| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
![]() Bu konuyu seninle konusmustuk!
Fakat ben bu konuda seninle konustuktan sonra Dervis dostlara sordum, fakat böyle bi kanit cikmadi ortaya... Neyse, ben bu konuyu biraz daha arastiracagim.. Nasil olsa bu sene yine 1 haftalik Konya ziyareti var.. Herseyi kaynagindan ögrenmek gerek ![]() |
|
||||
![]() Zaten türkiyenin sistemini degistirmek isteyen yokki zaten. Su mevcut sistemi bile uyguluyamiyorlar. Bana göre sözde demokrasi uygulaniyor. Örnekler vermeme gerek yok cünkü nereden baslasam baslayim liste uzarda uzar.
Insanin dogal hakki hür olmaktir. Yaptiklarinda hür olmasidir. Bu her seyden üstündür. Anayasanin bir maddesidir. Ama ne yazikki o bile mümkün degil Türkiyede. Yine misal vermek istemiyorum. Ne demek istedigimi anlamisinizdir. Islam seriatina (hukukuna) gelince. Her müslümanin uymasi gereken kurallar yazilidir Kurani kerimde. Kurni Kerim bir hikaye kitabi degil. Hukuk kitabidir. Bilmeyenler acsin ve okusun. |
|
||||
![]() Ama sormadan daha önemli bir seyi yanlis yapiyoruz. Herseyi baskasindan ögrenmek daha iyiymis gibi evlerimizdeki Kurani kerimleri süs esyasi gibi duvarlara asiyoruz. Kurani Kerim süs olsun diye gönderilmedi. Okumak, ögrenmek uygulamak icin inmistir. Birisi burada Kurani Kerimin hukkuki kavramlarina karsi cikiyorum diyorsa yanlis ediyor demektir. Kuranin tümünü kabul etmesi gerekiyor Müslüman yoksa ... orasini Allah bilir diyelim gecelim.
Müslümanlarin inanci Gayib üzerine kurulmustur.Yani görmedigimiz bir seye inanmaktan ibarettir. Bu insan ideologisine ters gelebilir ama bu islamin bir özelligidir. Görülen seye kim iman etmezki ? Özellik görünmeye inanmaktir ! |
|
||||
![]() bilmek demek degil.. bu dogru ben bunun aksini soylemiyorum.. benim sorgulamam sadece ogrenmek demek.. ben kendim icin kararimi verdim ve eminim..
Ayrica.. Kavramdan bahsediyorsun.. ben islami hukuk kavramina nasil karsi olabilirim??bunu soylemesen de benim icin soyledigin belli.. Ben islam hukukuna karsi degilim!!! Islam hukukunu uygulamanin zorlugu ve de basarisizligindan soz ettim..!!! Ayrica din gormeden inanmak olduguna gore.. devlet benim dinime karisamaz dedim... lutfen bu sekilde beni yadirgayip farkli yonlere cekmeyin.. benim soylediklerim ortada.. |
|
||||
![]() kim iyi kul, kim kotu kul´dur buna sadece yuce Allah karar verir...
bizler ise .. muslumanim diyen hepimiz kardesiz.. ama hatali ama hatasiz.. bundan sonra hepinize iyi sohbetler.. ve yuce Allahtan gonlunuze guzellikler dilerim.. hoscakalin.. foruma artik bir tek soz bile yazmayacagim.. ![]() |