Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 17.06.2005, 14:19
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard hulusi , "adnan hoca" , yasar ozturk und

Co..

Hier höre ich oft von jenen Autoren.. Ich muss gestehen.. ich habe von diesen Leuten nicht viel gelesen.. nur angelesen.. yasar ozturk habe ich mir auch mal angehört..Von ihm besitze ich ein Buch: 400 Fragen zum Islam.. Es ist gar nicht mal so schlecht.. bei Interesse bin ich bereit.. dieses Buch verschenken.. Ich kann Ozturk nicht leiden.. ist mir zu widerspruchlich!
Ich lese unseren Kuran auf arabisch.. Turkisch und Deutsch.. Ich habe eine turkische und eine deutsche Ubersetzung.. eine reine Übersetzung!! Man darf sich nicht zu viel und zu ´vorschnell von anderen leiten lassen, denke ich... Ich habe auch noch nie eine Interpration oder derartiges dazu gelesen... nur Erkenntnisse und sachliche Bücher!

Weitere Bücher in meinem Regal.. die genial sind!!
"das Leben des Propheten" von Ibn Ishaq. Das Buch finde ich besonders toll, da dieses sich nach den frühesten Erkenntnisquellen richtet und dabei total sachlich bleibt.

"Die Geschichte des Islams" von Christian Offenberg.. Na, ja dieses Buch ist sehr informativ jedoch muss ich gestehen.. dass ich daraus nicht allzuviel behalten konnte.. so viele Kriege und zu viele Daten!! Aber das ist nun mal die Geschichte!Als Überblick und mehr auf jedenfall empfehlenswert..

"A is for Allah" von Cat Stevens. Dieses habe ich mir deswegen besorgt, weil ich es super interessant fand, dass Cat S. zum Islam konventiert ist.. Ich wollte wissen was ihn dazu bewegt hat.. Die Hintergründe verstehen und vielleicht auch von ihm lernen! Das habe ich!

Also nur zur allgemeinen Information... Ich lese sehr viel und würde mich uber weitere Bücherempfehlungen freuen.. Ich weiss nicht sehr viel uber den Islam aber so viel, dass ich klar darüber bin.. warum und wieso ich glaube und weshalb ich eine Muslime bin!

... Ich denke jeder Mensch, der sich jeden Tag über Gott und die Welt Gedanken macht.. ist etwas besonderes!
Alt 17.06.2005, 14:22
Benutzerbild von isinsu
Neuer Benutzer

Standard hulusi , "adnan hoca" , yasar ozturk und

Co..

Hier höre ich oft von jenen Autoren.. Ich muss gestehen.. ich habe von diesen Leuten nicht viel gelesen.. nur angelesen.. yasar ozturk habe ich mir auch mal angehört..Von ihm besitze ich ein Buch: 400 Fragen zum Islam.. Es ist gar nicht mal so schlecht.. bei Interesse bin ich bereit.. dieses Buch verschenken.. Ich kann Ozturk nicht leiden.. ist mir zu widerspruchlich!
Ich lese unseren Kuran auf arabisch.. Turkisch und Deutsch.. Ich habe eine turkische und eine deutsche Ubersetzung.. eine reine Übersetzung!! Man darf sich nicht zu viel und zu ´vorschnell von anderen leiten lassen, denke ich... Ich habe auch noch nie eine Interpration oder derartiges dazu gelesen... nur Erkenntnisse und sachliche Bücher!

Weitere Bücher in meinem Regal.. die genial sind!!
"das Leben des Propheten" von Ibn Ishaq. Das Buch finde ich besonders toll, da dieses sich nach den frühesten Erkenntnisquellen richtet und dabei total sachlich bleibt.

"Die Geschichte des Islams" von Christian Offenberg.. Na, ja dieses Buch ist sehr informativ jedoch muss ich gestehen.. dass ich daraus nicht allzuviel behalten konnte.. so viele Kriege und zu viele Daten!! Aber das ist nun mal die Geschichte!Als Überblick und mehr auf jedenfall empfehlenswert..

"A is for Allah" von Cat Stevens. Dieses habe ich mir deswegen besorgt, weil ich es super interessant fand, dass Cat S. zum Islam konventiert ist.. Ich wollte wissen was ihn dazu bewegt hat.. Die Hintergründe verstehen und vielleicht auch von ihm lernen! Das habe ich!

Also nur zur allgemeinen Information... Ich lese sehr viel und würde mich uber weitere Bücherempfehlungen freuen.. Ich weiss nicht sehr viel uber den Islam aber so viel, dass ich klar darüber bin.. warum und wieso ich glaube und weshalb ich eine Muslime bin!

... Ich denke jeder Mensch, der sich jeden Tag über Gott und die Welt Gedanken macht.. ist etwas besonderes!
Alt 17.06.2005, 14:25
eniskaya

Standard Kur"an-ı Kerim ne diyorsa din odur

Kur"an-ı Kerim ne diyorsa din odur
Soru: Kur"ân-ı Kerim"in Arapça okunması zorunlu mudur? Okuduğum bir kitap, "Kur"ân-ı Kerim okumuş olan kimseler cennette belli derecelere yükselirler" diyor. Bu doğru mu? (Şükrü Kaynaş)

Cevap: Arapça bilen, Kur"ân"ı orijinalinden okur. Bilmeyen mealini okur. Meali de Kur"ân sayılır. Allah kimseyi gücünün üstünde bir şeyle sorumlu tutmaz. Temel, Kur"ân"dır. Kur"ân ne diyorsa din odur. Kur"ân, Allah"ın herkese kendi anlayacağı dille vahiy indirdiğini, ilk muhatabı olan Arapların anlaması için de Kur"ân"ın Arapça indirildiğini bildirmektedir. Kur"ân okumaktan amaç da Allah"a yönelmektir. Allah"a yönelen herkes cennete gider. "Kur"ân okumasını bilmeyen ümmî müminler cennete girmeyecek mi?" Bu tür rivayetler, insanları Kuran okumaya teşvik için üretilmiş sözlerdir.

Sayin Üstad Süleyman Hoca bu konuya aciklik getirdi... Enis dediginde günah sayiliyordu... yada Yasar Hoca dediginde kiyametler kopuyordu... her ne hikmetse Süleyman Hocadan herkes cekiniyor... galiba ENGIN bilgisinden olsa gerek

LINK dazu....

<a href="redirect.jsp?url=http://www.gazetevatan.com/root.vatan?exec=yazarekstra&Newsid=54167&Categoryi d=31" target="_blank">http://www.gazetevatan.com/root.vatan?exec=yazarekstra&Newsid=54167&Categoryi d=31</a>
Alt 17.06.2005, 14:27
eniskaya

Standard Nen mir nur 1 Beispiel

in was Herr Öztürk wiedersprüchlich ist.... ????

Eine einziges Beispiel reicht mir.... es muss aber im Kuran wiedersprüchlich sein... nihct in deinem oder meinem Geiste...

Ben o dedigin in 400 soruda Islam kitabini Duisburgdaki konferansinda almistim... ve bir Almana hediye ettim..... war auf Deutsch.... es ist ein Bestseller
Alt 17.06.2005, 14:41
Benutzerbild von isinsu
Neuer Benutzer

Standard einen Grund ok..

ben kisisel olarak onu sevmiyorum.. Su an yanimda kuran yok...ama yasar nuri´nin soylesisinden etkilenerek ( negatif!) kucuk ama gozumde "buyuk " bir neden vermek istiyorum...

Yasar n. Oztürk bu cagda yasayan insanlarin isteklerine ve arzularina veya dusuncelerine gore bir "Islam dusuncesi" yaratmaya ve yaymaya calisiyor.. Gündemden dusmemek icin yaptiklarini hic unutmayalim hatirlayalim!! kendini bir ara bilmem ne seyhin eski yazilarindan yola cikarak ciplak uyarici filan ilan etmisti..!!!Mankenler ile TV lerde boy gosterip gulusmeleri, esi ve bize anlatmaya calistiklari.... cooooooooooook cooook celiski yaratan bir kisilik..

Unutma ki.. dini bir konuda okudugun kitaplarin yazarlari cok ama cok onemlidir.. ben bir roman okurum .. Mesela Orhan Pamuktan bir roman.. o bir ateisttir... ve onu okurum kendimce ok ateist ama kitabi cok guzel derim.. Ama bir dinden bahseden bir yazarin kisiligi ve yaptiklari, soyledikleri cok onemlidir.. cunku o "ben biliyorum size anlatayim" diyenlerdendir..

Das Buch von Ihm hast du auch weiter verschenkt.. :P Na, toll!!! Sagt viel aus.. ich trenne mich auch sehr gerne davon..
Alt 17.06.2005, 14:50
Benutzerbild von isinsu
Neuer Benutzer

Standard :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

danke 2 dakika icin.. :P
Alt 17.06.2005, 15:38
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Aslinda Enis cevaplamis ama!!!

Din kişiseldir ve herkesin içindedir.

Yukarıdaki cümle sana ait Işın, Işığa doğruya verdiğin bir yanıtta okudum.

Ben tüm dinleri insanlığın bu güne kadar kültürel gelişiminin ilk alt yapısı olarak görüyorum.

Din ilahi bir kültür olduğu kadar Mitsizimin de büyük bir kültürüdür. Mistizm olmadan din olmaz, olur denilirse dinde ortaya atılan tüm iddiaların bilimsel kanıtı istenir bunu başarabilecek yeryüzünde tek bir tane bile olsa din yoktur. Yoksa ölümün ne anlamı kalır ki, o büyük gizemin kutsallığı da onun tam olarak ne olduğunun bilinememesidir. Öyle olması da doğru ve güzeldir yoksa yaşamın bir anlamımı olurdu. Bu konuyu Ateistlerin bir kısmı farklı bakıyor olabilirler, o şekilde baksınlar bu neden insanları bu kadar rahatsız etmekte ki? Ne kadar çok düşünce üretirse insanlık o kadar çok gelişir ve Tanrıya daha yakınlaşır diye düşünmekteyim ben. Bu sayfalarda belki de her kes daha Ateizmin tam anlamını ve çeşitlerini bile bilmemekte, tek bildikleri Materyalist felsefenin yalnızca maddeci olduğu ve Mistizmi kabul etmediğidir. Yani Tanrı tanımazlık, ama bu Ateizmin yalnızca bir çeşididir. Bu konuları derinlemesine bu sayfalarda açıklamaya çalışsa kime ne yararı olacak ki? O yüzden es geçmek en doğrusu merak edenler ellerinin altında görsel kütüphaneleri var araştırıp öğrenebilirler.

Ben Ateist miyim? Değilim.

Ateistmiydim? Evet.

Beni Ateist olmamdan uzaklaştıran ( Ateizmin yalnızca bir çeşidinden) Ölüm yakını bir deneyim yaşamamdır. Ne dinlerdir nede din hocalarıdır.

Ben dindar mıyım? İşte burada yukarıdaki senin cümlenin yanlışlığı ortaya çıkmakta dindar olmak bir dine bağlı olmaktır. Ben şu an hiç bir dini guruba bağlı değilim ama ilgiyle izlediğim ve takip ettiğim dinler yok değil. Benim tüm dinlerin felsefesinde sevdiğim tek bir şey vardır... sevgi ve barış.... Bunu uyguluyorlar mı? işte o büyük bir bulmaca! Bu sayfalarda gördüğüm tartışmalarda bunun olduğunu söyleyemem. Şu sayfalarda bile bunlar başarılamıyorsa o dinin mensupları kendilerine şu soruyu sormalılar....... Bizler barış , kardeşlik ve sevgiden ne anlıyoruz?

Buraya katılanların hemen, hemen hepsi kendilerini İslam dininin mensupları olarak görmekteler ve buna rağmen bu kadar büyük bir tahammülsüzlük ve saygısızlık ve sevgisizlik yapmaktalar birbirlerine, bir de başka bir dinin mensubunun bu sayfalarda tartışmalarda yer aldığını bir an için kabul edelim ve o manzaranın ne tür bir manzara olacağını düşünelim.

Ben, ölüm sonrası sonsuz bir sevgi ve barış ortamında yaşamın süreceğine inanıyorum. Kısacası ölüm yalnızca bir köprü bu yaşam ile bundan sonra ki yaşam arasında. Orada, (pek çok dinlerin, belkide tüm dinlerin değindiği) ışıklı ve aydınlık dolu çok büyük farklı bir boyutta sınırsız huzur ve sevgi dolu yaşam var. Ve bura ile kıyaslanınca burada ki yaşam çok ilkel, orayı gören asla ne buraya dönmek ister nede bu daracık vücudun içine tekrar girmeyi ister.

Ama şu bir gerçektir tüm insanların hem bu dünyada, hem de bu yaşamlarında yerine getirmek zorunda oldukları görevleri var.

Bütün dinlere saygım var. Ama bütün dinlerin sivil yaşam kurumlarına ve kurallarına, demokrasiye ve insan haklarına saygı duyup ve ona uyumlu yaşayarak ve ibadetlerini özerk ama anayasaya bağımlı olarak var olmayı kabul ettikleri sürece.

İnançtır kişisel olan ve tüm insanlığın içinde var olan.

Hoşça kal...
Alt 17.06.2005, 15:40
Benutzerbild von donpepelino
donpepelino donpepelino ist offline
Neuer Benutzer

Standard Kuran Peygambere uy diyor

kemalizme laik lige faiszme yönel Ayetleri nerede

sana kac kez buraya aktarmam lazim biz bilmedigimizi Alimlere soriz bir iki kici camurlu alim gecinenlerlen isimiz yok bizim

daha kendin Türkce Dua bilmiyorsun gelmis burda laga luga yapiyorsun 5 vakit Namaz kiliyormusun zekatini veriyormusun bilmiyorum senin herseyinde süpeler var

kildir bakim simdi öyle Namazini Türkcede bir göz atalim hangi dualari nasil okuyorsun öyle Namazinda?
Alt 17.06.2005, 15:45
Neuer Benutzer

Standard ONUN ICIN DIN

DIN DÜSMANLIGI GÜTMEKTIR?

DÜNYADA MODA HALINE GELEN ISLAM DÜSMANLIGINA TÜRKIYEDEKI SOSYALISTLERDE EL ATMISLARDIR

Bilirsiniz bizim insanlar sadece baskalarindan örnek alirlar.

Lenin stalin liberal demokrat sosyal demokrat irkcilik hepsi türkiyeye ital edilmis dünyada ne moda olursa türkiyede hemen sesini his edebilirsin
Alt 17.06.2005, 15:48
Neuer Benutzer

Standard ARABISTANDA BIR DEVE FIYATINI

BILEN VARMI

Ben bin dolardan asagi deve satilmadigini duymustum.

Peki modern Türkiyede ve Avrupada bordel evlerinde Satilan kadinlarin fiyatini bilen varmi.

Hangisi sizce daha deyer tasiyor?
Antwort