Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 18.09.2005, 16:02
unknown

Standard Renate Kühnast olmasinda kim olursa

olsun. Partiler demokrasilerde cerceveyi cizeler. Yesil ve kirmiz cizgiler ile cizilen cerceveler bir ise yaramadi. Tue Du dass Deine und Gott tut das Seine derim hep kendim icin. Yani Karacoglan misali.

Güvenirsen Hakk"a güven
Murat almaz yüzceviren
kücükten bir yar seven
Artar ömrü ölmez imis

;-))
Alt 18.09.2005, 16:11
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Kendisini ne kadar tanırsın?

En azından dürüst bir hukukçudur.

Hiç bir pisliğe bulaşmamıştır tüm yaşamında.

Mükemmel bir hukuk büroları vardır, bir kaç dürüst ve çok eğitimli uygar avukatlarla ve çalışanları ile birlikte.

Biri Berlin barolar birliği aşkanıdır.

Biri Berlinin eski ADALET SENATÖRÜDÜR, Renatede şu anki bakan.

Senin sorunun nedir butür insanlar ile???

Gido da FDP den bir hukukçudur, ne yararını gördün bir Türk yada Türk kökenli olarak kendisinden???

Biraz fazla sallıyorsun gibi sen!!!
Alt 18.09.2005, 16:23
unknown

Standard Bir Iletisim ekomisti olarak...

kisileri tanimam bir insanin kisiligini tamimamda mecburiyeti essas almiyor. El verdigim ve beraber calistim ekonomide üstün kademelerde bulunan insanlar bir konuda hemfikir. Hersey kafada baslar ve kafada biter. Self fulfilling prophecy diye bir degim var, eine sich selbst verwirklichende Prophezeiung. Türkcesi, kendini gerceklestiren bir düs(ünce). Alman Sanayi ve barolar birligi ekomomide düze cikisin ancak UNION/FDP koalisyonu ile gercekleseceginden bahseder. Dolayisi ile bu koalisyon olusmaz ise, ekomomiden destegini cekerler. Bunun yan etkisi ekonomide durgunlugun sürmesi ve hatta daha da geri gidisi olur. Bu da bir ekonomist olarak benim cikarima degildir. 70"li yillarda sermaye Türkiye"de Evecit"ten destegini cekmis idi ve ülke grevler ile, gerginlik ile bogusyuyordu. Sermaya sabitligi sever, romantik devrimci utopyahi degil.
Alt 18.09.2005, 16:31
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Kafan karma karışık şimdi daha iyi,

anlıyorum neden sermayenin bekçilerine oy verdiğini.

Ama sosyal devlet yalnızca sermayeyi korumaz o sermayenin üretimini yapanları temelden korur.

Bir gün sosyal devlete ihtiyacın olursa sosyal partilere oy verirsin.

Ben sosyal devletten ve onu koruyan partilerden yanayım.

Lafı o kadar gevelemeye ve uzatmaya hiç gerek yok.

İyi Ekonomistçilikler sana...
Alt 18.09.2005, 16:32
Benutzerbild von berlinfatih1
berlinfatih1 berlinfatih1 ist offline
Neuer Benutzer

Standard Başbakan Recep Erdoğan’a Açık Mekt

Başbakan Recep Erdoğan’a Açık Mektup

Ey Müslümanlar,
Sizlerin Oylariyla iktidara getirdiginiz, ve sizlerin namusunu Kafirlere peskes ceken ve Kafir Dostu olan Basbakaniniz Erdogana acik mektup u asagida verecegim linkten okuyunuz.

<a href="redirect.jsp?url=http://www.islamdevleti.org/HT/beyan/2005/050911_HT_Tr_RS_Basbk_Recep_Erdogana_Acik_Mektup.h tm
" target="_blank">http://www.islamdevleti.org/HT/beyan/2005/050911_HT_Tr_RS_Basbk_Recep_Erdogana_Acik_Mektup.h tm
</a>
Alt 18.09.2005, 16:42
unknown

Standard kafam niye karma karisik olsun ki ;-)

Devlette, millete ve sermayeye hayirli bir secim olsun diyelim ve noktayi buraya koyalim bitsin. Sen hic düsündün mü ki örnegin bir Kiyoto Protokoll"ünün Cin devletti ve ABD olmadan ne ise yaradigini. Bu ülkeler haric bu protokollün bir degeri bile yok. Üzerinde yazildigi kagit bile daha degerli sayilir. Dünya bir takim seylerin islemesi parola ha hep ya hic olmasi lazimdir. Ayni planlanmis ekonomi gibi. Eger bütün dünya planli ekonomiye tabii tutulmus olsa idi o zaman planli ekonomi (Planwirtschaft) isler idi. Ama dünyanin bir yani kapitalist düzen ve diger yani planli ekonomi oldugu icin islemdi. 15 sene sonra bir takim seylerin fiyatlarini bugünden kestirebilmek imkansizdir. Ve Dogu bloku acik ekonomiden ihalat ettigi mallara fazla para ödedigi icin iflas bayragini cekmis idi. Bu cevre düsüncesi icinde gecerli.
Alt 18.09.2005, 16:43
unknown

Standard Hay senin devletinin ömrü bir hela

metbaasi kadar uzun olsun ;-)
Alt 18.09.2005, 16:50
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Senden acımasız bir ekonomi Menejeri

olur. Hani ayda 100000 euro kazananlardan.

Ama senin savunduğun liberal ekonomi bile değil, yalnızca menajer ekonomisi, FDP senin için bulunmaz bir kaftan.

Lakin bu ülkede 82 milyon Alman 10 milyona yakında Alman olmayan yaşamakta ve bunların hepsi o sermayenin FDP li ve CDU u menajerleri değil ve huzurlu ve güvenli bir yaşam sürebilmeleri içinde İskandiav ülkelerinde olduğu gibi güvenli bir sosyal devlete ihtiyaçları var.

Ve bunu başaracağız, kimse insanlık onurunun altında yaşamayacak bu ülkede.

Sana yazacaklarım bu kadar, bol şanslar sana FDP; CDU VE CSU nun arasında...
Alt 18.09.2005, 16:52
Benutzerbild von cagdasturk
cagdasturk cagdasturk ist offline
Neuer Benutzer

Standard YINE KAFAN CALISMIYOR CAYKARALI !

Caykarali hic kafan calismiyor, bende seni politikayi az bucuk cakiyor sanirdim.
Demek sen simdi ciddi ciddi vede hic utanmadan millete CDU veya FDP yi öneriyorsun öylemi.
Alman halkini türklere karsi kiskirtan, Türkiyeyi avrupa birligine istemeyen, türklere ikinci sinif insan muamelesi yapan, islama ve degerlerine sürekli saldiran, almanyayi 90 yillardan itibaren bu hale getiren bir CDU ve liderini öneriyorsun öylemi.
Üstelik FDP gibi, Möllemanin ölümünün arkasindaki sirri bile arastirmaya cesaret edemeyen, kimlerin yönettigi belli olmayan, partinin basindakinin hangi degerleri savundugu malum olan ve CDU nun az önce saydigim tüm bu yamuk islerine koltuk degnekligi yapmaktan baska bir ise yaramayan FDP yi öneriyorsun öylemi, yazik cok yazik caykarali, heralde hemserilerin seninle utanc duyuyorlardir.
Alt 18.09.2005, 16:59
Benutzerbild von donpepelino
donpepelino donpepelino ist offline
Neuer Benutzer

Standard peki Türkiyenin Üyeligi nolcak

Seni sosyalist bilirdim hmmm ben oyumu Neulinke ye verdim SPD Grüne ve Die Neulinke nin büyük bir kualisyon yapacagindan eminim.

Türkiyenin Avrupa birligine karsi olan CDU CSU FDP gibi yabanci düsmanligi güden partilere sempati duymuyorum.

Türkiyenin Avrupa birliginin önüne gececek partileri secmenizin negibi avrupa kapilarini kapatiginizin farkinda deyilsiniz.
Antwort