Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 03.05.2005, 23:29
unknown

Standard Atatürk"ün söylevi"i var!

Kanitlanmis ve filimlere cekilmis belgeleri var? Ya öbür hadisenin?

Sayi peygamber gercekten cinsel yönde 30 erkek gücüne sahip mi idi? Nerden biliyorlar? Bunlari da mi anlatti peygamber Ebu Davutlar"a, Tirmizilere, Buharilere, Sarimsakilere? Gercekten öyle mi idi?
Alt 03.05.2005, 23:30
unknown

Standard Enis Islam düsmani degil MECZUP DÜSMANI

ohne Text
Alt 04.05.2005, 02:29
Benutzerbild von xp0mpalanejatx
xp0mpalanejatx xp0mpalanejatx ist offline
Neuer Benutzer

Standard KURAN"A UYAN, PEYGAMBERE DE UYMUŞ OLuR

"DE Kİ: "BEN SİZİ ANCAK VAHİY İLE UYARIYORUM." (21/45)
"BÖYLECE BİZ SENİ, KENDİLERİNDEN ÖNCE NİCE ÜMMETLERİN GELİP GEÇTİĞİ BİR ÜMMETE, SANA VAHYETTİKLERİMİZİ OKUMAN İÇİN GÖNDERDİK." (13/30)
"BU KURAN BANA, SİZİ VE ULAŞTIĞI KİMSELERİ UYARMAM İÇİN VAHYOLUNDU." (6/19)
"ONLARA AYETLERİMİZ AÇIK AÇIK OKUNUNCA, BİZİMLE KARŞILAŞMAYI UMMAYANLAR "BİZE BUNDAN BAŞKA KURAN GETİR VEYA BUNU DEĞİŞTİR" DEDİLER. DE Kİ: "O"NU KENDİLİĞİMDEN DEĞİŞTİRMEM BENİM İÇİN SÖZ KONUSU OLAMAZ. BEN SADECE VAHYOLUNANA UYUYORUM." (10/15)
Ayetlerden anlaşılacağı gibi, Peygamberimizin açıkladığı ve uyduğu vahiy, Kuran"dır. Kim Kuran"a uyarsa, Peygamberimize de uymuş olur.
Peygamberimiz Kuran"da ençok "Resul" kelimesiyle tanıtılır. "Resul", "elçi" kelimesinin karşılığıdır ve Allah bu kelimeyle, Peygamberimizin vazifesi olan Allah"tan aldığı mesajı insanlara iletmesini vurgular. Ayetlerden görüldüğü gibi bu mesaj Kuran"dır. Başka hiçbir kaynağa, hiçbir kitaba gönderme yoktur. Allah, Kuran dışında başka uyulması gereken vahiyler, kaynaklar olsaydı, onları da belirtir, onlara da uymamızı isterdi. Oysa bugünkü manzarada yüzlerce hadis ve fıkıh kitabının dinin kaynağı diye Kuran"a eş koşulduğu görülmektedir. Kuran"ın dindeki tekelini bozma girişiminde bulunanlar nereden ve kimden güç ve destek alıyorlar? Kuran, Peygamberimizin döneminde yazıldı, ezberlendi. İçinde hiçbir çelişki, mantığa aykırılık yoktur. Diğer hiçbir kaynak, Peygamberimiz hayattayken yazılmadı. Üstelik bu kaynaklar ve izahlar Kuran"la, kendi aralarında ve mantıkla çelişirler.
Alt 04.05.2005, 02:47
Benutzerbild von xp0mpalanejatx
xp0mpalanejatx xp0mpalanejatx ist offline
Neuer Benutzer

Standard KURAN EKSİKSİZDİR!HADISLERi CÖPE ATINIZ

"KİTAPTA HİÇBİRŞEYİ EKSİK BIRAKMADIK." (6/38)
Ey Kuran"ı ölülerin arkasından okunan bir kitap gibi kullananlar... Ey Kuran"ın manasından çok musikisine önem verenler... Ey Kuran"ın yerine ilmihal kitabi, mana yerine musiki, diriler yerine ölüler, Kuran İslamı yerine Mezhep İslamı"nı ön plana çıkaranlar!...
"SİZE NE OLUYOR, NASIL HÜKÜM VERİYORSUNUZ? HİÇ Mİ HATIRINIZA GETİRMİYORSUNUZ? YOKSA SİZİN APAÇIK OLAN BİR DELİLİNİZ Mİ VAR? ŞAYET DOĞRU SÖYLÜYORSANIZ KİTABINIZI GETİRİN." (37/154-157)
"NEYİNİZ VAR? NASIL HÜKÜM VERİYORSUNUZ? YOKSA OKUYUP, DERS ALMAKTA OLDUĞUNUZ BİR KİTABINIZ MI VAR? İÇİNİZDE KEYFİNİZE UYANIN SİZİN OLDUĞU?" (68/36-38)
"SEN DE ARALARINDA, ALLAH"IN İNDİRDİĞİYLE HÜKMET." (5/49)
Bu ayetlerden, dini hükümlerin Allah"ın indirdiğine dayanması gerektiği anlaşılır. Yani Allah"ın indirdiği Kitaba dayanmayan hükümler, dinen temelsizdirler. Kuran"da tüm dini hükümler vardır ve Peygamberimiz de Kuran"la hüküm vermis sadece Kuran a göre yasamistir.Hadis kitaplarini hemen cöpe yollayin !
Alt 04.05.2005, 05:45
Benutzerbild von henrymiller
henrymiller henrymiller ist offline
Neuer Benutzer

Standard Deine Quellenangabe...

...sollte man bitte auch mit einer gewissen Distanz und Vorsicht angehen, ohne den Hauch einer antisemitischen Haltung zu bekunden, ist doch <a href="redirect.jsp?url=http://www.nahost-politik.de" target="_blank">http://www.nahost-politik.de</a> ist eine jüdische site. Wie heisst dort: "...eine haGalil <a href="redirect.jsp?url=http://www.hagalil.com" target="_blank">http://www.hagalil.com</a> versteht sich als Kommunikationsplattform unterschiedlicher Auffassungen und Einstellungen im Judentum und zum Judentum und ist ein unverzichtbarer Bestandteil der Kommunikation über dessen Traditionen und Perspektiven geworden. In redaktionellen Beiträgen, Chats und Internetforen wird über jüdisches Leben informiert. Es ist die größte deutschsprachige jüdische Webseite weltweit."

Also, so richtig objektiv kann diese site wohl auch nicht sein?

MfG
Alt 04.05.2005, 09:00
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard 2 rekatta kilarim degil

beynamaz birisine sorarsan hic kilmam da der. bunun hicbir degeri yoktur.
Alt 04.05.2005, 09:03
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard hadis yada sünnet mevzuusu

kurandaki eksiklerden bahsetmez onun icin thema verfehlt.
Alt 04.05.2005, 09:41
Benutzerbild von elyesaa
elyesaa elyesaa ist offline
Neuer Benutzer

Standard Senin yazdiklarini okuyan`da hata

Sana soruyorum: Kur`an kime inmistir?

Tüm sahabeler kime uydular, o on sahabe nasil dünyada cennetle müjdelendiler...

O kadar ayet yaziyorsun, peki Allah c.c. buyuruyor, benim resulumu sevmeyen, benide sevmiyordur diye, bu ayetler Allah`in sözleri, bu yazdigimda Allah`in sözü, bunada inansana

müslümansan...
Alt 04.05.2005, 10:42
Benutzerbild von elyesaa
elyesaa elyesaa ist offline
Neuer Benutzer

Standard Atatürk simdiki Atatürkcüleri görse....

Atatürk simdiki "Atatürkcüyüm" diyenleri görse yüzüne tükürür...
Alt 04.05.2005, 11:01
Benutzerbild von xxabuzerkadayifx
xxabuzerkadayifx xxabuzerkadayifx ist offline
Neuer Benutzer

Standard Atam!, Sen kalk ben yatam!

Ülen dingil herif neymis bu atatürk?
yani donmuzu kicimizda biten killari da ona mi boyrcluyuz?

Ülen hani türk analari asil serefli ve vatan millet asiyla dolu insanlar dogurturdu? yani atatürk olmasa bizleri kurtaracak birileri cikmayacakmiydi??
o zaman yandik..cünkü atatürk kani gavura arnavuta bulgara yunana karismis melet biri..

vah vah dingil kafali oglum,resmi türk tarihi
senin beynini sulandirmis resmen, acilan operasyona ihtiyacin var ..

Atam
sen kalk
ben yatam
Antwort