Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 23.06.2005, 19:12
eniskaya

Standard sanmiyorum o.T.

ohne Text
Alt 23.06.2005, 19:14
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard vekil

aha... o zaman anlasildi.. sagol...
Cok bilenler birden sustu hayret.. senden baska digerleri cevap verme cesaretinde bulunmuyorlar... sadece asagilayip tefsir okumami oneriyorlar... Medeniyet yok ki!!! immer nur auf alles agressiv reagieren!!!
Alt 23.06.2005, 19:18
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard danke

laikligin aciklamasini yapmistim ama senin aciklaman da guzel..
Bu arada bak senin ustadinin ismini yazmadim elestirirken.. wobei ich mir langsam sicher bin, dass viele (ausser Frankenstein)nichts damit anfangen konnten...
Cehalettir insani medeniyetten koparan! bilgisizliktir insan insanliktan uzaklastiran!
Alt 23.06.2005, 19:20
Benutzerbild von turgayatacan
turgayatacan turgayatacan ist offline
Neuer Benutzer

Standard Ulu Önder´in

Atatürk olmadigi kesin.

abartmayin okadar M.Kemali iyligi oldugu kadar kötülügüde olmusdur. Birakin adam rahatca yatsin kabrinde, tabi rahatlik varsa.

simdi yine yaygarayi koparmaya gerek yok !
Alt 23.06.2005, 19:28
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Neden?

Ben Halilin burada bir sans oldugunu düsünüyorum.

Senin onun ile sorunun nedir Enis dürüst, inancli, politikadan soyutlanmis ve insan sevgisi ile dopdolu bir dindar olarak?

Meselen politikse sende o durumda ideolojik bir insan olmus olmuyormusun?

Ben seni demokrasiden yana taniyorum yoksa yaniliyormuyum.

Nerede düsünce ve ifade özgürlügü ve varligi o zaman( siddete dökülmedigi sürece)
Alt 23.06.2005, 19:28
Benutzerbild von frankenstein
frankenstein frankenstein ist offline
Neuer Benutzer

Standard Hosgeldin Halil. nerdeydin? o.T.

ohne Text
Alt 23.06.2005, 19:37
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard o sans nedir diye sorarsan bana?

farkli görüslerin samimice ve bariscilca ortaya konulmasi ve tartisilmasidir derim.

Neden insanlar Avrupanin bile göbeginde düsüncelerini, görüslerini ve bilgilerini yazili ve sözlü aciklamasinlar. Bu konuda yasadigin ülkede ve ülkelerde anayasal bir yasak mi var. Benim bildigim yasak bunu engel olmaya calisanlar icin vardir ve cezai yaptirimida vardir.

sorun ne zaman siddete dönüsürse ve siddete davet eden ve uygulamaya sokan kisiler olursa o zaman sorunludur Demokraside düsünce ve ifade özgürlügü.

Ama bu yalnizca sol kesimden degil, sagdan ve yobaz dindar kesiminden de gelebilir ve ayni yaptirim ile karsilasir.

Lütfen yasadiginiz ülkenin ve ülkelerin ANAYASALARINA bir daha bakin hem de uzmanlarca ki basiniza bu konudaki cahillikten dolayi birilerinin bir sorun dogmasin.

selamlar Enis.
Alt 23.06.2005, 19:42
Benutzerbild von akshalil
akshalil akshalil ist offline
Neuer Benutzer

Standard WoW Din alimimiz enis de burdaymis:-)

Enis baba,
Ideolojisiz Insan ve grup cok azdir..Sana belliki ideolojinin kötü anlamla yüklü versiyonunu ögretmisler ama genis anlamda bakarsak ideolojisiz insan yoktur..ideoloji hayati, toplumu, gecmisi ve gelecegi algilama tarzidir..Insanlar psikolojik ihtiyaclarindan tut da sosyokültürel faktörler ve ekonomik ihtiyaclara kadar dünyayi ve nesnel gercekligi farkli algilarlar.. bir üniversite ögrencisinin studiengebühre bakis acisi farklidir, ögrenciler icin vergi vermek zorunda kalan bir verkäuferin bakis acisi farklidir..
EU erweiterung konusunda Disariya acilmak isteyen Unternehmerlerin bakis acisi farklidir, isini kaybertme korkusu tasiyan siradan bir iscinin bakis acisi EU ya farklidir..
Bir liberal Aydinin türkiyeye ve kürt sorununa bakis acisi farkli oluyor, ama milliyetci muhafazakar bir vatandasin ve hele ordudan yeni emekli olmus bir albayin ki farklidir..

yani intereselerimiz, hayati algilayis tarzlarimiz, psoiko sosyal ruh halimiz dünyayi ve vakilari olgulari algilayip degerlendirmemizi cok farkli yapiyor..
mesele senin zihniyetin, yani ideolojiyi küsümseyip ona birakin su ideolojileri demek en büyük ideoljilerden biridir türkiyede..cünkü bu ideolji bilincsiz kavramlardan ve siyasetten habersiz bir toplum istiyor..
yani kocum "Birakin Ideolojiyi demek türkiyede cok yaygin olan en ucuz ve yaramaz ideolojidir!

umarim meramimi anlatmisimdir enis baba..pek sanmiyom ama :-)
önemli olan ideolji sahibi olup olmamak degil..tam tersine bu ideoljinin demokrasi ile ne kadar bagdasip bagdasmadigi ve farkli ideolojilerin siyaset kanallari icinde alisveris edebilmesi..
yukaridaki yazimi iyi oku..önemli olan neyi söyleyip söylemedigin degil, o söylediginini nasil bir beyinden ciktigi, o bilgilerin nasil islendigi.. sen mesele oldukca positiv seyler söylüyorsun ama beyninin calisma tarzi otoriter ve antidemokratik..

ama otoriteye tapmak dogu toplumlarininkaderidir eniscim üzülme sen..sorgusuz sualsiz babaya, devlete ve tanriya itaat esasdir.. sen devlete tapanlardansin..
Alt 23.06.2005, 19:54
Benutzerbild von akshalil
akshalil akshalil ist offline
Neuer Benutzer

Standard bugün bütün gün burdaydim da

atillanin torunu turanci arkadaslari göremedim pek :-)
neyse kaciyom bu gün fazla takildik buraya
Alt 23.06.2005, 20:03
eniskaya

Standard Das kommt daher... da Sie es nicht

wissen... arastirmamislar... Tefsir okumamislar... bende her seyi bilmem... ama buyunca ufakta hatirlasam arayip cikartabiliyorum.... yani arayip bulmasini insan ögrendimi... her seyi arastiri ögrenir...

Freut mich das es dir geholfen hat... cünkü KURANDA ASLA CELISKI YOKTUR
Antwort