| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() Karistiriyorsunuz Peren hanim..
Benim cümlelerim Genelde Kisadir. |
|
|||
![]() ohne Text
|
|
|||
![]() Hosbuldum;
Hayir düsündügünüz gibi degil ![]() Ben sadece Ramazan süresince tartismalardan uzak durmak istemistim..Birbirimize Girdigimiz icin degil.. Zaten birbirimize girecek kadar önemli bir sorun yok ortada ![]() |
|
|||
![]() Hz. Muhammed e Rivayetlere dayanarak suclama yöneltilmesi Mantik disidir.
En sahih hadis zan yani saniyi Ifade eder. Yani Kanit olarak hic bir gecerliligi yoktur.. Bu yüzden masallari " S " gecerek DIN gerceklerini Göz önüne almaliyiz diye düsünüyorum.. Hadis in Bir anlam ifade etmesi icin Kuran Onayi gerekir. Bu Gün Hadis seklinde ortada gezen Masallarin 80 % ine Kuran onay vermez RED eder. |
|
||||
![]() Hristiyan ve yahudilerin kafirlerinin peygamberi onun getirdiklerini inkar edenlerin kastedildigini ben algiliyorum.
Yani Kafir olmanin sarti anlasilan vahyi bilerek inkar etmektir. müslüman olmamak küfr"ü hemen pesinde getirmez. Nasil olur ki vahy"i tanimayan anlamayan kendisine vahy anlatilmayan insanlar kafir olabilirler ki? |
|
|||
![]() Isyan bütün Oluslarin motor gücü ve hareket noktasidir.Yani Isyan Baslibasina bir eris ve olustur.
Önemli Olan Isyanin ne icin ve nasil sergilendigidir..Ama en kötü Isyan bile bir olus sergiler.Cünkü olumsuz bir isyan bile en azindan karsi isyani yani olumlu isyani atesleyerek Dolayli Bir olusa Vucut vermektedir. Türkiye cumhuriyet Tarihinde yasanan Bundan ibarettir. Yani Laik Türkiye Cumhuriyetinde Yasanan yasatilan her türlü Baski ve yasaklamalara ragmen islam da alinan Bu önemli yol ve gelisim: Yanlis Isyanlarin olumlu bir isyani atesleyici rolü oynamasidir. Basirete Cagirmayan bir isyan ise Bizler icin sadece ve sadece YIKIM olacaktir. Ama her Isyan yikilmasi gerekeni yikilmasi gerektigi sekilde yikmaz.Isyan Bazen yanlis taslari oynatir yerinden.. Isyana Düsmaniniz yön gösterirse,isyan sizin icin ümit ve gelecek olmaktan -yaratmaktan cikar,sizi yiyici bir canavara dönüsür. Evet ISYAN !.. Ama yerine oturan hedefini Iskalamiyan ISYAN !..Hedefini Iskalamis bir Isyan yikim üstüne yikim getirir.MEZARA GÖMER !.. Bütün Oluslarin,erislerin yaraticiliklarin Temelinde Isyan vardir..Ben Bunu Kuran dan ögrendim.Ama Kuran bana sunuda ögretti: Isyan Basiret üzerine yürütülmelidir.Basiretden kopan Isyan Kahir ve izdiraptan baska bir sey getirmez.Hem Kendine dert olur O,hem de baskalarina.. Cok enteresan Bir Reportajdi.. Karaman i cok esasli bir Hukuk alimi olarak tanidim..Bu tip bir yorumuna ilk defa rastladim.. Tesekkürler |