Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 01.09.2005, 08:12
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard putlastirilan birisi var ise

oda alevilerin hz. Ali"yi putlastirmis olmasidir. resimleri ve kilici duvarlarda asanlar aleviler. hz. Ali"ye inanmayanlar da birsey olamiyor diye yazan sendin.
Alt 01.09.2005, 08:14
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard KANDIL MANDIL VAARRRRRRRR

so simdi bagirarak söyledim, varligi daha da anlasilir oldumu????
Alt 01.09.2005, 08:20
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard iste bir alevi böyle birseyleri nasil

söyler? sen önce kendine bak. baskalarinin gözündeki cöpe bakacagina eskilerin sözü kendi ... kaziga bak sen.
Alt 01.09.2005, 09:55
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Kafana göre takıl.

(demokrasiye karsi degilim, yanlis anlamayin)

Dinlerde yalan da yasaktır.

Sen hem haddinden fazla kurnaz olmaya çalışmaktasın.

Hem de hak etmediğin değer verildi sana.

Artık yalnızca ignoresin.

Şartlanmış beyinler ancak farklı düşünmeyi ğrenince dikdörtgen düşünmekten kurtulabilirler.

Ama bu benim sorunum değil senin sorunun, birazda kendi kendine eğitmeye ve dürüst olmayı öğren.

Sen Demokrasiyi sevmiyorsun, Demokrasiyi kendin için tehlikeli buluyorsun, bunu burada savunduğun tüm yazılarda görmek mümkün.

İlginçtir dini savunmaya çalışırken burada kaşı çıktığın tümkişilerde Demokrasiyi savunuyorlar.

Hni kurnazlık hiç de iyi birmezşyet değildir, Tanrı tarafından yasaklanmıştırda, çünkü kurnazlıkta dürüstlülük yoktur.

Benim senin ile yazışabileceklerim ancak bu kadar, daha ötesi beni aşırı bir şekilde sıkmakta.

Ne mizaç olarak, ne insani erdemlilik olarak, ne din, ne insani ilişkiler, ne düşünme metotları, ne sosyal yaşam vs, ortak hiç bir noktamız yok.

Kafana göre takıl, boşuna enerji tüketmeye değmez, dünyada yedi milyara yakın insan yaşıyor.
Alt 01.09.2005, 10:08
Benutzerbild von tecer
tecer tecer ist offline
Neuer Benutzer

Standard hz isa ve hz muhammet

siz Hz İsa yı sevdiğinizimi sanıyorsunuz hayır Siz Hz İSA yı putlaştırıyorsunuz.
Bizler için HZ Muhammed"le Hz İsa aynı seviyededir. Ve Hz Muhammede Tanrı"nın gönderdiği herşeyi kabul ettiğimiz gibi Hz İsa ya gönderilenede inanıyoruz. Ayrıca Mirac için Tanrı her ikisinide yükseltmiştir. Bu tanrı için hiçde zor değildir.
Bizler bile uzaya çıkabildikten sonra...
Ve asıl siz bizleri kıskanıyorsunuz.Zira bizler Tanrı"nın insanlara gönderdiğini hiç değiştirmeden koruduk. Sizler ise 100 yıl bile koruyamadınız. Ahdi Atik ve Ahdi Cedide kiliseniz kendi menfaatleri doğrultusunda istediklerini yazdı.
Ayrıca siz kim oluyorsunuzki biza o yüce peygamberleri savunuyorsunuz. Sizler değilmisiniz Hz İsa Hz Davut Ve diğer yüce peygamberlere Zina, Adam öldürme ve benzeri adi suçları yükleyen onlara iftira attınız şimdide onları bizemi savunacaksınız. Sen kiliseni incele seni hala sömürüyor bizlerle uğraşmak için değil kendin için yap ve hep şunu sor "acaba gerçek ne" bu konuda kendinden başkasına güvenme çünkü kimse senin için ağlamaz.
ben yaptım islamı araştırdığım kadar Hiristiyanlığı araştırdım ve bunu hiristiyanların kitabından yaptım. sende yap ve kendini kurtar. Benim için araştırman yeterli Çünkü araştırınca doğru ile yanlışı çok kolay fark edceksin.
Ayrıca sizin hakkınızda söylediklerim sizin kitaplarınızdan yani İncil Dediğiniz Kitaptan dı duyrulur.
ALLAH HEPİMİZE HİDAYET NASİP ATSİN AMİN
Alt 01.09.2005, 10:19
Benutzerbild von tecer
tecer tecer ist offline
Neuer Benutzer

Standard sünnet

peygamber Vahye uymakla yükümlüdür.
Bundan daha önemlisi Peygamber vahye uymayı başarmış tak kişidir.
Bu yüzden bizler onu örnek alırız yani Peygamberin davranışları ve sözleri Vahye harfiyyen uyar.
Bizde bunları taklit ederek ve uyarak vahye uygun yaşaya biliriz.
Tamam Peygamberin söylemediği şeyleri peygamber söyledi diye ortaya atanlar olmuştur.
Ama bunları ayırt atmek çok kolay olmuştur Peygamberin söylediği herşey alınmış ve bunlar vahye uygunmu diye bakılmıştır.
Ve hadisler doğruluğuna göre sıralanmıştır bizlerde gönül rahatlığı ile sahih Hadislere
uyarız ve ona göre hükmederiz zira bunlar vahyin daha iyi anlaşılmasını sağlar ve bizi vahyin nasıl uygulanacağı konusunda gerçek bir örnek sunar.
Alt 01.09.2005, 10:46
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard Ben Elhamdülillah müslümanim :O)

Kitabimda Kuran!
Alt 01.09.2005, 10:50
Benutzerbild von tecer
tecer tecer ist offline
Neuer Benutzer

Standard Peygamber Rasulu Ekrem

Kardeş doğru yolda ilerliyorsun ama stratejin yanlış.
İnsanların düşüncelerinin Tammını reddedersen bi yere varamazsın sonuçta onlarda 100 lerce yılın birikimi ve onlardada kesinlikle birçok doğru var.
Ayrıca Ayetleri çarpıtmanada anlam veremedim.
Mesela o ayet tam çeviri değil ama olsun Yolunu kaybedince seni doğru yola iletmedimi.
manasına yakın bişeydi.Ve Rasulullahın çacukken kaybolmasıyla ilgilidir.
Zaten senin çevirinde Peygamberlerin İsmet sıfatıyla dolayısıyla kur an la çelişiyor ki sonu kötüye gider bunun.
Peygamberin nurdan yaratılması konusunda ise
şöyledir. Tanrı ilk olarak Rasulullahın ruhunu yarattı VE ona kendi nurundan üfledi daha sonra kainatı ve HZ Ademin Bedenini ve işte diğer şeyleri yaratı Ayrıca Herşeyin onun için yaratılması ise bunu kesin bi dille yalanlayamayız şöyleki Kur an da tanrı herşeyi insan için yarattığını söylüyor ve peygamberde insandır ve ruh olarak insanlarında atasıdır. yani her insanın ruhu o nun sülbündendir bu şekilde herşeyin aslında onun için yaratıldığını söylemiş olursak yanılmışta olmayız.
Peygamberlerin üstünlüğü konusundada bir elin parmaklarının hepsi muhakkak aynı değerdedir kimse hiçbirinden vaz geçmez ama bu onların farklı yaratılışlarda yaratıldığı gerçeğini değiştirmez.Bazıları yaratılışı gereği daha kullanışlıdır ve daha çok iş görür. Ama yinede hepsi aynı değerdedir. Peygamberlerde bu kanuda aynı şekilde değerlendirile bilir.
Şefaat konusunda ise diğer peygamberlerin kendi derdine düşmesi diye bişey yoktur.Sadece dua haklarını dünyada Kullanmışlardır.
Peygamberimiz ise bunu yapmamıştır bi örnek vercek olursak taif dönüşü Allaha Rabbim eğer onlara Azap edersen şüphesiz en yücesin ama bağışlarsan onlardan sana kulluk eden bir nesil çıkabilir demiştir. yani direkt olarak Allaha bir şey için dua etmemiş bu hakkını kıyamete saklamıştır.
Peygamberin nesli konusunda ise Dedesinin ateşte olduğunu söylemiştir.
Alt 01.09.2005, 10:52
Benutzerbild von tecer
tecer tecer ist offline
Neuer Benutzer

Standard o.T.

kardeş kusura kalma sözüm sana değil ben sadece yazılara sıradan cevap ekliyordum hakkını helal et.
Alt 01.09.2005, 10:55
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard sen kafayi yemissin! insanoglunun cikard

igi sistemler arasinda en güzel Demokrasi, ama eksikleri cok! BEN sana SADECE bunu anlatmayi düsünüyorum!

SOZIALSTAAT dedikleri sey eriyip gitti! NEDEN? cünkü demokrasi tek basina yeterli olmuyor! Insanlarda sosyal birlik YOK! En azindan o kadar az kiside varki, sistem sallanmaya basladi! Sallanmasi güzelmi bilemem! AMA insanlar yine kendi ürettigi bir sistem düsünüyorsa, ben su DEMOKRASIden daha iyi bir sistem bilmiyorum! BEN demokrasiye KARSI olsam, secmeye gitmezdim! GITSEM bile anarsiyi isteyen birini secmem gerekmezmiydi? OYUM (almanyada) daima sosyal/dogal olmustur. AMA maalesef kendine sosyal diyenler bilene bu kelimenin ardindaki incelikleri kavriyamamis!!!

SENIN icin sistemi veya insanlari elestiren biri hemen ANARSISTmi oluyor?! Kafani calistir! Öncede dedigim gibi, seneler önce ben seni kafasi calisan biri zannediyordum, ön yargili olmamaya calisan biri.. BU böylese o zamanda öyle davran!

Kal saglicakla!
vesselam
Antwort