Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 04.06.2005, 16:25
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard Mülümanim deyipte nerdeyse her firsatta

hiristiyanlari ve yahudileri öven, nerdeyse her firsatta müslümanlari kötüleyen matik sizce ne mantigidir?
Alt 04.06.2005, 16:38
eniskaya

Standard Öyle bir mantik yok

o yüzden düsünmeye gerek yok
Alt 04.06.2005, 16:55
Neuer Benutzer

Standard var var ;O) o.T.

ohne Text
Alt 04.06.2005, 18:49
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Bu kadar bilgilisin ögrenci de!

Kardesim hic mi duymadin Kizilhac yardimlarini yasadigin ülke olan Almanyada, kalkipta Araplarin anlattigini öne sürerek bir seyler mirildaniyorsun.

Tekrar ayiptir sana, Seni ben digerlerinden biraz daha farkli düsünmüstüm.

O araplara ve Acemlere de ilk ulasan yardimlar hep Kizilhac olmustur, büyük bir eksikligimizdir bu durum ama gercek budur.

Iyi ki dini dürüst kuruluslar varda senin basaramadigini basariyorda insan yasamina saygi ve sevgi duyuyor.

Demek ki yalanciligin siniri yok.
Alt 04.06.2005, 19:00
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Ögrenci senin ve dostlarinin!

Bu tür dini forumlarda bulunmalarinin amacini yazabilirmisin?
Alt 04.06.2005, 19:26
eniskaya

Standard ???? o.T.

ohne Text
Alt 04.06.2005, 20:21
Neuer Benutzer

Standard BEN bu forumda insanlari onlari

incitmeden onlara normal sekilde fikirlerimi ve büyük insanlarin düsüncelerini aktarmayi severdim.. baktimki kendilerine hoca süsü vermis ve ayni sekilde kendilerine hoca süsü veren "sosyete" hocalara uyanlar bundan hoslanmiyor! devamli boykot ederlerdi.. bende ciktim, uzun süre yazmadim.. gelip bakarken halen ayni pislikleri yapanlar oldugunu gördüm ve onlara kendi ters fikir ve yorumlarini göstermek istedim ve su an onu yapiyorum. ben tekim, korkmaniza gerek yok ;O)

arg niyetli insanlar cok.. temiz kalpli insanlar maalesef burada fazla yazmiyor. zaman kaybi olabilir.. hakkaten buradaki bir kac kisi.. belkide bir iki kisi gercek islamdan gözleri baska yöne cekme niyetindeler! insaAllah basarili olamiyacaklardir! ya bilerek yada bilmeyerek hem kendileri kac sefer küfre girdiler vede küfrü kitaplarinda ve TVdeki konusmalarinda insanlara yaklastiran bazi insanlari kendilerine örnek almislar.. gercekden kurani acip baksalarda o insanlarin yazdiklari seylerin, yorumlarin, kurandan baya uzak oldugunu görecekler.. Allah (c.c.) onlara hidayet nasip eylesin. baskalarini incitmeyi biraksalarda surada insan gibi tartissak olmazmi? neden herseyi sulandirmaya calisiyorlar? ne müslümanlarla ne de Allah alay edemezler, ediyor zannedebilirler ona bir sey diyemem.. tipki kendilerini devam galip görmeleri gibi.. mahser gününde bunlarinda hesabi sorulacak..

SUNDAN emin olabilirsin roman kardes.. onlara takilma! gercekden Allah"a yönelik icinde bir kipirti varsa o zaman baska seyler oku ve baska seylerle ugras. karsi cikilamiyacak bir gercek var, o da Allah"tan baska bir ilah olmadigi VE hz. Muhammedin (a.s.m.) onun kulu ve elcisi olmasidir. dogaya, bilime.. nereye bakarsan bak Allah"in sanatini görebilirsin ve bu yolda devam etmelisin, insaAllah"da edersin. müslümanlari okumaktan alikoymak icin her seyi deneyenler var.. vakitlerini bosa harcamalari icin ugrasan var. müslümanlarin hayatta birakmamalari gereken bir sey var, oda Kuran ve Sünnet!!!
zaten gercek anlamda Kurana yönelen peygamberimizin bize önerdigi ve emrettigi seylerin Kuran tarafindan uymamiz istenilen seyler oldugun görebiliriz. burada kac sefer bu seyler gösterilmeye calisilsada bazi kendini bilmez bunlari engellemeye calistilar.

roman kardes.. dünyalik calistigin her seyi her an kaybedebilirsin ve en gec ölümle bir ömür boyu ugrastigin her sey elinden alinacak. geriye ne mi kalacak? Allah"a (c.c.) inanipta onun bizden istediklerini uyguladiysan insaAllah Allah"in ona itaat eden kullar icin hazirlanan cennet"te yer alacaksin. yapilan her güzel seyi Allah"in rizasini kazanmak icin yapmali! insan kendine bir hediye veren tesekkür ederken, bize bu vücüdumuzu veren, bizi yoktan var eden Allah"a ne kadar sükrediyoruzki?? ne kadar sükretsek azdir!! biz ona bir adim yaklasalimki o bize 10 adim yaklasacak, bize kendisi bunu müjdeledi! yani bizim gösterdigimiz gayretin karsiligini kat kat alacagiz, ama en önemlisi bizleri seveni bizde sevmeliyiz.. onun sevdigi isleri yapmali, sevmedigi islerden kacinmaliyiz.. zor, bu imtihanda seytan, kendisi dogru yoldan ayrildigi gibi, bizleride ayirmak istiyor.. seytanin oyununa gelmemeliyiz!
kurani arapcasindan okumak insana güzel bir his veriyor, hele hele onu cok iyi okuyabilen birinden dinlesek gözlerimiz bile yasarabiliyor..

ben burada yazan hic bir insani sahsen tanidimi zannetmiyorum. tanidigimi bilsem, bunu sakinmadan söylerim.

benim ve zannediyorum bir kac kardesimizin istedigi Allah sevgisini diger insanlarinda tatmasi.. tipki bildigimiz bir seyi baskasiyla paylasinca, kendi bilgimizden bir sey eksilmeyecegi gibi, Allah sevgisini bizden baskalarida tadabilenlerin sayisinin artmasiyla bizden bir sey eksilmeyecektir.. baska insanlarin buna erismesi ile hatta bizler cok daha memnun olacagiz, sevinecegiz.. güzel seyleri paylasabilmek lagzim.. modern hayat denilen sey bunlari bizlerden cogu zaman almis.. insanlar annesiyle, babasiyla veya kardesiyle bir seyler paylazmaz olmus.. ISLAM bize bu güzel duygulari geri getirebilecek bir dindir. bizleri mutluluga götürebilecek olan Ancak Allah"tir.. bize vaadleri var..

hic bir sey bizden ölümü alamaz, bir gün herkes ölecektir.. o gün gelmeden dogrulari göremeye calismali ve gördükten sonra baska insanlarinda görmesi icin elimizden geleni yapmaliyiz..

VESSELAM
Alt 04.06.2005, 20:31
Neuer Benutzer

Standard son zamanlardaki kullandigim uslup ise

benden bilinmeli.. yaptigim hatalar benden kaynaklaniyor. her türlü pislikle insanlarin kafalarini bunaltmaya calisanlar buradada is basinda.. gönül isterdiki o insanlar sadece yanlis zamanda Kuran-i ters yorumlamis insanlarin kitaplarini okumus olsunlar.. ama bazen düsünüyorumki onlarda arg niyetli olabilir.. yani saf düsünce ile yapmis olsalar okuduklari kitaplarin Kuran-a ters bir yorum icerdigini anlamalari lagzimdi, cünkü onlarca kanit gördük burada. herkesin takdir ettigi denilen bu yazarlar hic bir yerde anlatildigi gibi el üstünde tutulmuyor! gönül isterdiki o insanlarda arg niyetli olmayipta sadece yanilmis olsun.. ama insan inceleyince baska türlü düsünceler geliyor akla..

buradaki bir sahsin oyalama taktigi, okudugu ayetlere ragmen yinede ayet sorma taktigi cok alcak bir olaydir.. kendine ayni seyi yapinca adam kivirtiyor.. ona insan gibi soru sorunca kivirtiyor, olayi baska yere cekmeye calisiyor. simdi böyle bir "insanla" normal bir tartisma yapilabilirmi? keske yapilabilseydide güzel bir usluple tartissaydik bu konulari! ama bir de su konuyu unutmamali.. arabayi sadece disardan görmüs bir insana onun motoru nasi görünüyordu diye soramayiz.. o insan o arabayi her yönüyle taniyamaz. bizlerin tartismasida anca böyle olur.. yarim yamalak..

VESSELAM
Alt 04.06.2005, 22:21
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Korkmamali düsünmekten insan!

Öğrenci kardeşim, teşekkürler açıklamaların için.

Ben gerçekten merak etmekteyim dini sayfalarda Müslüman kesimler neyi tartışmaktalar veya neyi tartışmak için çırpınmaktalar. Bu öyle bir çırpınma ki sanki birileri veya bir kaç cengaver yada bir kafir her ne ise Kuranı kerimi koltuğunun altına sıkıştırıp kaçırmakta, onlara karşıt olan diğer cengaverler de ona veya onlara bu izni vermemekte ve kutsal kitabı korumakta. Enfes bir Tiyatro sahnesinin ön hazırlığı ve hepsi oyuncu olmaya çalışan figüranlar aslında. Ve mutlaka dramı oynamayı sevmekteler. Oynadıkları dramda kendileri, asla kutsal kitap ve kitaplar değil. Ama dramdan şiddet doğmakta tehdit doğmakta ve o oynadıkları o sahnede ne Tanrı var, nede kutsal kitap var. Hiç bir kimsede bu durumdan birer dindar olarak rahatsız değiller. Çünkü adlarının ve lakaplarının önüne ben Müslüman’ım takısını takıvermişler, bu öyle bir takı, öyle bir lakap ki asla DOKUNULMAZ, EVRENSEL DOKUNULMAZLIGI VAR NE YAZARSAN NE HALT EDERSEN ET O BÜYÜLÜ TAKIYI TAKTIN MI BİR YERLERİNE DOKUNULMAZSIN BU DÜNYADA.

Bu mantık ile bu tür dini forumlarda daha çok birbirinizin gırtlağına sarılırsınız, felsefe yok, sosyoloji, hukuk, psikoloji yok, tarih bilgisi yok, araştırmacılık yok, eleştiriyle, şüpheyle bakma metodu yok. Tabular üzerine, yasaklar üzerine bir dirhem düşünme merakı yok. Neden halife ve Sultan denilen zat tam 240 yıl Anadolu topraklarına matbaayı sokmadı diye bir merak yok ve bizim bu cehaletimizde bunun önemi ve yeri nedir diye bir araştırmada yok. En basit bir örnek vereyim şu an bilgisayar ile bu sayfalarda yazanlar, tam 240 yıl sonra yazmaya başlasınlar ve 240 yıl önce yazmaya başlayanlar ile yazışmaya bir başlasınlar.....

Ne antik çağ araştırması var ne yakın çağ, varsa yoksa orta çağ başkada bir temel yok. Olmayınca da insanların birbirleri arasındaki ilişkide sanki bir nevi orta çağlık gibi. Antik çağı kavramak için bir din uzmanı olarak Hıristiyan teologlarının yaptıkları gibi Latince ve Eski Yunanca öğrenmek gerekir. Ben hiç duymadım rastlamadım bir Müslüman teologunun böyle bir eğitimden geçtiğine. Eğitim denilen vasıf Arapça dili ile Kuranı kerimi okuyup durmak anlamına gelmemekte . Eğer ki dini eğitimler çağın gereklerinin dışında ise, insanların yaşam zamanından çalınan büyük değerleri çarçur ederek, birer papağan gibi anlamadığı dilde cahiller ve edilginler toplulukları yaratmaksa amaç, elbet bunu savunanlara karşı bu sayfalarda sivil bir insan olarak benim soracağım sorularım vardır. Neden bunu yapmak istiyorsunuz, bundan çıkarlarınız nedir.

Müslümanlık mutlaka bir karşıt topluluk mu olmayı gerektiriyor, tüm diğer dinler uzak Asya dinleri de dahil birbirleri ile ilişkilerinin çok büyük bir bölümünü sosyal ve sivil bir şekilde sürdürebilmekte de neden Müslümanlar bu konuda zorluklar yaşamaktalar?
Ya bu din gerçekten Şiddeti içinde şöyle yada böyle taşımakta. Yada bu din ile sivil toplumculuk ve gerçek anlamda demokrasi oluşturulamaz.

Yada (benim daha çok inandığım) bu dini tanıtanlar ve toplumlar içinde yöneticisi konumumda gözükenler dürüst değiller, eğitimli değiller, bilgili değiller, sivil yaşamın tüm gerekli olan temel yapıları ile temelden sorunları var.

Adı Müslüman olsunda şahısın yaptığı iyi veya kötü ne olursa olsun bendendir mantığı var. İyi Müslüman ile Müslümanlığı bir araç olarak kullananlar arasında ayrım yapmaktan arasına bir set çekmekten ürküyor.

Bu dinin yöneticilerinin büyük bir kısmı gerçekten korkak, kiliselerden, gezgin din ulemalarından, dini kitaplardan korkmaktalar, kendisine benzemeyen her şeyden korkmaktalar.

Neden????

Korkunun temeli cehalettir...Bilgiden yaşayan insan asla korkmaz bilir ki bir gün o bilgi mutlaka ona yararlı olur.
Alt 05.06.2005, 12:15
Neuer Benutzer

Standard Yazdiklarini anlam veremiyorum..

Kimi neyi kimin sahsinda görüyor?
Ben müslümanim diyen biri istedigi her seyi söylüyemez: bir kere Allah (hasa) yoktur diyemez!
Sen görmedin diye bir seye yok diyemezsin! Ilimle ugrasanlar var! Ve bunu dinimizde bizden istiyor.. ugrasmayanlar kendileri bilir..

Matbaayi alip almamasinin nedenini arastirdinmida elestiriyorsun? Ben istiyerekmi yaptilar, yoksa hangi nedenden böyle gelistigini bilmiyorum. Onun icinde yorum yapamam!

Müslümanin korkacagi fazla sey yok, cok korkmasi gerektigi seylerden biri Allah"tan uzaklasmak olmasi lagzim..
Bundan korkmakta cehaletten ileri gelmez! Olayi birazda olsa kavramis olmaktan ileri gelir!

tartismalarda inkarcilarin kolay mantigi var, görmüyorum o zaman yoktur! elestiriyi neye yapmali?

Islam dini demokrasiden daha ileri bir sistem acikladi bizlere, ilk zamanlarindada bu güzel uygulaniyordu, örnekleri cok. Bizim su an bildigimiz demokrasi ise insanlar tarafindan zengin olanlarin daha zengin, fakirlerinde daha fakir olmasindan baska bir sey getirdimi? bumu sosyal olan? Islamda ise, zenginin fakirden sorumlu olmasi, yardima muthac olanlara yardim etmesi gerekmektedir.. demokrasi ise modern emperyalizmi getirdi, baska bir sey degil, sömürünün baska bir yöntemi!

Kanunlari uygulamada hata yapan birini görünce, kanunlarda hata var diyebiliyormusun? Insan haklarina uymayan var, o zaman kaldiralimmi diyorsun? trafik kanunlari var, uymuyanlarin sayisi azmi? onlarida kaldiralimmi? böyle bir sistemi incelemek istiyorsak uygulayanlari kendi yaptiklariyla yargilamali, sistemi ise, sistemin icerigi ile tartisabilmeli!
Antwort