| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() ohne Text
|
|
||||
![]() Bu haksiz savasi kayip edecekler.
ABD terbiyesizliğine öfke giderek büyüyor Afganistanlı öğrenciler ABD askerlerinin Guantanamo üssünde Kur"an-ı Kerim"e yaptıkları terbiyesizliği affetmiyor. Dün de Celalabad sokaklarını dolduran binlerce öğrencinin ABD ve işbirlikçi güvenlik güçleriyle çatıştıkları öğrenildi. Meydana gelen çatışmalardan sonra Celalabad Devlet Hastanesi Başhekimi Fazıl Muhammed tarafından yapılan açıklamada, 2 kişinin olay yerinde "şehid" olduğu ve cesetlerinin hastaneye getirildiği belirtildi. Başhekim, 1 kişinin de üniversite hastanesinde öldüğünü, 1 kişinin cesedinin ise şehirdeki diğer bir hastaneye götürüldüğünü kaydetti. Fazıl Muhammed, 4"ü ağır 41 kişinin devlet hastanesinde, 12 kişinin de üniversite hastanesinde tedavi görmekte olduğunu söyledi. KARZAİ"DEN YETERSİZLİK AÇIKLAMASI Öte yandan; ABD işbirlikçisi Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Afganistan"ın Celalabad şehrinde protestocular ile polis arasında meydana gelen çatışmalarda 4 kişinin ölmesinin, bu tür olaylarla mücadelede Afgan kuruluşlarının yetersizliğini gözler önüne serdiğini söyledi. Resmi bir ziyaret için bulunduğu Brüksel"de, NATO merkezinde konuşan Karzai, "Celalabad"da olan hadise, devlet kuruluşlarının yetersizliğini gösteriyor" dedi. ABD Dışişleri Bakanlığı"ndan, geç saatlerde yapılan açıklamada ise, Pentagon"un; Newsweek dergisinde yayınlanan haberi araştırmakta olduğunu bildirildi. <a href="redirect.jsp?url=http://www.vakit.com.tr/detail.asp?id=9550" target="_blank">http://www.vakit.com.tr/detail.asp?id=9550</a> |
|
||||
![]() Günlük kitabini okumus ve onu örnek almis Cumhuriyetci Fasistler.
Islamci ve Cumhuriyetci gecinen lavuklara bumu cumhuriyetiniz cekemiyorsunuz deyilmi :O=))) TERBİYESİZ REKTÖR Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Akbıyık"ın, üniversitenin Mühendislik Fakültesi temel atma törenine katılmamasıyla ilgili, ""Ben buraya Türkiye Cumhuriyeti"nin Başbakanı olarak geldim. Buraya gelmemek suretiyle benim şahsıma değil, Türkiye Cumhuriyeti"ne saygısızlık göstermiştir"" dedi Erdoğan, ""Bu ülkede toplumu germeye, gerdirmeye kimsenin hakkı yoktur. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü"nün de buna hakkı yoktur"" diye konuştu. Başbakan Erdoğan, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi"nin temel atma törenine katıldı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, bugünün ""İzzet Baysal"a Şükran Günü"" olması sebebiyle anlamlı bir gün olduğunu söyledi. Yola çıkarken, ""Türkiye"yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma"" sözü verdiklerini ifade eden Erdoğan, eğitim, sağlık, adalet ve güvenlik kavramlarının kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti. ""TÜRKİYE CUMHURİYETİ"NE SAYGISIZLIK"" Türkiye"nin yetişmiş insana ihtiyacı olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: ""Burada, gençliğinden uzak, genç insanlarına bilgi vermekten uzak ve sadece istisnalarla dolu bir dünyayı paylaşanların bu gençliğe verebileceği hiçbir şey yoktur. Bunu açıkça söylemem lazım. Bu ülkede toplumu germeye, gerdirmeye kimsenin hakkı yoktur. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü"nün de buna hakkı yoktur. Eğer o dağıtılan bildiri doğruysa... Ben buraya bir siyasi parti genel başkanı olarak gelmedim. Ben buraya Türkiye Cumhuriyeti"nin Başbakanı olarak geldim. Buraya gelmemek suretiyle bana değil, benim şahsıma değil, Türkiye Cumhuriyeti"ne saygısızlık göstermiştir. Benim şahsımda Türkiye Cumhuriyeti burada temsil edilmektedir. Benim boş olan vaktim yok. Ben buraya İzzet Baysal Vakfı"nın davetine icabetle geldim. Bu rektörün davetine icabetle gelmedim. Bunu da bilmesi lazım. Bu beyefendinin burada bir emeği yok. Bu beyefendi, bu devletin imkanlarını verip, "bu imkanları en iyi şekilde değerlendirin" dediği devletin bir memurudur. Dolayısıyla gereğini yapması, görevini yerine getirmesi... Kendisi gelmediği gibi... Olabilir, rahatsız olabilir, gelmeyebilir. Buraya vekillerinden birisini göndermesi gerekirdi. Bu ne menem bir iştir, bu nasıl yanlış bir anlayıştır? Bunu nereye sığdıracaksınız, nasıl anlatacaksınız? Bu tür rektörlerin olduğu yerde tabii ki anarşi ve terör olur. Olay budur."" Başbakan Erdoğan, bu sözleri üzerine ""Bolu seninle gurur duyuyor"" diye bağıran vatandaşlara, ""Biz sizinle gurur duyuyoruz"" dedi. Erdoğan, ""Bizim derdimiz şudur, bilimde bir görevin başına getirilmiş olan insanla böyle bir talihsizliği yaşamak istemezdik. Maalesef Türkiye"de böyle bir çarkı döndürmek isteyenler var. Ben bunu milletimin bilmesini istiyorum, gençliğin bilmesini istiyorum"" diye konuştu. Üniversite gençliğine çok büyük önem verdiklerine işaret eden Erdoğan, üniversitelilere verilen 45 milyon liralık bursu göreve geldikten sonra 110 milyon liraya çıkardıklarını anlattı. ""KAPIYLA, PENCEREYLE UĞRAŞMA"" Başbakan Erdoğan, merhum Sakıp Sabancı"nın kendisine, ""Ben kalkacağım, 250 milyon dolar harcayarak Sabancı Üniversitesi yapacağım, ama ondan sonra burada benim hiçbir yetkim olmayacak, YÖK burayı idare edecek, ben bunu kabul edemem"" dediğini anlattı. Erdoğan, şunları söyledi: ""Adam haklı, yatırımı o yapacak, davul onda, tokmak başkasında... Olmaz böyle şey. Bunu kimse kabul edemez. Dünyanın neresine giderseniz gidin bu böyledir. Üniversitenin patronu vardır, bu patron akademisyeni atar, maaşını verir, onlar da orada çalışır. Üniversiteyi yöneten de işletmecidir. Amerika"da, Avrupa"da bu böyledir. Ama bizde siyasiler, "işi bize bırakın" diyorlar. Devlet, millet adına bu işin parasını veriyorsa, şüphesiz ki devletin orada yetkisi olacak. Çünkü devlet bunu millet adına kullanıyor. Sen orada akademisyen olarak işine bak, sana verilmiş olan gençleri yetiştir, bunu başar. Senin yararın bu. Sen kapıyla, pencereyle uğraşma. O işi de zaten yürütemezsin. Bırak o işi yürütecek olanlar yürütsün."" ÇELİK"TEN SER TEPKİ Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de törenden önce Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü"nün yayınladığı belirtilen bir bildirinin kendisine ulaştığını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı"nın bulunduğu bu törende Abant İzzet Baysal Üniversite Rektör ve yardımcılarının da yer alması gerektiğini belirten Çelik, ""Ama ne yazık ki halkla ilgisi olmayan, kendisini milletin üzerinde gören bu kişiler buraya gelmemişlerdir. Bu insanları halkımız çok iyi tanımalıdır"" dedi. Bu bildiride, Türkiye Cumhuriyeti"nin kurucusu Atatürk"ün ve üniversitenin kurucusu İzzet Baysal"ın rencide edildiğini söyleyen Çelik, şöyle konuştu: ""Türkiye"de Atatürkçüler, Atatürkçü geçinenler var. Bir de bu bildirideki gibi Atatürk"ten geçinenler var. Olayın iğrenç olan tarafıda budur. Hiç kimsenin bayrağımız üzerinden, İstiklal Marşımız üzerinden, milli liderimiz üzerinden rant sağlamasına müsaade etmeyeceğiz. Herkes hem çok iyi hakkını bilmelidir, hem de çok iyi haddini bilmelidir. Haddini bilmek en büyük erdemdir. Sayın Başbakan işsizlikten, canı sıkıldığı için buraya gelmemiştir. Bolu halkına, üniversitedeki öğretim görevlilerine, öğrencilere olan sevgisinden dolayı buraya gelmiştir. Bu nahoş hareketi, terbiye sınırlarını aşan bu davranışı hoş görmediğim, kabul edemeyeceğim, sindiremeyeceğim için bu sözleri söyledim."" Başbakan Erdoğan, konuşmaların ardından butona basarak fakültenin temeli attı. <a href="redirect.jsp?url=http://www.vakit.com.tr/detail.asp?id=9599" target="_blank">http://www.vakit.com.tr/detail.asp?id=9599</a> |
|
|||
![]() para para para..... und nichts anderes....
Veya IMAN kazanir... yani insan gücü.... |
|
|||
![]() akilliyiz ve insanciliz....
Her yönüyle örnek Türküz..... sükür Allaha.... haaa yüzümüzede bakilir haldeyiz.... oda cabasi |
|
|||
![]() ohne Text
|