| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
![]() sen ne dedigini bilmiyorsun..kuranciyim atesciyim ynö ciyim diyip ayni anda sizofren hastasi dinleri birbiriyle mmix yapip icinde modern bilim terimleryle süsleyip agdali bir dil kullanip cahilleri yanlis yöne saptiran bir hulusiyi anladigini iddia ediyorsun
sadece komiksin.. hulusi budizmi brahmeyi eski falcilgi modern sarlatanizmden karistirip karistirip hadis buhari ile destekleyip kurandan zorlama ayetlerle ayetleride anlamindan kopararak bir dosya halinde sazanlar icin sergiye sunuyor... ayrica tvye cikmakda bir kisas degil.. sende kompleks felanmi var.. senide istersen tvye cikaralim..zor birsey degil yani..biraz sacmalama biraz medyatik ol..bir kacda saftirik kitlen olsun.. oldu bitti..oldun bir star molla... ayrica su özsuyada kesiksin galiba..hadi biraz daha yalakalik yap dinini inancini sorguladiklarinida bir kenara koy ..haklisin de belki koklatir sana ![]() huhiahauahaiauhaiaiazua |
|
|||
![]() herkes baska türlü anlar algilar ve uygular...
Bence nesiller degismeli... ancak nesiller degisirse bir seyler olur.... ben sahsen ölünceye kadar Araplarin Demokrasi falan olacaklarini sanmiyorum |
|
|||
![]() 10 sefer 100 sefer dinle... anlayana kadar dinle... sonst kappierst du es nie
|
|
|||
![]() yada adam olacagini göremeyecegim... ich werde schon längst die Form geändert haben.. bzw. Tod sein
|
|
||||
![]() doyurucu degil.. malesef.. Turgay mesela demis.. "bilmezler ki" maatba olayini ornek gostermis..
![]() ![]() ISlam ulkelerinin geri kalis nedenleri: Bilirsiniz.. ekonomi topragin genisligi ve de verimliligine baglidir bir bakima..ozellikle de teknoloji yokkken ekonomi dedigin zaman verimli ve genis topragi bol olan bir ulke ile esanlamlidir .. o ulke zenginlige ve ilerlemeye bir adim atmis oluyor.. islami ulkeler malesef verimsiz ve de tarima uymayan topraklar uzerine yayilmislardir.. Avrupada diyelim arazi sinirlidir onlarin tek sorunu bu! Ancak Avrupa bunun farkinda oldugu icin ezelden beri ekomomisini baska yollarla duzeltmis ve de bir anda yukselise gecmeye baslamistir..Avrupa ulkeleri islami ulkelerin guneye ilerlemesinden korktugu icin de ve de bunu onlemek icin.. yeni araclar kesfetmeye baslamis.. Uzak dogulara ulasabilecek gemiler mesela.. USA ´i kesfetmesi de ne kadar mantiki! ISlam dunyasinda mesela tuccarlar asiri vergi verirlermis.. bu da tabi ilerlemede cok buyuk negatif bir etken.. Musluman toplumlar kendilerini soyutladiklari ve Avrupayi kucuk gordukleri icin, onlarla beraber gelisme firsati ele gecirememistir.. Onlara uyabilseydi.. simdi islam muthis bir medeniyet olarak yukari cikacakti!! Bu kesin!! BEnim demek istedigim aslinda.. AVrupanin ilerlemesinde birazda islam ulkeleri ve islamiyet sorumlu gibime geliyor.. bana burada matbaa olayini vs. anlatanlara!! Tarihle cok ilgilenirim.. cok severim.. beni bilgisizlik ile suclamayi birakin.. Daha cok su an ki duruma bakin!! ve nedenleri siz dusunun.. olay sadece matbaa ile sinirli olmasi mumkun degil!! ve ben burada kesinlikle islamiyeti de kotulemiyorum.!! kendim de elhamdulillah muslumanim!!! bizden de cok buyuk insanlar cikmistir merak etmeyin onlarla ilgili de bir yazi yazacagim.. Rakamlarin arapca olmasi.. Ya da klavyemde @ olmasi degildir buyuk basari.. :P echt lustig! |
|
||||
![]() kalis nedenini anlatmissiniz guya ama doyurucu degil.. malesef.. Turgay mesela demis.. "bilmezler ki" maatba olayini ornek gostermis..
![]() ![]() ISlam ulkelerinin geri kalis nedenleri: Bilirsiniz.. ekonomi topragin genisligi ve de verimliligine baglidir bir bakima..ozellikle de teknoloji yokkken ekonomi dedigin zaman verimli ve genis topragi bol olan bir ulke ile esanlamlidir .. o ulke zenginlige ve ilerlemeye bir adim atmis oluyor.. islami ulkeler malesef verimsiz ve de tarima uymayan topraklar uzerine yayilmislardir.. Avrupada diyelim arazi sinirlidir onlarin tek sorunu bu! Ancak Avrupa bunun farkinda oldugu icin ezelden beri ekomomisini baska yollarla duzeltmis ve de bir anda yukselise gecmeye baslamistir..Avrupa ulkeleri islami ulkelerin guneye ilerlemesinden korktugu icin de ve de bunu onlemek icin.. yeni araclar kesfetmeye baslamis.. Uzak dogulara ulasabilecek gemiler mesela.. USA ´i kesfetmesi de ne kadar mantiki! ISlam dunyasinda mesela tuccarlar asiri vergi verirlermis.. bu da tabi ilerlemede cok buyuk negatif bir etken.. Musluman toplumlar kendilerini soyutladiklari ve Avrupayi kucuk gordukleri icin, onlarla beraber gelisme firsati ele gecirememistir.. Onlara uyabilseydi.. simdi islam muthis bir medeniyet olarak yukari cikacakti!! Bu kesin!! BEnim demek istedigim aslinda.. AVrupanin ilerlemesinde birazda islam ulkeleri ve islamiyet sorumlu gibime geliyor.. bana burada matbaa olayini vs. anlatanlara!! Tarihle cok ilgilenirim.. cok severim.. beni bilgisizlik ile suclamayi birakin.. Daha cok su an ki duruma bakin!! ve nedenleri siz dusunun.. olay sadece matbaa ile sinirli olmasi mumkun degil!! ve ben burada kesinlikle islamiyeti de kotulemiyorum.!! kendim de elhamdulillah muslumanim!!! bizden de cok buyuk insanlar cikmistir merak etmeyin onlarla ilgili de bir yazi yazacagim.. Rakamlarin arapca olmasi.. Ya da klavyemde @ olmasi degildir buyuk basari.. :P echt lustig! hierauf reagieren Diskussion: |