| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
![]() Diger tesbitlerim de yanildigimi hic sanmiyorum, sivil yasamin kurallarini bir anda unutmamak gerekir.
Seni cogul olarak görmüyorum ama zihniyet olarak cogulsun burada sivil yasamin kökünü kazimak isteyenler ile. Daha dengeli olabilmen dileklerim ile. Cikar kafani örümceklesmis agdan disariya, yukarida bir yigin seyler yazdim bula bula demokrasinin ne boktan oldugunu aciklayan kelimeler yarattin kelime dagarcigindan. Antik cagdan, yakin cagdan farkli dinlerin birbirleri ile anlasabilmelerinden bahsettim. tis, tis, ama mubarek cevap hazir allah kahretsin demokrasiyi ve sivil yasami. Bir de matbaa meselesi var tamam bilgin yok da o konuda, bir tek yorumunda mi yok, neden yok. Cünkü tehlikelidir okur yazar olmak Afganistanda, Iranda, Sudanda, Nijeryada, kuzey Afrikanin bazi ülkelerinde, Orta dogunun Islami ülkelerinde, Yemende vs tehlikelidir, radyolar, okullar, bilgisayarlar, kitaplar, secme secilme haklari vsvs. Bütün bunlari yalnizca seyhler, kirallar, sultanlar ve erkekler kesiminin bir bölümü kullanabilirler. Bunu osmanli sultani ve halifesi olan zatlarda tam 240 yil uyguladilar. Her neyse ya sivil yasamin oldugu ülkelerde sivil yasamin anayasal yasalarinin icinde yasayacak, kendi ve baskasinin yasamina ve farkliligina saygi duyacaksin yada abbas yolcu olacak yasam. Adin üzerinde ögrencisin bir an düsün. Bu sansa sahip olabilmek icin ne kadar cok insan var su yeryüzünde. |
|
|||
![]() yoktur... ANLAMIYORUZ... BE CAHIL ANLAMIYORUZ...
O halde akilli insanlar oldugumuz icin Türkcesini okuyoruz ve okuyacagizki MÜSLÜMAN olalaim... Yoksa MÜSLÜMAN OLUNMAZZZZZZZZZZZZZZZZZZ... ANLAMADAN DÜZ OKUYAN ENAYIDIR... MÜSLÜMAN DEGILDIR |
|
|||
![]() zamaninda Semavi DIN olarak Hiristiyanlikta gelmis...
SImdi Allah katindaki DIN ISlam ise... bu DIN ne olacak.... Yoksa ALlah katindaki DIN Islamdir anlayisi... TÜM SEMAVI DINLERIN TEMELINI OLUSTURMASIN... ??? HEMDE ÖYLE...... TÜM SEMAVI DINLERIN TEMELI AYNIDIR.... ISTE O DIN ISE ISLAMDIR...... ve su anki piyasa DINIDE ISLAM DEGILDIR..... SAFSATADIR |
|
|||
![]() degildir..... Müslümanligin sarti falanda yok....
Olsa olsa tek sarti Kurandai DINE uymak....... Yok efendim 5 sarti varmis falan filan.... bunlar bos laflar.... Sart ariyorsak ben bir sart kosayim... Müslümanligin ILK VE TEK SARTI..... 1.) KURANI ANLADIGIN DILDE OKUMAK Bu kanun Universell ve evrenseldir.... her derde deva.... CEHALETE, SAFSATACILIGA, ISYANKARLIGA, HURAFECILIGE usw... Buradan DIN azmanlarina duyurulur |