| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
![]() DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI
Sayı : 316 Konu: Misyonerlik Faaliyetleri 04.12.2004 Basın Açıklaması Son günlerde sesli ve görsel basın ve yayın organlarında yer alan haber ve yorumlardan bilindiği üzere; Amerika Birleşik Devletlerinde, İslam dinine karşı yanlış, taraflı ve ilmi hiçbir değeri olmayan yayınlarıyla bilinen bir şahıs tarafından, kendi adıyla kurduğu misyonerlik teşkilatı adına, kendi din ve mezhebine taraftar kazanmak için Yüce Kitabımız Kur?an-ı Kerim?e sözde alternatif olarak hazırlanan bir kitabın derlenerek yayınlandığı ve internet aracılığıyla bütün dünyaya yayıldığı bilinmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bugüne kadar hiçbir harfi ve kelimesi değişmeden nesilden nesile devam eden ve kıyamete kadar da değişmeyeceğine inandığımız Yüce Kuran?ın tarihinde zaman zaman ortaya çıkan bu tür nevzuhur teşebbüsleri, güneşi balçıkla sıvama kabilinden işler olarak görüyor ve ciddiye almanın doğru olmadığını düşünüyoruz. Ancak bu vesile ile bu tür teşebbüsler hakkında bir iki hususa işaret etmeyi bir vazife addediyoruz. 1. Her şeyden önce herhangi bir dinin kutsal kitabına karşı böyle bir davranışın hiçbir dinin ahlaki öğretileriyle bağdaşmadığını ifade etmek isteriz. 2. Bu teşebbüs, öteden beri ifade ettiğimiz herhangi bir din mensubunun, kendi din ve mezhebine taraftar edinebilmek için, kendi dinini yüceltmek adına, başka dinleri ve dinlerce kutsal sayılan değerleri tezyif ve tahkire yeltenmesinin ne vahim sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha ortaya koymuştur. 3. Ayrıca bu teşebbüs, kendi din ve mezheplerine taraftar kazanabilmek için kültüre uyarlama (inkültürasyon) yönteminin bazı örgütlerce ne boyutta uygulamaya konulduğunun çarpıcı bir örneğini oluşturması bakımından ibret vericidir. Zira söz konusu metin hazırlanırken tamamıyla Kur?anın dili, üslubu, terminolojisi ve şematik yapısı temel alınmış metnin içeriğine de baştan sona Hıristiyan öğretileri ve teolojisi yerleştirilmiştir. 4. Bu teşebbüs, farklı din mensupları ve kültürler arası diyalogun evrensel bir söyleme dönüştüğü günümüzde sadece dinler ve kültürler arası ilişkileri baltalamaya yarayacaktır. İnsanların kafasını karıştırmak ve onları en yüce değerlerinden koparmak amacına yönelik bu tür iyi niyetle bağdaşmayan gayretlere, hiç kimsenin itibar etmeyeceğine olan inancımız tamdır. Bütün ilahi din mensuplarının, bu tür yanlışlıklara karşı uyanık olmaları ve böylelerine fırsat vermemeleri ilahi dinlerin ve kutsal kitapların da gereğidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI <a href="redirect.jsp?url=http://www.diyanet.gov.tr/turkish/baciklama.asp?id=1124 " target="_blank">http://www.diyanet.gov.tr/turkish/baciklama.asp?id=1124 </a> |
|
|||
![]() Böylelikle mezhepleri ve siyasi görüsleri asarak gercek islama yöneldim. Senin gibi seyh ucurtan, PEYGAMBER UCURTAN seytan müritlerinden degilim. Hamdolsun ki müslümanim. Allah senin gibi putperestleri hidayete erdirsin.
|
|
|||
![]() Insanlara iman etmem ben. Hic bir yasayan ölüye kendimden fazla deger vermem. Ve kendime coook deger veririm ;-))
|
|
|||
![]() ye ;-)) Oralar Sana biraz daha yakin gelir kurban ;-))
oy oy oy äminä cäkimä bäni yiminä Ben seni cuhhh seviräm Himanimga dinämeee ;-)) |
|
|||
![]() Giderim giderim varmaz kadana
Su fransiz kursunu degmez adama Benden selam edin garib anama Analarda böyle YIGIT dogurur. Benim annam bir yigit dogurdu evelallah. Sözüm ile özüm ile dosta düsmana karsi alinmaz bir kale gibi duruyorum. Benim anamin sikayeti yok. Insallah Senin anandan senden sikayet etmiyordur. Bak benim anam her gün bana tutugun altin olsun Hz. Ali yürekli oglum der. Senin ananda Sana böyle bir dua eder mi?tuh yüzüne lanet sanina yezit demesinde ;-))) |
|
||||
![]() misvak agacinin faydalarini..
dükkandan alabilecegin macunlardan daha cok faydasi var.. karies, zahnstein, weisse zähne und vieles mehr. und das wirkt wirklich.. bu simdi biliniyor, Peygamberimiz o zaman biliyordu.. iyi baslamissin ama sonunu yine batirmissin! |