| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() bir kürt devletinin Türkiye sinirlari disinda kurulmasi ve pkkninda kurulan devletin icinde olmasi aslinda Türkiyenin isine yarar.....
neden yarar peki...? yarar cünkü bizi kizdirirlarsa onlari dagda magaralarda yilan deliklerinde aramamiza gerek kalmaz.... kapilarini tiklar kafalarini bi güzelim isid misali oksariz ![]() |
|
||||
|
||||
![]() ...birde okur cahiller vardir!
sadece kulaktan dolma , ideoloji cemberi icerisinde kalmis, ilerlemekte güclük ceken görüslerinin psikolojik agrilarindan dolayi, gelene gidene catmaktan ve olumlu olumsuz her bir seye laf atmaktan baska , isleri olmayan, kisilikleri yalakaliklarindan dolayi lacka olmus, bilgi ve edep seviyesi , yazdiklarindan belli olan , bagnaz takimi kaptanlari ! kürt türk kardestir dedikce hem kürt tarafinda hemde türk tarafinda bulunan , bu düsünce ve yapidaki insanlarin, sayesinde ne kardeslik ne baris nede bir refah kaliyor su fani dünyada ! insanligin yaradilisi itibari ile , toprak tan gelip tekrar toprak olma gercegini bile , anlayamayan, ve bu taktirde hic bir sekilde, inancli ve inancsiz olsa bile , bu dünyadan hic bir seyi , öldükten sonra bir yere götüremeyecegini kavrayamadigindan dolayi, habire dünyevi kavgalarin pesinde kosan, veyavut alkis tutan , insan aklina sasiyorum !!! yazik olan ne kendi cevresi nede kendisi ! yazik olan nesillerin bu gibi düsünceleri benimsemesi ve yapilan yanlislarin devamliligi. SON... diyemedigimizden ... yapilan onca yanlisin üzerine bir cizgi cekemedigimizden, bu duruma gelindiginin farkina bile varamiyoruz. Ne yazikki gelecek nesillere , bu sekilde asla baris icerisinde bir dünya birakamayacagimizi bile , anlayamiyoruz. YAZIK ve COK YAZIK bize ! kim ne kadar kazandi bu dünyada, kazandiklarinin yaninda kaybedilen hayatlari, yasanmamis cocuk yillarinin vebalini kim cekebilir. Inancli ve Inacsiz olanlara tek bir sorum olacak ! SAVASIN GALIBI DÜNYANIN TEK HAKIMI OLDUNUZ FARZEDELIM !! BARIS KARDESLIK SEVGI HOSGÖRÜ VE EDEP ADABIN OLMADIGI BIR DÜNYA YI , SIZDEN SONRAKILERE BIRAKMAK , SIZLERE NE KAZANDIRACAK ??? sadece topraksa istediginiz, nasil olsa bir gün gireceksiniz icine! tabiiki insanlarin fitratindandir ki bir toprak sevdasi yani vatan özlemi cekersin. nedeni asikare toprak tan gelmektir, ama senin de diger insanlarinda , topraktan geldigini unutma ! nasil kendine iyi davranilmasini bekliyorsan, diger insanlara da iyi davranmayi ögren. kötümser olma, asla kaybettim hissine kapilma, sev kucakla, kötülüklere ve yanlislara karsi , diger insanlarla sadece ve sadece iyilik amacli beraber ol. yanlislari ve dogrulari ayird etmeyi bil. sevginin ve kardesligin oldugu bir toplum icin , her bir bireyin calismasi, mecburidir ! iyilik ettigin bir insandan kötülük görmezsin , garantisi olmasa bile, sen iyi olmaktan sevmekten birlikten vazgecme ! ben inaniyorum ki insanlar kardesligi bir gün sececekler !! umarim o günleride görmeyi, Allah nasip eyler ! kavgasiz gürültüsüz, ne yazikki , iyilik gelmiyor ! nedeni de insanlarin , hatalari yanlislari ve kötülük sacanlari taniyamamasindan kaynaklaniyor ! ama bu kötü gidisatin illaki bir iyiye dönüsümü olacaktir, cünki AKLIN YOLU TEK dir ! selam ve selametle salih |
|
||||
|
||||
![]() Senin gibi alcak neidugu belirsizlere senin alcak dilinden anlayacak cevap vermem gerekiyor
Belkim senin kafani bu sekilde rahatlatirim da birdaha burda gelip icindeki gavur pisliklerini döküp ortami pisletmeye calismazsin diye düsündüm fakat vazgectim cünkü senin alcak seviyene yaklasamadim Zitat:
Geändert von 1insanol (12.09.2014 um 16:58 Uhr). |
|
||||
|
||||
![]() Zitat:
ganz vornweg >> DTJ-ONLINE ist eine Gülen nahe Quelle ... tut aber nix zu Sache ... das ist ne gute Sache .. wenn ich heute seitens USA höre ... das es keine "Turkmenen" mehr gibt ,die man in das türk. Land einlassen "könnte" weil es eben keine mehr gibt ... (cünkü Türkmen ler Shiii) step 4 step for a kurdish nation .. schreibe ich doch schon die ganze Zeit ... bugün dogu da .. trafik polisinin ceza kesmek isterken .. HALK , sen kimsin burasi Kurdistan diye haberin i okudum .. yeni Turkiye dedikleri bu olsa gerek ... Turkiye Cumhuriyetin ... basbakanin tespitine bi bakin (12.Eylul.2014) icler acisi ... ![]() Geändert von Imogdi (13.09.2014 um 01:50 Uhr). |
|
||||
|
||||
![]() Zitat:
ne tesadüf ama isid eline gecmesi silahlarin ![]() ![]() hepsi bir düzen, bir senaryo, ortadoguyu darmadagan etmeleri icin, bütün pisliklerini dökmek icin. birakin ordaki insanlar birde kendi istedikleri gibi yasasinya? olmaaz, illa karistiracaklar hayrola hani sen kürdistan kurulsun diyordun? yeni türkiye..kürt devletini kuruyor iste. ne celiski. haa neden karsi oldugumu eger merak edeceksen bu bölünmeye: eger ortadogunu puzzle gibi bölmeseler araplar birlikte olsa, simdi filistinde insanlar sinek gibi öldürülmezdi, öbür taraftandada parasini tuvalet kahidi gibi kullanan araplar olmazdi. parca parca yapip daha iyi kontrol altina almak o bölgeleri. kürtlerde iyi gaza geliyor ama irakta bir zamanlar dünyanin 4. zengin ülkesiydi. sonuc ortada. biraz büyümeye baslasin orda bir ülke lop diye bir günde 100 yil geriye gider. ama minik devletcikler olursa zarari olmaz tabi |
|
||||
|
||||
![]() Zitat:
ben > en sevmediim din "ISLAM" olarak göstereblirim .. evet RTE ye cok kiziyorum ,cok sövüyorum ... ich wünsche ihm den baldigen Tod ... bloß in einer Sache liebe "SevtapTuran" , sollten wir der Realität doch nach etlichen Toten Menschen , bald in die Augen sehen können ... was nicht zusammen passt ...das muss aus einander gehen .. Wenn ich die Weitsicht von Mustafa Kemal ins Spiel bringe , denke ich ,er hätte heute nicht anders entschieden .. das ist meine "bescheidene Meinung" .. |
|
||||
|
||||
![]() Zitat:
islama karsi nefretine gelince: herkes mecbur degil sevip sevmemeye ama sevenlere, inananlarada karismamak gerek. islama karsi bir senaryo var, aslinda kökten kesmek istiyorlar. müslümanlikla mentaliteyi karistirmamak gerek. sudi araplar müslüman gibi gözüküyor ama kadinlara uyguladiklari baski müslümanlikla alakali degil. Geändert von SevtapTuran (13.09.2014 um 02:56 Uhr). |
|
||||
|
||||
![]() haa neden karsi oldugumu eger merak edeceksen bu bölünmeye:
eger ortadogunu puzzle gibi bölmeseler araplar birlikte olsa, simdi filistinde insanlar sinek gibi öldürülmezdi, öbür taraftandada parasini tuvalet kahidi gibi kullanan araplar olmazdi. parca parca yapip daha iyi kontrol altina almak o bölgeleri. kürtlerde iyi gaza geliyor ama irakta bir zamanlar dünyanin 4. zengin ülkesiydi. sonuc ortada. biraz büyümeye baslasin orda bir ülke lop diye bir günde 100 yil geriye gider. ama minik devletcikler olursa zarari olmaz tabi SevtapTuran , ozaman birak kürtlere dünyanin en zengin insanlari olsunlar ... kime ne ?? Amerika tarafindan SOYUYULMASINLAR !! bu benim degil Kürt insanin sorunudur ... dunya nin en zengin insanlari olabilirler ...ama hala ISLAM adina birbirlerini öldürüyorlar ... Afghanistan is similar ... |
|
||||
|
||||
![]() Zitat:
|
|
||||
|
||||
![]() islama karsi nefretine gelince: herkes mecbur degil sevip sevmemeye ama sevenlere, inananlarada karismamak gerek. islama karsi bir senaryo var, aslinda kökten kesmek istiyorlar. müslümanlikla mentaliteyi karistirmamak gerek. sudi araplar müslüman gibi gözüküyor ama kadinlara uyguladiklari baski müslümanlikla alakali degil.
ISLAM a karsi nefretimi kimse durduramaz ... 1000 sefer dogsam ..1 sefer Islam i takip etmem .. Islama karsi ne gibi senaryo olsun ? tüm IS Sunni olmayan kadinlari ... ISLAM adina 10 USD a satarken , siz misal sustunuz ... |