| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen ![]() |
![]() |
|
Themen-Optionen
![]() |
Thema durchsuchen
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Aleviligin Islam disi bir tasavuf oldugunu idia edenler Alevilik ile uzaktan yakindan ilgisi olmayanlardir. Hz. Ali herseyden önce ilk müslümandi (Ebu Bekir degil). Cemden söz ediyorsun davonramses, cem kelimesi cemaaten gelir. Eger bugün Alevilerin Kuran disi algilayislari varsa elbette ki, örgütsüzlügün verdigi bir dezavantajdan dolayidir. Yezid-i Mervan denen lanet yaratik Imam Hüseyin"in kesik basini bir camiinin duvarina astirmisti ve camiiye girmek isteyenlerin hepsi Imam Hüseyin efendimizin nurlu yüzüne tükürmek mecburiyetinde birakilmistir. Bunun getirecegi sonuc tabii ki, Alevilerin camiiye gitmemesi olmayacakta ne olacak ki? Sachlich hin, sachlich her, Rom wurde auch nicht an einem Tag gebaut. Es hat schon seine Zeit gebraucht. Aber alle Wege führen nach Rom. Zaten kanaatimca 3 cesit Alevi vardir. Alevi gecinenler (Aleviligi kültür olarak algilayip Alevilikten bihaber olanlar..bunlar ekseriyet Discolarda semah dönenlerdir piercing denen hizmalari ile, icinin karasi disina vurmus tenleri ile, maymun gibi killarinin daha fazla göze carpmamasi icinin alinmis kaslari ile kendilerini belli ederler) bunlar Alevi degil Aleviligin yüzkarasi bile olamazlar. Sonra Alevilikten gecinenler (aslinda atheisttirler ama Alevi kitlesini kandirmak icin Alevi asilli olduklarini her firsatta ifade eden ideolojilerinin üzerine Berlin duvari yikilmis saskinlardir) bunlarda Alevi degildirler. Bunlar olsa olsa, Mustafa Suphilerin, Deniz Gezmislerin, Mahir Cayanlarin, Yusuf Inanoglularin kurdugu tarikatin müridleridirler. Pir Sultan Abdal gibi Alevilerin kilometre taslarini utanmadan kommunizim yolunda "yoldaslari" icin yol taslari yapmak gayretindedirler. Bunlara da lanet olsun, uzak durulmasi gereken zavallilardir aslinda. Bir de gercek Aleviler vardir. Özü ile sözü ile, Haci Bektas-i Veli"nin ve on iki imamlari yücelten Kuran"i Kerim"i kendilerine rehber bilenlerdir. Daima kainatin evrime ugramasina tahammül edenlerdir. Ibadete gelince, ibadet Allah ile kul arasindadir. Bir dua bile ibadetir.
Bunlar ehlibeyt sevdalisi Alevilerdir. Mahser gününe inanan. Takdir-i ilahiyi tereddütsüz kabul eden Alevilerdir. Zaten Kuran ile Ehlibeyt bir bütün degil midir? Peygamber efendimiz bunu böyle insanliga beyan etmemislermidir. Ne mutlu gercekten Alevi olanlara. |
|
|||
|
|||
![]() ohne Text
|
|
||||
|
||||
![]() und Schreibweise, ist eine Art genetischer Code
der trotz Studium oder auch nicht, immer den "Täter" ans Licht bringt, Du benötigst hierzu nur ein geschultes Auge. Kleiner Tip von mir. |
|
|||
|
|||
![]() ohne Text
|
|
|||
|
|||
![]() Senin yazdiklarina ne kadar da karsi cikarsam cikiyim, Senin kisiligine saldirida bulunmus gibi gözenti yaratmamak lazimdi. Kisilerle degil kurumlarla ugrasilmasi lazimdi.
Daha insancil bir tartisma dilegiyle. |
|
|||
|
|||
![]() Evvel HIDIRELLEZ degil Hidrellez daha sonra, Ac haberleri falan oku, Turkiyede kimler kutlamis..Yahudiler, ALeviler, Hiristixanlar vs..vs.. Yani bircok senin deyiminle ""Kafir "" falan senin Hidirellez partisi mundar etmis.Oh olsun sana Elazizspor...Ögren de gel dedik ya.
|
|
|||
|
|||
![]() Senin Gästebuchunada yazdigim gibi,
keske herkesde böyle düsünse. Benim amacim kisilerin inancina karsi falan gelmek degil, asla böyle bir niyette degilim. Ama gecek suki Islam dünyasi tamamiyle ziyandadir, nedenmi?? Cok acik, cünkü beraberligini tamamiyle yitirmis. Hic bir Islam devleti öbürünü Müslüman gözüyle görmüyor, bu bir gercek. Simdi biz Irani tam ehli bir Islam devleti olarak görüyormuyuz, hayir. Iran bizi bir Islam devleti olarak (yani Müslüman olarak) görüyormu, hayir. Nedenini arastirdigimizda, ortaya insan tablosu geliyor. Insanin el attigi her konuda kesinkes Ideoloji agirlik kazanir. Bunlari ben söylemiyorum bütün Dünya söylüyor. O halde dinde cözüm nerede, Mehzep anlayislarini dislarken bunada cevap verebilmemiz lagzim. Cevap cok cok basit ve sarih. Kuranin orijinal metnine geri dönecegiz, dönmemiz lagzim, baska cagre asla ve asla yoktur. Kisacasi isik dini olan Kuranin dinini Rekonstruktion calismasi diye adlandirip, Peygamber zamanindaki Ehlibeytin anladigi sekilde anlamamiz lagzim. Senin anlayacagin Ebubekirin, Alinin, Hamzanin, Ömerin, Osmanin, Bilalin anladigi sekilde anlamamiz lagzimki Kuranin ne dedigini anlayalim. Bak o zaman ne Alevilik kalir ne Sünnilik ne Siilik, ne Mezhep ne Ideoliji ve her seyden önemlisi: DIN MEZHEP IDEOLOJI KAVGALARI TAMAMIYLE ORTADAN KALKAR. Bütün Islam Alemi tek ve Kuranin cizdigi cercevede ibadet eder orucunu tutar ve herkes ayni sekilde dini anlar dini uygular. Es geht weiter im nächsten Beitrag........... |
|
|||
|
|||
![]() Dersenki, bu zaman baska, haklisin.
O zaman bende sunu söylerim, Allahin gösterdigi yolda (yani Kuranda) zaman tabiri yok, o evrenseldir her caga ve zamana uyar. Beispiel insan öldürmek 1000 yillarca öncede haramdi yasakti simdide ve gelecektede öyle olacak. Umarim bu sefer düsüncelerimi anlatabildim. Ideoloji dini konusunda sunuda belirteyim. Benim kendi annem babam, zamaninda onlara ögretilen Sünni diye adlandirilan Alevilik gibi Ideolojik bir yapisi olan carpik Islam din anlayisiyla besliler. Zamaninda Hocalari anlara öyle ögretmis öyle kalmislar, ellerine bir Meal bir Ilmihal veya bir Tefsir alip okumamislar. Eger ben kendimi yetismesem arastirmasam Üniversite bitirmesem ayni onlar gibi cahil bir Ideolojiye bagli olarak hayatimi sürecektim. Acik ve net bir sekildede annam babamin din anlayislarini red ediyorum, cünkü uyduruk hadislerle doldurmuslar kafalarini, kimlermi? Milleti cehalet icinde birakmak isteyen Hacilar Hocalar. Camide Hoca yalan bile yöylese kimse kalkipta Hocam sen yalan söylüyorsun diyemiyor. Dese sus seni kafir, sen Hocadan daha iyimi bilirsin diyecekler. Zannediyorum biraz fazla uzattim ama umarim bu sefer beni anlamissindir. Atalarimizin Islam dini altinda halka zulum ettikleri bir gercektir. Aydin ve bilincli kisiler olarak biz bunlara isyan etmezzsek, kim edecek ????? Simdi bana söyle yanlismi düsünüyorum, varsa yanlisim nerde ???? |
|
|||
|
|||
![]() islam davasinda hersey hakkin ve hakikatin ölcülerine baglidir. kimse uyduruk ölcülerle kendine rahat hareket edebilecegi tampon bölgesi yaratma hakkina ve ehliyetine sahip degildir. özellikle (alevi)lerle alakali üstad (kisakürek)in (dogru yolun sapik kollari) eserinden birkac pasaj:
[...] (gulat) kadrosunun en ileri kolu türlü subeleriyle (alevi)lerdir. mutedil, ölcülü ve sinirlara riayetkar siiler bunlari kendilerinden kabul etmezler... (imam-i rabbani) hz. bunlar icin kaleme aldigi bir risalede söyle buyuruyor: (bugün siilerin en azgin firkasina alevi deniliyor. cogu okuma yazma bilmeyen din ve dünya cahilleri bunlar)... ve meseleye su hadis ile cevap veriyor: (fitneler, bidatler ortaya cikip sahabilerime dil uzatildigi zaman dogruyu bilenler onu bildirsin! eger bildirmezlerse, allahin, meleklerin ve insanlarin laneti bildirmeyenin üstüne olsun! allah, böyle bilginlerin, ne farz, ne nafile, hicbir ibadetini kabul etmez!) öbürlerinden farkli olarak sahabiliginin inkari küfre varici, nebilerden sonra insanoglunun en büyügü hz. (ebu bekir)i kötülemeye kadar giden (rafizilik) de cevabini bu hadisten alsin: (son zamanlarda rafizi diye isimlendirilen bir topluluk türer. bunlar islami terkederler. onlari öldürün, cünkü sirktedirler!) hz. (ali)ye hitap eden bir hadis daha: (benden sonra bir topluluk gelir. onlara rafizi ismi verilir. sen onlara yetisirsen, ya ali, onlari yasatma! onlar müsriktir!)... hz. (ali) buyuruyor: (bu emir üzerine sordum: alametleri nedir, ey allahin resulü?).. dediler ki: (sende olmayan seylerle seni medh ve sena edecekler ve evvelkileri kötüleyecekler!) ve (alevi)lik hakkinda nihai huküm: eger (sii)lik hz. (ali)yi sevmek saniliyorsa, tersinden, aldatici mantik oyunlarinin en hain ve habesine kurban olunuyor demektir. yaratici hakikatten - yaratilmis hakikatlere kadar herseyi inkar edip hepsini birden hz. (ali)ye baglamak, onu, cimbizla etinin her zerresini kopararak öldürmeye kalkismaktan farksizdir. hz. (ali) sevgisi (sünnet ve cemaat ehli) ölcüsüne baglidir; ve tipki (musa) ve (isa) peygamberlerin gercek kiymet ve hakikatlerini bulmak isteyenlerin, bunu yahudilerde ve hiristiyanlarda bulmak yerine islamda görmek mevkiinde olmalari gibi, topyekün (sii) ve (alevi)lerin de hakiki (alevi)ligi, asli mezhepte gerceklestirmeleri icap eder... (alevi)lik, aynen (imam-i rabbani) ölcüsüyle din ve dünya cahili ellerde, kutusunun ici bos bir etiketten ibarettir; ve ne sünnet ehlinin üzerine yürüyen, ne üzerine yürünülen ve ancak (hic) kelimesiyle belirtilebilecek pasif, fakat her an ve her türlü din aleyhtari cereyanlara istismari mümkün bir manzara arzetmektedir. [... dogru yolun sapik kollari, s. 76-78] bektasilik mevzuunda söylenilebilecek en tesirli sözü, asrimizin büyük kutbu, (abdülhakim arvasi) hz. birakiyorum: (mevlevinin gururu, bektasinin de küfrü olmasaydi!..) hic bitmek bilmeyen bir tartisma konusuna mecburen temas etmek zorunda kaldim. üzerime düsen vazifeyi yerine getirmekten baska maksadim yoktur. biliyordum, bildirdim, sizlerde bilmeyenlere bildirin. türk-islam alemine sonsuz sevgi, saygi ve en derin muhabbetlerimle, vesselam. |
|
|||
|
|||
![]() yani hz hüseyini cami yerine mcdonaldin wc sinde vursalardi simdi mcdonaldsa gitmiyecekmiydiniz ...
ne enterasant mantik ! |