| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() ein Sunnite zu werden. Er würde es mit der Hand abweisen. Wie jeder normal denkendender Mensch es auch tun würde. Nur solche wie, die in Ihrer Sozialisation, den Umgang mit der Unlogik, dem das Sunnitentum zugrundeliegt und sich vom Islam zu 180° unterscheidtet, können mit der Schizophrenie leben. Also mache Deine Religion, Sunnitentum, nicht noch mehr lächerlicher, als er es ohnehin schon ist.
|
|
|||
![]() ohne Text
|
|
||||
![]() ..bin gerne unnormal, wenn du normal bist.
Meine Religion ist der Islam, alhamdulillah, geh du deinem 180° anderen Weg. Um auf Franz zu kommen. Er hat recht und unrecht-)) Der Islam ist frei von Unterdrückung. Die sogenannten Gläubiger wenden oft Druck an: Meine Mutter hat meinen Vater unterdrückt, daß er keinen Alkohol trinken darf. Sie hat ihn mit einer List und Druck zur Hajjfahrt "gezwungen". Sie hat ihn gezwungen sich um die Familie zu kümmern. Sie hat ihn unterdrückt seinem Begierden keinen freien Lauf zu lassen etc.etc. Ich werfe ihr daß nicht vor, weil sie mich indirekt auf die Welt gesetzt hat, aber ich sage zu Ihr..hätte es nicht auch mit Liebe gehen können-))) |
|
|||
![]() ein Exemple statuiert, dass Deine Religion, das Sunnitentum, nicht mal im entferntesten Sinne mit Begriffen, wie Freiheit und Individualismus nichts anfangen. Dann erzähle ihm mehr von Deiner Religon. Erzähle ihm von Buhari, Tirmizi, Ebu Davut und Deinen Sahabes (Menschen die den Propheten sahen....na und?)
Erzähle ihm zum Beispiel, dass Du aufgrund der Tatsache, dass Du ein Sunnite bist, Dich für die Ehe mit einem 9-jährigen Mädchen aussprichst. Für Deine Religion nichts ungewöhnliches, aber für den Religon Islam fast schon an der Sodomie angrenzend. Erzähle ihm, weil Ihr der Meinung seid, dass Bohnen die Lieblingsspeise des Propheten war, und daher ein jeder die Bohnen mögen muss. Anderfalls er sogar mit dem Tod bestraft werden kann. Wie willst Du noch mehr dieser Beispiele Deiner Religion? (Sunnitentum....ABER NICHT DER ISLAM) HOPPPPP DEDIK!!!!! |
|
|||
![]() Belki hidayete erersin. ;-)) Würde mich auch wundern, wenn Du Dich dem Pfad der Logik begeben würdest. Ihr seid einfach nur verlogene, feige, hinterhältige und meines Erarchtens die niedrigsten Existensformen, die es gab, gibt und geben wird. Nicht mal ein drecksköter, bleibt dort wo er zuvor mit Steinen verjagt worden ist. Wo ist eure Ehre? Auf der einen Seite predigt Ihr Hass, Tod und Verderben gegen die Deutschen aber auf der anderen Seite seid Ihr auf deren Almosen angewiesen. Wie können eure imanvollen Brüste dies in die Lunge inhalierend ertragen. Feiges Hinterhältiges Drecksgesindel seid Ihr. Aber dass weist Du doch auch oder?
|
|
||||
![]() Benim bir kaç satırlık yazılarımıda kökünden götürmüşler.
Bunu sende bende çok önceleri sürekli yaşadık, inan bana abartılacak bir durum yok. Bu sitenin yapısı bu!!!!!!! Böyle şeyleri bile yazarken kılı kırk yararak yazmaya çalışıyorum.... Ben o dönemde kızmadım bu duruma, bu dönemde kızmıyorum. Çünkü dükkan bu, sahibide onlar!!! Düşünce forumunda bile emin ol ki yaşamım boyunca olmadığım kadar, özenli, kibar ve alttan almaya çalışmama rağmen, küfürleri bile sineye çekerek idare etmeye çalışmama rağmen bu tür olayları sürekli yaşıyoruz. Eminim ki burada çalıştığını düşünen bazı kişiler farklı, farklı guruplardanlar. Ben bir bireyim bazen guruba ters düşen yazım oluyor, bazen bu guruba, bazen hepsine ve lotterin(yasaklanman, atılman, sinirsel baskı uygulanman vs,) o anki vicdana ve vicdansızlığa kalmış!!! Bu şahıslar hem fikir erbabında korkaklar, hem gurupçu ve ideolojikler, hem tarikatçılar, hem sadist ve Mazoşistler. Aşk olsun dengeli ve sivil bir insani yapıları yok bunların. Ben dünyanın pekçok ülkesinde bulunmaktan öte gerçekten oralarda uzun süreler ile yaşadım, ama bu kadar çiğliğini görmedim, duymadım ve yaşamadım. Belki bu yazımdan sonra burada bulunma ansım da yok olur, ama bir sığıntı gibi bulunmaktan öte, mertçe ve onurluca bulunmak yaşamın her alanında kendine bir insan olarak duyduğun saygının ölçüsüdür. Bir dönemler ikimizin arasında tatsız olan sert ve kırıcı tartışmalarımız oldu. Elbet her ikimizde hatalıyız, lakin yaşam son nefesine kadar öğrenmeye açılmış ışık dolu bir penceredir. Geçmiş benim yaşamımı belirlemiyor yalnızca sağlama yaptırıyor. Benim felsefemde dün bu günü, bu gün yarını yaratır. Ve ben hem dün, hem bu gün, hem yarınım. Her ne kadar yaşama ait farklılıkların olduğu bir dünya görüşümüzde olsa, ortak noktalarımız daha fazla, en azından insan olduğumuzun farkındayız. Geçmişte kırdığım noktalarım oldu ise seni özür dilerim. Bu sayfaların görünmeyenlerinin ve fikirleri olmayanlarının ilkel kuruntuları emin ol ki beni oldukça sıkmakta. Artık bu tür şeylerin hafiflikleri ile pek uğraşmak istemiyorum. Bir insanın iyi veya kötü içinde bir hakaret, küfür, aşağılama olmayan cümleleri nasıl yok edilirler, bunu bir insan olarak benim anlayabilmem asla mümkün değildir. Ve Almanyanın göbeğinde Alman yasalarında kurulu olan Türk medya olan bir yapıda, emin ol bunu bir NPD bile çevreye karşı ayıp olur, aklı başında bir basın duyar diye yapmaz. Sevgili Alpi olurda bu yazıdan sonra tekrar karşılaşamayız bu sayfalarda sana gönül rahatlıklarıyla tartışmalar dilerim. Enis tatilde mi, atıldı mı buradan bir bilgin var ise bilgi ver bana. Selamlarım ile... Galvani... |
|
||||
![]() Alpi, benim değerlerimin başında insanların ölçüsü ve çapları ve bunlar ile insanlara yaklaşımları onun dürüstlülüğü, temizliği ve sadeliği çok önemlidir.
Bir insan taş çatlasa 90 yaşlarına kadar yaşar abartılı azemilikte. Eğer bir insan doğru,dürüst, temiz ve art niyetli bir insan değil ise ve bir de Tanrı inanci varsa, ölümün bir son değil, bu sonun bitişi ile yeni bir başlangıcın olduğundan emin ise, bu 90 yıllar çok çabuk geçer, hiç bitmeyecek kadar gibi de gelse o kişiye, o yıllar bir çırpıda biterler. Her insan bu yaşamında iyi ve kötü lan tüm yaptıklarından en ince detaylarına kadar sorumludurlar. Bundan ejdarha olsan kaçışın ve kurtuluşun yok bir ölümlü insan olarak. Ölümden sonra gidilen yerde bunları saklayabilme şansı hiç yok o insanın, çünkü her şey orada o kişiye gösterilmekte, bu gösterilenlere yalan diyebilme gücüde yok o kişinin, karşısında ışıklardan oluşmuş o canlı(melek) o kişinin ruhunun tüm iç dünyasını okuyabilmekte ve o okunan ruhta bunun böyle olduğunu hissetmekte. Ben bunu ölüm yakını yaşadığım bir deneyimde yaşadım, o an Ateistliğin b ölümü olan TYanrı tanımamızlığı yaşamımdan yok ettim. Lakin buralarda okuduklarım emin ol bana bu dünyada yaşayan ölümlü insanlar için çok anlamlı olabilirler din ve dinler üzerine yazılanlar, ben o ölüm ötesi yaşadığım olayda bu dünyada halen bir Ateisttim ve bana inanamayacağın ölüçüde sınırsız bir şefkat ve sevgi sunuldu, bu sanıyorum tüm insanlara ve tüm canlılara sunulmakta orada... En etkileyici olan bu yaşamda bilerek yapılan tüm olumsuz ve kötüolan her şeyin o kişiye hem ruh duygusu ile, hem ruh görmesi ile hepsin, tek, tek o kişiye tekrar canlı bir şekilde yaşatılmasıdır. Bundan kaçabilmenin hayır bu doğru diyebilmenin hiç bir imkanı yok görülenler o kadar doğru ve gerçek ki ve sana gösteren o ışıklarla donatılmış üstün gücün ruhundan tüm geçenleride bildiğini bilmesi ile hiç bir kaçış yolu kalmıyor vücud ölüpte oraya gelen ruha, çünkü karşısında var olan o ışıklı gizemli canlı o ölüm sayesinde oraya ulaşabilen ruhtan insan mantığının anlayamayacağı kadar, ölçemeyeceği kadar bir zaman ötesinde bir güç... Ama, o kişiye korku vermiyor o güç, yalnızca hiç bir insan beynininin düşünemeyeceği ölçüde, sevgi, şefkat ve güven veriyor. Ve bu dünyada var olan yaşamın gizeminin tüm insanlara verilen ve onlardan birbirlerine sunmalarının istendiği tek bir kelime ile özetleniyor sevgi... Bunu zaten onların yanında anında hissediyorsun, orada var olan her şey yalnızca sevgi... Ama bu dünyada yaşayan tüm insanların hepsinin ölüme ulaşıncaya kadar yapmaları ve yerine getirmek zorunda olduğu görevleri olduğunu belirtiyor orası. Ben dinler üzerinde olan radikalleşmiş tartışmaları okuyunca, bir çoğunun ne kadar ilkel olduğunu görünce, emin ol bana ne kadar yazık demekteyim... Yaşamda her hangi bir mesele için yapılan münakaşaları görünce yaşadığım ölüm yakını deneyimden sonra hep uzak durmaya çalışmaktayım. Yaşamın gizemi yalnızca sevgi; barış; yaşama hakkı ve şefkatli olma Alpi. gerisi yalnızca gelip geçici şeyler.... |
|
||||
![]() O gösterilen yasam aynasinda bu dünyada yapmis oldugun, bär insana cektirmis oldugun ayni aciyi hissetmekte ve cekmektesin, ayni o insanin cektigi aciyi ve duyumu hissettiriyorlar, bundan asla kacabilmek mümkün degil...
Yukarida bir cümlem hatali cikti, Ateisligin bir bölümü olan Tanri tanimaylik olarak olacakti. Pek cok kisi ateistligi yalnizca Tanri tanimazlik olarak bilirler yanlistir bu bilgileri. Selamlar... |