Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 01.05.2005, 19:14
Benutzerbild von 6666mahfuz
6666mahfuz 6666mahfuz ist offline
Neuer Benutzer

Standard Yüzeysellere...düsünmeyenlere..ama..

öyle olsa...günahmi olur Eniscigim??
Alt 01.05.2005, 19:39
Neuer Benutzer

Standard Grundlagen der Scharia

Edille-i Scher`ijje sind Quellen, aus denen sich die islamisch-rechtlichen Bestimmungen ableiten lassen. Diese sind vier an der Zahl:

1.Kitab: Quran-i Kerim

2. Sunna: Worte und Handlungen unseres Propheten bzw. seine Zustimmung gegenüber den Taten anderer durch stillschweigendes Billigen der Handlungen von anderen.

3. Idschma (Konsens): Die Überienstimmung der islamischen Gelehrten (Mudschtehide)* in Rechtsfragen zu irgendeiner Epoche.

4. Qijas (Analogieschluß der Rechtsquellen): Analoge Übertragung eines Rechtsprinzips von Quran und in den Hadisen des Propheten keine eindeutige Äußerung gibt.

Mudschtehid: zur Heranziehung von Bestimmungen aus Koran und Sunna befähigter und befugter großer Gelehrter. Um Mudschtehid sein zu können, muß man nicht nur die gesamte islamische Lehre beherrschen, sondern dazu das eine Gottesgabe darstellende überirdische Wissen (leddunni ilm) verinnerlicht haben.

Ich für meinen Teil halte mich an die Reihenfolge, wobei die 2. bis 4. schwieriger zu finden sind, bzw. oft unbefriedigende Antworten kommen. Ist das nur mein Problem, oder haben das andere auch???
Alt 01.05.2005, 20:32
Neuer Benutzer

Standard Konfuzius sagt..3 Wege zu Wissen..

1. Durch Nachahmung...der einfachste Weg

2. Durch Erfahrung... der bitterste Weg

3. Durch Verstand... der edelste Weg

Wir haben auch drei Wege zur erlangung von Kenntnis und Wissen:

1. Gesunde Sinnesorgane (Hawass-i selime):
Die fünf Sinnesorgane, sechster kann
entwickelt werden...

2. Wahre Überlieferungen (Haber-i sadiq):
2.1. Die Überlieferung der Propheten
2.2. Die Überlieferung einer
vertrauenswürdigen Gemeinschaft, deren
überienkunft auf Lügen nicht
vorstellbar ist.

3. Verstand (Aql)
Alt 01.05.2005, 21:46
unknown

Standard Es gibt keine Grundlagen der Scharia

ya mumini al abarabi al islami. Dem islamischem Rahmen dient auschließlich und nur der Kuran als Grundlage. Wer sind diese sogenannten Gelehrten. Sind diese bärtigen Typen Allah"s Mitgesellschafter oder wie soll ich dass auffassen. :-)))

Meine Frage an Dich; ist der Kuran vollkommen und jedem Zweifel, Unmißverständiss erhaben oder nicht?
Alt 01.05.2005, 21:47
unknown

Standard Resula uymak Kuran"a bi"at etmektir

ne azi, ama NE DE FAZLASI

;-
Alt 01.05.2005, 21:50
unknown

Standard Ah benim cok sevgili Adnam Hocam,

bunlari din bölümünde tartismasakta baska bir forumda tartirsak ne dersin? ;-)) Milletimizin kafasi zaten Arap corbasi misali karisik birde Nazim Hikmet Ran ile Hüseyin Nihal Atsiz"i da buraya tuz biber edersek, tadini tuzunu kacirmis oluruz.
Alt 01.05.2005, 21:53
unknown

Standard Evet bunlari oglu Yagmur"a yazmis idi

ancak oglu Yagmur onun gittigi yoldan gitmedi. Ama oglu Bugra dörte dörtlük bir sekilde tip demis burnundan düsmüs.

En iyi burada bu konulari tartismayalim Hemsom, gel bunun icin bir forum actiralim. Adida Türkiye"de milliyetcilik olsun. Ama din forumunda yapmayalim bu gibi seyleri

;-)))

Tanri"nin esenlikleri üzerine olsun
Adnan Hocam ;-))
Alt 02.05.2005, 02:12
eniskaya

Standard Yahu ben cübbe yerine bir sapka

ve entari yani celabba yerine bir Jeans giysem günahmi olur ????

Asil amac bu degil.... asil amac AHLAKI analmada yani Kuranin öngördügü sekilde ona uymak....

Onu taklik etmek CEHALETTIR...... oysa Resül Cahil insanlari begenmiyor...

Hele hele Kuran dislama bile disliyor...

Bilenle bilmeyen bir olmaz diyor....

Sizler kalkmis Kurana uymayi Resül taklitciligiyle yapiyorsunuiz... hatta görsel sekilde....

Dabei bleibt eure SEELE auf der strecke
Alt 02.05.2005, 02:17
eniskaya

Standard Nein so ist das völlig verkehrt

ben uzun zamnandir... hepinizi Forumda iyi takip ediyorum....

Benden baskasi dogru dürüst bir cözüm bile üretemiyor....

Seriat kelimesini bile yanlis kisisel yourmluyorsunuz....

Oysa Seriat ve Müslümanlik birer kelimedir... analamini bilip yapmaktir insanin ruhunu gözellestiren.....

Kuran disi Sünneti, Hadilseri ve benzeri Rivayet ve Ideolojileri vazgecin.... ONLAR = CÖZÜMSÜZLÜK VE GERICILIK.....

Seriatmi ögrenmek istiyorsunuz.... o halde iyi okuyun....

Diyelimki Seriat = DIN

Eeeeeee o halde DIN NEDIR ????? BILEN VARMI ???

DININ bana göre aciklamasi

Söyle diyelim

Demokrasi asil Hukugun zamansal yorumudur... yani tüm Semavi DInlerin temelinde yatan insanlik degerleri

KURANDAKI DIN = EVRENSEL HUKUK = INSANIN VARLIGINDAN DOLAYI HAK ETTIGI EVRENSEL HAKLAR...... VE SORUMLULUKLAR

Su an buna en yakin gelende Demokrasi anlayisidir....

Tam anlamiyla zaten 100 de 100 asil olan Hukugu yakalamamiz mümkün degildir...

Bana sorarsaniz en iyi 2 ci yönetim sekli Demokrasidir derim... ama birincisini Allah bilir.....

Belki günün birinde daha iyi bir yönetim sekli olusabilir... wobei man bedenkt... das Sultan Süleyman seiner Zeit sogar Geldlos regiert hatte... sei es auch für eine kleine Zeit

YANi Demokrasi HUKUGUN

YANI Demokrasi HUKUKTAKI HAKLARIN Kanunlar sayesinde garanti iltina alinmasidir.....

EVRENSEL SEMAVI DINLERDEKI HUKUKTA HAKLAR VAR..... AMA bu ancak KAnun adi verilen Mekanizmalarla garanti altina alinabilir....

Yoksa Alinin Velinin din anlayisi ve Hukuk anlayisi kasimpasadir benim icin... benim nalayisimda öyle olmali.....

MECLIS karari olmadan hic kimse bir karar alamaz ve kimseyi baglayici Kanunlar meydana gelemez... ve gelmezde...

O yüzdem tüm medeniyetlerde nuans farkida olsa MECLIS vardir.....

Sistemi begenmeyen ANCAK VE ANKCAK Mecliste sesini duyurabilir......

Vaybeede bagirip cagiranlar zaten hayatinda Meclisin medeniyetin dinin Hukugun tadina varmayanlardir....

Yok efendim Seriat gelecek yok su gelecek yok bu gelecek.... kisacasi hayattaki zaafiyetinden dolayi tüm insanliga icinde besledigi KINI resmilestirip yakip yikmak icin mekanizma pesinde olup... DINi bu hususta suistismar eden ZAVALLILAR SERIATI....

YANI SAFSATA
Alt 02.05.2005, 02:23
eniskaya

Standard Sununda farkindayim...

bu aciklamalar sizlere zor geliyor... bezende acikca sizleri beyin kapasitesi olarak asiyor.... cok zorluyor sizleri...

Ve insanlik cogu kez bildigine geri döner... yanlista olsa...

Sizlerde aynisini yapiyorsunuz.... yalana oldugunu bile bile... SAFSATA Hocalarin pesinden kosmaktasiniz...

Camiideki Hocalar Allah degildir, Resül degildir... hatta bir Alim bile degildir....

Onlar görevlerini kötüye kullanan DIN POLITIKACILARIDIR.....

Kisacasi DINI Politikaya Alet edenler taaaaaaa o Safsatacilarin kendileridir... ve sizlerde onlarin MÜRIDLERI.....

Sizleri o kadar ellerine almislarki.... bence durumu düzeltmeniz olanksiz gibi gözüküyor....

Cünkü hayatta en cok korktugunuz ise...... sizlerin DINININ safsata cikma olsiligi kaainat kadar büyük olmasi....

Korkudan her seyi red ediyorsunuz.... ben farkindayim
Antwort