| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen ![]() |
![]() |
|
Themen-Optionen
![]() |
Thema durchsuchen
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Sordum Sarı Çiğdeme
Sordum sarı çiğdeme -Sen nerede kışlarsın -Ne sorarsın hey derviş Yer altında kışlarım Sordum sarı çiğdeme -Yer altında ne yersin -Ne sorarsın hey derviş Kudret lokması yerim Sordum sarı çiğdeme -Senin benzin ne sarı -Ne sorarsın hey derviş Hak korkusun çekerim Sordum sarı çiğdeme -Anan baban var mıdır -Ne sorarsın hey derviş Anam yer babam yağmur Sordum sarı çiğdeme Asacığı elinde Hak kelamı dilinde Çiğdemde dervişlik var Pir Sultan'ım erlerle Yüzü dolu nurlarla Ak sakallı pirlerle Çiğdemde dervişlik var |
|
|||
|
|||
![]() Gelmişiken bir habercik sorayım
Niçin gitmez Yıldız Dağı dumanın Gerçek erenlere yüzler süreyim Niçin gitmez Yıldız Dağı dumanın El ettiler turnalara kazlara Dağlar yeşillendi döndü yazlara Çiğdemler takınsın söylen kızlara Niçin gitmez Yıldız Dağı dumanın Bende bildim şu dağların şahısın Gerçek erenlerin nazargahısın Pir Sultan Abdal'ın seyrangahısın Niçin gitmez Yıldız Dağı dumanın |
|
|||
|
|||
![]() Bazen nerede olduğun değil, kiminle olduğun önemlidir...
Yanında huzur bulduğun biriyle dünyanın en berbat yerinde bile mutlu olursun. Sevmediğin biriyle her yer cehennemdir... Bu yüzden, Mutlu olduğun biriyle olduktan sonra nerede olduğun hiç önemli değildir. Çünkü doğru kişiyleysen gülümsemek için her zaman bir nedenin var demektir... |
|
|||
|
|||
![]() Eskiden eşyalar, kullanılır. İnsanlar sevilirdi! Şimdi ise; İnsanlar kullanılır, eşyalar sevilir hale geldi !!!
|
|
|||
|
|||
![]() Yok öyle umutlari yitirip karanlikta savrulmak.
Unutma! Ayni gökyüzünün altinda bir direnistir yasamak (Nazim Hikmet) |
|
|||
|
|||
![]() Üc seyi kötü günlerinde dene. Dostunu, esini ve sabrini...
|
|
|||
|
|||
![]() Söyletmeyin beni derdim büyüktür
Aşıklar meydanı coşmadan gel gel Benim ciğerciğim delik deliktir Kaynayıp kaynayıp taşmadan gel gel Felek bir bilezik taktı koluma Ben halimi arzedeyim pirime Engür şerbetini sundu elime Sakiya bu demi içmeden gel gel Gel bizim bahçeye edelim seyran Bülbül aşık olmuş bir güle hayran Seni benden bir gün ayırır devran Araya ayrılık düşmeden gel gel Şunda üç beş günlük müddetim kaldı Emanet sahibi geldi de gitti Metaımız aldı yükümüz tuttu Ömrümün kervanı göçmeden gel gel Pir Sultan'ım Abdal'im gel bazı bazı Gayrı çekmez oldum cevr ile nazı Havalandı uçtu gönlümün şazı Bilece konalım uçmadan gel gel |
|
|||
|
|||
![]() Ben seni hiç sevmedim ki
Yorgun akşamlarda söylediğimiz şarkıları sevdim Bir çiçeğe gülmeni bir güle benzemeni sevdim Bir de yıldızları sevdim Eylül akşamlarında gelip gözlerinde durdular Ben seni hiç sevmedim ki Beni yola koduğunda ayrılmayı sevdim Kurşunları sevdim beni vurduğunda Ağlamayı sevdim unuttuğunda Yalnız olduğumu anladığımda Ayakta kalmamı sevdim Yıkılmamı sevdim seni her hatırladığımda Ekmeği sever gibi sevdim sensizliği Su gibi özledim Temmuz güneşinde sesini İkindide yağmur gibi Geceleyin rüzgâr gibi sevdim seni sevdiğimi Ben seni hiç sevmedim ki Kuşlara şarkılar öğretmeni sevdim Menekşeyle konuşmanı Nisan’a hatırlatmanı Baharın bir adının da yalnızlık olmalığını Düştüğüm zaman kanayan yanlarımı Ve tuhaflığımı üşüdüğüm zaman Sakız satan çocukları Yeni çıkan şarkıları Her kaybettiğinde kazanan yanlarını sevdim Denize düşmüş gül gibi düştüm ateşe Ben yangını sevdim Yandığım zaman böyle işte Ben seni hiç sevmedim ki Bir gece bir ceylan indi dağdan kalbine Bir gece bir şiir gibi kibrit alevinde Âlemin ortasında kimsesizliğin sesinde Buğusunda sabahın Acımasızlığında bir ah’ın Ağlayan yüzünde İsa'nın Ferahlatan gücüyle duanın Korkutan yanıyla nâr'ın İncirin, zeytinin ve kalbin üstüne Gül'ün üstüne Tutunduğum umudun üstüne Korkunun üstüne Senin üstüne Hepsinin üstüne Hep senin üstüne Ben seni hiç sevmedim ki Gittiğin zaman Gitmeni sevdim Evreni sevdim geldiğin zaman Kalmanı sevmedim Korkuyordum sana alışmaktan Yine de sevdim gülümsemeyi Mendilimi sallarken seni götüren trenin arkasından Kırlara ilk kar düştüğü zaman Ölümün ne güzel olduğunu sevdim Seni içimde öldürdüğüm zaman Ben seni hiç sevmedim ki Yorgun akşamlarda söylediğimiz şarkıları sevdim Bir çiçeğe gülmeni bir güle benzemeni sevdim Bir de yıldızları sevdim Eylül akşamlarında gelip gözlerinde durdular Ben seni hiç sevmedim ki Kuşlara şarkılar öğretmeni sevdim Menekşeyle konuşmanı Nisan’a hatırlatmanı Baharın bir adının da yalnızlık olmalığını Düştüğüm zaman kanayan yanlarımı Ve tuhaflığımı üşüdüğüm zaman Sakız satan çocukları Yeni çıkan şarkıları Her kaybettiğinde kazanan yanlarını sevdim Denize düşmüş gül gibi düştüm ateşe Ben yangını sevdim Yandığım zaman böyle işte Ben seni hiç sevmedim ki Ben sevdim mi Adam gibi severim. İbrahim SADRİ |
|
||||
|
||||
![]() Yaşamak ne güzel şey...
Anlıyarak bir usta kitap gibi, bir sevda şarkısı gibi duyup, bir çocuk gibi şaşarak yaşamak....." Nazım Hikmet Ran |
|
|||
|
|||
![]() Ne cenneti merak ediyorum ne de cehennemi; çünkü ben annemi gülerken de gördüm, ağlarken de…
Geändert von seyrangah (21.03.2015 um 23:23 Uhr). |