Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 22.05.2005, 20:55
eniskaya

Standard Vallahi Billahi dört dörtlük

bir seyi bilmeyen yasamayandanmi ögreneceksin... yoksa bir seyi bilen uzmanlardanmi ???

Yoksa araba sürmyei sana Camiideki Hocanmi ögretti ???
Alt 22.05.2005, 20:56
eniskaya

Standard Isbatini verelim yaw

<a href="redirect.jsp?url=http://www.nethaber.com/?h=15538" target="_blank">http://www.nethaber.com/?h=15538</a>
Alt 22.05.2005, 21:23
Benutzerbild von turgayatacan
turgayatacan turgayatacan ist offline
Neuer Benutzer

Standard ich habe langsam das Gefühl

das Enis amca hier irgendwelche zweit Nicks sich zugelegt hat oder es sind seine befreundeten User denen die Darstellung des Islams vom Enis einfach besser passt.

Es kann aber nicht sein das er sich irgendwelche Sachen sich aus den fingern tippt ohne eine Lehre oder wenigstens ein Studium in Islamischer Theologie-Wissenschaft absolviert zuhaben. Mann sollte bevor man drauf los tippt sein Gehirn einschalten und sich ein Bild davon machen was es für Folgen haben kann falsche Thesen zuverbreiten.
Schließlich Prädigt ein Bergbauarbeiter ja auch nicht drauf los, es ist nicht sein Gebiet.

Und zu dir möchte ich nichts weiter sagen, deine bemerkungen mit höchsten Vorurteilen mit ÖCÜler sizi, spricht nicht gerade für deine so angepriesene Toleranz deiner seitz.
Alt 22.05.2005, 21:30
Benutzerbild von hasrett
hasrett hasrett ist offline
Neuer Benutzer

Standard Süß...

ich wurde da verstanden, wo ich wollte.

---

Öcü = Verniedlichte Beleidigung Canisi Öptümmmmmmmmmmmmmm seni de.

Ama dur simdi FENERI kötülemem gerekir... GRrrrrrrrrr Sampiyon Fener degillllllllllll bu oyun satilmisti, ist doch nur ein abgekartetes spiellllllllllll
Alt 22.05.2005, 21:58
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard Internet ist mit großer Vorsicht zu geni

eßen!
Alt 22.05.2005, 22:00
Neuer Benutzer

Standard simdi sana göre hayatinda bir keremi

yikansin?
Alt 22.05.2005, 22:02
Neuer Benutzer

Standard DOKTOR kendi halinde birakin dedi :O) o.

ohne Text
Alt 22.05.2005, 22:15
Benutzerbild von donpepelino
donpepelino donpepelino ist offline
Neuer Benutzer

Standard Hiristiyanlar Kazandi.

Artik Türkiyeye AB yolu kapandi Avrupa Hiristiyanlarin külübü.

Ve dünyayi sönmüren bir kulub burdaki Müslimanlarin gelecegide tehlikeye girdi.

Bir iki seneye kalmaz kim bilir evlerimizi yakarlar ve onun isminede demokrasi derler.

Demokrasilerde careler tükenmez barbarlikta eklene bilir.

ABD iskence ve insan öldürmeklen gurur duyuyor yakinda hiristiyan avrupada askerleri Müsliman ülkelerine gönderip yakip yikarlar.
Alt 22.05.2005, 22:20
Neuer Benutzer

Standard yasar nuri

ve sen tam bir terbiyesizsiniz sizin gibilerin olguna utaniyorum?
Alt 22.05.2005, 22:22
Neuer Benutzer

Standard MOSKOF DAHA İNSAFLI

Sovyetlerin dağılmasından sonra bütün Orta Asya ve Kafkasya bölgesinde başlayan kültürel ve dini canlılık Rusya Federasyonu"nda aynı şekilde kendini gösteriyor. Rusya Federasyonu"na bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti"nin başkenti Kazan, eski görkemli günlerine yeniden dönmek için büyük bir atılım gösteriyor. Özellikle akademik alanda yeniden bölgenin en önemli merkezlerinden birisi haline gelmeye başladı. Bölgenin 200 yıllık köklü üniversitelerden olan Kazan Devlet Üniversitesi"nin ilk Tatar ve Müslüman rektörü Prof. Dr. Myakzyum Salakhov, sorularımızı cevaplandırdı.
KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ"NE DESTEK
Kazan Devlet Üniversitesi"nin işbirliği ile Kapadokya bölgesinde aynı adla kurulacak olan üniversite için Türkiye"ye gelen Salakhov, böylesi bir işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İlke Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından kurulacak olan Kapadokya Üniversitesi, Nevşehir"e bağlı Mustafapaşa Beldesindeki tarihi Osmanlı Medresesi"nde eğitim verecek. Geçtiğimiz günlerde yapılan Kazan Devlet Üniversitesi ile vakıf yöneticilerinin işbirliği protokolü imza törenine, yöre halkı da büyük destek verdi. Törene çok sayıda öğretim görevlisi, yazar, gazeteci, mülki erkan ile YÖK üyesi katıldı.
REKTÖRDEN ÇARPICI MESAJLAR
Kazan Devlet Üniversitesi Rektörü ve Devlet Duması üyesi (milletvekili) Prof. Dr. Myakzyum Salakhov, rektörü olduğu üniversitede ve Rusya"nın diğer bütün üniversitelerinde başörtüsü yasağının olmadığını, üniversitelerde başörtülü öğrenciler bulunmasına rağmen kimsenin aklına yasaklama düşüncesinin gelmediğini, "sizde örtü yasağı var mı yok mu" şeklinde bir sorunun yöneltilmiş olmasının bile kendisini hayretler içinde bıraktığını vurguladı.
İSTEYEN BAŞÖRTÜSÜYLE, İSTEYEN KİPPAYLA
Rektör Myakzyum Salakhov, "Tatar Müslümanlar, Ruslar, Yahudiler bizim üniversitelerimizde, dini ve örfi özelliklerinden hiçbir taviz vermeden rahatlıkla eğitim görüyorlar. Yahudi öğrencinin kippasına ve Müslüman kız öğrencinin başörtüsüne yönelik bir yasak söz konusu değildir. Kampus içinde de, derslerde de bu böyledir. Hem yasaklama niye olsun ki. Ayrıca bütün Rus devlet üniversiteleri gibi biz de Eğitim Bakanlığı ve Rektörler Komitesi tarafından denetleniyoruz" diye konuştu.
Rektör Salakhov, iki yüzyıllık Kazan Devlet Üniversitesi"nin St. Petersburg ve Moskova Üniversiteleri"yle birlikte Rusya"nın en köklü ve önemli üniversitesi olduğunu hatırlatarak, "Ben iki yüzyıllık Kazan Devlet Üniversitesi"nin ilk Tatar ve Müslüman rektörüyüm. 300 öğretim üyesi tarafından rektör seçimi yapılır. Bunlardan 200"ü Rus olmasına karşın, rektör olarak beni seçtiler. Bu yüzden üzerimde çok büyük bir sorumluluk taşıyorum" dedi.
İSLÂM DİNİ VE TATAR
KÜLTÜRÜ ATILIMDA
Rusya Federasyonu"na bağlı Tataristan Özerk Bölgesinde yüzlerce cami inşaatına başlandığını, özerk bölgede çok büyük bir dini ve kültürel canlanma olduğunu vurgulayan Salakhov, şunları söyledi: "Benim babam da mollaydı. Ben de camiye giderim. 1989"dan sonraki süreçte çok büyük değişimler oldu. Tatar kültürü ve İslâm dini, olması gereken atılımı gerçekleştirmektedir. Şu an yüzlerce cami yapılıyor. Kazan, çok eskiden olduğu gibi yeniden İslâm dünyasının önemli bilim ve kültür merkezlerinden biri haline gelecektir. Çünkü Kazan"ın bütün dünyaca bilinen böylesi bir yapısı var."
Salakhov, eğitimin ticaret gibi görülmemesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Eğitim işi ticaret gibi değildir. Eğitime yaptığınız her türlü yatırım yarınlarınız demektir. Belki ticarette yaptığınız yatırım bir yıl sonra size bir getiri sağlayabilir, ancak eğitim yatırımları onlarca yıl sonra kendini gösterir."

<a href="redirect.jsp?url=http://www.vakit.com.tr/detail.asp?id=10449" target="_blank">http://www.vakit.com.tr/detail.asp?id=10449</a>
Antwort