Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 01.09.2005, 17:41
unknown

Standard sen kanitliyamadikca benim senin

Hakkinda söylediklerim gecerlidir..
Allah a iftira atip Müslüman gecinen Müsriklere az bile..

Haydi getir ayetlerini müslüman oldugunu kanitla..
Alt 01.09.2005, 17:47
unknown

Standard Ben sana satanist yani SEYTAN a tapan

Diyorum ve davamda sadiklardanim:

Her kim Rahman"ın zikrinden (Kur"an"dan) körlük edip görmemezlikten gelirse Biz ona bir şeytan sardırırız (musallat ederiz), artık o ona arkadaş olur.

Muhakkak onlar (şeytanlar) onları yoldan çıkarırlar, onlar ise onları doğru sanırlar.

Sonunda Bize geldiği zaman: "Ah! Keşke benimle senin aranda doğu ile batı arası kadar uzaklık olsaydı; sen ne kötü arkadaşmışsın!" der.

"Böyle söylemek bu gün size hiç de fayda vermez, çünkü zulmettiniz, hepiniz azapta müştereksiniz."

O halde sağırlara sen mi işittireceksin. yahut körlere. apaçık bir sapıklık içinde bulunanlara sen mi doğru yolu göstereceksin?

Şu halde şayet Biz seni alıp götürürsek (hayatını sona erdirsek), elbette onlardan intikam alacağız.

Yahut onlara yaptığımız tehdidi sana gösterirsek! Şüphesiz Biz onlara bunu yapmaya da muktediriz

Sen hemen o sana vahyedilene tutun! Muhakkak ki sen doğru bir yol üzerindesin.

Ve muhakkak ki o (Kur"an) hem senin için, hem kavmin için bir şereftir ve ileride bundan sorulacaksınız. ( Zuhruf 36-44 )
Alt 01.09.2005, 17:51
unknown

Standard Roman :o) O yanit veremez

Cünkü masali DIN saniyor ve böyle zirvalarin Kuran da olmadigini Olamiyacagini iyi biliyor..

Onun Isi ticaret..
Alt 01.09.2005, 17:52
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Ne gereği var birader Enise küfür

etmek için değişik isimlere ve kılıklara girmeye.

Ayıp, ayıp.

Vallahi tiksinti verici.
Alt 01.09.2005, 17:57
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard o.T.

2.

Seni ben anlamaya çalışmama rağmen anlayamıyorum. Burada demokrasiyi sevemeyenlerin içinde en ılımlı gördüğüm kişisin!!!

En azından bel aşağı küfür sallamıyorsun! Bunu Demokrasiye inandığını söylemesine rağmen Işığa Doğruda yapmasına rağmen sen yapmıyorsun.

Buradaki ama Enis ile olan, ama Alpi ile olan tartışmalarının belkide hepsini okudum.

Hem Enisin,hem Alpinin sana ben çok büyük şans olduklarını düşünüyorum, (bu burada Fanatikleşmiş tüm kesim için geçerli) büyük bir inat ile kesin doğrularım var ve onlar dokunulmazdır diye savunmaya geçiyorsun,o kesin olarak doğru dediklerini kimse karşı çıkmıyor ki.(Allahın varlığı, resüller vs) Ama sana başka şeyler açıklanmaya da çalışılıyor, hem de tüm aklı başında mantığı olan insanların anlayabileceği, kavrayabileceği bir şekilde. Sana Kurandan bu konular hakkında açıklamalarda gösteriliyor yine olmuyor.

Cephe oluşturmuşsunuz, sizler gibi olmayan, düşünmeyen, yaşamayan her kes İslam haini, vallahi ben bu hainlik cümlesinden her zaman gıcık kapmış, rahatsızlık duymuşumdur.

Ben ne Enisi, nede Alpiyi öyle sıradan insanlar olarak görmüyorum, iyi ki varlar diye düşünüyorum, biraz olsun İslamın ve buna bağlı olarak Müslümanlığın orta çağlık olmasına, kalmasına karşı güzel bir girişimleriyle imajını düzeltiyorlar diye düşünüyorum.

Hiç mi ortak bir noktan yok senin onlar ile, ben bunu anlayamıyorum, kapkaınlıkdüşüncelerin içinde ne dünyayı,ne zamanı yorumlayamayan, kavrayamayan insanlar ile bir arada bulunmaktan mutlu olup, Enis gibi Alpi gibi çağa uyum sağlamaya özen gösterenlere karşı bir cephe içindesin.

Hani o meşhur deyimde olduğu gibi (İnsanlar yaşadıkları gibi düşünürler) bu durum senin bir yaşam standartın mı?

Ben Müslümandan da Demokrat insanların olabileceğine ve çıkabileceğine inanıyorum.

Ama ne senin, nede senin gibi düşünmeye çalışanların dini bilgilerinin ve yaşama biçimlerinin Demokrat olduğunu düşünmüyorum.

Umarım zaman ile yanılırım.

Din insanı olmak çağdışında kalmayı hiç gerektirmiyor
Alt 01.09.2005, 18:02
unknown

Standard Ey Mirac ci Cemaat ne oldu kandile

Söndü mü ?..

yok mu sizlerin Rüsd - ünü elinde tutan bir MÜRSIT ?..

)

Nerede yardimcilariniz ?..
Nerede kaynaklariniz ?..

Müslümanlik ;Müslümaniz diyen Insan yiginindan ne kadar uzak..

(
Alt 01.09.2005, 18:11
unknown

Standard Deli mi istiyorsun ?..

Al sana delil:

Kuran Peygamberler icin HALIL ( Dost )

müminler icin de VELI ( Dost ) sifatini Kullanmistir. ( Nisa,125 ) ( Yunus 62-63 )

Kuran in hic bir yerinde Habibim Sifati yoktur !.. Ima bile edilmez !..

Vahyin hic bir beyani Hic bir Nebiyi " Varlik ve evren ( alemler ) senin yüzü suyun hürmetine yaratildi " Diyerek yüceltmemistir.

Cünkü Bu nitelik ULUHIYET in niteliklerindendir. !..

Daha ne kadar iftira atacaksiniz !..
Siz Vallahi Haddinizi bilmez bir Firkasiniz !..

Sevgili edinmek Beseri bir zaaftir. Allah Böyle seylerden arinmistir.

O halde niyetiniz nedir ?..

Hz. Muhammed i Ilah seviyesine Cikarmak mi ?..
Yoksa Hasa Cenab-i Hakki beser seviyesine cekmek mi ?..

Bunun ikisininde SIRK oldugu acik degil midir ?..
ne zaman göreceksiniz ?..
Alt 01.09.2005, 18:13
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Kısa bir ek bunu unutma!

Bir yerlerde okumuştum, bende biraz aşırı hafıza kayıtlaması vardır, sen bu tür insanları robot diyorsun ama değiller ve iyi ki var o güzel insanlar, henüz daha o beyaz atlara binip gimediler.

Bir yerlerde okumuştum dini bilgilerinin bilgi dağarcığında en iyisi, yada en iyilerinden olduğunu yazmıştın.

Ama değilsin...

Neden değilsin???

Çünküen iyi yoktur insanların arasında yalnızca iyi olmaya çalışan mütavazilik vardır, gerisi cehalet ve aşağılık komplexidir, sırıtır ve bir yerlerde çıkar ortaya, tüm çirkinliği ile...

Ben öyle İslam bilginlerini ve döneminin en iyilerinin yaşamlarını okudum ki, İslamın dünyada en büyük altın çağını yaşadığı çağda yaşamış. En az 15 dili anadili gibi konuşabilen, en 40 yakın döneminin en büyük İslami kitaplarını yazmış...

Osmanlı sultanının ve İslam halifesinin en büyük kadılığını yapmış, ama bir İslam bilginini tanıyabilmek için İstabuldan deve sırtında Mısıra gitmiş, o kişi ile günlerce tartıştıktan sonra yazmış olduğu tüm kitaplarını sayfa, sayfa yırtarak Nil nehrine atmş ve yepyeni İslam anlayışını öğrenmiş ve geliştirmiş ve kitabını yazmış...

Henüz daha bu yollarda yeni yürümektesin, kfür etmek için değişik şekillere girme.

Alpinin yaşı seni ikiye katlar, bilgisi yaşından daha büyük.

Büyük konuşma, büyük lafta etme.

Ayıptır, bunları seni ezmek, küçültmek adına asla yazmıyorum.

Yalnızca ölçülü ve dengeli ve meraklı olmandır tek isteğim...
Alt 01.09.2005, 18:27
unknown

Standard o.T.

CANIM HALKIM ;

Kuran a göre RIBA yiyenler SEYTAN carpmasina ugramis GÜNAHKARLARDIR !
Bak: ( Bakara,275 )

Yani RIBA yiyenler SEYTAN a teslim olmus ZALIMLERDIR !.

Peki RIBA nedir ?

Geleneksel Hurafe Seytan dinciligi RIBA yi FAIZ e esitle-mekte,faizi de faizsiz bankacilik uydurmasi ile Mesrulastirarak RIBA SEYTANCILIGINI adeta gündenden Kaldirmaktadir.

YETER ki PARANI ONUN FAIZSIZ BANKASINA YATIR !.. :O)

Durum Bu Seytan yamaklarinin sundugu gibi degildir:

Bir kere RIBA kapitaldeki her türlü HAKSIZ artisa denir ( Ragip el-Isfahani.Müfredat,rby.mad. )

O halde ,türü elde edilis sekli ne olursa olsun,bir insanin malindaki hertürlü haksiz artis RIBADIR !

Ve RIBA yiyicilerin hepsi SEYTAN USAGIDIR !..

Oysa ki Bankacilik dilinde Faiz denen her nema RIBA olmayacagi gibi faiz adiyla anilmayan yüzlerce RIBA vardir.

KURAN dilinde RIBA emek karsiligi olmayan kazanc türlerinin ORTAK ADIDIR !..

Seytanci din sinifi Bu KURANSAL gercegi her zaman oldugu gibi saptirmis ve RIBA kavramini yolunmus kusa cevirerek islevsel olmaktan CIKARMISTIR !..

Banka faizinin enflasyonu asmayan miktari RIBA kavrami icine sokulmaz ama Haksiz kazancin akla gelen ve gelmeyen her türü RIBA nin KENDISIDIR !

Örnegin **GULUL** Yani Halkin Kamu nun Mal ve haklarini calip cirpmak,talan etmek yemek,yedirmek RIBA nin en ZEHIRLISIDIR !. Dahasi KURAN a göre bu tür vurgunlar DIN i INKARLA es ANLAMLIDIR !.. ( Maun suresi )

GULUL Cürmüne Bulasanlarin CENAZE NAMAZLARININ kilinmamasi MUHAMMEDI SÜNNETIN icaplarindan bir tanesidir..

Ne yazik ki SEYTANCI DIN Sinifi SÜNNET deyince Bunlari gündeme getirmek yerine ARAP FISTAN ve TAKKESINI ortaya SÜRMEKTEDIR !.. :O)

Ne Ibret vericidir ki Peygamber yolunda oldugunu söyleyen SEYTAN USAKLARININ :

Peygamberimizin Gulul yolu ile RIBA yiyenlerin Cenazelerine katilmadigi Ilk Kez yazildiginda Buna DIN adina karsi Cikanlar DIN ADAMI sifati tasiyanlar olmustur )

Türkiye Dünya da ki belkide bir numarali GULUL yani Kamu mali vurgunu CENNETIDIR ! Devlet ihalelerinin Saptirilmasindan ,Hayali ihracata,resmi dairelerdeki Rüsvetcilikten Banka hortumlamaya,Kredi vurgunlarindan Belediyedeki Imar ve ruhsat vasitali soygunlara kadar bütün oara üretici alnlar RIBA pisligine bulasmis ve hemen Tüm servetler SEYTAN pisligi ile ZEHIRLENMISTIR !..

SEYTAN ülkemiz insaninin HELAL LOKMA yemesini hayale döndürmek üzeredir.

Karaborsa ,istifcilik, hileli ihale kazanclari,sahte ihracat gelirleri,rüsvet, DIN SÖMÜRÜSÜ yoluyla veya ALLAH adina aldatarak elde edilen tüm gelirler,DIN SINIFINA devlet bütcesinden ödenen maaslar,emek sahiplerinin Hak ettiklerinin verilmemesiyle elde edilen tüm artislar RIBA icindedir,

CÜNKÜ TÜMÜ MAL ve MÜLK te HAKSIZ KAZANCTIR !..

Sonuc olarak her türlü Haram yediler RIBACIDIR ve SEYTAN a TESLIM OLMUS SAPIKLARDIR !..

RIBA yi toplumsallastiran Hatta mesrulastiran SEYTAN PISLIGI illetlerden biri de her türüyle KUMARDIR !

Maide 90 da anilan Bu seytan pisligi SEYTAN in DINI nin en önemli götergelerinden biridir Günümüz dünyasinda bu pislik cok degisik basliklar altinda hayata girmakte Bu cesitlilik yüzünden cogu kez taninmamaktadir.

Sadece Kumarhane tabelasiyla calisan RIBA gayyalai degil her türlü Lotto.toto, piyango,ikramiye ve benzeri cagdas kumar türleri Seytan pisliginin degisik paket ve ambelajlarinda sunulmus ZEHIRLERIDIR !..

Bilin bunu !..

Pisi-pisi )

Nasil Geliyor mu Muhammedani sünneti uygulamak Isine ?..

Gelmez..

Kombasanlara -Yimpaslara -ihlas lara Riba pompalarsiniz Ondan sonra Arap fistani ile Müslümancilik oynarsiniz..

Nerenizi tutsam Elimde Kaliyorsunuz..

O arap fistaninizdan bir Iplik cektigim zaman BIN yama düsüyor..

Hazin degil mi ?..
Alt 01.09.2005, 18:40
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Belki konu dışında ama!!!

Bu Arapça sokuşturmalar, olmayan beyitleri türetmeler, acaba Osmanlının bitimi ile birlikte savrulan Anadoluda yaşayan Arap ulusunun bir anda büyük bir boşluğa düşmesinden mi kaynaklanmakta?

Elbet tüm aşırı Milliyetçilikler dünyanın her yerinde hep azınlıklardan oluşmuştur, sosyal bir mesele!

Araplar da bir azınlıktı Osmanlı hanedanlığı ve İmparatorluğun da.

Sormak istediğim şu, İslam dili Arapça olarak sunulduğu için ve Anadoluda Osmanlı halklarından Arap vatandaşlarımızında bulundukları ve yaşadıklarını bildiğimiz için. Bu sayfalarda Arapçayı bu kadar öne sürenler acaba o kesimdenmidirler.

Eğer öyle ise ben bunu yalnızca sosyal bir olgu olarak görürüm ve abartmam.

İlginç bir yazı okudum bu gün Milliyet gazetesinde paylaşmak istiyorum sizler ile.
Akılsız başlar

Batman"da PKK ve Apo için sloganlar atanların cenaze gösterisi ve Orgeneral Yaşar Büyükanıt"ın...
"Türkiye"yi Filistin yapmak istiyorlar" söylemi bağlamında, zaman tünelinden girip bugünlere gelelim...
...................
1900"lü yılların başlarında Araplar, Osmanlı ile et-tırnak gibiydi.
Devlet adamları arasında ve orduda Arap kökenli Osmanlıların sayısı hiç de az değildi.
Örneğin... 31 Mart 1909 irtica ayaklanmasını bastırmak üzere Selanik"ten getirtilen Hareket Ordusu Komutanı Mahmut Şevket Paşa da Arap"tı.
Meşrutiyet Meclisi"nde 245 sandalyeden 75"i Arap temsilcilerine aitti.
I. Dünya Savaşı"nın patlak vermesi ile Araplar, İstanbul Hükümeti"ne bağlılıklarını bildirdiler. Osmanlı birlikleri içinde Çanakkale, Kafkaslar ve Balkanlar"da 10 binlercesi gönüllü olarak savaştılar.
Bu cephelerde şehit olan Arap sayısı, 10 bin dolaylarındadır.
Çanakkale şehitliğinde mezar taşlarına Halepli, Şamlı, Kudüslü, Trabluslu, Bağdatlı yazılan şehitler, bu satırların kanıtlarıdır.
....................
Oysa... Özellikle İngilizler, Arapları, Osmanlı"ya karşı kışkırtıyordu.
"Özgürlük çağrılarında" bulunuyordu. Paris"teki Arap aydınlarını kullanıyorlardı.
Fakat -burası çok önemli- bağımsızlık isteyen Arapların sayısı, 300-500"ü geçmiyordu.
...................
İttihat ve Terakki, akılcılıktan çok panik sendromu içinde "Türkçülüğe" sapmıştı.
Avrupa kıtasındaki ve Kuzey Afrika"daki Osmanlı topraklarının elden çıkması üzerine, İttihatçılar Anadolu"yu son toprak/anayurt olarak algılamışlar ve "Anadolu"yu Türkleştirmek" stratejisine geçmişlerdi.
İmparatorluk yerine, "Ulus Devlet" oluşturma çabasındaydılar.
Ancak... Bunu bir tür ırkçılık olarak uyguladılar.
Güneydoğu"daki Kürtleri batıya sürerek 5"te 1 oranında dağılmış yeni demografik yapı yaratmak, stratejinin bir ayağıydı.
I. Dünya Savaşı patlayınca, daha henüz ilk uygulamaları yapılan Kürtleri dağıtmak stratejisi rafa kaldırıldı.
Ermeni tehcirinde de, gene bu stratejinin izleri olabilir. Ermenilerin Ruslarla işbirliği halinde doğuda 5 vilayete özgürlük tanıyan anlaşmayı İstanbul"dan koparması, Ruslarla savaşta bu topraklardan kaçanlarla oluşan 4 Ermeni taburunun sınırın öte yanındaki Rus kuvvetlerine katılması, Erzurum ve yöresindeki köyleri vurması, bu stratejiye vites kazandırmış olmalı.
Ancak... Bu "ırkçı bir Türklük" anlayışıydı.
Çok yanlıştı.
....................
Ermeniler zararsız hale getirildi.
Kürtler zaten bir sorun değildi hatta Hamidiye alaylarını oluşturarak Ermenilerin üzerine gitmişlerdi.
Ama... Aynı politika Araplara da uygulandı.
Meclisteki sandalye sayıları, 75"ten 5"e indirildi.
Arapça okullar yasaklandı.
Mecliste Arapça konuşma yasaklandı.
Arapları aşağılayan yazılar çoğalıyordu.
Tüm bu yanlışlara karşın gene de Arapların büyük çoğunluğu İstanbul"dan yana olduklarını açıklıyorlardı. Suudi Şeyhi Abdulaziz Bin Suud bunların başındaydı.
İttihatçılar iki büyük hata rüzgârıyla, Arap milletinin tavrını çöl tepeleri gibi bir yerden diğerine savurdu.
1- İhanet edeceğini bile bile İstanbul"da gözetim altındaki Şerif Hüseyin"i Mekke"ye gönderdi.
2- 6 Mayıs 1916"da Suriye ve Lübnan aydınları, Şam ve Beyrut meydanlarında idam edildi.
....................
Atatürk, İttihatçıların "ırkçı Türkçü" görüşünü hiçbir zaman benimsemedi.
Atatürk, bu topraklarda yaşayan her ırk, renk, dinden insanımızı eşit-hür yurttaşlar olarak gören milliyetçiliği CHP"nin 6 oku arasına ve Anayasa"ya yansıtmıştır.
O"nun politikaları kendi dönemi için doğru olanıydı.
O"nun politikalarını bu dönemin koşulları içinde yeniden yorumlayarak, aynı kucaklayıcı anlayışla sürdürmek, aklın yoludur.
Arap örneğini anımsayalım...
Potansiyel ayaklanmanın liderini serbest bırakmak kadar, parlamento kapılarını kapatmak, dil ve eğitim yasakları koymak, "ötekiler" yaratmak sadece Kürt kökenli büyük çoğunluğu temsil etmeyen marjinallerin ekmeklerine yağ sürer.
......................
Bilgi için... "Türkiye"nin Ortadoğu Politikası" - Erdal Şimşek - Kum Saati Yayınları - 2005.

g.civaoglu@milliyet.com.tr
n mi kaynaklanmakta?
Antwort