Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 17.10.2005, 18:51
unknown

Standard Hayir Benim Öyle bir huyum yoktur :o)

Karistiriyorsunuz Peren hanim..

Benim cümlelerim Genelde Kisadir.
Alt 17.10.2005, 18:52
unknown

Standard Yanilgi Insana mahsus :o) o.T.

ohne Text
Alt 17.10.2005, 18:57
unknown

Standard Nezaketiniz Icin sagolun peren hanim

Hosbuldum;

Hayir düsündügünüz gibi degil )

Ben sadece Ramazan süresince tartismalardan uzak durmak istemistim..Birbirimize Girdigimiz icin degil..

Zaten birbirimize girecek kadar önemli bir sorun yok ortada )
Alt 17.10.2005, 19:03
unknown

Standard Bundanda Anlasildigi Gibi

Hz. Muhammed e Rivayetlere dayanarak suclama yöneltilmesi Mantik disidir.

En sahih hadis zan yani saniyi Ifade eder.
Yani Kanit olarak hic bir gecerliligi yoktur..
Bu yüzden masallari " S " gecerek DIN gerceklerini Göz önüne almaliyiz diye düsünüyorum..

Hadis in Bir anlam ifade etmesi icin Kuran Onayi gerekir.

Bu Gün Hadis seklinde ortada gezen Masallarin 80 % ine Kuran onay vermez RED eder.
Alt 17.10.2005, 19:35
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Sevgili Peren!

Yaşamda değişmeyen tek şey değişimdir, demiş aklı başında bir düşünür.

Biliyorum halen çok eski ve çok yeni olan kemer altı tartışmaların en insani olan etkisinin altındasın.

Ben her ne kadar bunları aşabilme ölçüsüne ulaştık olarak düşünsemde yinede onların etkisinden tam olarak kendimi sıyırabildiğimi düşünmüyorum.

İnsanları insan oldukları için aşağılayan tüm beyinlerden ve yüreklerden her zaman tiksinirim. Elbet, hepimiz tarafından bilinir ki insanlar birbrlerinden çok farklıdırlar ve öz olarak her zaman kendileridirler, bunu başaramayanlar dini jargonda mürütdürler, toplumsal katmanda edilgendirler vs, vs.

Ne ben eski Galvaniyim, nede Alpi eski Alpi olaylarda bir anda parlama, kurnazlığa kaçma, sertleşme, kırıcı olma, ezme ve madara yapma vs, vs düzeylerinde.

Ben bu sayfalarda bulunan bir kaç kişinin gerçekten olgunlaştığına ve olgunca bilgileri paylaşmada dürüst olduklarını düşünmekteyim.

Bu benim gözlemim ve iyi niyetli bakış açımdır, umarım bu dürüstlülüğün erdemliğinin güzelliğini tatmış insanlar bu güzelliklerini dahada derinleştirirler ve istenilen ölçülerde önce insana var olan saygının kutsallığını örnek insanlar olarak hem korurlar, hem de sunmaya devam ederler.

İyi insan olabilmek için şucu, bucu olmaya asla gerek yoktur, iyi her zaman iyidir.

Ve iyiler mutlaka birbirlerini bulurlar.

Ben o iyi isanları salt iyi insan olmayı hem korumaya çalıştıkları için, hem o iyiliğin erdemliliğini paylaşmaya çalıştıkları için değer veriyor ve seviyorum...

Selamlar...
Alt 17.10.2005, 20:40
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard kaldi ki

Hristiyan ve yahudilerin kafirlerinin peygamberi onun getirdiklerini inkar edenlerin kastedildigini ben algiliyorum.

Yani Kafir olmanin sarti anlasilan vahyi bilerek inkar etmektir. müslüman olmamak küfr"ü hemen pesinde getirmez.

Nasil olur ki vahy"i tanimayan anlamayan kendisine vahy anlatilmayan insanlar kafir olabilirler ki?
Alt 17.10.2005, 21:01
Benutzerbild von flatfox
flatfox flatfox ist offline
Neuer Benutzer

Standard welche ist die wahrheit? ...ist die frag

ohne Text
Alt 17.10.2005, 21:02
Benutzerbild von flatfox
flatfox flatfox ist offline
Neuer Benutzer

Standard o.T.

jede religion behauptet "the 1 and only" zu sein...
Alt 17.10.2005, 21:30
unknown

Standard ISYAN !..

Isyan bütün Oluslarin motor gücü ve hareket noktasidir.Yani Isyan Baslibasina bir eris ve olustur.

Önemli Olan Isyanin ne icin ve nasil sergilendigidir..Ama en kötü Isyan bile bir olus sergiler.Cünkü olumsuz bir isyan bile en azindan karsi isyani yani olumlu isyani atesleyerek Dolayli Bir olusa Vucut vermektedir.

Türkiye cumhuriyet Tarihinde yasanan Bundan ibarettir.

Yani Laik Türkiye Cumhuriyetinde Yasanan yasatilan her türlü Baski ve yasaklamalara ragmen islam da alinan Bu önemli yol ve gelisim:

Yanlis Isyanlarin olumlu bir isyani atesleyici rolü oynamasidir.
Basirete Cagirmayan bir isyan ise Bizler icin sadece ve sadece YIKIM olacaktir.

Ama her Isyan yikilmasi gerekeni yikilmasi gerektigi sekilde yikmaz.Isyan Bazen yanlis taslari oynatir yerinden..

Isyana Düsmaniniz yön gösterirse,isyan sizin icin ümit ve gelecek olmaktan -yaratmaktan cikar,sizi yiyici bir canavara dönüsür.

Evet ISYAN !..
Ama yerine oturan hedefini Iskalamiyan ISYAN !..Hedefini Iskalamis bir Isyan yikim üstüne yikim getirir.MEZARA GÖMER !..

Bütün Oluslarin,erislerin yaraticiliklarin Temelinde Isyan vardir..Ben Bunu Kuran dan ögrendim.Ama Kuran bana sunuda ögretti:

Isyan Basiret üzerine yürütülmelidir.Basiretden kopan Isyan Kahir ve izdiraptan baska bir sey getirmez.Hem Kendine dert olur O,hem de baskalarina..

Cok enteresan Bir Reportajdi..

Karaman i cok esasli bir Hukuk alimi olarak tanidim..Bu tip bir yorumuna ilk defa rastladim..

Tesekkürler
Alt 17.10.2005, 22:51
Benutzerbild von ilknur78
ilknur78 ilknur78 ist offline
Neuer Benutzer

Standard tja da kann ich dir...

...auch nicht weiterhelfen, jeder muss die frage für sich selber beantworten
aber jeder bekommt seine chance, der warheit ins gesicht zu blicken...
Antwort