Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 25.06.2005, 12:14
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard ben seni cok iyi anlyiorum..

ve senin dusuncelerinle hemfikirim.. cunku ben de ayni sekilde dusunuyorum...
ben sadece insanlarin seriati sistemi gecerlige sokmakta basarisiz olacaklarini ve hep basarisiz olduklarini soyluyorum..
benim dinim kendime.. Devlet dinime karisamaz! Ben dinimi en iyi bir sekilde yasamaya calisiyorum.. Devlet munafiki nasil ayiracak ?? ISlamiyette zaten zorunluluk da yoktur!!! Ama simdi islami seriat kurulsa dusun insanlar nasil bir terrör estirirler..
Misal donpepo sabah aksam seriati konusuyor ama kufur etmeden 2 lafi bir araya bile getiremiyor.. eyvahhh eyvahhh yaziklar olsun!! donpepo gibilerini kale almak bile cok yazik!!!
Alt 25.06.2005, 12:15
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard Selam Frankenstein

Bu konuyu seninle konusmustuk!

Fakat ben bu konuda seninle konustuktan sonra Dervis dostlara sordum, fakat böyle bi kanit cikmadi ortaya... Neyse, ben bu konuyu biraz daha arastiracagim..

Nasil olsa bu sene yine 1 haftalik Konya ziyareti var.. Herseyi kaynagindan ögrenmek gerek
Alt 25.06.2005, 12:21
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard YES o.T.

ohne Text
Alt 25.06.2005, 12:23
Benutzerbild von coach01
coach01 coach01 ist offline
Neuer Benutzer

Standard bla bla

Zaten türkiyenin sistemini degistirmek isteyen yokki zaten. Su mevcut sistemi bile uyguluyamiyorlar. Bana göre sözde demokrasi uygulaniyor. Örnekler vermeme gerek yok cünkü nereden baslasam baslayim liste uzarda uzar.

Insanin dogal hakki hür olmaktir. Yaptiklarinda hür olmasidir. Bu her seyden üstündür. Anayasanin bir maddesidir. Ama ne yazikki o bile mümkün degil Türkiyede. Yine misal vermek istemiyorum. Ne demek istedigimi anlamisinizdir.

Islam seriatina (hukukuna) gelince. Her müslümanin uymasi gereken kurallar yazilidir Kurani kerimde. Kurni Kerim bir hikaye kitabi degil. Hukuk kitabidir. Bilmeyenler acsin ve okusun.
Alt 25.06.2005, 12:28
Benutzerbild von isinsu
Neuer Benutzer

Standard tesekkur ederim

guzel tavsiyen icin.. islam hukukunu bizzat derste ogrendim...yine de cevabin icin sagol.. burada yazilari okuduysan neden bu yazimi yazdigimi sen de anlarsin.. ve tabi senin soylediklerin de dogru..
Iyi gunler.
Alt 25.06.2005, 12:34
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard Bir seyleri sormadan ögrenemeyiz tabiki

Ama sormadan daha önemli bir seyi yanlis yapiyoruz. Herseyi baskasindan ögrenmek daha iyiymis gibi evlerimizdeki Kurani kerimleri süs esyasi gibi duvarlara asiyoruz. Kurani Kerim süs olsun diye gönderilmedi. Okumak, ögrenmek uygulamak icin inmistir. Birisi burada Kurani Kerimin hukkuki kavramlarina karsi cikiyorum diyorsa yanlis ediyor demektir. Kuranin tümünü kabul etmesi gerekiyor Müslüman yoksa ... orasini Allah bilir diyelim gecelim.

Müslümanlarin inanci Gayib üzerine kurulmustur.Yani görmedigimiz bir seye inanmaktan ibarettir. Bu insan ideologisine ters gelebilir ama bu islamin bir özelligidir. Görülen seye kim iman etmezki ? Özellik görünmeye inanmaktir !
Alt 25.06.2005, 12:40
Benutzerbild von isinsu
Neuer Benutzer

Standard inanmak ..

bilmek demek degil.. bu dogru ben bunun aksini soylemiyorum.. benim sorgulamam sadece ogrenmek demek.. ben kendim icin kararimi verdim ve eminim..
Ayrica.. Kavramdan bahsediyorsun.. ben islami hukuk kavramina nasil karsi olabilirim??bunu soylemesen de benim icin soyledigin belli..
Ben islam hukukuna karsi degilim!!! Islam hukukunu uygulamanin zorlugu ve de basarisizligindan soz ettim..!!! Ayrica din gormeden inanmak olduguna gore.. devlet benim dinime karisamaz dedim... lutfen bu sekilde beni yadirgayip farkli yonlere cekmeyin..
benim soylediklerim ortada..
Alt 25.06.2005, 12:41
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard bazi yazilarinizi okudum

su an zamanim kisitli oldugundan buna yorum getirmek istemiyorum.
Alt 25.06.2005, 12:44
Benutzerbild von isinsu
Neuer Benutzer

Standard kurani kerimi bir hukuk kitabi demen ..

sorry ama cok yanlis oldu.. hukuk kitabi???????????????????????????????????? kurani kerim hukuk kitabi ile sinirli degil.. bunu duymak ne uzucu!
Alt 25.06.2005, 12:52
Benutzerbild von isinsu
Neuer Benutzer

Standard surekli siniflandirma yapanlara ..

kim iyi kul, kim kotu kul´dur buna sadece yuce Allah karar verir...
bizler ise .. muslumanim diyen hepimiz kardesiz.. ama hatali ama hatasiz.. bundan sonra hepinize iyi sohbetler.. ve yuce Allahtan gonlunuze guzellikler dilerim.. hoscakalin.. foruma artik bir tek soz bile yazmayacagim.. kurtuldunuz benden! :P
Antwort