Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 23.06.2005, 17:51
Benutzerbild von akshalil
akshalil akshalil ist offline
Neuer Benutzer

Standard Önemli olan ne inanc ne de bilgidir..

önemli olan düsünme metodu, olaylara yaklasim Tarzidir..soru sorabilmektir sürekli..Fizikci Einstein amcanin dedigi gibi:Es ist wichtig, dass man nie aufhört, zu fragen" bu benim motto olur..

benim pek bilgim yoktur..ama bakis acimin saglam olduguna inaniyorum ve burdan kurtariyorum. :-) bilgileri ayiklayip ketagorize eden ve degerlendiren saglikli bir bakis acin, yaklasim tarzin ve methodun yoksa, bilgiler birer Yigindan baska bir sey degil..
keza Inanc da öyle, ben inancli olup sorgulayan insan da gördüm, inancsiz olup sorgu ve elestireden mahrum insanlarda gördüm..

ama genel itibariyle dinler mutlak itaate, kayitsiz sartsiz teslime dayandigi icin soru dinin dogasiyla uyusmaz..burdaki bu tür tartismalar da onun icin pek bir netice getirmezler
Alt 23.06.2005, 17:56
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard bir bakima haklisin ..

ama onemli olan sorarken bir fikir edinebilme oyle degil mi? bir fikir alisverisinde bulunma.. medeni bir sekilde..Ve belki de birlikte ogrenebilme.. en guzeli de bu olurdu tabi...
Islam dini ta bugunlere kadar gelebildiyse... mutlaka insanlar islami ogrenerek geldi.. ogrenmekte sorgulamak ile baslar..
Tabi her soruya cevap aramak mumkun degil!
Alt 23.06.2005, 17:59
Benutzerbild von turgayatacan
turgayatacan turgayatacan ist offline
Neuer Benutzer

Standard Özelikle okuyoruz, mükemel o.T.

ohne Text
Alt 23.06.2005, 18:12
Neuer Benutzer

Standard Sorudan soruya fark var tabii

dinin mantigi icinde kalarak soru sorabilirsin( hangi hallerde cünup oluruz), veya dinin mantigini zorlayan, din disina cikma potansiyeli tasiyan sorular da sorabilirsin ( tanri erkegi tahrik etmemek icin neden Kadina örtünme zorunlulugu getirsin? gibi)..

Hadis merkezli bir yorum yapabilirsin, hadisi dislayip kurani merkez alirsin, veya kurani bile genis yorumlayarak yeni varyasyonlar yaratabilirsin, ya da lafzi ve sinirli olan worttreu bir yorum yaparsin..bunlari yapan tabii hep insan beyni..
Alt 23.06.2005, 18:21
Benutzerbild von turgayatacan
turgayatacan turgayatacan ist offline
Neuer Benutzer

Standard sen ayetlerin tefsirini okumuyorsun

galiba.

es beantwortet meitens deine Fragen in bezug auf die (ayet), wenn mann es natürlich auch lesen würde.
Alt 23.06.2005, 18:21
Benutzerbild von isinsu
Neuer Benutzer

Standard yani ???

her soruyu sorma mi demek istiyorsun?? cok mantik disi sorular mi sence?
Cok hukuktan alinti oldu (wortgetreu)also grammatikalische Auslegung demek istiyorsun sanirim .. :P
Ben burada soru sorarken sence rencide mi ediyorum insanlari?? Kaldi ki ben kendim de muslumanim....
Alt 23.06.2005, 18:29
Neuer Benutzer

Standard Hayir rencide etmiyorsun. ama sorulara

aliskin degil pek Müslüman Toplum, onu demek istiyorum.. Hristiyanlik gibi dinler herseyi didik etmeye soruya, sorgulanmaya, dine laf atmeye vb. falan alisti ama islam dini bunu yasamadi onun icin alisik degiller ve sorulara agressiv tepki geliyor
Alt 23.06.2005, 18:39
Benutzerbild von isinsu
Neuer Benutzer

Standard evet tam isabet!!!

seninle hemfikirim..
iste bu nedenden dolayi burada surekli bilmislik yapan insanlara ... sorularimi soruyorum.. ve bak farkinda misin hemen "negatif Bewertung" vermisler.. oysaki bu sadece soru... sorunun iyisi veya kotusu olmaz ki! ve burada hic kimse cevap vermeye cesaret bile edemiyorlar su an... Ama insanlari tanimadan bir kategoriye almayi biliyorlar... Das nennt man dann Schubladendenken.. nickim maide olsaydi.. GBm de dini bilgiler iceren siirler vs. olsaydi bir de herkese kardesim deseydim burada.. sence halil soruyorum sana.. burada herkes yalan bir saygi ile kem kum etmeye baslamazlar miydi?...Bizim millette bu kadar mi kapasite var?? inanamiyorum..
Belki benim basim kapali degil.. ama buradaki insanlardan daha cok bilgim var islam hakkinda.. ama bunu buradaki cogu insan kavrayamaz.. kavrasa da inanamaz.. cunku .. medeni fikir alisverisinde bulunamiyorlar.. oder wieso denkst du .. sivas , adana, kahramanmaras olaylari TR de gerceklesti???
EVET seninle hemfikirim... zaten bu konuda da yazmistim burada..
Alt 23.06.2005, 18:44
eniskaya

Standard orada ebedi degil uzun süre kalacaklar

ama Resüller degil... kendilerini Tari sayanlar... yani düpedüz Allah sirk kosanlar...

HZ. Isa cehennem serüveninden diger insanlar gibi gelip gececektir ve sonrada onlar icin hazirlanan Cennete girecektir...

Ama daha önce Kiyamet kurulsun ondan sonra...
Alt 23.06.2005, 18:45
eniskaya

Standard Insan evrenden yaratilmistir

yani tüm Kosmosun temeli olan kosmischen Staub... oder Erde
Antwort