Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 17.01.2006, 21:53
eniskaya

Standard Elestiri yok cözüm üret o.T.

ohne Text
Alt 18.01.2006, 07:47
Benutzerbild von gizemliperi
gizemliperi gizemliperi ist offline
Neuer Benutzer

Standard Was erwartest du?

Sie haben keine andere Wahl!

Der Hoca von Nebenan verbietet ihnen ihre Augen zu öffnen und den eigenen Verstand zu benutzen!

Ist weniger anstrengend.....

Das ist übrigens der Hoca, der Wunder vollbringt, kinderlose Frauen werden plötzlich schwanger ;-)))))))

Das ist auch der Hoca, der im Moschee lauthals schreit: Tod den Nichtmoslems!!!!!

und seine fromme Schafe stehen auf und brüllen

"AMIIIIIIIIN"

Tja, sie brauchen einen Führer.... unter welchem Deckmantel auch immer!
Alt 18.01.2006, 11:22
unknown

Standard gähn... o.T.

ohne Text
Alt 19.01.2006, 21:13
unknown

Standard Allah a Inanmak

Muhammed her zaman Evangelizm in üstüne cikiyor.O insani Allah saymiyor ve kendini de Allah ile bir tutmuyor.Müslümanlarin Allah dan Baska ilahi yoktur Ve Muhammed O"nun peygamberidir.Burada hic bir Muamma ve sir yoktur. " ( Lev Nikolayevic TOLSTOY )

Sevgili arkadaslar;

Bu günden itibaren sizlere " Tolstoy un itiraflari " adi altinda Allah arayisini Ve müslüman olusunu Kesitler halinde ve sizi SIKMAMAYA özen göstererek bölüm bölüm vermek istiyorum..
Insallah Okuyarak tartisarak Bu Büyük Dahi nin Allah arayisindaki Felsefeyi anlamaya calisiriz.

......." benim dini inanclarimdan kopusum,kültürlü ve aristokrat (soylu ) tabakaya mensup insanlarda nasil olmussa ve simdi de Nasil olmaya devam ediyorsa öyle olmustu.Sanirim bu durum bir cok insan icin ayni seyri takip etmektedir.Yani cevresindeki cogunluk nasil yasiyorsa insan da öyle yasiyor.

Insanlarin büyük bir kismi inanc esaslariyla hic bir ortak noktasi olmayan,hatta cogunlukla ona ters düsen ilkelere bagli olarak yasiyorlar.Inanc ögretisinin yasantimizda pek yeri yok;ne baska insanlarla olan iliskilerimizde rastliyoruz ona,ne de bizzat kendi yasantimizd onunla iliskimiz oluyor.Inanc esaslarini her hangi bir yerde yasamdan uzakta ve yasamdan bagimsiz olarak kabulleniyoruz.O,herhangi bir zamanda karsimiza cikinca da Yasami icten hic ilgilendirmiyen ve sanki sadece distan bir olaymis gibi karsiliyoruz.

Bir insanin dindar olup olmadigini eski zamanlarda oldugu gibi simdi de o insanin hayatindan ve davranislarindan anlamak oldukca güctür.

Inanc bu gün ya da eski devirlerde olsun hep dis baskilarla ayakta tutulmaya calisilmistir. ve insanlar sonsuz bir güven Duyarak,Yasamlarinda inanca bütünü ile yer verememeislerdir..Inanc bu gün artik bilimlerin ve inanc esaslariyla ters düsen hayat deneyimlerinin etkisi altinda erimektedir,ve erimistir.

Insanlarin büyük bölümü kendisine daha cocuklukta ögretilen dini inanclarin kendisinde hic bozulmadan varligini devam ettirdigini sanir.Oysa ki Bu bu ögretiyi,o inanci coktan kaybetmistir.

Bu durum insanlarin cok büyük cogunlugunda sanirim aynidir.Elbette bizim gibi egitim görmüs insanlardan yani kendi kendine samimi davranan insanlardan bahsediyorum;yoksa inandiklari dinleri dünyevi amaclarina alet eden insanlardan degil.Aslinda bu tip insanlar gercek inancsizlardir;cünkü inanc onlar icin herhangi bir dünyevi amaca ulasmak icin arac durumundadir.Bu ise süphesiz ki asla INANC DEGILDIR. Bazi insanlar bilginin ve hayatin isiginin yiktigi o cürük binanin kalintilarini coktan silip süpürmüs bazilari ise bunu henüz fark edememislerdir.

Evet Allah a inaniyordum;daha dogru söylemek gerekirse Allah i inkar etmiyordum ama nasil bir Allah a inaniyordum,iste bunu anlatamazdim. ( Bu anlatim Burada yazan bir cok arkadasa uyuyor )

Yanlizca kendi adima tek gercek olduguna inandigim seyi,ulastigim bu gercek bilgiyi yazilarimda diger insanlara ögretiyordum.Yani benim simdi sürdürdügüm gibi yasamak gerektigini ve insanin en rahat yasadigi yerin ailesinin yani oldugunu anlatiyordum insanlara.Yasantim böyle sürüp gidiyordu.Fakat yasantimin bu akisa girmesinden bes yil sonra tuhaf bir seyle karsilastim.Bazi anlarda zihnimi birdeb bire kuskular sariyordu.Sanki yasam böyle Anlarda duruyor zaman akmiyordu.Nasil yasamam ne yapmam gerektigini bilmiyor gibi oluyordum.Dengemi yitirdim ve melankoliye düstüm.Fakat bu durum kisa bir süre sonra gecti Yasantimi kaldigi yerden yine eskiden oldugu gibi sürdürmeye baslamistim ki,bu kusku anlari Saha SIK hem de öncekine göre cok daha yogun bir halde tekrar etmeye basladi.Hayatimin durdugu bu anlarda hep ayni sorular ortaya cikiyordu:

NICIN ?..
Peki,ya sonra ne olacak ?...

Baslangicta bunlarin anlamsiz sacma sorular oldugunu düsündüm.Saniyordum ki bunlarin cevaplari belli,ortada olan cevaplari var ve ben cevaplara kolayca ulasacagim her seyden önece bu sorularin cözümü ile ugrastigimda meselenin ortadan kalkacagini düsünüyordum.Fakat bununla ugtrasacak zamanim yoktu.Eger günün birinde canim isterse cevaplari bulabilirim diye düsünüyordum.Ancak sorular gittikce daha SIK ortaya cikmaya basladi,üstelik Bu sorular cevaplarini bulmanin cok güc oldugu sorulardi.Durmadan ayni yere düsen noktalar gibi,bu cevapsiz sorular da kara bir leke halinde toplanip büyüyordu.Bir ic hastalik nedeni ile aci ceken hastanin hali nasilsa benim halimde öyleydi.

Önce Hastanin Önem vermedigi kücük isaretler belirir,sonra bu isaretler daha SIK tekrarlanir ve zamanla kurtulmanin imkansiz oldugu bir istirap haline gelir.Aci giderek büyür ve hasta düsünmeye vakit bulamaz olur.O zaman sunu fark eder ki,kendisinin saglik icinde yasarken pek fazla önemsemedigi sey aslinda dünya da onun icin en önemli seydir:

Yani, ÖLÜMDÜR !..

Burada kesiyorum..
Sözü olan arkadaslari dinlemek istiyorum

Daha sonra devam edecegim..

simdilik Hoscakalin
Alt 20.01.2006, 00:51
Benutzerbild von 1insanol
1insanol 1insanol ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard Bu Tesbitler Dorumu?

ALMAN PROFESÖR NAUMARK´IN İTİRAFLARI
İstanbul Üniversitesi´nde öğretim üyesi Alman asıllı Prof. Naumark ile bir kısım talebesi Boğaziçi´nde geziye çıkarlar. Talebelerden biri Prof. Naumark´a şu soruyu sorar:
-Avrupalı bizi neden sevmez? Prof. Naumark şu cevabı verir:
-Çok samimi olarak itiraf edeyim ki, Avrupalı Türkleri sevmez ve sevmesi de mümkün değildir. Asırlardır kilisenin Türk ve İslam düşmanlığı Hıristiyanların hücrelerine sinmiştir. Sebeplerine gelince:

-. Müslüman olduğunuz için sevmez.Ama faraza laik şöyle dursun, Hıristiyan olsanız da size düşman olarak bakmaya devam eder.

-. Sizler farkında değilsiniz ama, onlar şu gerçeğin farkındadırlar: Tarihten Türk çıkarılırsa tarih kalmaz. Osmanlı arşivi tam olarak ortaya çıkarsa, bu günkü tarihlerin tekrar yazılması gerekir.

-. En az 400 yıl Avrupa´da sırtımızda ve ensemizde at koşturdunuz.

-. Selçuklular Anadolu´yu Osmalılar ise Orta Avrupa ve Balkanları Haçlı ordusuna mezar ettiler.

-. Sizi silahları ile yenemeyenler, sizleri kendilerine benzeterek hakimiyet sağladılar.

-. Selçuklu ve bilhassa Osmanlı, İslamiyet uğruna her şeyini feda etmeseydi, İslamiyet bugün belki sadece Hicaz´da varlığını devam ettirirdi. Kaldı ki Vehhabiliği kuranlar da, İngiliz Dominyon Bakanlığı´nın adamlarıdır. Batı her yerde İslamiyet´i, sapık inançlara kanalize etti. Ama Osmanlı, Asr-ı Saadet´i devam ettirdi.

-. Kilise size kin kusmaktadır. Ve sebepleri yukarıdadır.
9. Ben Türkiye´ye geldiğimde 2 üniversiteniz vardı, şimdi 19 üniversite var.(O tarihte öyle idi şimdi ise çok daha fazla)

-. Sizler, gerçek hüvviyetinize döndüğünüz an Avrupa´nın refahı ve medeniyeti yıkılır.

-. Yine sizler, Avrupa´nın tarihi düşmanısınız ve daima düşman olarak kalacaksınız.

-alinti-

BANA GÖRE COGU DOGRU!
Alt 20.01.2006, 01:12
Erfahrener Benutzer

Standard Inancsiz Insan

Inancsiz insan; süpheler icinde kivranir

Inancsiz insan;yasamaktan bunalir

Inancsiz Insan; özgür degildir,

esen rüzgara direnemez egilir.

Inancsiz Insan; güvenden, sevgiden magrumdur,

Sevgiye inanmayan nasil sevilir?
Alt 20.01.2006, 15:57
Benutzerbild von akshalil
akshalil akshalil ist offline
Neuer Benutzer

Standard oder Insansiz Inanc......

hangisi daha kötü aceba?
Alt 20.01.2006, 18:59
Erfahrener Benutzer

Standard hmmmm

Insaninmi inanca ihtiyaci var, inancinmi insana?
Alt 20.01.2006, 19:45
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard Aktivitäten kann keiner leugnen, jedoch.

sollte man sich die Zahlen jener genau anschauen, die "Christen geworden" sind. Genauere Nachforschungen werden zeigen, dass diese eigentlich schon Christen waren und sich nur ihren Glauben offen kundgeben.
Alt 20.01.2006, 20:14
Benutzerbild von naksiguel
naksiguel naksiguel ist offline
Neuer Benutzer

Standard o.T.

"DIN" inanc demektir.. tatmin olmak veya olmamak.. insanin inanci dinidir..
we eger insan inancinda bir "eksiklik", veya dininde bir "tatminsizlik" duyuyorsa, onun inancinda bir eksiklik olabilir.
4.ve son kitabimiz olan KURAN-I KERIM, her seyi aciklamistir, ve eminim insan kutsal kitabimiza uydugu ve sartlarini uyguladigi zaman, tatmin olamayacak ne zamani ne de sikayeti olmayacak.
islam en son ve en mükemmel dindir..

evet ISLAM dini, KURAN-I KERIM ile bir bütündür..
tevrat, zebur ve incil de müslümanlara yol gösterici olarak gönderilmistir.. ama ne yazikki insanlar bunu zamanla kendi kafalarina göre degistirmisler, ve asil kitaptan eser kalmamis.. oysa son olarak gelen KURANI KERIM peygamber efendimiz (s.a.v.) ve onun ashabi kirami tarafindan ezberlenmistir, günümüze kadar orjinal haliyle ulastirilmistir.. S.A.
Antwort