| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() ohne Text
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() hic görmedi böyle keder, geberiyorum ahhh askindan, kalmadi bende gurur dan eserrrr.
Asigim evet, Istanbula. Bir kez gördüm, bin kez agladim. Bogazi, Hisari, köprüleri...Binalari ve insanlari...kac sahir in yavuklusu oldu bu sehir. Kac anonim insanin itirafa dair hayat hikayesi...Zengini fakiri...yurdum insani. Pazari...doga güzelligi. Istanbul umut oldu, hüsran oldu...sevgi verdi ve can aldi...Istanbul yedi tepe....tarihi? Onun adina söylenen sarkilari... Ben bu sehre asigim, ne bir sahirim ne de bir dahi... Bütün gelecegimi döküyorum Istanbulun ayaklarina. Hepsi bir sehir icin. Sabah kahvemi icerken, camdan bakip mas mavi gök yüzü ve ayna gibi bir deniz, balikcilar, bogazin bir kiyisinda Hagia Sofia, Saraylar, Kilseler, Camiler... Ise giderken, bin bir türlü insanin arasindan gitmek...saticilarin aci sesleri, sunduklari güzel el isi esyalar. Isteyken, camdan bir bakis ve icine bin huzur dolar, Karsindaki insan iyisiyle kötüsüyle güzel bir sehirdeki hayat mücadelesi veren birisi. Evde aksam üstü, harika bir manzara...isiklar, simsiyah deniz...ve beyaz beyaz isiklar... Yazdiklarim anlamsiz, Istanbul bir sehir degil, Istanbul bir yasam tarzi...ve ben paranin pulun kölesi degil, Istanbulun bri parcasi olmak istiyorum... gönderin beni Coco |
|
||||
|
||||
![]() Iyi güzel anlatiyorsun, ve Babanin söyledikleri de hakli. Ve ben? Kendime güveniyorum, dün Abiturumun sonuclari geldi ve ben az emek versemde, kafayi calistirarak kurtaran briisiyim. Sonuclar harika. Güclü bir karakterim ve iyi bir aile egitimim var. Almanya da Almanlarla iyi anlasiyorum, Almanya da gezmedigim sehir kalmadi, Avrupayi da gördüm. Toplam 5 dil biliyorum, yani bes ayri insanim. Kendimi begenmekle alakasi yok, ama almanya da yasayan türklerin ideali benim ve senin gibi olanlar, bizler yani.
Hayatimda herzaman bir seyler icin savastim, hala da savasiyorum, ama yoruldum...düsünüyorum da ne icin? huzursuzum bu ülkede, kendimi mutsuz hissediyorum. Su an iyi bir Abim oldugu halde ne okuyacagimi bilmiyorum. Herzaman istedigim ve bana uyan hukuk su an bana cok gicik geliyor. Her kez hukuk okuyor, ben niye??? Peki ya baska bir bölüm? neden olmasin? Bilemiyorum, ideal biri oldugum halde ideallerim yok. Cok bunaliyorum burda...ya lütfen beni ülkeme gönderin. ama sözde kolay olan sey yapmaya gelince takilip kaliyor...bende takildim kaldim. Ömüpr boyu savasmak istemiyorum KLASSEFRAU. Eger sansimiz varsa hayatta 90 yil kaliriz ve su an 20 olacagim 9 ay sonra, yani kaldi 70 yilim....bu zaman sarfinda, ne para ne de diger seylerin öneme olabilir...mutluluk nerde?? ben orda olmak istiyorum. kendi ülkemde olmak istiyorum, ailemden degil ama icimden gelen bir milliyetcilik var...yapacaksam ülkemde yapmaliyim...ama dedim ya...söözde kolay olan hayatda cok zorluklarla dolu oluyor. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Das Hallo müsst ihr sehr zickig aussprechen erst dann kommt es wirklich zur geltung.
Also: Arbeiten in der Türkei? Oder in Uganda.... Soll ich mal ganz ehrlich sein (zur abwechslung ..ja!): Arbeiten ist völlig zweitrangig, und das wo und wie auch. Was wichtig ist: Was macht mich Coco glücklich? Welche Arbeit erfüllt mich? Ich persönlich brauche einen job indem ich mich profilieren kann, in dem ich im Rampenlicht stehe und mit Worten und Argumenten um mich werfen kann. Der Gerichtsaal ist das wohl kaum....aber was das weiß ich noch nicht. So und wo wääääre ich glücklich? Ich sags offen: In Istanbul. Warum? Liebe zu dieser Stadt. ich denke wenn man in sich hinein sieht und merkt wie und wo man glücklich und erfüllt ist, so sollte man wählen und handeln. Vor dem Geldverdienen ist primär für was verdiene ich mein Geld...Für was lebe ich? Also MOtto: ARBEITEST DU NOCH ODER LEBST DU SCHON! |
|
||||
|
||||
![]() ohne Text
|
|
||||
|
||||
![]() Ich halte Tayip Erdogan ebenso für einen Wolf im Schafspelz und traue ihm derzeit nur von hier bis da... Die Gründe zu nennen und aufzuzählen, erübrigt sich wohl für jeden einigermassen eruierenden Menschen.
Aber auch ein Erdogan verdient eine Chance und vielleicht dürfen wir das grosse Wunder miterleben, das Erdogan sich doch noch vom Saulus zum Paulus entwickelt. Warum nicht ein Vorderasiatisches Märchen auch im 21. Jhdt.? *zwinker* |
|
||||
|
||||
![]() für PRADA Schuhe und Chanel Anzüge etc ....
![]() dafür würdest Du arbeiten, pardon Du warst auf der Suche nach so einem Studiengang, welches dir später die Toren des grossen Geldverdienens öffnet .. ![]() just fun cheers* |
|
||||
|
||||
![]() ...kann man wohl in der Türkei. Hab mir vor kurzem die Sendung Arena angesehen, Thema Gida Terror...Lebensmittelhersteller Backstage.
Grausamst... ich glaube, in der türkei kann man nicht viel falsch machen, wenn man einfach nur macht... cheers, just ;-pinsel |
|
||||
|
||||
![]() Erare humanum est- arkadas, sagte der Türke, und machte seine Geschäfte
![]() |