Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 04.05.2004, 11:31
Benutzerbild von ahmet57
ahmet57 ahmet57 ist offline
Neuer Benutzer

Standard Oku bakalim ...

selam.
Ben sizlerin alevi oldugunuzu bile bilmiyorumdum. Yani ne fark eder ha alevi ha
sunni iki tarafinda kötü insanlari var. Nasil müslüman olmamiz kerektigi Kurani Kerimde yaziyor. Bunu siz saygideger ALEVI MÜSLÜMAN kardeslerimiz Cem evlerinizde okuyormusunuz ??
Neye inandiginizi kendinizde pek bilmiyorsunz ama neyse konu alevi konusu degil. Sence Basörtüsü baski ünsürü. Yani biz sunni erkekler kandinlarimiza zorla Türban taktiriyoruz. Burada cok yanlis düsünüyorsunuz. Biz katiyyen baski uygulamayiz. Müslümanlikta yani Kurani Kerimde yazdigi icin takma mecburiyetindir. Ama burda yine herkes hürdür. Yani sadece yüce ALLAHa heseb vermek zorunda ne sizin gibi sosyetelere ne de benim gibilere. Size basinizi örteceksiniz diyenmi var ! Yok sadece kafanizinin yani aklinizin calismadigi yerlere maydonoz olman yeter. "oy kadin haklari vay türkiyedeki kadinlar baski hakkinda". Buna siz karar veremezsiniz. Vahiye inanmayan ve sadece nefsine ve mantigina göre haraket edenler bu tessetür konusunu tartisamaz anladinizmi tartisamaz. Türkiyede yetiyor zaten vay basörtüsü ile okuyamaz kamusal alana giremez bide avrupada basladi simdi. Fransa ve Almanyayida sardi bu. Sunu bilin biz size karismadigimiz gibi sizlerinde bizim yasantimiza camur atmaniza karsiyiz. Karsilikli saygi duyulacagi bir ortamda niye hep bu kavga ya. Tabiiki hosunuza gitmiyor ...
Alt 04.05.2004, 17:06
Benutzerbild von fujitsu
fujitsu fujitsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard und im Irak werden frauen wergewaltigt

Sen yüzme havuzuna git Alman Erkekleri sana Limette atsinlar kim bilir kabinede iste bitismissinizdir...

Gulerr Ablalarin ablasi etek alti isleri kizlara iyi ögretiyorsun......

İsmi Nur... Ebu Garip hapisanesinde ABD"lilerin tecavüzüne uğradığını söylüyor. Albasrah.net adlı internet sitesi, Nur"un hapisanede yazdığı mektubu yayınladı...
04 Mayıs 2004 Salı 10:05

Ben Nur... Size Ebu Garip hapishanesinden yazıyorum. Nereden başlayacağımı bilmiyorum. Yazarken kalem duruyor, ifade etmekte zorlanıyorum. Yemek yerken size açlığın ne olduğunu anlatabilir miyim. Siz uyurken uykusuzluğun ne demek olduğunu... Ya da siz giyinikken çıplaklığı anlatabilir miyim?

Parayla satıyorlar

Ne zaman üzerinde benim insanlarımın bulunduğu inşaat malzemeleri taşıyan kamyonlarınızın geçtiğini görsem, ""benim insanlarım ve kardeşlerim kızkardeşlerini dolarla sattı"" diyorum. Ne zaman onurlu insanları düşünsem durumum için ağlıyorum.

ALLAH"TAN KORKUN

Burada neler yaşadığımızı size anlatabilir miyim? Sadece onurumuzu, yeminimizi korumak için işkenceye ve şiddete maruz kalıyoruz. Dini liderlerimiz nerede? Bu mesaj Allah"ın adaletine inanan dini liderlerin eline geçerse, kürsülerinden bunu herkese okusunlar.

LÜTFEN BENİ ÖLDÜRÜN

İçki içip bize hayvanlar gibi tecavüz ederlerken büyük ızdırap çekiyoruz. Her gün yeniden ölüyoruz. Tecavüze uğruyor, işkence görüyoruz. Giysilerimiz paramparça, karnımız aç. Bizi kurtarmaya kim gelecek? Size veda etmeden önce Allah"tan korkmanızı tavsiye ediyorum. Karnımızda o..... çocuklarının p.çlerini taşıyoruz. Onurlu insanlar... Eğer silahınız varsa bizi, hapishanedekilerle birlikte öldürün. Lütfen bunu yapın. Lütfen...
Alt 04.05.2004, 17:18
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard selten so gut gelacht

wo du recht hast hast du recht. die frauen sehen halt gut aus, selbst mit kopftuch.

ist halt so!
Alt 04.05.2004, 17:26
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard is buna kalirsa

mekkede peygamber ile savasan kafirlerin de abdesti namazi hacci vardi. ama kurallari farkli idi!

das ist ein gewaltiger denkfehler!
Alt 04.05.2004, 18:40
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard ISLAM MI, MÜSLÜMANLIK MI????

Yazdiklarimi baska bi Web-Sitenin Forumundada yazdim. Ayni anda düsüncelerimi paylasmak istiyorum....Tesekkürler!!

Islam vardir. Insan bunu ya anlayip idrak eder, yada anlamadan karga gibi ötenlerin sesinden bir takim yanlislar ile yoluna devam eder. Yani her insanin Müslümanlik anlayisi farkli farklidir. Fakat Islam´da bi degisiklik sözkonusu bile olamaz!!!!

Müslümanlik anlayisi cesitli cesitli sunular ile tepside servis edilir.

Kimisi törelere bagli olup cinayetler isler, örf adet gelenek ve göreneklere göre hareket ederler ve Islam böyle buyuruyor derler.

Islami alet ederek kendi icinde bulunan kin ve nefreti gayri müslümlere yansitirlar, fakat ´Allah´in insanda sahdamarindan bile yakin´ oldugunu anlayamazlar. Bu söz sadece sanirim kendisine Müslümanlik ünvanini yakistiranlara degildir!!!

Cehennemi sadece kafirler dolduracak derler, fakat bu sözleri äöyle bi sehvet ile söylerken ilk adimin cehennemde oldugunu farketmezler. Cehennem yolu gecis yoludur!!!!!! Bunu hic düsündünüzmü???

Muhammed cok dogru söyledigi bi söz var, sanirim bu yasanmakta! ´Ahir zamanda bin kisinin dolduracagi mescitte bir tek imanli bulunmayacak.´

Senaryodaki gercek imani montajlayip iman diye öz vaktimizi kumas parcalarindan, bir takim cikarlar gözetleyen insanlardan, hoca ve eslerinden, seyhlerden ve dedelerden, carsaf dalgalarindan meded ummaya yola koyulmusuz. Onun bunun söyledikleri dogrudur deyip kendi degerini anlamadan önünü kesmek... Ne âla bi hayat???!?!?

Sadece Muhammedin dedikleri gecerlidir!!

Patlamis misir gibi anlatilan sacmaliklari ve uydurulan kuyruklu yalanlara göz yumup yutuyoruz.

´Ali Cami´de öldürüldü.Biz oraya girmeyiz´ Kimin sacmalasina göre hareket ediyorsun?? Son nefsinde talimati bumuymus??? Ancak cahil insan böyle bir seyi savunabilir. Ali ne yapacakti diye onun adina kararlar almak kimin haddine????

´Onlar Cami´ye degil, Cem evine gidiyorlar. Bizden degiller´ Yine Cehalet merhabe diyor! Öncelikle Cami ve Cem kelimelerini arastirmak gerek. Tek göremeyip, cift görene cevabim ne olabilirki???!!!

Hele bir de her iki tarafin anlayisi kit ise ancak iki tarafta bizden degil cümlesi ile kivranip durur. Kimin haddine düser Muhammed´den Ali´yi ayri görmek. Ancak kendini aldatmak insana!!!!

Muhammed´in o zamanlar Mezhepi mi vardi??? Mezhep Islam´dir ve Kuran´dir!!!!

Islam aklinizi ve mantiginizi kullanin, örnekler üzerinde tefekkür edin der iken, biz neremizle hareket ediyoruz, cok merak ediyorum??!

Zaman kisitli oldugu icin...Hayir, hayir aslinda zaman denen sey kisitli felan degil, insanlar herseyi kisitladiklari gibi zamanida kisitliyorlar.

Öze dönenler geri gelmedigine göre vaktimizi dünya cikarlari ile ugrasmaktansa verimli tasarimlar ve yatirimlar ile gecirmek daha makbule gecer ve olgun mantikli düsünceler cikar ortaya!!!

´Yenile yenile yenecegim... ´ Kimin sözü idi unuttum!
Alt 04.05.2004, 18:51
Benutzerbild von aliconda
aliconda aliconda ist offline
Neuer Benutzer

Standard Wieso ???

Ist doch genau das gleiche :-D
hehehhehehehheheeh

Sehr wenige die wirklich ne Ahnung vom Stoff haben!
(zähle mich hier nicht dazu!)

... und viele "FANATIKER" (die nur Stunk machen wollen!)

hehehhehehehehhe

al"
NE MUTLU FENERBAHCEliyim DIYENE!
Alt 04.05.2004, 18:55
Benutzerbild von aliconda
aliconda aliconda ist offline
Neuer Benutzer

Standard Tartisma ???

Birisi diyor MAVI daha "DOGRU"!!!!
öbürsü SARI!

Hangisi "HAKLI" ????

Sacma sapan konular tartisiliyor burada!

Bu forumun niye acik olduguna sasiriyorum!

BILGI & GÖRÜS "Alis-Verisi"/"Tanitimi" degil mezhep Savasi!
Alt 04.05.2004, 21:48
unknown

Standard sen ne ariyorsun burda!!!!!!!

ab zum fussball-forum oder zu deinem kino-forum... sofort raus hier
Alt 04.05.2004, 22:26
unknown

Standard @all, besonders Lala1

So hier bin ich wieder :-)
Nein diesmal will ich mich net prügeln.

Mich hat es sehr aufgeregt, wie sich einige Herrschaften sich lustig über gläubige Menschen gemacht haben.

Ich bewundere Menschen die Ihre Religion leben, und ich bekomme tagtäglich mit wie solche Menschen verletzt und in den Schmutz gezogen werden.

Nun als ich den sexistischen und abwertenden Beitrag von LaLa1 laß, gingen die Sicherungen mit mir durch.

Ich habe jeden angegriffen.
Lala1 kenne ich nicht, ich weiß garnichts über sie.Im Chat haben mich einige auf die Forumschlacht angesprochen und mir etwas über Lala1 und noch über einige andere Beteiligte erzählt.

Mir war der Wahrheitsgehalt dieser Informationen scheiß egal, Hauptsache ich habe sie irgendwie angegriffen.

Ich know, es war genauso scheiße von mir.
Niemand ist dem anderen Rechenschaft schuldig.
Nach diesen Vorfällen gab es plötzlich sehr viele, die über die Beteiligten etwas zu erzählen hatten.

Man wen interessiert das?
Mich interessieren die User nicht.
Und ich hätte auch nicht gedacht, daß es so ausartet.

So,
ich entschuldige mich bei ALLEN die ich angegriffen habe, besonders bei dir Lala, da einige Menschen die mir ans Herz gewachsen sind, mir deutlich gemacht haben was für ein guter Mensch du bist.

Kimsenin günahini almak istemedim.
Alt 05.05.2004, 01:56
unknown

Standard Ben degil sen oku ...

Evet konu Alevilik degil burda .. o yüzden yazdigin metnilerde, lütfen birdaha o yöne saptarma!

Ben kimseyi sünniliginden hasebi yargilamadim, Tesettür hakkinda bende fikir yürütebilirim, bunun karari sana kalmadi!

Benim bundan önceki yazilarimi dogru okusaydin
benim düsüncelerimi ve olaya bakis acimi görmüs olurdun, ama anlasilan, o zahmeti etmemissin kendine!

Ben kapanmanin bir zor unsuru oldugunu hicbir yerde yazmadim! Yazdigim sey, herkezin kendi rizasiyla kapanmadigi idi! Umarim aradaki farki görebiliyorsun!
Yeterince Tesettürlü namazinda niyazinda haci arkadaslarim var, ben onlarla bile bu konuda tartisma bilirken, bir insan olarak-farkli bir mezhebin mensubu olarak degil, burda nedense, bir Alevi olarak görülüyorum sadece! Kendi fikirlerini yürüten, kendi düsünceleri olan bir insan olarak görülmüyorum nedense?

Benim sosyete oldugumu sen nerden bileceksin? Beni nekadar taniyorsun ki? Sosyete neyi ifade ediyor senin icin? Kapali olmayan bir Bayan Sosyetemi oluyor ozaman?

En bastan beri savundugum tek sey: eger bir bayan DIN´i icin, Allah sevgisi icin kapanmak istiyorsa, bunu yapmak en dogal hakkidir, hicbirzaman, kapanmanin ilkel veya yanlis oldugunu savunmadim!
Bunu yapabilen, ve bu toplumda dinini yasayan insanlara herzaman saygim vardir, hangi dinden olursa olsun!
Hicbirzaman tesettüre karsi oldugumu söylemedigim halde, neden sürekli beni bunu söylemekle sucluyorsunuz??
Yazilarimi birdaha oku istersen, neyi nasil dedigimi görürsün, ve dilerim her cümlende günahimi aldiginida görürsün, ben burda hicbirzaman bir Alevi olarak tesettürün yanlis oldugunu savunmadim, benim Aleviligimi isin icine katan, baskalari oldu!
&gtbunuda belirtim, hayatimda daha hic burda oldugu gibi, sirf Aleviyim diye, dedigim seylere bukadar tepki gördüm, birseyin icerigi hosunuza gitmemis olsaydi, yaptiginiz elestiriye tamam diycem, ama beni sirf Alevi oldugum icin bu konuda konusmami yanlis bulan insanlara ilk kez rastliyorum, demekki bunu görmekte varmis...sizi bilmiyorum, ama ben insanligimdan utaniyorum...insanlari böyle bilmedigim icin&lt

Sadece bir INSAN olarak, disardan olaya bakis acimi dile getirdim, en dogal hakkim olarak!
Ve bu dile getirmede hickimseyi kücümsemedim, sadece kapanmayi yapmacik, ve uslubuna uygun yerine getirmeyenlere oldu sözüm!

Sözlerim : eger dini icin yapiyorsa zaten onu yüzde yüz en makul seklinde yerine getirir...ama yok hayir bunu sadece ailesinden öyle gördügü veya zorlandigi icin yapiyorsa, yapmacik oluyor, cünki gönülden degil!

Ve hicbirzaman Sünni erkeklerin eslerini veya kizkardeslerini zorladigini söylemedim!!!!!!
Yine uydurma bir cümle kurmussun...
Eger bu konuda bir yanlisim varsa, sen söyle, ama yeterince genc kiz taniyorum, kapanmayi sirf!! aileleri tarafindan sart kosulan.
Buda bir gercek. Dinini yasamak isteyenlerin yaninda, bunu istemeyerek gönülsüz yapanlarda var. (ve söyledigim hersey bu kitle ile ilgili idi, bunun disina düsen Tesettürlü bayanlari hicbir sözüm olmadi)

Sana bir örnek : Okul yillarimda, bircok genc kiz, okula kapali bir sekilde geliyordu, ders baslamadan, onlara tuvalette rastliyorduk, basörtüyü cikarip makyaj yapiyorlardi, kilik kiyafet degistiriyorlardi.
Onlarla sohbet ettigimizde soruyordum, neden kapaniyorsunuz, zaten okulda aciliyorsaniz, ozaman hic kapanmayin, ne degeri kaliyorki böyle kapanmanin?
Onlarda ailelerinin acilmalarina izin vermediklerini söylüyorlardi.
(Ve bizim okulumuzda türban yasagi yoktu, bircok kiz türbanla derse giriyordu [dinlerinin geregini yerine getirmek icin, kendi rizalari ile kapanan], ve evet onlarla Arkadasdik, mezheplerimiz degisik olsada, cünki onlar dinlerinin degerini biliyor, ve bizlerede saygi duyuyordu, bizim onlara karsi saygi duydugumuz gibi)

Ister simdi yazdiklarimi okur, birdaha düsünür ve günahimi aldigini görürsün, yada yine bildigini okuyup, beni yargilamaya devam edersin. Yukarda Allah var, ne söylüyorsam, vicdanim rahat benim.
Antwort