Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Aktuelles

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 13.06.2013, 05:14
Benutzerbild von Imogdi
Imogdi Imogdi ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard

aahhhh Türkiyem ,

sen hangi yobazlara ,rantcilara ,ahlaksizlara ,
imansizlara emanet etmisin dümenini ?

Alt 13.06.2013, 09:54
Benutzerbild von sevtap05
sevtap05 sevtap05 ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard

hm bakiyorum arkadaslar ilginc bir tartisma yapmisiniz aksam maalesef ben yoktum ama bende bir toplantiya bu konuyla katildim ve kisaca önce yorumlara bakmadan sunu aciklayim: akp ye karsi cok örgütlenme aktif yaparak, medya araciligiylada alman devletinin türkiyeye baskisini artirmak ve "suanki fasist sistemi devirmek" hedef.bunu kisaca bildireyim dedim.bunu alevi ve kürt örgütleri marksist,leninist,yesil,kirmizi,solcularla birlikte gerceklestirmek. ben aslinda severim bu insanlari "önce insan" hedefleri yalniiz...biraz gercekci olalim. gercekler maalesef öyle degil: önce insan? tamam avrupada bagira bagira önce insan, kapitalist sistem istemiyoruz vs diyebilirsiniz ama bu gercekte uygulanabilirmi? bunlari avrupada deriz ama neden bangladesch, hindistan vs ülkelerde cocuklarin, cok kötü sartlar altinda tavuk kümesinde durur gibi calisan insanlarin yaptigi mallari kullaniyoruz? ama en cok avrupa tüketiyor bu mallari.bu konu üzerinde baska bir zaman durabiliriz suanki durum ise erdogani "tahtindan indirme" hareketleri baslamistir
Alt 13.06.2013, 10:38
Benutzerbild von Imogdi
Erfahrener Benutzer

Lächeln

Zitat:
Zitat von sevtap05 Beitrag anzeigen
demokratideyi uyguluyoruz csr79 hani sen huministtin? fikir özgürlügü degilmi uyguladigimiz? sen nasil komunist apoyu dindar (cogunlukla) cifti (cogunlukla) kürt kökenli vatandaslara kurtarici olarak bakiyorsan (belki bu insanlar komunist nedir bilmezken, manipulasyon yapilarak apoyu önder seciyorsa sayenizde) bende bu eylemlere neden farkli baktigimi burada paylasmak istiyorum.
simdi aksam katildigim tartismadada daima tekrarlanan sözleri burada sizede soruyorum: (bende erdoganci degildim ama ona karsi kullanilan kelimeleri incelersem mantikli bir aciklama bekliyorum. "bizim herseyimize karisiyor:
1. ne kadar cocuk yapacagimiza, alkol icmemize
adam illa yap demiyor: tavsiye veriyor, ama mecburiyet varmi? bildigim kadariyla yok
merkel de daima diyor. cok cocuk yapin, kökümüz kuruyor diye ne olmus bunda? hatta yaklasik 70% gelirini bir yil calismadan alabiliyorsun bir kac yil önce giren yasayla eger cocuk yapip cocuk iznine cikarsan.
cocuk yaparsan ayrica cesitli vergi yardimlari: simdi neden halk cikip eylem yapmiyor: bizi cocuk yapanlara karsi ayiriyorlar, vergi haklarinda, belesten bir yillik para ödemede ayrimcilik yapiyorlar vs?
alkol yasagi uygulamasina gelince:yasak? hayir, kisitli. belirli saatlerde satis. icen yine icebilir. avrupadaki gibi yillardir bir alkol icmeyen 90% müslüman türkiyede birden son yillarda bence fazlasiyla alkol tüketiliyor ve kontrolsüz bir patlama var,batidaki hayat stilini taklit etmek isteyen cogu genc insanlarimiz kontrolünü kaybettigi icin ben dogru buluyorum sahsen. devletin halkina göre koruma görevi vardir bence bunu uygulamis oluyor.
ingilterede son bilgilerime göre 23 den sonra bütün pub lar kapanmiyormuydu? bilmiyorum suan durum nasil ama aksam bizim sehire özel saat 22 den dolayi 2 yildir disarda gürültü kirliligi olmamasi icin disarda bütün iceceklerin yasak oldugunu ögrendim, arkadaslarla güzel havada disarda bir masada birseyler icmek icin oturdugumuzda.

eylemlere gelince, tamam eylem etmek demokratinin bir vazgecilmez parcasidir ve almanyadada 1.5 yildir eylem (occupy ciler) yapanlar var ama nerde? bizim burda mesela arabalarin islemedigi, sadece bisiklet yolu olan yesil bir alana cadirlarini kurmuslar piknik yapar gibi ama sadece bu arazide kurmak sartiyla. türkiyedeki gibi barikatlar kursunlar, siseler taslar firlatsinlar o zaman hemen hepsini ordan toparlarlar.
neden bunlari türkiyede uygulasinlar ve polis seyirci kalsin? tabiki sebepsiz yere saldiri olmazken polisin siddet kullanmasi kabullenemez ama burdada oldugu gibi türk anayasanin madde 34 göre herkes serbestce gösteriye önceden izin almadan! cikabilir
:http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/anayasa.uc?p1=34
tabiki bunun bir SINIRIDa olmali almanyadada oldugu gibi, buda baskalarina zarar vermedigi sürece!
neden türkiyede sansür varmis? bu burda yokmu? biraz arastirin bir zahmet.yalniz türkiyede medya özgür degil diyenler: canli baglantiyi uygulamaktan baska ne yapmali olay yerini gösteren?yeterince canli yayin yapan gazeteler vardir arayan bulur, ama türkiye medyasi gercekleri gizliyor demesi dogru degildir. tayyip bir kelime söylediyse ve bunu bütün medya ilk sayfasinda yayinliyorsa, farkli farklimi bu kelimeyi yazmalari gerek anlamiyorum. tabiki bütün gazetelerde bu kelime gececek cünki bu kelime kullanildigi icin. tabiki 100% burdaki sistemle karsilastiramayiz cünki kültürlerimiz farkli, egitim stilimiz farkli yoksa neden cogu alman türk/kürt cocuklarinin cogunlukla olan okullardan cocuklarini aliyor, bir düsünün? cünki bizler farkli davraniyoruz. bir almana söyleyince, lütfen burdan cekil trafigi mesgul ediyorsunuz. cekilir ama bizlerde: yok aman falan filan uzatir buda kültürümüzde yaygin degilmi? ben cok gözsahiti oldum kac defa giris cikis yaparken görevini yapan memurlara el alti para vererek islerini gösteren vs ve madem avrupadaki sistemi ülkemizde istiyoruz, avrupalilar gibi birazda saygili davranirsaniz durum farkli olur.
birde csr79 almanyadada ve sanirsam avrupadada farkli degil ve bu türkiyede gecerli olmali, gösteri hakkini kullanirken cesitli yasal bariyerlerde vardir, bir göz atin isterseniz:
bilhassa alman ceza kanunun §§ 80-100 StGB kanunlarina bir göz at bakalim, ne kadar suc islermis bir eylemci almanyada bazi gezi parkindaki manzaralari karsilastirirsak:sise,tas firlatma, yasadisi pankartlar asma vs
yuhh kitap yassaydin barim
Alt 13.06.2013, 10:41
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
Zitat von crs79 Beitrag anzeigen
Tartismalarin bu sekil esnemelerinin sebeplerinden bitaneside sensin sevtap.
Akillilik sendeki ise cehaleti hayli hayli kabullenirim.Zulfikar,bosphorus ve sen tüm tartismalarin kalitesini asagilara indirgiyorsunuz.digerlerini okumuyorum bile,hazal40'in yazdigi yazi nokta olmaliydi bence muthis yazmis anlayabilene.o yazinin cevab olmaya calisan zulfikar abes durmus.

CNN, türk basini protesto etmek icin gezi direnisini yayinladi. bu tavriyla türkiyedeki basini protesto etti aslinda ve bununla birlikte bir cok insan türk basinin ne sekil kullanildigini gördü.kimse inanmiyor artik türk basinina (bunu üzülerek yaziyorum). apo,erbakan bunlar cografyamizin yetistirdigi ender beyinler.böyle beyinler bu ana akim medya tarafindan sürekli karalaniyor,sizlerde beyinsiz oldugunuz icin (bunuda üzülerek yazdim) medyanin bu oyununa geldiginiz icin öcü belliyorsunuz onlari oysa bu topraklar demokratiklesmek icin o beyinlere muhtac.

dip not: apo ve erbakan'a olan övgü degil gerceklik,bu seferde erbakanci yaparsiniz beni .k.
demokratideyi uyguluyoruz csr79 hani sen huministtin? fikir özgürlügü degilmi uyguladigimiz? sen nasil komunist apoyu dindar (cogunlukla) cifti (cogunlukla) kürt kökenli vatandaslara kurtarici olarak bakiyorsan (belki bu insanlar komunist nedir bilmezken, manipulasyon yapilarak apoyu önder seciyorsa sayenizde) bende bu eylemlere neden farkli baktigimi burada paylasmak istiyorum.
simdi aksam katildigim tartismadada daima tekrarlanan sözleri burada sizede soruyorum: (bende erdoganci degildim ama ona karsi kullanilan kelimeleri incelersem mantikli bir aciklama bekliyorum. "bizim herseyimize karisiyor:
1. ne kadar cocuk yapacagimiza, alkol icmemize
adam illa yap demiyor: tavsiye veriyor, ama mecburiyet varmi? bildigim kadariyla yok
merkel de daima diyor. cok cocuk yapin, kökümüz kuruyor diye ne olmus bunda? hatta yaklasik 70% gelirini bir yil calismadan alabiliyorsun bir kac yil önce giren yasayla eger cocuk yapip cocuk iznine cikarsan.
cocuk yaparsan ayrica cesitli vergi yardimlari: simdi neden halk cikip eylem yapmiyor: bizi cocuk yapanlara karsi ayiriyorlar, vergi haklarinda, belesten bir yillik para ödemede ayrimcilik yapiyorlar vs?
alkol yasagi uygulamasina gelince:yasak? hayir, kisitli. belirli saatlerde satis. icen yine icebilir. avrupadaki gibi yillardir bir alkol icmeyen 90% müslüman türkiyede birden son yillarda bence fazlasiyla alkol tüketiliyor ve kontrolsüz bir patlama var,batidaki hayat stilini taklit etmek isteyen cogu genc insanlarimiz kontrolünü kaybettigi icin ben dogru buluyorum sahsen. devletin halkina göre koruma görevi vardir bence bunu uygulamis oluyor.
ingilterede son bilgilerime göre 23 den sonra bütün pub lar kapanmiyormuydu? bilmiyorum suan durum nasil ama aksam bizim sehire özel saat 22 den dolayi 2 yildir disarda gürültü kirliligi olmamasi icin disarda bütün iceceklerin yasak oldugunu ögrendim, arkadaslarla güzel havada disarda bir masada birseyler icmek icin oturdugumuzda.

eylemlere gelince, tamam eylem etmek demokratinin bir vazgecilmez parcasidir ve almanyadada 1.5 yildir eylem (occupy ciler) yapanlar var ama nerde? bizim burda mesela arabalarin islemedigi, sadece bisiklet yolu olan yesil bir alana cadirlarini kurmuslar piknik yapar gibi ama sadece bu arazide kurmak sartiyla. türkiyedeki gibi barikatlar kursunlar, siseler taslar firlatsinlar o zaman hemen hepsini ordan toparlarlar.
neden bunlari türkiyede uygulasinlar ve polis seyirci kalsin? tabiki sebepsiz yere saldiri olmazken polisin siddet kullanmasi kabullenemez ama burdada oldugu gibi türk anayasanin madde 34 göre herkes serbestce gösteriye önceden izin almadan! cikabilir
:http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/anayasa.uc?p1=34
tabiki bunun bir SINIRIDa olmali almanyadada oldugu gibi, buda baskalarina zarar vermedigi sürece!
neden türkiyede sansür varmis? bu burda yokmu? biraz arastirin bir zahmet.yalniz türkiyede medya özgür degil diyenler: canli baglantiyi uygulamaktan baska ne yapmali olay yerini gösteren?yeterince canli yayin yapan gazeteler vardir arayan bulur, ama türkiye medyasi gercekleri gizliyor demesi dogru degildir. tayyip bir kelime söylediyse ve bunu bütün medya ilk sayfasinda yayinliyorsa, farkli farklimi bu kelimeyi yazmalari gerek anlamiyorum. tabiki bütün gazetelerde bu kelime gececek cünki bu kelime kullanildigi icin. tabiki 100% burdaki sistemle karsilastiramayiz cünki kültürlerimiz farkli, egitim stilimiz farkli yoksa neden cogu alman türk/kürt cocuklarinin cogunlukla olan okullardan cocuklarini aliyor, bir düsünün? cünki bizler farkli davraniyoruz. bir almana söyleyince, lütfen burdan cekil trafigi mesgul ediyorsunuz. cekilir ama bizlerde: yok aman falan filan uzatir buda kültürümüzde yaygin degilmi? ben cok gözsahiti oldum kac defa giris cikis yaparken görevini yapan memurlara el alti para vererek islerini gösteren vs ve madem avrupadaki sistemi ülkemizde istiyoruz, avrupalilar gibi birazda saygili davranirsaniz durum farkli olur.
birde csr79 almanyadada ve sanirsam avrupadada farkli degil ve bu türkiyede gecerli olmali, gösteri hakkini kullanirken cesitli yasal bariyerlerde vardir, bir göz atin isterseniz:
bilhassa alman ceza kanunun §§ 80-100 StGB kanunlarina bir göz at bakalim, ne kadar suc islermis bir eylemci almanyada bazi gezi parkindaki manzaralari karsilastirirsak:sise,tas firlatma, yasadisi pankartlar asma vs
http://dejure.org/gesetze/StGB
Alt 13.06.2013, 10:42
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
Zitat von Imogdi Beitrag anzeigen
yuhh kitap yassaydin barim
daha bitmemisti cook kisa kestim maalesef
Alt 13.06.2013, 10:48
Benutzerbild von Imogdi
Erfahrener Benutzer

Standard

estagfurullah - meydan senin
Alt 13.06.2013, 11:10
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
estagfurullah - meydan senin
vaktim yok sadece sunu gecen haftaki frankfurt eylemcilerinin yasadigini anlatan bir paylasim yapayim, kisaca 1000 üzerinde eylemci 9 saat hic bir yere kimildatmadan olduklari yerde esir tutulmus, gaz bombasi ve tekmeler 300 den fazla yaralilari anlatan bir paylasim. bunlar almanyada yasaniyor maalesef. türkiyede birakin insan ölmesini bir damla kan akmasi bile o kadar üzüyorki o yüzdende daha fazla can kaybi olmadan bu durumun sona ermesini diliyorum. 5 insanimizi kaybettik ne kadar büyük bir kayip

der Polizeiterror von Frankfurt…
…gegen Blockupy-DemonstrantInnen ist nicht zufällig passiert, sondern
war beabsichtigt... – Jetzt geht es auch um Solidarität mit den Opfern.
Sie hatten diese Brutalität eindeutig als politisches Signal des Terrors
von oben gegen unten gewollt: Am Samstag, den 1. Juni 2013, wurde die
Blockupy-Demonstration durch einen völlig unverhältnismäßigen und
brutalen Polizeieinsatz jäh beendet. An einer offensichtlich im Vorfeld
festgelegten Stelle wurde einer der teilnehmenden Blöcke grundlos und
rabiat vom Rest der Demonstration getrennt, knapp 1000 Menschen
eingekesselt, über neun Stunden festgehalten und immer wieder mit
Pfefferspray, Tritten und Schlägen drangsaliert. Davon waren sogar viele
Journalistinnen betroffen, die Pressefreiheit wurde massiv
eingeschränkt. Die Demosanitäter gehen von mindestens 320 Verletzten aus
– zum großen Teil Augenverletzungen durch Pfefferspray, aber auch
schwere Kopfverletzungen durch Schläge…
Attac ruft zur Solidarität mit den Opfern auf unter
http://www.attac.de/aktuell/eurokris...blockupy-soli/
Alt 13.06.2013, 11:12
Benutzerbild von Imogdi
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
Zitat von sevtap05 Beitrag anzeigen
vaktim yok sadece sunu gecen haftaki frankfurt eylemcilerinin yasadigini anlatan bir paylasim yapayim, kisaca 1000 üzerinde eylemci 9 saat hic bir yere kimildatmadan olduklari yerde esir tutulmus, gaz bombasi ve tekmeler 300 den fazla yaralilari anlatan bir paylasim. bunlar almanyada yasaniyor maalesef. türkiyede birakin insan ölmesini bir damla kan akmasi bile o kadar üzüyorki o yüzdende daha fazla can kaybi olmadan bu durumun sona ermesini diliyorum. 5 insanimizi kaybettik ne kadar büyük bir kayip

der Polizeiterror von Frankfurt…
…gegen Blockupy-DemonstrantInnen ist nicht zufällig passiert, sondern
war beabsichtigt... – Jetzt geht es auch um Solidarität mit den Opfern.
Sie hatten diese Brutalität eindeutig als politisches Signal des Terrors
von oben gegen unten gewollt: Am Samstag, den 1. Juni 2013, wurde die
Blockupy-Demonstration durch einen völlig unverhältnismäßigen und
brutalen Polizeieinsatz jäh beendet. An einer offensichtlich im Vorfeld
festgelegten Stelle wurde einer der teilnehmenden Blöcke grundlos und
rabiat vom Rest der Demonstration getrennt, knapp 1000 Menschen
eingekesselt, über neun Stunden festgehalten und immer wieder mit
Pfefferspray, Tritten und Schlägen drangsaliert. Davon waren sogar viele
Journalistinnen betroffen, die Pressefreiheit wurde massiv
eingeschränkt. Die Demosanitäter gehen von mindestens 320 Verletzten aus
– zum großen Teil Augenverletzungen durch Pfefferspray, aber auch
schwere Kopfverletzungen durch Schläge…
Attac ruft zur Solidarität mit den Opfern auf unter
http://www.attac.de/aktuell/eurokris...blockupy-soli/
iyiki vaktin yok deli
Alt 13.06.2013, 11:27
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
iyiki vaktin yok deli
extra bir gün vakit ayirmam gerek galiba
Alt 13.06.2013, 11:40
Benutzerbild von Imogdi
Erfahrener Benutzer

Standard

demek istediim ..
die Gewaltanwendung der deutschen Polizei in Stuttgart etc ..
ist ein GuteNachtKuscheln ...
im gg. was in der Türkei vor sich ging
Antwort