotzdem zeitgemäß ist , damit wir uns nicht immer von fanatikern anhören müssen wir seien keine moslems und von deutschen hören müssen wir seien fanatisch!
Ich glaube , zeki meint so etwas!
Alt 29.11.2003, 16:41
Benutzerbild von tclady18
tclady18 tclady18 ist offline
Neuer Benutzer

Standard ich meinte..

die türkei ist POLITISCH HILFLOS gegen den terror wie amerika.und das zeigt doch das beide parteien in diesem fall gleich schwach oder wie auch immer gleich hilflos sind sind!
IN DIESEM PUNKT HABEN WIR LEIDER WAS MIT AMERIKA GEMEINSAM WIE TRAURIG DAS AUCH IST!
Alt 29.11.2003, 16:50
Neuer Benutzer

Standard o.T.

natürlich hat das eine mit dem anderen zu tun.
warum wird jetzt nach dem anschlag in istanbul daran gezweifelt ob die türkei in der lage ist in die eu einzutreten?

die angeblich größte macht der welt hat durch einen kleinen sicherheitsfehler hunderte von unschuldigen menschen verloren warum wird das der türkei nun so unter die nase gerieben???

wo war bei diesem anschlag der fehler des
türkischen staates???
wieso wird das in verbindung mit dem terror gebracht anlamiyorum!
Alt 29.11.2003, 16:52
Neuer Benutzer

Standard o.T.

dünyanin batmasina az kaldi!
Alt 29.11.2003, 17:47
Benutzerbild von kes
kes kes ist offline
Neuer Benutzer

Standard ohh mein gott...

sunniten und aleviten sind doch moslems?

oder gehören sie zu einer anderen religion?

wie kommst du auf 10% christen?
Alt 29.11.2003, 19:24
unknown

Standard almancani yesinler kardesim

sen konuyu anlamya calismiyorsun zannediyorum.
burda kurandan bahsedilmedi.
gerekirse senin kroninda soru isaretine alinir.

senin o sümüklü diyenet kisilerine ne tavsiyede bulunacakmiski. onlar zaten hisbullahci ve türk düsmanidir.

sorum ´neden islam dinindeki insanlar adam gibi bir cati altinda toplanamiyorlar´

zannediyorum sen konuyu anlamiyorsun ve anlamak istemiyorsun. ama sen blirsin. böyle devam ederse islam teröristlerin eline düser.
düstü zaten.

ben bir din adami degilim ve olmakda istemiyorum. ama din adamlari ülkeler arabistan, iran ve türkiye gibi dini alet ederlerse. ben yokum bu iste.
Alt 29.11.2003, 19:33
unknown

Standard evet

ne yazikki dinimizin bize verdigi güzellikleri. cahil insanlar tarafindan kaybediyoruz. hic bir din iyi veya kötü degildir.
ve dinler insanlari birlestirir. ama tabiki dinde zamana uymali. uymassa tekeler sonuda er zannediyorum.
hicbir kitap ne kuran nede incil tabiyata rakib olamaz.

cok cok dinler gelmistir gecmistir. ve yenisi gelmistir. islaminda sonu vardir nasildir bilmem artik.

ama su an iyinin en iyisni yapmamiz gerek.

burdaki konu baska ama bizim EU ya alinma gibi seyler.

ama görüyoruzki nneye elimizi atsak dinimiz karsimiza cikiyor.
Alt 29.11.2003, 19:42
unknown

Standard seninde türkceni yesinler...

dediklerin dogru , dediklerine katiliyorum...ama zekiye hakaret etmene gerek yok, onun türkcesi senin türkcenden cok daha iyi oldugunu saniyorum..konustugumuz dilin iyi veya kötü olmasi önemli degil , icindeki mesaj ve karsimizdaki kisiye gösterdigimiz saygi önemli!
Lütfen almanlarin bize yaptigini bizde birbirimize yapmayalim,kauf dir "ne tüte deutsche misali!

arkasca sohbet hepimiz icin daha yararli, bir insani kücük görmek kendine kücültür!

sevgiler ve saygiler

hilda
Alt 29.11.2003, 20:21
unknown

Standard ister anla ister anlama

ben birsey degistirmede degilim. ve kutsal kuranimizada birsey dedigim yok.
senin morelin benim bu hasas konuya deginmem.

iyi bilki herseyin bir sonu vardir.
tabiyata karsi ne islam, nede baska dinler karsi koyabilir. herkes kendini degistirmeli ve zamana uymali.
tabiyat bile kendini degistiriyor.

ne kadar dinler ne kadar hükümdarliklar tabiyata boyun egmistir.

kimse islami degistirmek falan istedigi yok. sen bu kaynaklari yanlis yerden almissindir kesinlikle.

ama bir gercek varki hiristiyanlar ve müslümanlar maraton yariscilari gibi kendi dinlerini dünyaya kabul etirmek icin yarismistirlar.

senin o bahseddigin hiristiyan kisiler cok zamanlar islam alemi üzerinde egemenliklerini korumuslardir ve bu gün amerika ve ingilizler yinede koruyor. yalanmi

korkma müslümanlik böyle emparyalist ülkelerin yani bizimde iyi sartlarda yasadigimiz ülkelrin
elinde istedikleri gibi kullandiklari müddetce hic bir zaman müslümanligi degistirmek isteklerinde olacaklarini zannetmiyorum.

sunu iyi bilki var olan hic bir sey tabiyata karsi gelemez. toprakdan geldik topraga gidecegiz. ama ne olur esek gibi gitmeyelim nede olsa insan gibi geldigimiz icin insan gibi gidelim.

selamlar,saygilar
Alt 30.11.2003, 01:28
unknown

Standard o.T.

Avrupabirligi bizi ne kadar istiyorsa bizde onlari o kadar isitiyoruz. Yani hic. ÖLÜMÜNE TÜRKIYE
Antwort