| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() Her insanda Allah inancı vardır. Bu inanç, sonradan kazanılmış değil, yaratılışından kaynaklanan bir duygudur. Nitekim, "Her çocuk İslâm (yani Allah"ı tanıma ve O"na teslim olma) doğası üzerine doğar" hadisi de bu inancın, insanda yaratılıştan var olduğunu gösterir. Yüce Allah, insanların zürriyetlerini kendi bellerinden almıştır. Bu, insan tohumu olan nutfe-nin (spermin), her baba-ananın kendi belinden alınması demektir. Yüce Allah, baba-anadan aldığı nutfeleri, anaların rahimlerinde alaka (embrio), mudğa (morulla) aşamalarından geçirerek ayrı birer kişilik yaptığı her insanın hamuruna, kendisinin varlığının ve birliğinin kanıtlarını katmıştır.
İnsan, içindeki bu eğilimle Allah"ın harika yaratıklarını ve kudretini görüp anlar. İnsanların içine koyduğu bu işhâd (gerçekleri görüp tanıma ve itiraf etme kabiliyeti) ve bu düşünce, "Evet, sen bizim Rabbimizsin" ikrarı gibidir. İnsanlar, Allah"ın, kendilerinin Rabbi olduğu düşüncesini içlerinden geçirmek ve bunu sezmekle böyle ikrar etmiş olurlar. Bu tanıklığın sözle söylenmiş olması şart değildir. Kur"ân-ı Kerîm"de hal ikrarının da söz ikrarı gibi ifade edildiği yerler vardır: -------------------------------------- Ben bunlari söyleyince bazilari Forumda kalp krizi gecirmekte... Ama simdi uzmani olan Süleyman Ates Hoca bunnlari söylüyor.... Yine kabullenmezler o baska... Hatta Ahmed Hulusi Allah yada inanc Geni var oldugunu söylediginde onu gülenler olmustu... Ama görüyoruzki... simdi herkes onu kopyaliyor LINK <a href="redirect.jsp?url=http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29" target="_blank">http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29</a> |
|
|||
![]() Meryem toz alıyordu. "Nereye gidiyorsun?" dedi kapıdan çıkarken. "Marmara Üniversitesi"nde panele katılacağım" dedim.
Siyah ayakkabılarımı kutuya koyarken "Öğrencilere mi konuşacaksın?" diye sordu. "Yok" dedim " Hemşirelere konuşacağım. Hemşirelik haftası bu hafta" dedim. "Yalan!" dedi.. Şaşırdım. Sonra hatırladım. Meryem"in en çok istediği şeymiş hemşire olmak. "Kafalarına taktıkları o kepleri çok hoşuma gidiyordu" diye anlatmıştı. "Okusaydım kesin hemşire olurdum ama okutmadılar beni." Çok da iyi hemşire olurdu eminim. Sırtındaki kanadı göremiyorsunuz ama vallahi bir kanatları eksik bu Meryem"in. Sevinçle, telaşla yolcu etti beni. "Selam söyle hemşirelere" diye... M.Ü. Hemşirelik Yüksekokulu" nda "Yaşlılığa Giden Yolu Uzatmanın Sırları" başlıklı bir paneldi katıldığım. Prof. Dr. Aydın Sav"in bilimsel becerilerinden dolayı adını çok duyardım ama bu panelde onu ilk kez DINledim ve sanıyorum ki bundan sonra patoloji üzerine verdiği ingilizce seminerlerin bile müptelası olabilirim. Bilim adamlarının tek düze bir ses tonu tutturup barkovizyondaki yazıları okumayı "konuşma yapmak" diye isimlendirmelerine o kadar bozuluyorum ki... Hele bir de bazıları uzun uzun yazılar yazıp hızlı hızlı okumaya çalışıyor ve biz zavallı DINleyicilere dayanılmaz bir işkence yaşatıyorlar.. Neyse.. Aydın Hoca müthiş bir konuşmacı.. Konu başlığı zaten çok ilginç ve aldığım notları size bir pazar yazısı olarak iletmeyi düşündüğüm için o gün panelde konuşulanları şimdi yazmayacağım. Ancak panel sonrası yaptığım ayak üstü sohbette Hemşirelik Yüksekokulu öğretim üyelerinin bir serzenişi vardı ki işte o bugünkü yazımın asıl meselesi. <a href="redirect.jsp?url=http://www.gazetevatan.com/cat/haber_detay.asp?Newsid=53342&Categoryid=4&wid=10&a ranan=DIN" target="_blank">http://www.gazetevatan.com/cat/haber_detay.asp?Newsid=53342&Categoryid=4&wid=10&a ranan=DIN</a> |
|
|||
![]() biridir..... Cehalet tohumlari eken bu kitle... hem dinsiz hemde ayni zamnada dünyadan medeniyetten bey haberler...
En tehlikeli insan Cahil ve Macho tipi olanlardir... iste bunlar pikolojik hastadirlar... EGO larini tatmin etmek icin digerlerini assagilamak yada onlari kölelestirip pirim alma pesinde kosanlardir.... AMa isinde bir Relaite tarafi var.. TR nin kurulusundan buya önderimiz sevgili kahramanimiz Atatürk sayesinde ekilen Demokrasi tohumlari ben ve benim gibi aydin zamani ve DINI kavrayan insanlarda meyvelerini vermistir... genel olarak tüm TR de Demokrasi anlayisi yayginlamisdir..... Artik kara Hoca seytanlarina is kalmamistir... onlar son nefeslerini vermekteler.... Seytanki Allah dergahindan o Allah katindaki güne kadar kovulan Seytan ise... onlardan daha hayirlidir ...... derseniz niye... cok Basit... yine Kuran acikliyor... Seytanin azdirmaya icin tüm insanligi secer ama icerilerinden Hicir Suresi 40 Ayetinde belirtilen kullar Müstesna Hicir 40. "Ancak içlerinden ihlasa erdirilen kulların haric!" dedi. "İçlerinden riyaya sapmamış, samimi kulların müstesna." Iste Seytan bu Salih kullara dokunmuyor.... Simdi düsünelim.... bu irtica yapanlari hangi guruptan.... kesinlikjle Seytanin merinde olan guruptan..... mutlak süretle Allahin Jandarmaligini yapan Seytanin en büyük yardimcisidir..... |
|
||||
![]() sanki egitim alip prof olanlar
seviyesini yükseltenler hepsi adam... peygamberimize kurani kerim indirilince okuma yazmasi bile yoktu allah ona verdigi akil ve mantikla hareket etti amma senin gibi zavallilar bunu anlamazlar enes sana aciyorum gercekten ilmini biraz ilerlestir abicigim biraz kitab oku dünyadan haberin olsun yoksa yazik olucak sana gercekten allah yinede seni hidayete kavustursun hernekadar simdi böyle münafik olsanda belki ilerde bizde daha iyi bir müslüman olursun belli olmaz |
|
|||
![]() Seytan Allahi bilen, Allaha ibadet eden bir yaratikti..... Melekti Enerjiydi usw... ne dersen de...
Allahin baskasina secde edilemez oldugu icin... Iblis Ademe secde etmedi... ama hatasi ise.. emrin Allah tarafindan gelmesiydi.... camurdan yaratilani kücümsemesi oldu... Ve sonuc olarak Allah katindaki güne kadar kovuldu... bu zamanin yorumuyla Ahiret gününe kadar cezalidir.... Hicir Suresi 32 Allah dedi: "Ey İblis! Sana ne oluyor da secde edenlerle beraber olmuyorsun?" 33 Dedi: "Kuru bir çamurdan, değişken-cıvık bir balçıktan yarattığın bir insana secde etmek için var olmadım." 34 Buyurdu: "Öyleyse çık oradan, çünkü kovuldun." 35 "Din gününe kadar üzerinde lanet var." 36 Dedi: "Rabbim, onların diriltileceği güne kadar bana süre ver." 37 Buyurdu: "Hadi, süre verilenlerdensin." 38 "Bilinen vaktin gününe kadar..." 39 Dedi: "Rabbim! Beni azdırmana yemin ederim ki, yeryüzünde onlar için mutlaka süslemeler yapacağım ve onların tümünü kesinlikle azdıracağım." 40 "İçlerinden riyaya sapmamış, samimi kulların müstesna." Simdi kovulus olan Iblis Allaha yine Rabbimm diye hitab ediyor... DIn gününe kadar oda önceden anlattigi sekilde insanlari azdirmak pesinde.... nasilmi "Rabbim! Beni azdırmana yemin ederim ki, yeryüzünde onlar için mutlaka süslemeler yapacağım ve onların tümünü kesinlikle azdıracağım." "İçlerinden riyaya sapmamış, samimi kulların müstesna." Araf Suresi 16. Dedi: "Beni azdırmana yemin ederim ki, onları saptırmak için senin dosdoğru yolun üzerine kurulacağım." 17. ."Sonra onlara; önlerinden, arkalarından, sağlarından, sollarından musallat olacağım. Bir çoklarını şükreder bulamayacaksın." 18. Allah buyurdu: "Çık oradan, yenik düşmüş ve kovulmuş olarak. Onlardan sana uyan olursa yemin olsun ki, cehennemi tamamen sizden dolduracağım." Iblis olayi Kuranda cesit cesit yerde ayni sekilde ve ilavelerle anlatiyliyor..... Iblisin derdi insanlikdir... cünkü insanoglu olan Ademin yüzünden Allahin dergahindan yani Cennetinden kovulan üstün yetenek ve güclere sahipo olan Iblis.... Sünnetullah icerisinde insanlarin ayaklarini kaydirmak pesinde.... Bunuda 17. ."Sonra onlara; önlerinden, arkalarından, sağlarından, sollarından musallat olacağım. Bir çoklarını şükreder bulamayacaksın." seklinde yapmakta.... yani manyetik mikro dalgalarla beyinleri bloke edip Allahtan uzaklasip bu sekilde öc almis oluyor... Ama ayni zamanda istisna olan cok cok az ve sarih bir gurup vardir... onlarida Iblis adlandiriyor Hicir 40 "İçlerinden riyaya sapmamış, samimi kulların müstesna." "Ancak içlerinden ihlaslı kulların müstesnâdır." Iste Iblisin bu kullara dokunmasi söz konusu degildir... Iblis Allahi tanidigi icin,Allahi taniyanlarida tanir... o yüzden onlardan uzak duru ve Allahi tanimayan ve Cahil kalmis zümreyi sahte DINle yaniltir kandirir.... Iblisin en büyük silahi Safsata DINIdir... yani Iblis DINI kullanir.... DIN dedikmi Kurandaki DINI degil... azdiran insani mahlukat yapam Mürid yapan Terörist yapan DINI kast ediyorum..... adinada Islam der.... cünkü onun Dine falaln ihtiyaci yok... bizzat Allah ile konusan bir varlik.... Acaba hic aranizda bunlari düsünen bir insanda ciktimi.... ??? Bir cogulariniz Iblisin DInine ibadet ediyorsunuz, ama farkinda degilsiniz..... bende 15 yil bu Safsata Dinine ibadet edip Allahtan uzak kaldim...... ama artik Ihlas sahibi kul olmak gerek.... Safsatayla DIN yürümüyor.... Iblisin isi kolaylasiyor... |
|
|||
![]() demekki kapasiten var... yaz bir Tefsir ve gel onu TV de herkese TEBLIG et.... anlat.. ve yanlislari sirala...
Varmi o kapasiten ??? |
|
|||
![]() ve baskalarindan sorumlu degilim... istedikleri halti etmekte serbesttirler.... solange die Universellen Semavitischen Grundgesetze eingehalten werden....
Kimse kimse icin ne Cennete nede Cehenneme girecektir.... Sizin en büyük Pikoloji hastaliginiz ise.... bizlerin hakli olma ihtimalinin 100 de 100 olmasidir... Eger Enis hakliysa yada diger Üstad Hocalar gercekten DINI anlayip ve Orijinaline yaklasmayi basariyorsalar.. o zaman vay halimize... Ic güdü olarak korunuyorsunuz... nasilmi... ?? Kurandaki VAHYIILERI RED EDEREK |