| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
![]() 1. Durch Nachahmung...der einfachste Weg
2. Durch Erfahrung... der bitterste Weg 3. Durch Verstand... der edelste Weg Wir haben auch drei Wege zur erlangung von Kenntnis und Wissen: 1. Gesunde Sinnesorgane (Hawass-i selime): Die fünf Sinnesorgane, sechster kann entwickelt werden... 2. Wahre Überlieferungen (Haber-i sadiq): 2.1. Die Überlieferung der Propheten 2.2. Die Überlieferung einer vertrauenswürdigen Gemeinschaft, deren überienkunft auf Lügen nicht vorstellbar ist. 3. Verstand (Aql) |
|
|||
![]() ya mumini al abarabi al islami. Dem islamischem Rahmen dient auschließlich und nur der Kuran als Grundlage. Wer sind diese sogenannten Gelehrten. Sind diese bärtigen Typen Allah"s Mitgesellschafter oder wie soll ich dass auffassen. :-)))
Meine Frage an Dich; ist der Kuran vollkommen und jedem Zweifel, Unmißverständiss erhaben oder nicht? |
|
|||
![]() ne azi, ama NE DE FAZLASI
;- |
|
|||
![]() bunlari din bölümünde tartismasakta baska bir forumda tartirsak ne dersin? ;-)) Milletimizin kafasi zaten Arap corbasi misali karisik birde Nazim Hikmet Ran ile Hüseyin Nihal Atsiz"i da buraya tuz biber edersek, tadini tuzunu kacirmis oluruz.
|
|
|||
![]() ancak oglu Yagmur onun gittigi yoldan gitmedi. Ama oglu Bugra dörte dörtlük bir sekilde tip demis burnundan düsmüs.
En iyi burada bu konulari tartismayalim Hemsom, gel bunun icin bir forum actiralim. Adida Türkiye"de milliyetcilik olsun. Ama din forumunda yapmayalim bu gibi seyleri ;-))) Tanri"nin esenlikleri üzerine olsun Adnan Hocam ;-)) |
|
|||
![]() ve entari yani celabba yerine bir Jeans giysem günahmi olur ????
Asil amac bu degil.... asil amac AHLAKI analmada yani Kuranin öngördügü sekilde ona uymak.... Onu taklik etmek CEHALETTIR...... oysa Resül Cahil insanlari begenmiyor... Hele hele Kuran dislama bile disliyor... Bilenle bilmeyen bir olmaz diyor.... Sizler kalkmis Kurana uymayi Resül taklitciligiyle yapiyorsunuiz... hatta görsel sekilde.... Dabei bleibt eure SEELE auf der strecke |
|
|||
![]() ben uzun zamnandir... hepinizi Forumda iyi takip ediyorum....
Benden baskasi dogru dürüst bir cözüm bile üretemiyor.... Seriat kelimesini bile yanlis kisisel yourmluyorsunuz.... Oysa Seriat ve Müslümanlik birer kelimedir... analamini bilip yapmaktir insanin ruhunu gözellestiren..... Kuran disi Sünneti, Hadilseri ve benzeri Rivayet ve Ideolojileri vazgecin.... ONLAR = CÖZÜMSÜZLÜK VE GERICILIK..... Seriatmi ögrenmek istiyorsunuz.... o halde iyi okuyun.... Diyelimki Seriat = DIN Eeeeeee o halde DIN NEDIR ????? BILEN VARMI ??? DININ bana göre aciklamasi Söyle diyelim Demokrasi asil Hukugun zamansal yorumudur... yani tüm Semavi DInlerin temelinde yatan insanlik degerleri KURANDAKI DIN = EVRENSEL HUKUK = INSANIN VARLIGINDAN DOLAYI HAK ETTIGI EVRENSEL HAKLAR...... VE SORUMLULUKLAR Su an buna en yakin gelende Demokrasi anlayisidir.... Tam anlamiyla zaten 100 de 100 asil olan Hukugu yakalamamiz mümkün degildir... Bana sorarsaniz en iyi 2 ci yönetim sekli Demokrasidir derim... ama birincisini Allah bilir..... Belki günün birinde daha iyi bir yönetim sekli olusabilir... wobei man bedenkt... das Sultan Süleyman seiner Zeit sogar Geldlos regiert hatte... sei es auch für eine kleine Zeit YANi Demokrasi HUKUGUN YANI Demokrasi HUKUKTAKI HAKLARIN Kanunlar sayesinde garanti iltina alinmasidir..... EVRENSEL SEMAVI DINLERDEKI HUKUKTA HAKLAR VAR..... AMA bu ancak KAnun adi verilen Mekanizmalarla garanti altina alinabilir.... Yoksa Alinin Velinin din anlayisi ve Hukuk anlayisi kasimpasadir benim icin... benim nalayisimda öyle olmali..... MECLIS karari olmadan hic kimse bir karar alamaz ve kimseyi baglayici Kanunlar meydana gelemez... ve gelmezde... O yüzdem tüm medeniyetlerde nuans farkida olsa MECLIS vardir..... Sistemi begenmeyen ANCAK VE ANKCAK Mecliste sesini duyurabilir...... Vaybeede bagirip cagiranlar zaten hayatinda Meclisin medeniyetin dinin Hukugun tadina varmayanlardir.... Yok efendim Seriat gelecek yok su gelecek yok bu gelecek.... kisacasi hayattaki zaafiyetinden dolayi tüm insanliga icinde besledigi KINI resmilestirip yakip yikmak icin mekanizma pesinde olup... DINi bu hususta suistismar eden ZAVALLILAR SERIATI.... YANI SAFSATA |
|
|||
![]() bu aciklamalar sizlere zor geliyor... bezende acikca sizleri beyin kapasitesi olarak asiyor.... cok zorluyor sizleri...
Ve insanlik cogu kez bildigine geri döner... yanlista olsa... Sizlerde aynisini yapiyorsunuz.... yalana oldugunu bile bile... SAFSATA Hocalarin pesinden kosmaktasiniz... Camiideki Hocalar Allah degildir, Resül degildir... hatta bir Alim bile degildir.... Onlar görevlerini kötüye kullanan DIN POLITIKACILARIDIR..... Kisacasi DINI Politikaya Alet edenler taaaaaaa o Safsatacilarin kendileridir... ve sizlerde onlarin MÜRIDLERI..... Sizleri o kadar ellerine almislarki.... bence durumu düzeltmeniz olanksiz gibi gözüküyor.... Cünkü hayatta en cok korktugunuz ise...... sizlerin DINININ safsata cikma olsiligi kaainat kadar büyük olmasi.... Korkudan her seyi red ediyorsunuz.... ben farkindayim |