| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
![]() Işın, dünya dinleri olarak bahsedilen kalbur üstü dinlerin bir kaçı bunlar. Bunların arasında doğa topluluklarının kutsal olarak gördüğü ve değer verdiği dinsellikler bulunmamakta.
Ben büyük dinler ve küçük dinler meselesinde farklı düşünüyorum. Büyük dinler adı sanı bilinmeyen duyulmayan kabile dinlerinden( ve bilinen büyük dinlerle birlikte) ve insanlarından Tanrıya ibadet olarak çok daha yakındır ve değerlidir bakış açısında ki amaç, uygarlık, medeniyet, sivil yaşam, bilgi, teknik, sağlık, eğitim ve insana yakışır daha kaliteli ve barışçıl bir yaşamsa! O noktada bu görüşü hem desteklerim, hem de şüpheyle bakarım. Çünkü bütün bir orta çağ din savaşlarıdır, Dinler yani büyük dinler de ben ilk önce insanın(dişi ve erkek ve çocuk) yerinin ne ölçüde saygın ve kutsal olduğunu bilmek isterim. Bunu ne yazık ki bir kaç dinin dışında olumlu ve saygın bir şekilde uygulayabilen yok. Kısaca insan haklarının ne ölçüde değerli olduğunu ve uygulandığını görmek ve bu kutsal hakkın sivil hukuk kuralları ile desteklenmesine ne ölçüde sahip çıktığını bilmek gerekir. Selamlarım ile. Uzakdogu Dinleri » Budizm » Janizm - Caynacilik» Sihizm - Sikh Dini» Hinduizm» Sintoizm» Konfüçyüsçülük» Taoizm - Taoculuk Ortadogu Dinleri » Nusayriler » Islamiyet ( Sünnilik )» Islamiyet ( Alevilik )» Dürziler ve Dürzilik» Zerdüst Dini ( Mazdaizm )» Sabiilik» Yezidilik» Hiristiyanlik» Musevilik » Samirilik Yeni Ortaya Çikan Dinler » Bahailik» Moonculuk ( Moonlar )» Tanrinin Yolu Toplulugu» Kadiyanilik ( Ahmedilik )» Uzay Dini ( Realienler )» Yehovanin Sahitleri » Mormonlar Hiristiyan Kökenli Din ve Akimlar » Unitaryenler» Adventistler» Pentakostalistler» Kuveykirlar ( Quakers )» Süryaniler ve Süryanilik » Presbiteryenler » Maroniler» Cizvitler» Kimbangucular» Metodistler» Gnostisizm Kabile Dinleri » Vuduculuk - Vodoo » Nambalar Dini» Samanizm » Ga’lar ve Ga Dini» Ainu Dini ( Aynu Dini )» Azteklerin Dini» Dinka Dini » Maori Dini Tanriyi veya Dini Reddeden Akimlar » Ateizm » Agnostisizm» Panteizm» Pan-enteizm Satanizm » Satanizm Taraftari Kalmayan Din ve Akimlar » Druidler» Mani Dini ( Maniheizm )» Paflikyanlar» Ebiyonitler» Bogomiller» Tapinak Sövalyeleri » Hurufiler Eski Medeniyet Dinleri » Eski Misir Dini » Hitit’lerin ( Eti ) Dini» Urartular’in Dini» Eski Yunan Dini» Etrüks Medeniyeti ve Dini» Phryg ( Firig ) Dini» Girit (Minos) Dini » Sümerlerin Dini» Fenikeliler Dini» Eski Roma Dini» Mu (Nacaallar) Dini Tarikatlar / Kültler / Mezhepler » Scientologistler» Melamiyyeler» Müsebbihelik» Seyhilik » Vehhabiler» Kaderiyye Mezhebi » Nacilik » Ahilik » Sadilik » Sühreverdilik » Mutezille Mezhebi » Caferi Mezhebi » Cennet Yolculari» Düsukilik » Yilan Egiticileri » Gaudiya Vaisnavizm» Tanrinin On Emri» Sahaja Yogacilar » Evrensel Yol (The Way) » Mans Kutsal Kuralcilari» Tanrinin Çocuklari » Cennetin Kapisi» Oshocular » Celvetilik » Hiristiyan Bilim» Insan Tapinagi» Edebi Degerler» Birlesik Kilise » Branch Davidians» Diyet Tarikati» Chino"nun Gerçek Adaleti |
|
||||
![]() cok fazla burc fal büyü masallari okuyanlar haci hoca diye hulusi mulusi sarlatanlari dinleyenler genelde böyle hic bir delilleri yani (beweis) olmadan bu sekilde sacmalar dururlar .. sonrada kendileride bu sacmaliklara inanirlar.. dikkate bile almamak lazim ..sadece gülüp gecin ben ise sadece aciyorum..
|
|
|||
![]() Allah olsunyada Gott isimleri yada baska bir isim olsun... solnage man die Bedeutung nicht weiss... hat es keinen Wert... und solange man den Koran nicht in einer Sprache Liest, die man auch versteht ist es auch kein Heiliges Buch..... tabiki mecazi anlamada....
Es ist erst dann Heilig und wird zur Religion, als man es versteht und es eisetzt... vorher ist es nur kritzelkratzel... So ich muss weg... Blutspenden... bis gegen 21 Uhr.. LG Enis |
|
|||
![]() ohne Text
|
|
|||
![]() cok geliyorlardi.... baktilarki bu gidisle Enis Yahovaci degilde, ama onlar Müslüman olacak... o zaman daha gelmediler... bir kac seferde sokakta gördüm onlari... niye gelmiyorsunuz falan filan...
Cevaplari cok basitti keine Zeit.... Benim görüsüm, diese Leute haben einen Schuß in der Birne.... bana DININIZ elimde olmayan yani benim DIN anlayisimda olmayan neyi verebilir dedigimde.. Isa verir.. iman falan filan... Eger DINI bilgin keskinse... o zaman al onlari iceri ve Tilt et... inan bana kendileri kacar giderler... onlara Mümin degil.. DIN azmanlari lagzimki belki onlarin kafalarini yikayabilirler... |