Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 25.05.2005, 08:54
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard cogu sefer yanilan YNÖ

Sayın Öztürk! Geçen sayfalarda söylediğim gibi yanınıza kimseyi bulamayınca; Çağımızın büyük İslami bilgini diye takdim ettiğiniz, sizin gibi çarpık fikirleri bulunan, Muhammed Hamidullah’ tan bahsediyorsun. İşte bir kimliği: “Muhammed Hamidullah: 1908 senesinde Hindistan’ın güneyinde Haydarabat’ta tevellüt etti. (doğdu) 1971 de İstanbul da kendisi ile konuşuldu. İslam alimlerine Selef’i salihine güvenmediğini, Haydarabat’taki hocasının sözlerine uymayan bilgilere inanmadığını söyledi. Orada Osmaniye Üniversitesinde okudu. Devletler hukuku üzerinde doktora yaptı. 1947 de Hindistan hükümeti kendisini vatandaşlıktan çıkardı. Paris’te CNRS ilmi araştırma azasıdır. İsmailiye mezhebinde koyu Ehl-i Sünnet düşmanı olarak yetişti. Açık ve sinsice İslamiyeti bozmaya Ehl-i sünnet alimlerini lekelemeye çalışmaktadır. (İslam’a giriş) ve (İslam Peygamberi) kitaplarında, bozuk düşüncelerini açığa vurmaktadır.” (Saadeti Ebediye H.H.Işık S.1004) Durumu böyle olan o kimse de sizin gibi iddia etse, ayetlerin ve hadislerin karşısında ne değeri var.

Şimdi konumuz olan bu ayeti kerimede: “Sen bundan önce ne bir yazı okur, ne de onu yazardın. Öyle olsaydı, batıla uyanlar kuşku duyarlardı.” buyurmuyor mu? İşte İslam düşmanlarının, halen iddia ettikleri gibi: “Hz.Muhammed okur yazardı, İncil ve Tevrat’tan derleyerek Kur’an’ı yazdı.” diyenlere; sizin iddianız yardımcı olmuyor mu? Ayeti yalanlarcasına onları doğrulamıyor mu? Halbuki işte böyle bir iddia da bulunacaklarını önceden bilen Cenab-ı Hakk: Bütün insanlığın kıyamete kadar hepsine en son peygamber olarak ve de bütün alemlere rahmet olarak gönderdiği Hz. Muhammed (s.a.s)’i, okur yazar olmadığı halde, kendinden önceki peygamberlere verilen bütün kitapların hükmünü nesheden, kaldıran ve de insanların ve cinlerin yardımlaşsalar dahi, emsalini yazmayacakları ve de kıyamete kadar korunacağı, Allah (c.c.) tarafından vaat edilen, ayrıca yaş ve kuru ne varsa hepsi içinde bulunduğu ayetlerle açıklanmış olan Kur’an’ı Muazzam’ı; O ümmi, okur yazar olmayan Hz. Peygamber’in kalbine indirmiştir. Bu ümmilik O’nun için en büyük mucizelerden sadece birisidir.

İşte Haşir suresi: “Eğer biz bu Kur’an’ı, bir dağa indirseydik, muhakkak ki onu, Allah korkusundan baş eğerek, parça, parça olmuş görürdün, bu misalleri insanlara düşünsünler diye veriyoruz.”

Sayın Öztürk acaba hiç düşündünüz mü? “Bize göre de Hz. Peygamber nübüvvetin ilk zamanlarında okuma-yazma bilmiyordu ama sonradan öğrendiğinde hiç kuşku yoktur ve bu onun için muhakkak çok kolay olmuştur.” diye tahminde bulunduğun; kainatın efendisi, tüm insanlara ve cinlere peygamber olarak gönderilen bu mübarek zatın KALBİ: Nasıl bir kalp idi ki; ayette bildirildiği gibi, dağları parçalayacak olan o vahye, Kur’an’ın inişine tahammül etti? Acaba O’nun kalbi, yalçın kayalardan meydana gelen o yüce dağlardan daha mı güçlü idi? Elbette manen güçlü idi. ve de okur-yazar değildi.

ŞİMDİ KAYNAKLARA GELELİM:

Kaynak-1

=ó¨?¤ä m 5 Ï Ù¢ö¡`¤Ô¢ä

ó¨1¤_ íb ß ë `¤è v¤Ûa ¢á Ü¤È í ¢é £ã¡a 6¢é¨£ÜÛa õ¬b (b ß ü¡a

“Sana (Kur’an’ı) okutacağız; artık Allah’ın dilediği hariç, sen hiç unutmayacaksın. Şüphesiz Allah, açığı ve gizleneni bilir.” (A’la suresi: 6-7)

Dip Not: Okuduğun hafızandan hiç silinmeyecek. Sen bir “Ümmi”sin. Bu da senin için başka bir mucize olacak. (Beyzavi)

Kaynak-2

(Aynı ayeti, Ali Özek ve H.Karaman’ın hazırladığı heyetin mealinden alıyorum.)

“Sen bundan önce ne bir yazı okur, ne de elinle onu yazardın. Öyle olsaydı, batıla uyanlar kuşku duyardı.”

Dip Not: “Hz. Peygamberin Ümmi yani, okuma-yazma bilmeyen bir kişi olmasının başlıca hikmeti, bu ayette açıklanmış olmaktadır: Eğer Resulü Ekrem, okuma-yazma bilen bir kişi olsaydı ümmi olan peygamber için bile “Bu Kur’an’ı o uydurmuştur” demeğe kalkan ve en açık mucizeleri inkar eden müşrikler, iftiralarına bir ölçüde mesnet bulmuş olacaklar ve daha çok kimseleri kandırabileceklerdi.” (Kur’an’ı Kerim ve Açıklamalı Meali Sayfa: 401)

Sayın Öztürk, dikkatinizi çeksin diye sizden naklen aldığım 335. sayfanın son satırında; Buhari kitabına da iftira ederek “Hudeybiyedeki mukaveleyi “Nihayet Hz. Peygamber mukaveleyi Ali’nin elinden alarak Allah’ın Elçisi sözünü silmiş ve kendi adını yazmıştır” diyorsun. Aşağı da en muteber ana kaynaklardan olan, Sahih-i Buhari Tecrid-i Sarih’den naklen alarak, iyice görülsün diye siyah ve büyük harfle yazdığım gibi “Bana gösterin de sileyim” diyerek Hz. Ali’nin elinden mukaveleyi alıp sildikten sonra, onun yerine “Muhammed İbn’i Abdullah yazın buyurduğu” yazılı iken bu iftirayı Buhari kitabına ve Resulullah Efendimize nasıl yapıyorsun? Kimsenin elinde Buhari kitabı yok mu sanıyorsun? Yazıklar olsun!

Kaynak-3

“RESULULLAH ÜMMİ İDİ: Okumak, yazmak bilmezdi. Kur’an’ı Kerim’in birçok ayetlerinde, ezcümle A’raf suresinin 157, 158. ayetlerinde Resulullah’ın ümmiliği ifade edilmiştir.

Ankebut suresinin 48. ayetinde ise, Resulullah’ın Kur’an’dan önce hiçbir kitap okumadığı, sağ eliyle de hala yazı yazmadığı bildirilerek Resulullah’ın ümmiliği izah edilip:” Eğer sen okur, yazar olsaydın o batıl peşinde koşanlar muhakkak şüphelenirlerdi” buyurulmuştur. Cum’a suresinin 2. ayetinde de; Ümmi bir ümmet olan Arap kavmi içinde kendilerine bir ümmiyi peygamber gönderip, o peygamber onları arıtıp terbiye ettiği, ve bir mucize olarak onlara Allah’ın ayetlerini okuyup Kur’an ve şeriat öğrettiği, bildirilmiştir. Hudeybiye musalehanamesinin (antlaşmasının) tahriri k (yazılması) sırasında, kitabet vazifesin ifa eden (yazma işini yapan) Hz. Ali’nin musalehanameye yazdığı “Muhammed Resulullah” ünvanına Kureyş murahhaslarının (temsilcilerinin) itirazı üzerine bunun silinerek yerine “Muhammed İbn’i Abdullah” yazılmasına lüzum görüldüğünde, Hz. Ali silmekten ictinab etmekle (silmekten geri çekilmekle) Resulullah muahedenameyi (antlaşmayı) eline almış ve: BANA GÖSTER DE BEN SİLEYİM, BUYURMUŞ ve silerek Muhammed İbn’i Abdullah yazdırmıştır.

Böyle bir çok vakıaların şehadeti ve yukarıdaki Kur’an ayetlerinin sarahati vechile Resulullah’ın ümmiliği bir hakikattır. Okuyup yazmak için, bir muallimden öğrenmek lazımdır. Halbuki Resulullah’ın böyle bir kimseye minnettarlığı yoktur. Çünkü Hz. Hatice ile izdivacına (evlenmesine) kadar, hayatının asıl öğrenme devri, koyun çobanlığıyla geçmiştir. Hz. Hatice ile izdivacından (evlenmesinden) ve halkın ictimai hayatına karıştıktan sonra da ta’lim ve tealüm hususunda kimseyle teması sebketmemiştir. Etmiş olsaydı Hz. Adem’den, zamanına kadar geçen peygamberlerin vakıalarını, yüksek bir medeniyetin umdelerini tebliğ ederken: Bunları ben öğrettim! Diye, birisinin çıkıp ta bu cihanşümul şerefi kendisine mal etmesi icab ederdi. Böyle bir iddia yalnız bir defa bir Hıristiyan tarafından Müslümanlığı yıkmak için ortaya konmuş ise de, bu hıyanetin cezası Allah Teala tarafından verilerek ansızın ölmüş ve ölüsünü yer de kabul etmeyerek sokaklarda sürünmüştür.

Ümmiliği bu suretle muhakkak olan bir zatın en yüksek bir medeniyetin esaslarını tebliğ etmesi ve bi’n-nefis kurup tahakkuk ettirmesi, iddia ettiği Nübüvvetin en fazıl ve kuvvetli bir delilidir. (Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Terc.C.9 Sh.285-287)

Kaynak-4

(Hudeybiye antlaşmasını anlatan çok uzun bir hadisi şerifin konu fazla dağılmasın diye son kısmından alıyorum)

“…Resulullah: “işiniz artık kolaylaştırıldı, size Suheyl İbnu Amr geldi” (buyurdu)

Suheyl Resulullah’a:

“Gel seninle aramızda bir antlaşma (metni) yazalım” dedi. Resulullah (a.s.) katibini çağırdı ve emretti:

“Yaz Bismillahirrahmanirrahim.”

Süheyl itiraz etti:

“Rahman ne demek? Vallahi onun ne olduğunu bilmiyorum. Fakat: Bismikellahümme yaz, vaktiyle seninde yazdığın gibi” dedi.

Müslümanlar da ona itiraz ettiler:

“Biz onu değil,

Bismillahirrahmanirrahim’i yazarız, dediler.

Ama Resulullah (a.s.) emreder:

“Bismikellahümme yaz! Ve devam et: “Bu Allah ve Resulü ve Süheyl’in üzerinde mutabık kaldıkları hususlardır…”

Süheyl yine itiraz eder:

“Vallahi eğer bilsek ki sen Allah’ın Resulüsün, sana Beytullah’ı kapamazdık, seninle savaşmazdık da. Şöyle yaz: Muhammed İbnu Abdullah.”

Resulullah (a.s.):

“Vallahi siz beni tekzib etseniz de, ben kesinlikle Allah’ın Resulüyüm. Bununla beraber, Muhammed İbnu Abdullah yaz!” buyurur ve devam eder…” (Buhari, Şurut 15 Küt.Sitte C.12 Sh. 176-177)

Sayın Öztürk! İki satır yukarıda: Sizin kaynak olarak gösterdiğiniz ve orda yazıyor dediğiniz, (Buhari, Şurut 15), “eline aldı, kendisi Abdullah İbni Muhammed yazdı” sözü bu ifadenin neresinde var?
Alt 25.05.2005, 09:10
Neuer Benutzer

Standard Kaynakla AHnin yanilmasi.. YERDE ŞEYTAN

Gökte melek, yerde şeytan; kapıda postacısı elinde kitap; yollayan galaksinin bir köşesindeki Tanrı!... Galaksinin bir yerinde cehennem, öte köşesinde cennet!!!

“ İslâm dini” işte bu anlayışa dönüştürülerek, “ müslümanlık dini” diye algılanır ve kabul edilir olmuş! ( Ahmet Hulusi, Dini Yanlış Algılama, S.24-25)

Yine yukarıya aldığım yazınızda; istihza ederek : “ Gökte melek, YERDE ŞEYTAN “ diyorsunuz Bu konudaki ayetleri de görelim !

“Böylece biz, her peygambere insan ve cin şeytanlarını düşman kıldık. (Bunlar), aldatmak için birbirlerine yaldızlı sözler fısıldarlar. Rabbin dileseydi onu da yapamazlardı. Artık onları uydurdukları şeylerle baş başa bırak.” ( En’am sûresi âyet: 112)

“Ey Âdem oğulları! Şeytan, ana-babanızı, ayıp yerlerini kendilerine göstermek için elbiselerini soyarak cennetten çıkardığı gibi sizi de aldatmasın. Çünkü o ve yandaşları, sizin onları göremeyeceğiniz yerden sizi görürler. Şüphesiz biz şeytanları, inanmayanların dostları kıldık.” ( Araf sûresi âyet: 27)

“Eğer şeytanın fitlemesi seni dürterse hemen Allah"a sığın. Çünkü O, işitendir, bilendir.” ( Araf sûresi âyet: 200)

“Ve de ki: Rabbim! Şeytanların kışkırtmalarından sana sığınırım! Onların yanımda bulunmalarından da sana sığınırım, Rabbim!” ( Mü’minûn sûresi âyet: 97-98)

“Andolsun, biz gökte birtakım burçlar yarattık ve seyr edenler için onu süsledik. Onları, taşlanmış (kovulmuş) her şeytandan koruduk. Ancak kulak hırsızlığı eden müstesna. Onun da peşine açık bir alev sütunu düşmüştür.” ( Hicr sûresi âyet: 16-18)

“Kur"an okuduğun zaman o kovulmuş şeytandan Allah"a sığın! Gerçek şu ki: İman edip de yalnız Rablerine tevekkül edenler üzerinde onun (şeytanın) bir hakimiyeti yoktur. Onun hakimiyeti, ancak onu dost edinenlere ve onu Allah"a ortak koşanlaradır.” ( Nahl sûresi âyet: 98-100)

“Onlardan gücünün yettiği kimseleri dâvetinle şaşırt; süvarilerinle, yayalarınla onları yaygaraya boğ; mallarına, evlâtlarına ortak ol, kendilerine vaadlerde bulun. Şeytan, insanlara, aldatmadan başka bir şey vâdetmez. Şurası muhakkak ki, benim (ihlâslı) kullarım üzerinde senin hiçbir ağırlığın olmayacaktır. (Onları) koruyucu olarak Rabbin yeter.” ( İsra sûresi âyet: 64-65)

“(Ey Muhammed!) Biz, senden önce hiçbir resûl ve nebî göndermedik ki, o, bir temennide bulunduğunda, şeytan onun dileğine ille de (beşerî arzular) katmaya kalkışmasın. Ne var ki Allah, şeytanın katacağı şeyi iptal eder. Sonra Allah, kendi âyetlerini (lafız ve mana bakımından) sağlam olarak yerleştirir. Allah, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir. (Allah, şeytanın böyle yapmasına müsaade eder ki) kalplerinde hastalık olanlar ve kalpleri katılaşanlar için, şeytanın kattığı şeyi bir deneme (vesilesi) yapsın. Zalimler, gerçekten (haktan) oldukça uzak bir ayrılık içindedirler.” ((Hac sûresi âyet: 52-53)
Alt 25.05.2005, 09:12
Neuer Benutzer

Standard Tercümedeki KAYIPLAR!!

Bizim türkcede cok güzel, ahenkli bir siir"i ele alalim.. o kadar anlamli olurki. Kendi icindeki sistemi ile insani büyüleyebilir..

Bu ingilize, almanca, fransizca ve diger diller icinde gecerlidir!

ARAPCA icinde..

Bir insan belki Kuran"i indigi dilde okursa anlamini cikaramiyabilir, ama onu Allah"in (c.c.) indirdigi sekilde biraktigi icin ona farkli güzel etkiler yapabilir ve yapiyorda. Kuran"i türkce, ezan"i türkce okumaliyiz diye iddia edenler Kuran"in insanlarda bu etkiyi yapmamasini istiyor. Nitekim bütün dünyada müslüman olanlarin sayisi artiyor!

Ingilizler zamaninda Osmanliyi yikabilmek icin su plani düsünmüsler: o müslümanlari Kuran"dan uzaklastirirsak onlari cok kolay ezip geceriz..

Ve Tarihe bakincada anliyoruzki, gercek sekilde iman eden müslüman askerleri yenmek kolay olmuyor. Sayilari 10 kat fazla olsa bile düsmanlarini yenebiliyorlardi.

Kuran"dan uzaklastirma taktiklerinin cesitleri cok! Bir ülkede kendi kafalarina göre mezhep cikarmislar.. normalde Kuran"daki Peygamberimize (s.a.v.) itaat etmemiz gerektigini söyleyen, Kuran"in yaninda Peygamberimizin hal, hareket ve sözlerinide örnek almamiz gerektigini bildiren ayetleri bilerek farkli yorumluyorlar veyahut yorumlarinda isine gelmeyen ayetleri ele almiyorlar. Bir taktikleride bunlari kendilerine müslüman süsü verip, ben namaz kiliyorum diyerekten yapmak oluyor!
Halbuki onlarin mensup oldugu guruplara bakinca onlara katilan insanlarin namazi bile terk ettigini görebiliyoruz.
Alt 25.05.2005, 09:15
Neuer Benutzer

Standard Yanilan insanlarin pesine düsmek!

Gördügümüz gibi bazi insanlar yanilan hoca dedikleri YNÖ ve benzerleri, sözde proflarin ve ilahiyetcilerin pesindeler.. Bilmiyorlarmiki onlarin iddia eddigi bazi seyler apacik inkara götüren düsüncelerdir? Bunlari söylemek inkara götürken, bazilari delillerle o kisilerin yanlis oldugunu gösterincede gözlerini kapiyorlar?

NEDEN ACABA?
Alt 25.05.2005, 10:35
Neuer Benutzer

Standard baş örtülerini

yukaridaki yaziya bakarsin.. derin aciklama icin gercek bir alimin yanina gidersin.. aciklamak icin su an vaktim yok, bende kendim bulmadim zaten.. o kadar bilgim yok.
Alt 25.05.2005, 15:03
eniskaya

Standard Sen bana Piskoloji dersi verecegine

senin sahsi DIN anlayisini anlatirmisin ????

Senin Din anlayisin devlet anlayisin nedir ???

Bir görelim akuyalim ögrenelim...... burada ancak bana persönlich saldiriyorsun....

Senden ne adam akilli bir Beitrag okuduk ne gördük.... olaylari yine burada yazan benim.... larsi görüs ve bilgi üretemedigin icin, sonunda kisisellesip saldiriya geciyorsun.....

Haksiz olsan bile... bagirki halki olasin gibisinden seninkisi...

Ben acikcasi senin tüm yazdiklarini anlamadim... belki o saydigin en geri zakali kesimden olmadigim icin.....

Hadi senin Dinin sana benim Dinim ban.... ben en azindan Dinimi detayli bir sekilde anlamasini ve anlatmasini biliyorum... sizde oda yok... ki sizlerin Din anlayisi ne oldugunu dahlen ögrenemedik gitti....

Acaba gercek anlamda hangimiz geri zekali... azda olsa düsün
Alt 25.05.2005, 15:08
eniskaya

Standard Ölen insanin ruhu gider

onda marifet yok..... ama Hiristiyanlar onun ruh olarak degilde bedensel olarak göge gittigine inaniyorlar....

Safsatalaikta burada... hatta bazi Islamcilarda öyle inaniyor... dedigim gibi... devenin her yeri yamuk yumuk...

HZ. Isa yasamis ve eceliyle ölmüs olan biur Resüldür... onun yerine baskasini Kreuzigen etmisler.... anlasilan bu...

Kuranin tabiriyle HZ Isayi gizledik diyor.... yani ölümden kurtarildi....
Alt 25.05.2005, 15:09
Benutzerbild von berlinfatih
berlinfatih berlinfatih ist offline
Neuer Benutzer

Standard Müslüman Kamuoyuna bir Aciklama

ABDİ İPEKÇİ"DE OKUNAN BASIN AÇIKLAMASI
Ve bu aciklamadan dolayi Köklü Degisim Dergisi Mensuplarinin iki gün sonra tutuklanmalari; artik kendilerine Müslümanim diyenler bu konu hakkinda düsünüp kendilerinin nerede olduklarini anlama zamani gelmistir, buyurun okuyun insALLAH.

<a href="redirect.jsp?url=http://www.kokludegisim.com/tekhaber.php?haberid=178
" target="_blank">http://www.kokludegisim.com/tekhaber.php?haberid=178
</a>
Alt 25.05.2005, 15:11
eniskaya

Standard Resmen kacamak sorular zerre kadar cevap

ta yok....

Yahu be adam.... sende benim gibi kendi DIN anlayisini yazsana buraya...

Söel bakalim Kurana dayanarak kimler Cennetlik kjimler Cehennemlik..... naaaaaa probier mal....

Kesin yine persömnlich olacaksin.... baska carenmi var....??

Benden baska kimse bu Forumda bu kadar deytali sekilde görüslerini bildiremedi simdiye kadar....

Hadi sen dene.... anlat kisisel DIN algilayisini.... bilki o senin lagilayisindir. HZ muhammedin degil
Alt 25.05.2005, 15:13
eniskaya

Standard Benim yazilarimi anlayacak beyin yokki

cogunuzda.......

Sikiysa bneim yazdigim sekilde sizlerde DIN anlayisinizi Kurana dayli sekilde yazin......

Naaaaaaaaaaaaaaaa ????

Ne oldu... yaz bakalim senide dinleyelim......

IHR KÖNNT NUR REAGIEREN..... birazda Agieren edin...

Hadi beni yalanci cikartin... probiert es doch mal
Antwort