| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() Gazetede yayinlandi... keske gecen seferki gibi ismimide verseydi....
Ama Kurani Kuranin cercevesinde zaman göre yorumlamak gerekir kelimesi... benim Copyrighte girdiginden benim Mailim oldugunu anlarsiniz.... Tüm Mezhepleri DIN disi saymam.. ve Muhammedi kelimesini kullanmam bunun en büyük isbatidir.... Sayin Hocama tesekkür ediyorum... Maili ona Di 05.10.2004 yazmistim.... bayagi gec bir Yorumda bulundu.... Isterseniz biz göz atin... Selamlar ENis PS: Ancak uzmanlarla istisarede olunursa Kurandaki cagdas ve zaman üstü DIN anlasilir, Sayin Hocamin yazisinda bana tesekkür etmesi benim icin guru kaynagidir... Allah o ve onun gibilerden razi olsun ------------- Alinti Siehe Link ------------- Almanya"dan bir mektup Bir okurum Almanya dan şunları yazıyor: "Sayın hocam, değerli açıklamalarınızdan dolayı size teşekkür ederim. Uzun yıllar bizleri, siz ve sizin gibi aydın ilahiyat profesörleri bilgilendiriyor Bir okurum Almanya dan şunları yazıyor: "Sayın hocam, değerli açıklamalarınızdan dolayı size teşekkür ederim. Uzun yıllar bizleri, siz ve sizin gibi aydın ilahiyat profesörleri bilgilendiriyor. Kendi adıma söylüyorum, sizler olmasaydınız ben ve benim gibi birçok değişik branşlarda ilim okumuş insanların Müslüman olması zor olacaktı. Açıklamalarınızda bazen mezhep konusuna değiniyorsunuz. Bu, kafamı karıştırıyor. Kendi kendime, "Mezhepmiş! Sanki Hz. Muhammed Hanefî mezhebindendi de ben o mezhepten olayım" diyorum. Mezhepleri reddediyorum ve sadece Kur"ân"daki dini kabul etmeye çalışıyorum." Bu vatandaşımız, ilahiyat fakültesi hocalarının bir araya gelip dinimizi, asıl kaynağından çıktığı biçimdeki duru haline getirmeleri temennisini dile getiriyor ve "Siz buna öncülük yapabilirsiniz. Eski mezhep ideolojileri çağımıza cevap vermiyor. Üstelik birçoğu da Kur"ân dışı. Ayakların meshi ve başkasının yerine Hacca gitme olayını yazılarınızda belirtmiştiniz. Kur"ân"ı, Kur"ân"in çerçevesinde yeniden yorumlama zamanı geldi ve geçiyor bile" diyor. Okuruma teşekkür ederim. Kendimi bu işe adamış olduğumu, bu amaçla yüzü aşkın eser yazdığımı, özellikle 11 ciltlik, "Yüce Kur"ân"ın Çağdaş Tefsiri" 20 yıldan beri Türk dini düşünce hayatında devrim yapmıştır. 20 yıl önce bu tefsirdeki düşünce ve yorumlarım yüzünden bizi hiç çekinmeden küfürle, zındıklıkla, dinsizlikle suçlayanlar şimdi bunları öyle benimser olmuşlardır ki, birçok toplantıda bu tefsirdeki düşünceleri kendi görüşleriymiş gibi takdim ermektedirler. Bu benim için sevindiricidir. 30 ciltlik "Kur"ân Ansiklopedisi" adlı eserim de İslâm"ı zaman içinde bulaşmış tortulardan temizleyip, kaynağından çıküğı şekliyle halkımıza sunmaktadır. ----------- ALinti Ende -------------- LINK <a href="redirect.jsp?url=http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29" target="_blank">http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29</a> |
|
|||
![]() zaman Hiristiyanlara calisiyor.. kafir, DIn disi ve benzeri bir cok huncarca aciklamalara magruz kalmisti.... bunlari ben yakindan izledigim cin cok iyi biliyorum....
Iste o siralarda Yasar Hocada, Hocasi Süleyman Atesten esinlenerek, belki onun Yasar Hoca kadar atik olmadigi icin, dinde saadelesme calismasini Türkiye capinda baslatti... Ve 20 yil sonra görülüyorki... Sayin Süleyman Atesin Cagdas Tesfsiri ile baslattigi orijinaline geri döneme... yani Mezhepsiz, Ideolojisiz... kisacasi insan eli degmemis sekline en yakin gelebilme cabsi, baslamis ve hizla ilerlemekte..... Benim Müslüman olmamda bu iki Hocanin dünya kadar hakki vardir.... Veeeee Kraunin orijinal hali yerine, Sayin Sinan Oktayoglunun bir aciklamasi var, TARZANCA din ögretilirse.... kisacasi DINSIZ üretiriz..... wie am Fliesband.... O yüzden DINI Amatör Hocalardan degil... uzmanlarda ögrenmeliyiz..... Sizler hasta oldugunuzda Camiideki Amatör Hocalara gitmiyorsunuzdur herhalde... bir Doktora gidersiniz.... niye ?? Cünkü o DOKTOR hastalik uzmanida ondan.... DINDE HASTA OLAN.... UZAMNINA GITSIN... YOKSA RUHU DAHA COK HASTA OLACAKTIR.... Ben hayatimdan cok cok mutluyum.... hatta benim alilem ve cevreme bile, ben mutluyum dedigimde soke oluyorlar... sen nasil mutlu olabilirsin... yani kendileri degilya ondan.... Cünkü onlar bile varmamislar DINIn tadina... yani Orijinal halina..... Camiideki kara Amatör Hocalar .... onlarin yari Allahi olmus... Eeeeee sen o zaman tabiki Kuranin Cagdas Tefsirini yada Mealini anlayamazsin... cünkü senin dinin baska.... Selamlar ENis |
|
|||
![]() cünkü Türk bir insandir... ve insanlar DINsiz yasayamalzlar.... bu onun Genetik yapisinda vardir...
O genetik yapi bir bütünün parcasidir... yani Sünnetullahin..... Insan olan her ferdin dini vardir.... hatta DINSIZLIK bile yerine göre DINDIR.... cünkü o adamin inanci |
|
|||
![]() gide gide Form tutuyot ve bayagida genislemis yani....
Ben biraz tiklayayim Linklere.. Selamlar ENis |
|
|||
![]() Kuran cerceveyi cizer... yani EVRENSEL HUKUK cercevesini.....
Icerigini zaman göre Kuranin isiginda cizmen gerek.... BAk Süleyman Hoca benim ne demek istedigimi anlamis... OIna yazdigim bir Maili Vatan Gazetesinde yayinlamis.... bir oku... belki sana faydasi olur... Ama ben biliyorum... sen yine bildigini okursun |
|
|||
![]() haksiz olan sizlersiniz......
Ama artik sökmüyor... kimse Orijinalinin disinda gelisen dinlere inanmiyor |
|
|||
![]() dönersen kardir..... kaldiki benim ne kadar sucum varsa... kara Hoca yani Amatör Hocalarinda o kadar sucu var....
Unida bile Proflarin arasinda ucurumlar kadar bilgi farki vardi.... Star Proflarin bilgileri neredeyse ucsuz bucaksizdi.... Aynisi DIN dalinda mevcut... senin hic süphen olmasinki, piyasada ismi dönen Hocalar yine en ehlileridir |
|
|||
![]() ama Kurandaki rekat sayisi 2 oldugunu bilerekten... yani ne olmus 2 fazla kildiysam... kaldiki bu benim ve Allah arasindaki kisisel sorunum... kimseyi baglamaz....
Namaz stili Kuranin bir yerinde yazmaz... cesit cesit yerlerinde yazar... bunlari Resül bir araya toplamis ve simdiki halinde namaz stilini tayin etmis..... Belki zamaninda Resülün kilma sekli degisik olmus olabilir... ama önemli olan niyettir... zaten insanlik cesit cesit kiliyor namazi.... ama icerigi hep asli olarak aynidir ve Kurana dayalidir |