| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() bunlari ben degil... Yasar Nuri degil.. yada baska biri degil... Kurani Kerim söylüyor.....
Yaaa insanlar ne kadar Safsataya bulasmisliginin en büyük isbati Camiilerimiz ve orada anlatilan safstalar.... Yok efendim söyle Alim böyle Alim.. yok böyle Veli.. su dede bu dede... Insanlar gidip Mezardan medet diliyorlar..... cok yazik... ben cok üzülüyorum hallerine inan paraylada okumaklada insan bunlari ögrenemiyor... biraz ruhunda yani yaratrilisinda olamlai... Mesela bir Bülent ersoy bile.. her yil gider Orus Dedenin mezarinin basinda yatar kalkar... sirkeyle oruc acarlar... Tam salaklik.... Allah yerine insanlari hatta Peygambaeri kiralamislar... Allah degilde onlar Sefaat edecekmis.... Bak Sefaat icin Kuran ne söylüyor... Zümer 44 De ki: "Bütün şefaat Allah"ındır. Göklerin ve yerin mülkü O"nundur. Sonra hep döndürülüp O"na götürüleceksiniz." Sonra ona döndürüleceksiniz (Ve ileyhi turceun) Bu kitasi cok ünlüdür.... Veya Sünnet derler... Kuranda Sünnet falan yokki.... Allah sünneti olur! Allah sünnetininin ne oldugunu acıklayan Kur’an’daki hüküm ise sudur: "Velen tecide sünnetallahi tebdila" (Fetih Suresi 23) Mealide su Fetih Suresi 23 23- Allah"ın öteden beri gelen kanunu budur. Allah"ın kanununda asla bir değişiklik bulamazsın. Yani Allahin sisteminde mekanizmasinda degisiklik bulamazsin.... Ama gelde bunlari sen Kara Hocalara anlat..... Selamlar.. ENis |
|
|||
![]() Nerden cikmis su kadar sart bu kadar sart yahu ????
Yok böyle bir sey .... Kara Hoca Safsatasidir bunlar.... resmen Kurani karalama harekatidir, baska bir sey degil.... Allaha ibadetin zikremtenin sarti ve yeri yoktur... Allah yolunhda iyilik yapmanin sarti ve yer yoktur.... Olay inanmak degil.... inanmayan yok... herkes bir sekilde Allaha inaniyor.... tüm insanligin icinde Allah sevgisi ve duyarligi GENETIK olarak var..... Hatta inanc Geni var... bunu yeni kesfettiler... ama Ahmned Hulusi ve Süleyman Hoca bunu yillar önce söylediginde kimse takmiyordu.... naber ??? Kimse kimin ne oldugunu bilemez, hüküm veremez.. Resül bile kendi akibetinin ne oldugunu bilmezken... sen nasil o veya bunun hakkinda hüküm verebiliyorsun, sasmamak elde degil..... Resmen olaylari kavramamissin.... Benim yazdiklarimi anlayabilmen icin... gercekten cok cok daha calislalisin..... ama yinede kabullenemezsin... cünkü isinize gelmeyen olaylardir bunlar... Bu sekilde Mürid elde edilemez oldugunu bildiginiz icin... Allaha sirk kosmak daha karsli sizler icin |
|
|||
![]() Ahmned Hulusi, Hasan Elik, Zekeriya Beyaz, Salih Akdemir, Bayraktar Bayrakli, Osman Ates, Ibni Arabi, Hüseyin Atay.... usw. usw......
Bunlarin hepsi birer degerdir... branjlarinda uzmandirlar... Kara Hoca degil... Görüsleri hemen hemen aynidir.... sasma yok onlarin arasinda... Mezhep yok... safsatakolik yok..... Oldugu gibi Kurani kabul eden beyinler... Yasar Hoca ilk agzini acma cesareti olen bir kahramandir..... evet aynen öyledir |
|
||||
![]() kibirlik bazi insanlarin dindarliginin maskesinin altinda saklanir.
Bu din ile hic bir alakasi olmayan ruhsal bir hastaliktir. Maksat kendi beceriksizliklerini ve kendilerine olan nefreti diger insanlara hüküm etmekle dengelerini karsilamak ve gidermektir. Cogunlukla bu tür depresyonda bulunan insanlarin öz gecmisinde ruhsal bosluk ve frustrasyon bulunmaktadir. Iktidara gecmek icin diger insanlari din ile kendi amaclarina alet ederler. Yetkiyi kendileri halifelerde vesaye uydururlar. Otorite ile insanlari kontrol ederler, kendilerine ordu ve sonunda devlet (bir nevi saltanat) bile kurmaya hedeflerler. Nüfuzu altinda tutmak ve kendi amaclarina kazanmak ön hedeflerden biridir, bu tür amaclari bilgisiz ve kendine öz güveni olmayan kisilerde gerceklesir. Baskalarina söz gecirmek cok önemlidir, kendi komplekslerini kibriya ve ululuk icersinde saklarlar. Iktidar mevkiine gecmek icin hukuksal kurallarina dahi siddet ve entrikra ile aykiri davranirlar. Önemli olan bu tür kisiliklere karsi mutlaka mümkün ve eldeki imkanlar oldugu kadar karsi cikmaktir, örnegin degerli arkadasimiz Enis burada yazilari ile bu tür kisilere ve olaylara karsi uyari yazi ekledigi gibi. Bravo Enis, seni takdir ediyorum. |
|
|||
![]() es ist schön sowas zu hören.....
Es ist eine Frage des Egos.... diese Leute sind Krank.... yani DIN hastaligi var bunlarin hepsinde... yanlis sahtekarlik ve düzenbazlik dini onlari hasta etmis... Einige Lieben mich und einige hassen mich.... ne dünya dimi ama.... ![]() Wie unterschiedlich doch die Menschen sein können...... ![]() Küsschen ENis |
|
|||
![]() yaaa inan eskiden bende bunlar gibiydim.....
Bundan 6 yil önceki Enis bir hiyarin tekiydi... ayni bu Dinkolikler gibi.... Ben yeni bir tabir(deyim) cikardim.... Bunlarin tümü "AMATÖR DINCILER".... A dan Z ye bunlar Null Ahnung von Religion Null Ahnung von Astrologie von Kosmos von Technik von Ehre und was noch alles...... Gelip birde sart kosuyorlar.... yok söyle yaparsan bu olur yok böyle yaparsan bu olur..... Bana göre hayatin tek bir Sirri var..... onuda söyliyeyim... GEBEN UND NEHMEN...... yani ortaklik... Bu evliler arasindada böyledir, ortaklik im Leben in der Liebe einfach in allem.... Ama gel görki TR erkekleri ortaklik yerine köle ariyorlar... leider leider ![]() |
|
|||
![]() yani katiliyorsun ????
Sence piyasadaki Safsata Dininin ana hatasi nerede ??? |