| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
![]() Gökte melek, yerde şeytan; kapıda postacısı elinde kitap; yollayan galaksinin bir köşesindeki Tanrı!... Galaksinin bir yerinde cehennem, öte köşesinde cennet!!!
“ İslâm dini” işte bu anlayışa dönüştürülerek, “ müslümanlık dini” diye algılanır ve kabul edilir olmuş! ( Ahmet Hulusi, Dini Yanlış Algılama, S.24-25) Yine yukarıya aldığım yazınızda; istihza ederek : “ Gökte melek, YERDE ŞEYTAN “ diyorsunuz Bu konudaki ayetleri de görelim ! “Böylece biz, her peygambere insan ve cin şeytanlarını düşman kıldık. (Bunlar), aldatmak için birbirlerine yaldızlı sözler fısıldarlar. Rabbin dileseydi onu da yapamazlardı. Artık onları uydurdukları şeylerle baş başa bırak.” ( En’am sûresi âyet: 112) “Ey Âdem oğulları! Şeytan, ana-babanızı, ayıp yerlerini kendilerine göstermek için elbiselerini soyarak cennetten çıkardığı gibi sizi de aldatmasın. Çünkü o ve yandaşları, sizin onları göremeyeceğiniz yerden sizi görürler. Şüphesiz biz şeytanları, inanmayanların dostları kıldık.” ( Araf sûresi âyet: 27) “Eğer şeytanın fitlemesi seni dürterse hemen Allah"a sığın. Çünkü O, işitendir, bilendir.” ( Araf sûresi âyet: 200) “Ve de ki: Rabbim! Şeytanların kışkırtmalarından sana sığınırım! Onların yanımda bulunmalarından da sana sığınırım, Rabbim!” ( Mü’minûn sûresi âyet: 97-98) “Andolsun, biz gökte birtakım burçlar yarattık ve seyr edenler için onu süsledik. Onları, taşlanmış (kovulmuş) her şeytandan koruduk. Ancak kulak hırsızlığı eden müstesna. Onun da peşine açık bir alev sütunu düşmüştür.” ( Hicr sûresi âyet: 16-18) “Kur"an okuduğun zaman o kovulmuş şeytandan Allah"a sığın! Gerçek şu ki: İman edip de yalnız Rablerine tevekkül edenler üzerinde onun (şeytanın) bir hakimiyeti yoktur. Onun hakimiyeti, ancak onu dost edinenlere ve onu Allah"a ortak koşanlaradır.” ( Nahl sûresi âyet: 98-100) “Onlardan gücünün yettiği kimseleri dâvetinle şaşırt; süvarilerinle, yayalarınla onları yaygaraya boğ; mallarına, evlâtlarına ortak ol, kendilerine vaadlerde bulun. Şeytan, insanlara, aldatmadan başka bir şey vâdetmez. Şurası muhakkak ki, benim (ihlâslı) kullarım üzerinde senin hiçbir ağırlığın olmayacaktır. (Onları) koruyucu olarak Rabbin yeter.” ( İsra sûresi âyet: 64-65) “(Ey Muhammed!) Biz, senden önce hiçbir resûl ve nebî göndermedik ki, o, bir temennide bulunduğunda, şeytan onun dileğine ille de (beşerî arzular) katmaya kalkışmasın. Ne var ki Allah, şeytanın katacağı şeyi iptal eder. Sonra Allah, kendi âyetlerini (lafız ve mana bakımından) sağlam olarak yerleştirir. Allah, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir. (Allah, şeytanın böyle yapmasına müsaade eder ki) kalplerinde hastalık olanlar ve kalpleri katılaşanlar için, şeytanın kattığı şeyi bir deneme (vesilesi) yapsın. Zalimler, gerçekten (haktan) oldukça uzak bir ayrılık içindedirler.” ((Hac sûresi âyet: 52-53) |
|
||||
![]() Bizim türkcede cok güzel, ahenkli bir siir"i ele alalim.. o kadar anlamli olurki. Kendi icindeki sistemi ile insani büyüleyebilir..
Bu ingilize, almanca, fransizca ve diger diller icinde gecerlidir! ARAPCA icinde.. Bir insan belki Kuran"i indigi dilde okursa anlamini cikaramiyabilir, ama onu Allah"in (c.c.) indirdigi sekilde biraktigi icin ona farkli güzel etkiler yapabilir ve yapiyorda. Kuran"i türkce, ezan"i türkce okumaliyiz diye iddia edenler Kuran"in insanlarda bu etkiyi yapmamasini istiyor. Nitekim bütün dünyada müslüman olanlarin sayisi artiyor! Ingilizler zamaninda Osmanliyi yikabilmek icin su plani düsünmüsler: o müslümanlari Kuran"dan uzaklastirirsak onlari cok kolay ezip geceriz.. Ve Tarihe bakincada anliyoruzki, gercek sekilde iman eden müslüman askerleri yenmek kolay olmuyor. Sayilari 10 kat fazla olsa bile düsmanlarini yenebiliyorlardi. Kuran"dan uzaklastirma taktiklerinin cesitleri cok! Bir ülkede kendi kafalarina göre mezhep cikarmislar.. normalde Kuran"daki Peygamberimize (s.a.v.) itaat etmemiz gerektigini söyleyen, Kuran"in yaninda Peygamberimizin hal, hareket ve sözlerinide örnek almamiz gerektigini bildiren ayetleri bilerek farkli yorumluyorlar veyahut yorumlarinda isine gelmeyen ayetleri ele almiyorlar. Bir taktikleride bunlari kendilerine müslüman süsü verip, ben namaz kiliyorum diyerekten yapmak oluyor! Halbuki onlarin mensup oldugu guruplara bakinca onlara katilan insanlarin namazi bile terk ettigini görebiliyoruz. |
|
||||
![]() Gördügümüz gibi bazi insanlar yanilan hoca dedikleri YNÖ ve benzerleri, sözde proflarin ve ilahiyetcilerin pesindeler.. Bilmiyorlarmiki onlarin iddia eddigi bazi seyler apacik inkara götüren düsüncelerdir? Bunlari söylemek inkara götürken, bazilari delillerle o kisilerin yanlis oldugunu gösterincede gözlerini kapiyorlar?
NEDEN ACABA? |
|
|||
![]() senin sahsi DIN anlayisini anlatirmisin ????
Senin Din anlayisin devlet anlayisin nedir ??? Bir görelim akuyalim ögrenelim...... burada ancak bana persönlich saldiriyorsun.... Senden ne adam akilli bir Beitrag okuduk ne gördük.... olaylari yine burada yazan benim.... larsi görüs ve bilgi üretemedigin icin, sonunda kisisellesip saldiriya geciyorsun..... Haksiz olsan bile... bagirki halki olasin gibisinden seninkisi... Ben acikcasi senin tüm yazdiklarini anlamadim... belki o saydigin en geri zakali kesimden olmadigim icin..... Hadi senin Dinin sana benim Dinim ban.... ben en azindan Dinimi detayli bir sekilde anlamasini ve anlatmasini biliyorum... sizde oda yok... ki sizlerin Din anlayisi ne oldugunu dahlen ögrenemedik gitti.... Acaba gercek anlamda hangimiz geri zekali... azda olsa düsün |
|
|||
![]() onda marifet yok..... ama Hiristiyanlar onun ruh olarak degilde bedensel olarak göge gittigine inaniyorlar....
Safsatalaikta burada... hatta bazi Islamcilarda öyle inaniyor... dedigim gibi... devenin her yeri yamuk yumuk... HZ. Isa yasamis ve eceliyle ölmüs olan biur Resüldür... onun yerine baskasini Kreuzigen etmisler.... anlasilan bu... Kuranin tabiriyle HZ Isayi gizledik diyor.... yani ölümden kurtarildi.... |
|
||||
![]() ABDİ İPEKÇİ"DE OKUNAN BASIN AÇIKLAMASI
Ve bu aciklamadan dolayi Köklü Degisim Dergisi Mensuplarinin iki gün sonra tutuklanmalari; artik kendilerine Müslümanim diyenler bu konu hakkinda düsünüp kendilerinin nerede olduklarini anlama zamani gelmistir, buyurun okuyun insALLAH. <a href="redirect.jsp?url=http://www.kokludegisim.com/tekhaber.php?haberid=178 " target="_blank">http://www.kokludegisim.com/tekhaber.php?haberid=178 </a> |
|
|||
![]() ta yok....
Yahu be adam.... sende benim gibi kendi DIN anlayisini yazsana buraya... Söel bakalim Kurana dayanarak kimler Cennetlik kjimler Cehennemlik..... naaaaaa probier mal.... Kesin yine persömnlich olacaksin.... baska carenmi var....?? Benden baska kimse bu Forumda bu kadar deytali sekilde görüslerini bildiremedi simdiye kadar.... Hadi sen dene.... anlat kisisel DIN algilayisini.... bilki o senin lagilayisindir. HZ muhammedin degil |
|
|||
![]() cogunuzda.......
Sikiysa bneim yazdigim sekilde sizlerde DIN anlayisinizi Kurana dayli sekilde yazin...... Naaaaaaaaaaaaaaaa ???? Ne oldu... yaz bakalim senide dinleyelim...... IHR KÖNNT NUR REAGIEREN..... birazda Agieren edin... Hadi beni yalanci cikartin... probiert es doch mal |