Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 05.06.2005, 12:32
Benutzerbild von donpepelino
donpepelino donpepelino ist offline
Neuer Benutzer

Standard ABD mallarına boykot devam edecek

ABD Büyükelçisi Eric Edelman’ın ‘Amerikan şirketlerini boykot edenlerin çirkin başları ezilmelidir’ şeklindeki değerlendirmelerini sert bir dille eleştiren Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Şube Başkanı Üstün Bol, “Verdiğimiz kalıcı rahatsızlık için özür dilemiyoruz! ABD vahşeti son buluncaya kadar boykota devam edeceğiz” dedi.
ANKARA BÜROSUABD Büyükelçisi Eric Edelman’ın ‘Amerikan şirketlerini boykot edenlerin çirkin başları ezilmelidir’ şeklindeki değerlendirmelerini sert bir dille eleştiren Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Şube Başkanı Üstün Bol, “Verdiğimiz kalıcı rahatızlık için özür dilemiyoruz! ABD vahşeti son buluncaya kadar boykota devam edeceğiz” dedi.
Bol, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada Tüketiciler Birliği olarak Ortadoğu’da Amerikan vahşetinin başlamasıyla birlikte ‘Cephane bizden değil’ kampanyası düzenleyerek, bu vahşete maddi destek vererek ortak olan Amerikan markalarına boykot çağrısı yaptıklarını hatırlattı. Kampanyanın kısa sürede ülke çapında ilgi gördüğünü ve Irak’ı işgalin gerçekleştiği yıl Türkiye’de ABD mallarının satışlarının yüzde 13 oranında azaldığını dile getiren Bol, “Edelman’ın açıklamaları da, resmi ağızdan boykotun başarılı olduğunu ve ABD’nin ticari çıkarlarını etkilediğini teyid etmektedir” dedi.
Bol, şunları kaydetti: “Edelman, boykot çağrısı yapanların çirkin başlarının ezilmesi gibi demokratik(!) ve özgürleştirici(!) söylemler geliştireceğine, ülkesinin dünyanın dört bir yanında çiğnediği uluslararası hukuk kurallarına riayet etmeyi ve insan hakları ihlallerine son vermeyi akıl etmelidir. Edelman’ın ifadesiyle başı ezilmesi gereken halklar olarak başımıza kasklarımızı takıp ABD mallarına boykota devam edeceğiz”

<a href="redirect.jsp?url=http://www.milligazete.com.tr/index.php?action=show&type=news&id=707" target="_blank">http://www.milligazete.com.tr/index.php?action=show&type=news&id=707</a>
Alt 05.06.2005, 12:35
Neuer Benutzer

Standard Kutsal Kitaba Hakaret Eden Barbarlar

MEDENIYET DEDIGIN TEK KALMIS CANAVAR

Pentagon, İslam dünyasını ayağa kaldıran “Kur’an’a hakaret iddialarını doğruladı

ABD itiraf etti

Guantanamo üssünün bağlı olduğu Amerikan Güney Komutanlığı tarafından yapılan soruşturmada Guantanamo’da muhafızların Kur’an-ı Kerim’e idrar sıçrattığının, kitabı tekmelediğinin, üstüne bastığının ve suyla ıslattığının belirlendiği kaydedildi. WASHİNGTON / Amerikan Savunma Bakanlığı (Pentagon), Küba’daki Guantanamo Bay üssünde Amerikalı görevlilerin Kur’an-ı Kerim’e hakaret ettiğini ilk kez doğruladı. Guantanamo üssünün bağlı olduğu Amerikan Güney Komutanlığı tarafından yapılan soruşturmada Guantanamo’da muhafızların Kur’an-ı Kerim’e idrar sıçrattığının, kitabı tekmelediğinin, üstüne bastığının ve suyla ıslattığının belirlendiği kaydedildi. Guantanamo Komutanı Tuğgeneral Jay Hood’un başkanlığında yapılan soruşturmada, ilk kez üsteki Amerikalı personel tarafından Kur’an-ı Kerim’e hakaret edildiğine ilişkin 5 olayın ortaya çıkarıldığı bildirildi. Soruşturma raporuna göre, Ağustos 2003’te meydana gelen olayda da, bir tutuklu kutsal kitabın içine İngilizce bir hakaret yazıldığı sikayetinde bulundu. Soruşturmada, bu hakaretin bir muhafız tarafından mı yoksa tutuklunun kendisi tarafından mı yazıldığının belirlenemediği ifade edildi. Raporda ayrıca, Amerikalı bir muhafızın tuvaletini yaparken, rüzgar nedeniyle Kur’an-ı Kerim ve tutuklaya idrar sıçradığı ileri sürüldü. Pentagon’un kutsal kitaba hakaret edildiğine ilişkin iddiaları araştırması için görevlendirdiği Hood, geçen ay soruşturmasını tamamlamıştı. İlk kez Amerikan Newsweek dergisinde yer alan Kur’an-ı Kerim’e hakaret haberinden sonra Afganistan’da başlayan protesto gösterilerinde 16 kişi ölmüş, gösteriler daha sonra başta Pakistan olmak üzere çok sayıda Müslüman ülkeye yayılmıştı. Newsweek, daha sonra yeterli kanıt olmadan yayımladığını belirttiği haberini geri çekmişti

<a href="redirect.jsp?url=http://www.milligazete.com.tr/index.php?action=show&type=news&id=668" target="_blank">http://www.milligazete.com.tr/index.php?action=show&type=news&id=668</a>
Alt 05.06.2005, 12:40
Neuer Benutzer

Standard aSIRI DEMOKRAT FASISTI SENI

Demokrasiye karsi geleni kursuna dizeceksin diye aniran sen deyilmiydin.

Yani kimse demokrasiyi protesto edemez deyilmi.

Kirgizistandaki diktatörü sen destekliyordun sen ABD yandasi bir irkcisin.

Fascho?
Alt 05.06.2005, 14:19
eniskaya

Standard Evet DINsizler tüm kutsal kitalara

hakaret eder....

Kimse ABD yi Hiristiyan sanmasin.... Lafta Hiristiyanliktir bunlar.... gercege bakinca remsen Allahsiz DINsizlerin taaa kendileri....

Ben hayatimda ABDliler gibi OBERFLÄCHLICH insanlar hic görmedim.... da sind die raber besser... aber auch dümmer
Alt 05.06.2005, 14:20
eniskaya

Standard Kuranda yazmyan bir sey yok demektir

yani Allahin DINI Kuranda gecmedigine göre.. Allahin baska Allahida yoktur....

Ister kabul et ister etme...
Alt 05.06.2005, 14:21
eniskaya

Standard BIr önceki yazimda milyon seferdir

tekrarladim....

Olmayan bir sey isbatlanm,az... cünkü Kuranda öyle bir sey yazmiyor.... yazmadigina görede yoktur.... dememkki Allahin Allahi yoktur....
Alt 05.06.2005, 14:24
eniskaya

Standard Anlamadigin Kuran neye yararki

Bre Cahil DIN azmani..... iste ben Kurani anliyorum sen anlamiyorsun...

Cünkü sen Arapca bilmedigin halde... harfleri birbirine katarak okuma sanirken... ben anladigim dilde okuyup hayatima uyguluyorum....

Aramizdaki Medeniyet ve akil farki burada yatiyor.....

Senki Allaha DIN yapistiran biri olarak, bunlari anlayacak kafade degilsin...

Kuran her sey demek degildir... ilk önce akil ve mantik gelir.... bunlar oldumu o zaman DIN anlasilir ve DIN var olur
Alt 05.06.2005, 14:26
eniskaya

Standard Ben ciplak gezecegim.... engelleyen

Ayet bul..... hadi yarat bir Ayet ki, beni ciplak gezmeden men etsin....

Ben yazmiyor diyorum... ve yazmadigi icin ben ciplak gezecegim....

Engelliyorsa senin Kuranin kaynagini göster
Alt 05.06.2005, 14:27
eniskaya

Standard sende fazla oldugu kesindir o.T.

ohne Text
Alt 05.06.2005, 14:28
eniskaya

Standard yahu bir tane söyle aklindabir tanedemi

yok ???

Vah zavalli... iftiralarin sonmu buldu ???
Antwort