| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen ![]() |
![]() |
|
Themen-Optionen
![]() |
Thema durchsuchen
![]() |
|
|||
![]() zum Teufel mit dieser Religion... demekki bana senin sahsi DIN inancin hic bir sey veremez... weil ich viel Weiser bin
|
|
|||
![]() bak küfür bile ögretmis Mezhebin sana... ich bin viel zu Weise als das ich mich von solche einer IDEOLOGIE zum Sklaven machen lasse
|
|
|||
![]() karsiliginda Allah bir cezasini üretmis olmasin....
Her yapilan cinayetin bile insanlar arasinda karsiligi vardir... ayni sekilde Allah katindada mahkemeden gececegiz.... bunda süphe yok... Ama Allah katinda ebedi AZAP yok.... söyle diyebilirsin... en cok azabi Hitler cekecek olabilir ve en kötü Cennete Hitler gidecek olabilir..... dagegen spricht nichts... Ama RAB hic kimseyi ebedi yakacak degildir... zaten Cehnnem mecazi anlamda Atestir |
|
||||
![]() galvani.batı medeniyetini tahkil etmeye calıstıgım ve islamla kısaca mukayese etmege calıstıgım eski yazılardan bazıları..daha önce söylemiştim aynı seyleri yine ekliycem diye..bunlar onlar..biraz uzunca.istiyorsan okursun..senin islam ulkeleri değişim bilim demokrasi ve bilimum noktalar ve söylemediklerin hakkında..yeni yazı yazmak hakkaten sacma geldi.
|
|
|||
![]() kundakta verilmiyor... Demokrasi gibi Laiklik gibi... medeni cagdas Hukuk gibi BINLERCE YILDA gelisiryor....
Öyle kafadan metod gelistirilmez... ancak tüm metodlari kavradiktan sonra Ilave metodlar... yani insanligin faydasina, metodlar gelistirilir... O yüzden ilk etapta mevcudi sistemki kavramak kabullenmek ve uygulamak SARTTIR |
|
||||
![]() Her mogolun bir yolu vardır.
İnsan aklını bu denli yuceltme egliminde olan insanların dustukleri en temel hata kendi beyinlerinin dısında da bazı beyinlerin mevcut oldugunu unutmalarıdır..herkes kendi beynine tapmaya baslar ve baska beyinler surekli yok sayılır sayılamıyorsa asagılanır asagılanamıyorsa o beynin uretmelerinden kendisine yarayanı ya da tabiriyle işine geleni alır gerisini asagılar veya yoksayar..bu en temel dusunce sistematigidir..baskasından alınıp kendisine katılan dusuncelerin ortaya cıkardıgı yapıya da sentez adını verir..boylece dunya fikilerin carpıstıgı goruslerin surekli saldırdıgı ve kapıp kapıp goturdugu bir savas alanına doner..bu alanda hekes antik yunan tanrıları gibi tum mezietleriyle bezedikleri gorusleriyle felsefe ve bilimde koydukları acılımlarla kendilerine tapılan ,kendi işlevselliklerini ortaya koyamayana ve gudulmege mahkum beyinleri kul edinen bi nevi ilah durumuna yukselir!!?sonrada sacar savurur..işine geldiği yonetim tarzını işine geldiği yerde kullanır..en uygunu demokrasidir..top gibidir…oynayabilen oynar..oynanan oynayanların oynadıklarıdır..ne ise artık ..halk piyasa millet her neyse…oynayabilenler oynayamayanlara ustunluklerini dayatıverirler…tanrı oldukaları iddiası her daim bogurdugu için içlerinde ,,kendi felsefi dayanaklarını kendilerinin diledigi gibi kabul edilmesi şeklinde toplumu yapılandırırlar…tum toplum katmanları da ancak bu dayanaklar cercevesinde ileri surulen havalarda ucusan az once bahsi gecen fikir bilim ve bilimum zerzevat savası içersinde fikir edinebilir…bu matıksal savasın ,dayatmanın saklabanlıgın gorus yıgının her ne denirse densin demokrasinin pozitivizm in az once de dedik bilimum curuk kkokusmus zerzevatın kendilerine hos gelen kısmın alırlar..eger kendilerine uymazsa..uydurulurlar…tum dengeleri belirleme hakkına bu zevat sahip oldugu için ihraclar baslar ..silah zoruyla baskıyla sindirmeyle ..iraka demokrasi satılrır tr de darbe yapılır…kimse bilmez ki her mogolun bir yolu vardır…ya da bilir de bilmezliği dayatır… İnsanı merkeze oturtan batı medeniyeti bireyselliği yuceltirken toplumu toplumu yuceltirken bireyselliği hice saymış,bireysel aklın ulastıgı sonucları genel bilimsel kaideler olarak dayatmaya kalkmıstır…tum bilimsel veriler ama ozellikle sosyal alanda tuum bilimsel veriler dayatmayla es anlamlı bir genellemenin urunudur..her kesin dogru kabul ettiği ya da ettirildigi henuz BASKA BİR ACIKLAMASI olmadıgı için kabul edilen dayatmalara bilim deniyor malumunuz..ve modern toplum her alanda bu dayatmalarla ayakta kalır..kim bu dayatmaları aşıp mogollaşırsa yani kendi yolunu kendisi çizmeye baslarsa hurraaaaya ugrar…saldırılardan eger dirrencsizze iflahı kesilir…direncliyse cıkabilirse bu saldırı dayatma ve hakaret toplamından …evet o da artık dayatılan bir yol bir tarz bir sistematik bir bilimsel veya felsefi veri haline gelmiştir..o istese de istemese de ..kimse kendi yolunu kendisi cizemez bu toplumsal dinamiklerde ..tanrılar musaade etmez… Demokrasi nedir? toplumsal dinamikleri belirleme hakkına sahip olan TANRILAR oldukları için bosortulu bir insana yobaz deme ve okulundan mahrum etme haklarına sahipolduklarını iddia edenlerin oyuncagı...namaz kılan dine inanan İslam ın herhangi bir davranısını kabullenen insan otomatikmen bu dinin KAFİRİ oluveriyo..peki bu basortululer ya da genel olarak dindarlar neye gore kafir?pardon yobaz?kendi urettikleri fikri cambazlık ve bilimum saklabanlıklara gore..toplumun genelinin uretim ve tuketime katılabilmek adına dusunmeden dusuNEMEDEN ya da dusunselerde reddettikleri için ya da dusunmek isteselerde dıslandıkları yoksayıldıkları zorbaca baskı altına alındıkları ,için yasayamadıkları için kabullendikleri bilimum dusunce kalıbı…her sey yasam tarzını belirlemede bitiyor…YASAM TARZIMI BEN BELİRLERİM..AMA SEN BANA YASAM TARZIMI DAYATAMAZSIN…MESELE BURDA.. Dedik ya her mogolun bir yolu vardır..isteyen herkes kimseye bir sey dayatmadan kendi yolunu cizebilir..ama demokratik toplumlarda bu mumkun dildir..dindarlara yapılan zulumleri acıklayamazsınız…demokrasi bir goorusu ustun kabul edip digerine baskı kurmayı HAKETMEYE DAYALI bir yonetim biçimidir…tum bu anlayıs resmi kurumlarca tertip edilen okullarda 4 yaslarından itibaren asılanır..tum bilimsel uretim merkezleri bu cercevenin dısına tasmama uzerine programlanmıs tasmaya yeltenenleri tasfiye temekle yukumlu gudumlu kurumlardır..…bu tarzla da yalnızca İslam baskı altına lınır…cunku tum diger dusunme tarzları ya da dinler pasifize edilmiş etki alanı daraltılıp yok edilmiştir..cunku İslam kula kullugu yasaklar..islamın mantıksal cercevesiyle diger herhangi bir dusunce yada yasam tarzının dinamikleri bir biriyle kesinlikle uyusmaz…bir kere islamı anlamak için ona teslim olmak gerek..islamı kabul etmeden islamın kavramların anlayamazsınız.. |
|
||||
![]() Modern kultur farklı bir gorusu oldugu gibi algılayamaz..ilkönce onu kendi gormek istedigi kıvama getirir ya da getiremezse de oyle gorur...islama bakınca sadece ocu gorulmesi gibi..(tabi turkler yylraca haclı seferlerinde Osmanlı akınlarında o kadar bogaz sıkarlarsa..işin enteresan tarafı bunları turkçe yazan birisi soyluyor..!!!)tum kavramlar degistirmeye baskalastırmaya kendine katıp parcası haline getirmeye dayalı oldugu için(tez +antitez=senteeeezz) (tum oryantalism bu iş uzerine kurulmus şarkiyatcılık çalışmaları bu amacı gutmus ama bir turlu becerememiler)islamı da gordugu gibi gorur..ama beceremediği sey işte burada…İSLAM O KADAR KUVVETLİ Kİ TEZ ANTİTEZ SENTEZ OLMAYA GELMİYO..dolayısıyla İslam acık yada ortulu baskı altına alınıp surekli siddete maruz bırakılıyor ve siddete surukleniyor.. …ama su halde bile İslam tum kavramsal ongorusuyle sapasaglam duruyor…cunku İslam adı itibariyle teslim olmaya dayalı..hazmedip hıfzedip kendine ait bir parca haline getirdigin gundelik bir hayat alanı değil hayatın kendisi oldugunu kabul ettiriyor…ve de islamın herhangi bir kavramını anlamak için musluman olmak gerek…zaten bir tek kavramını anlama becerisini gosterebilen islama giriveriyor..musluman oluyor..digerleri akılsız kafir yıgınları olmaya devam ediyorlar..
Hasılı islamla ilgili herhangi bir tanımlama ya da anlayıs ileri suremezsiniz..islam sizin gordugunuz sey degildir..islam benim yasadıgım seydir…SEN DE İNSANSIN BEN DE İNSANIM …senin beni tanımlamana izin verirsem beni yemene de izin vermiş olurum..o yuzden sen ne islamı anlayıp tanımlayıp onun uzerinde yorum yapabilirsin ne de bir muslumanın…sen ancak gordugun cinlerden ucan hacı hocalardan gozune yarasa gibi gelen ortulu kadınlardan vs vs den bahseder iyi bol asagılamaktan baska bir sey yapamazsın…cunku zihni çerçeven kufurle orulmuş..ahlakın zorundalıgını zalimlikle karıstırp kufrun perdesi altında debelenirsin...sana ancak her mogolun bir yolu vardır sozuyle bir seyler anlatabilirim dedim..sen kendini ne zannediyorsun..sende ki akıl da bizde ki saman balyası mı….batı medeniyetinin kendisini merkeze alan saplanmışlıgını iyi hıfzetmişsin…insan urunu olan seylerde herkesin kendisine gore bir bakısı yolu yontemi vardır….bir yol belleyip de bir seyler elde eden hemen kendi yolunu dayatmaya gidemez…Ferrari degilde kagnı arabası kullnıyorum …sana neee..bu ustunluk mu??ne yani uzaya cıktınız da ne oldu…dogu toplumları geri kalmışşş..arkadas birileri it gibi kosturuyor diye kosturmak mecburiyetinde miyim…ileri oldugunu iddia eden zerzevat takımı benim geri oldugum iddiasını ne hakla ortaya salıyor..onun yasam tarzı gundelik hayatı teknoloji ve bilime dayalı diye bana bunu dayatmak zorunda mı??niye geri olur musum ???geriliği kabul edersem ileri gitmişleri kovalamam icab eder..KOVALAMAYA BASLARSAM PEŞLERİNDEN GİTMİŞ OLURUM..PEŞLERİNDEN GİDERSEM ONLAR NEREYE GİDERSE BEN DE ORAYA GİTMİŞ OLURUM…ama ben mogolum…AVRUPALI DİİLİM..her mogolun bir yolu vardır…Avrupalının yolu benim onların pesinden it gibi kosturmama baglı uzayan bir yoldur…ben pesleriden kosmazsam kosacakları yol bitiverir...yahu Avrupa medeniyeti denen medeniyeti ben ustun kabul etmiyorum..geri meri de deilim..avrupa medeniyei zorbadır…tek disi kalmıs canavardır benim literaturum de..dunyada her konusan mahluk insandır…ama milyar kusuru daha bir defa bile telefon etmemiştir…simdi bunlar gerizekalı oldukları için mi boleler.. dunyanın bir tarafı fakirse obur tarafının onu somurup semirmesiyle fakir kalmıştır…kosturanlar it olmayı kabullenedursunlar ben kendi yolumu kendim cizerim…bu yol da elbetteki zalimlerin yolundan uzak olan bir yoldur…kendi semirmişliklerini ilericilik diye yutturan fakirleri ve ulkelerini somuren somurgenlerin yolundan uzak bir yol..demokrasi nerdeeeee…demokrasi bu işte…!!! Lafı cok uzattım...anlayan anlar….gulyabani hayranlarına ben ne yapayım…baksınlar gorsunler bogurup bogurup dursunlar…kimse onlara sozle anltamaz bir gulyabani olmadıgını..en iyisi bööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö.. ![]() ![]() |
|
||||
![]() Sakin bu yazimi hic bi sekilde yanlis anlamayin! Her iki tarafta!
Nasil bi futbol takiminin kaptani var, ucagin bi pilotu var.. Atatürk´de bir zamanlar ( evet Türkiyeyi yükselten büyük ADAM diyelim) bi ordunun büyük ÜSTADI idi! Fakat, ben eski Atatürk Düsünce Derneginin üyesi olarak, hic birseyi putlastirmamak gerektigini ve vatanini kurtaran ADAMA da nankörlük etmemek gerektigini düsünürüm! |
|
||||
![]() edebiyatin cok gelismis durumda oldugu anlatilir. Kuran o acidan siir formunda imis.
ayetleri birbiriyle fazla mukayese etmek iyi sonuc vermez düsüncesindeyim. Bazi insanlarin allaha inanmaya ihtiyaci vardir. Hic kuskusuz günümüzdeki insanlarim mantikli düsünme kabiliyeti 1500 yil öcekilerinkinin cok üstünde. Islam herseyden önce bizim gecmisimizle bagimizdir. Onu yasarken mantiktan vazgecemeyiz. Eger diyer üc kitaba bakacak olursak daha büyük celiskiler mutlaka vardir. |