Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 26.10.2005, 20:46
eniskaya

Standard Adam dogrulari söylüyor

süper kesfetmis olayi... sanirim bu sekilde HZ. Muhammed bile kavramamistir olayi... kiii onun algilayisi farkli olsa gerek... bu zamanin tabiriyle en büyük Hatip Ahmed Hulusidir.. daha iyi Allahi ve sistemi anlatana ben rastlamadim... cok acik ve anlasilir sekilde anlatiyor...
Alt 26.10.2005, 20:51
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard HURI NEDIR????

<a href="redirect.jsp?url=http://www.sufizmveinsan.com/sohbet/asrisaadet_4.html" target="_blank">http://www.sufizmveinsan.com/sohbet/asrisaadet_4.html</a>
Alt 26.10.2005, 20:58
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard Biz..

Hz.Muhammedin aciklamalari ile yola cikanlardaniz..

O yüce Zat tüm bilimselligi mecazi sekilde aciklamasa idi, biz su an kimbilir hangi kavimlerde yüzecektik..

Üstad sadece erken yaslarda Muhammediyeti kesf edip Hz.Muhammedin teblig ettikleri ile yola cikmistir ki... Hz.Muhammed e ne kadar sükretsek azdir!!! Aczimize siginiyor sükretmekten baska bi sey dilemiyoruz..Allah fakr ligi taddira!
---------------------------------------------

AHMED HULÛSI

24.9.1994

Antalya

BEN,

"MUHAMMEDİ"YİM!

Dünyada insanın varoluşunun iki ana sebebi vardır:

1.Ölümötesi sonsuz hayatın değişik boyutlar halinde devam edecek şartlarına, biyolojik beyni en iyi şekilde değerlendirmek suretiyle hazırlanmak.

2. "Nefs"ini tanıyarak "RABB"ını bilmek ve böylece hakikatin olan ALLAH`a ermek!.

1.şıkkı daha önceki yayınlarda detaylı bir şekilde açıkladığımızı düşünerek bu ve bundan sonra yayınlamayı tasarladığımız iki kitapta insanın "mânevi hayatıyla" ilgili konuları izah etmeye gayret edeceğiz.

Düşünerek, sorgulayarak, araştırarak ve öğrendiklerinin gereğini tek tek yaşamında uygulayarak geçen 30 küsur yıldan sonra; edindiğim bilgileri, bulguları ve deneyimi, Rasûlullah Aleyhisselâm’a hizmetim, insanlığa borcum anlayışıyla sizlere ulaştırıyorum.

"Okur" - "yazar" bir "düşünür", olmamın dışında, hiç vasfım, ünvanım yoktur!.

Kim, bize mürşitlik, şeyhlik, hocalık, önderlik, liderlik ve bu gibi pâye yakıştırırsa, bu o kişinin kendisini aldatan zannı ve tasavvuru dolayısıyladır!... Biraz da Din ve tasavvuf konusundaki câhilliğindendir!.

Benim dinim, Muhammed Mustafa Aleyhisselâm’ın Dini`dir!.

Benim mezhebim, Muhammed Mustafa Aleyhisselâm’ın mezhebidir!.

Benim tarikatım, Muhammed Mustafa Aleyhisselâm’ın tarikatıdır!..

Benim meşrebim, Muhammed Mustafa Aleyhisselâm’ın meşrebidir inşâallah!.

Kısacası ;

Ahmed Hulûsi, MUHAMMEDÎ`dir!.

Elden geldiğince "okur"-"yazar" ve "düşünürdür"!... Ve düşündüklerini, arzu edenlerle paylaşandır; işte hepsi o kadar!..

Dostlarım,

Lûtfen elinizden geldiğince hakikatı araştırınız ve yarın size hiç bir faydası olmayacak "dedi-kodu"yu "gıybeti" derhal terkediniz!.

Neyinize gerek insanların hâlleri, yaşamları!.. Siz, geleceğinize ışık tutacak fikirlerle, düşüncelerle ilgilenin!.

Biz bu dünyaya başkalarının neler yapıp neler yapmadığıyla uğraşmak ve onları yargılamak üzere gelmedik!.

Zaten hepimiz bu dünyada yaptıklarımızın cezasını tam hakkıyla göreceğiz!. Bundan kesinlikle kuşku duymayın!. Çünkü sistem, bir mekanizma olarak yürürlüktedir.

Herkes yaptığının sonucuna katlanacaktır!.

Öyle ise, bırakın insanların yaptıklarıyla kafanızı meşgul etmeyi!. Başkalarının kulvarlarıyla ilgilenip yol almaktan geri kalacağınıza; kendi kulvarınızda olabildiğince ileriye gitmeye çalışın!.

Biliniz ki, İNSANLAR FİTNEDİR; yani imtihan vesilesidir!.

Onlardan Rabbinize, Melîkinize ve İlâhınıza sığının!.

Bu âyeti kerimeye çok dikkat ediniz:

"Kul;

eûzü bi`RABB`in nâs;

MELİK`in nâs,

İLÂH`in nâs,

min şerr`il vesvâsil Hannas,

elleziy yüvesvisü fiy sudûr`in nâs,

min el CİNNETİ ven NÂS !."

Hemen hepinizin bildiği "NÂS"="İNSANLAR" sûresinin yorumuna girmeyeceğim burada elbette... Ancak, konumuzla ilgili olarak son âyetindeki çok çok önemli bir noktaya, değerli bir arkadaşım istediği için dikkatinizi çekmek istiyorum.

Bu sûrenin son âyetinde, hiç bir sınırlama ve ayırım yapılmaksızın şöyle uyarılmaktayız:

"Bütün görünmeyen varlıklardan; ve İNSANLARDAN sığınırım!." de... "RABB`ıma, MELİK`ime ve İLÂH`ıma!."

Tek şansımız olan şu kısacık dünya yaşamını, Hakikatı kavrayıp gereğini yaşamak ve ölümötesi boyuta hazırlanmak yerine; insanların dedi-kodusuyla harcarsak, sonuçta çok çok yazık olacaktır bize!.

"İNSANLARDAN sığınmak" demek, "onların bizim için oluşturacağı fitne yani imtihanlardan sığınmak" demektir!.

"İNSANLARIN hakikatı olan ALLAH`ı" göremeyerek, onlara kötü davranmak, hakkını yemek, dedi-kodu ve gıybetini yapmak, iftira etmek; kısacası, yüzünü çevirdiğin her mahalde ALLAH`ı değil İNSANLARI görmek, Allah`a sığınılması gereken en önemli belâdır!..

İşte "tasavvuf" çalışmaları ve terbiyesinin çok önemli bir amacı da insanı bu en büyük belâdan; perdelilikten korumaktır...

Bu yüzdendir ki "tasavvuf" en değerli konudur!.

Allah nasip ede...

Kolaylaştıra...

Muvaffak ede!.

--------------------------------------------

Ahmed Hulûsi

4.Mart.2005

USA
Hazreti MUHAMMED’e İMAN

Kesin olarak bilelim ki, Hazreti Muhammed aleyhisselâma iman etmemiş olanın, “ALLAH”a imanı yoktur!. Tanrısı olabilir!

Niçin bu böyledir?

Çünkü “Tanrı” yoktur!. Tanrı, hiç varolmamıştır!.

İnsanların kendi hayâl dünyalarında tasavvur ettikleri bir tanrıları olabilir elbette.. Hatta dünya üzerinde yaşayan ve çeşitli dinlere mensup olan çok büyük bir çoğunluğun böyle bir tanrısı da vardır zaten!. Ama bu varsayım asla doğru değildir ve gerçekle alakası yoktur.

Hazreti Muhammed aleyhisselâm insanların inandıkları tanrı kavramına dayalı yaşam biçimiyle hayatlarını boşa harcamamaları için görev yapmış; ve “LA ilahe... “ sözcüğüyle bu konuda kendisine inananları uyarmaya çalışmıştır.

“Hazreti MUHAMMED’İN AÇIKLADIĞI ALLAH” isimli kitabımda “ALLAH” adıyla işaret edilenin asla bir gök tanrısı olmadığını açıklamaya çalıştım.

<a href="redirect.jsp?url=http://www.ahmedbaki.com/turkce/kitaplar/allah/

İnsanlar" target="_blank">http://www.ahmedbaki.com/turkce/kitaplar/allah/

İnsanlar</a> geçmiş çağlarda ve hatta günümüzde gökteki bir tanrıya inanırken; ve bunun sonucu olarak da o gökteki tanrı yanından gelen OĞUL’dan veya kanatlı meleklerden söz ederken; Rasulümüz bunun böyle olmadığını en öz ve özet şekilde “İHLAS” sûresiyle vurgulamıştır.

Tanrı’ya inanmak insanı sonuçta hüsrana götürür!. Çünkü ötedeki bir varlıktan bir şeyler bekleme düşüncesi oluşur böyle bir inanç sonunda!. Bu da ataleti, uyuşukluğu ve tembelliği oluşturur! Oysa her şey, insanın özündeki sırda mevcuttur. Dışarıda değil!. İnsan özündeki bu sırla her an pek çok şeyler yapabilme istidat ve kabiliyetine sahiptir.

Tanrıya inananlar, onun hiçbir zaman varolmadığını anladıkları anda korkunç bir sükutu hayal yaşayarak hüsrana uğrayacaklardır!.

Yukarıda, uzayda veya başka bir galakside yaşamakta olan ve buraya elçi yollayan, OĞUL yollayan bir tanrı asla varolmamıştır!.

Bu yüzden de kesin olarak, Hz. Muhammed aleyhisselama iman edenler; dolayısıyla da onun açıkladığı “ALLAH” ismi ile işaret edilene iman edenler, gökte, ötede bir tanrı tahayyül edenlerden farklı ve onlarınkiyle uyuşmaz bir inanç içindedirler.

Hz. Muhammed aleyhisselama iman etmeyen, onun Allah Rasülü ve Nebisi olduğunu kabul ve tasdik etmeyenler, doğal olarak O’nun açıkladığı “Allah” kavramını da kabul etmemiş olurlar.

Bu da, Muhammed aleyhisselâmın Rasûllüğünü kabul ve tasdik etmemiş olanların, evrende kendi kafalarına göre hayal ettikleri bir tanrı ve bu varsayıma dayalı yaşam biçimi oluşturmalarını getirir!.

Hazreti Muhammed “men kale la ilahe illallah fekad dehale cenneh!” demiştir. “Kim la ilahe illa Allah derse cennete girer!”

Ama bu demek değildir ki, tanrıya inananlar cennete girer!

Burada dikkat edilmesi gereken bir incelik vardır:

Hazreti Muhammed kişinin tanrı kavramından kurtulmuş olmasına dikkat çekmektedir bu açıklamasıyla. Yani şirkten arınmış olmasına...

“İhlas” sûresinin anlamını kavramış olanlar, ötede veya ötelerinde bir tanrı olmadığını fark ederler!.

Kuran-ı Kerîm baştan sona, tanrı kavramının şirke yol açtığını; şirk koşanın da ebediyen cehennemi yaşayacağını vurgulayan âyetlerle doludur. Şirk koşanın ebediyyen cehennemde kalacak olmasının nedeni nedir acaba?

Tanrı olmadığına göre, şirk koşanın ebediyyen cehennem denilen boyutta kalmasının, yanmasının nedeni nedir?

Bunları çok iyi düşünüp anlamak gerekir!.

Hazreti Muhammed aleyhisselâma inanmayan, O’nun Allah Rasulü ve Nebisi olduğuna inanmayan ve dahi buna ŞAHADET etmeyen, İslâm Din’ini, yani Allah Rasûlünün açıkladığı sünnetullahı (sistem ve düzeni) kabul etmemiş demektir!. O sistem ve düzeni kabul etmeyen de kendi inancına göre yaşar ve sonuçlarına katlanır!

Biz kimseyi ne cennete sokabiliriz ne de cehenneme atabiliriz!.

Herkes kendi idrak kapasitesi ve bunun sonucu kendine çizdiği yaşam biçimiyle cehennemini şekillendirir veya cennetini bezer!.

Hazreti Muhammed aleyhisselâma imanı olmayan, onun Allah Rasûlü ve Nebisi olduğuna şahadet etmeyen ise, O’nun açıkladığı “ALLAH” ismiyle işaret edileni fark ve idrak edemeyeceği için; otomatikman hayâlinde yaratıp bezediği bir tanrıya inanmak durumunda kalacaktır!. Sonra da hayalinde yarattığı bu tanrıyı beğenmeyip, yanlışlarını bulacak ve eleştirmeye başlayacaktır!.

İçinde yaşadığımız, kimini algılayıp, çoğunluğunu algılayamadığımız tüm kanun ve prensipler, sistemler Kurân’da “sünnetullah” diye isimlendirilen “sistem ve düzendir” ki bize “DİN” adıyla tanıtılmıştır.

“ALLAH” ismi ile bize bildirilen, eskilerin “evren içre evrenler”, yenilerin “paralel evrenler” dediği tüm yapıları, zamansızlık “AN” boyutunda ilmiyle, ilminden ve ilminde yaratmıştır!.

Tüm evrenler holografik gerçeklik doğrultusunda her bir zerrede mevcuttur!

Rasûlullah aleyhisselâm 1400 küsur yıl önce bu gerçeğe “Zerre küllün aynasıdır!” diyerek işaret etmiştir.. Bu konuda detaylı bilgi için aşağıdaki linkten “TEKİN SEYRİ” isimli kitabımızı okuyabilirsiniz:

<a href="redirect.jsp?url=http://www.ahmedbaki.com/turkce/kitaplar/tek/

Bir" target="_blank">http://www.ahmedbaki.com/turkce/kitaplar/tek/

Bir</a> “NOKTA”dan var edilen tüm evrenler yaratılış amacına göre “sünnetullah” kanunlarına göre işlevlerini oluşturmaktadır.

“ K “ misâlinde olduğu üzere, adına "çizgi" dediğimiz "noktalar dizilimin"deki bir noktadan oluşması benzeri, tüm evrenler yalnızca bir açı içindekilerdir. Uzun çizgide ise bunun gibi sayısız “nokta”lar vardır!. Ötesi ise tefekkür dışıdır!. “Allah” isminin işareti en azında böyle bir yapı veya varlığadır!.

İşte “Allah” ismiyle işaret edilen böylesine muhteşemdir ki; bir tanrı olarak düşünülmekten elbette münezzehtir!.

İnsan veya tüm birimler ise birer koni gibidir!. Oysa, kimi kendini yalnızca, koni değil koninin iki boyutlu düzlemi gibi, yani et-kemik beden gibi düşünür. Kimi ise koni olduğunu fark etmiştir. Koni boyutsallığı içindeki “esmâ alemini” ta “nokta”ya kadar seyreder!.

Bize düşen, Allah Rasûlü Hazreti Muhammed’e ve o’nun açıkladığı “ALLAH” ismiyle işaret ettiğine iman ederek, bu bildirilen gerçekler doğrultusunda yaşamımıza yön vermektir!.

Allah Rasulü Hz. Muhammed aleyhisselama ve O’nun açıkladığı “Tanrı yoktur yalnızca ALLAH” gerçekliğine iman edenler, birlikte namaz eda ettiklerinde, imam Fâtiha’yı okurken asla Besmeleyi sesli okumaz!. Fatiha’yı “El hamdu....”den başlatır imam...

Niçin?

Çünkü, besmele’de “ B “ sırrı vardır ve herkesin bizatihi kendi özünde varolan sırra dayalı olarak “B”esmeleyi kendisinin “OKU”ması ve yaşaması gerekmektedir!.

Namaz ancak Fâtiha “oku”nmakla yaşanır ve bu yüzden de Allah Rasulü “Fâtiha"sız namaz olmaz!” buyurmuştur!.

“ALLAH”a giden yol dışardan öteye değil, insanın şuurundan özüne doğrudur!.

Tanrıya inananlar için ise yöneliş uzayda bir yerlere doğrudur!.

Konunun Türk’lük Arap’lık veya başka ırklıkla bir alakası yoktur!. “Allah” ismi ÖZEL İSİMDİR!. Özel isimler hiçbir lisanda değişmez, tercüme edilmez; aynen kullanılır!.

"ALLAH" ÖZEL isminin işaret ettiği anlam ile, genel "TANRI" kavramı arasındaki farkı hâlâ anlatamadıklarıma ise şimdilik diyecek başka sözüm yok!"

(Tanrı(!) da çok uzak olmayan bir zamanda dünyaya gelecektir zannediyorum... Bu ise gelecekteki ayrı bir yazı konusu...)
Alt 26.10.2005, 21:03
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard hac

konusunu kim önermis?niye önermis? neden böyle bi tebligde bulunmus?

ilk önce bi düsün ondan sonra istersen Hz.Muhammedin hakkinda konus derim bana kalirsa...

ki o yüce Zat tüm sinirliklari delerek sistemi ÖZ bi sekilde anlatmistir.. ki bize laf söylemek düsmez..

ancak hakkinda konusabiliriz Islam´in ve Kuranin fakat adina asla! O konu onunla kapanmistir..

ayet der..

Iman edenler iman ediniz!

neden acaba iman edenlere tekrar bi öneride bulunup iman ediniz der??

lütfen cok yüzeysel olma!
Alt 26.10.2005, 21:42
Benutzerbild von balikiz
balikiz balikiz ist offline
Neuer Benutzer

Standard Ne sandin?!

Vaybee seni neden ikide bir disari attigini? Eee... tabi! Vaybee hat auch seine Grenzen, nicht wahr?
Alt 26.10.2005, 21:42
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Oldukça Tehlikeli Düşünceler. o.T.

ohne Text
Alt 26.10.2005, 21:53
eniskaya

Standard Benim arzum istegim olmadan kimse beni

bir yerden atamaz... cünkü ben kimsenin evrensel haklarina tecavüz etmiyorum.. herkese saygim vardir ve hele hele Vaybeeye yada baska birilerine hak kaptirtacak kadar ne acizim nede baska bir seyim....

Demokraside yasiyoruz mecburi beni Freigeben edecekler.. nasil ben onlarin kaprislerine tahammül ediyorsam onlarda bana tahammül etmeyi ögrenecekler
Alt 26.10.2005, 21:58
eniskaya

Standard HZ Muhammed evreni bizler kadar

kavrayamazdi... ileriki nesillerde Kurani bizden daha iyi kavrayacaklardir... bu her zaman böyle olmustur ve olmayada devam edecektir...

Hör auf zu denken das einer alles wissn könnte... bu mümkün degil.. kesinlikle HZ. muhammed her Ayeti, hele hele Kainat ile ve teknikle ilgili olanlari tam kavramistir.. mesela Kodlama olayi yada evrenin genislemesi veya dünyanin dönmesi yörengelerde yildizlarin dönmesi.. bunlari Hiristiyan Alemi Teknolojiyle kesfettikten sonra insanlik farkina vardi..

Yoksa sen Hz. Muhammedin dünyanin yuvarlak oldugunu söyledigini duydunmu...

denk doch mal etwas nach... Müridlikten uzak dur
Alt 26.10.2005, 22:01
Benutzerbild von balikiz
balikiz balikiz ist offline
Neuer Benutzer

Standard grrr!!!

Wieso haben es manche sooo nötig, ellenlange Texte ins Forum zu posten? Um zu zeigen, dass sie „lesen“ oder um zu verbergen, dass sie keine eigenen Gedanken haben???

Erfahrungsgemäß liest sie eh keiner, also LASST DAS BITTE!!!!
Alt 27.10.2005, 01:13
Benutzerbild von avantgardemb
avantgardemb avantgardemb ist offline
Neuer Benutzer

Standard Cem Yilmaz bile

oruc hakkinda Zekerya Beyaz´dan kesinlikle daha ciddiyim diyor...

artik düsünün.
Antwort