Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 28.04.2005, 03:16
eniskaya

Standard Falscher Religion ist Opium

Aber das wie Sie in den Heiligen Evangelien, Altes testament und den einzigen noch übrig gebliebenen BUch der Bücher Kuran geschrieben steht.... bringt seeegen...

Das ist meiner Meinung....

Aber Menschen... die sich hinter diesen Büchern verstecken und diesen für Ihre zwekce misbrauchen bringen unglück und den Tod über Sünnetullah.....

Diese Menschen sind es die Gott und die Welt nicht begreifen
Alt 28.04.2005, 03:22
eniskaya

Standard Onun asil derdi... benim hakli olma

ihtimalimdir.....

Yani eger bu denilenlker birde tutarsa..... jaaaa dann sind diese Leute in sehr sehr große Schweirigkeiten..... bunu iyi bildikleri icin, o ihtimali hic ama hic düsünmek istemiyorlar.....

Yani mit allen mitteln versuchet man mir oder einen anderen das Maul zu stopfen..... damit die Leute kein Angst krigen....

Cünkü bu sekil Kuran anlayisi ve Kurana yaklasim onlari Cennet disi birakiyor ve birakacakta.......

Onlar Müslüman kelimesinin tutsagi olmuslar.... yani Müslüman kelimesi onlari kurtaracak ve digerlerini yok edecek zannediyorlar....

AMMMMMAAAAAAA die haben mit Muhammeds Gott der in Kuran beschrieben steht, nicht gerechnet..... den dieser Gott yani Allah iste ein anderer.... und auch dieser wird die guten Menschen belohnen und nicht mit Wörtern Jonglieren... sondern, so will das System, handel..... dannn werden einige aber anders aussehen und auch anders denken
Alt 28.04.2005, 03:25
eniskaya

Standard Evliyalarmi herkese görünmüyorlar ???

dostum hür ruhlar vardir... ona bir sey diyen yok....

Am ölmüs insani görmek Allahin kurdugu Sünnetullah sistemine aykiridir.....

Cin adi üzerinde görünmyeyen varlik... sen onlari göremezsinki......

Birde Alimleri görecekmissin.....

Yaaaaaa lütfen gec bu kara Hoca hikayelerini.....

Inanmakla degil.... Allahin sistemine aykiri.... Allahin varligi inac meselesi degildir... taaaaa gercegin kendisidir
Alt 28.04.2005, 03:27
eniskaya

Standard Auf Wiedersehen

Tut mir leid das war wohl zu Hoch für dich....

Ist es meine Schuld... wenn ich Weiser bin als du ????

Nein es ist keine Schuld... sondern es ist traurig..
Alt 28.04.2005, 03:30
eniskaya

Standard Kusura kalma ama Sünnetullaha aykiri

kuskusuz ucurur.... Allah bizim analayisimizla her ssei yapar yaratik yok eder falan filan....

Aber sei dir sicher er wird nichts der gleichen tun.... yani kimse ucmayacak..... cünkü....

Sünnetullahta degisiklik yoktur... yani Allahin sisteminde mekanizmasinda degisiklik Asla olmaz...

Bunu Kurani Kerim söylüyor... sen degil... anlatabiliyormuyum

Fetih Suresin 23 Ayet ac ve oku...

Yayni gecin artik bunlari... bu zamanki aydin genclik bunlarar inanmiyor..... nasil inansinki.... Allaha aykiri
Alt 28.04.2005, 03:31
eniskaya

Standard ABER WAHR..... !!!!! inkar edebilirmisin

ohne Text
Alt 28.04.2005, 03:31
eniskaya

Standard cok ayip... Mümin olgun ve bilgili insan

dir isyanklar degil
Alt 28.04.2005, 08:15
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard Dinini tanimaya calisman güzel bir olay

AMA, arkadas yahu.. sana senin o baktigin hocalarin en azindan bazilarinin kurani gerceklere göre degil, kendi niyetlerine göre yorumladiklarini görmen lagzim. Asagidaki yazilarda anlaman lagzim, YNÖ hakkinda yazilanlari! ADAM Peygamberimiz (s.a.v.) icin nasil konusuyor. Kurani Kerimin onu yetki verdigi ayetleri yorumlarina hic katmamasi ve cimbizladigi ayetleri hic hangi olayin üzerine geldigini bilmeden veya görmezlikten gelerekten yorumlamis. Kaniti asagidaki yazilarda var. Sen nasil olurda niyetleri bu derecede belli olan sahislarin yorumlarina halen güvenebiliyorsun?? Allah askina, sana sadece bir daha otur düsün diyorum. Haydi önceden anlamadin bunlari, görmedin. Ama bunlari gör artik. HOCALARA körü körüne inandigini söylüyorsun, asil o senin yorumlarina güvendigin insanlara körü körüne inanmissin. Sen türkce dili gelmeseydi, Kurani Kerimi cok daha iyi anlaybilirdin. Ama o zamanda arg niyetli insanlar bu dili bize getirmisler. Ingilizlerin Osmanliyi yikma plani neymis biliyormusun? Onlari Kurandan uzaklastirmak, onu anlamaz hale getirmek. Ve bizim türkler bu oyuna gelmis ve durum ortada. Ardindan mezheplere kara leke sürmek icin ne olup olmadigi belli olmayan bir mezhep cikartmislara. Diger mezheplerde kötülensin diye. Türkiyede bu oyunu devam ettirenler var. Insanlari Kurandan uzaklastirmak icin elinden geleni yapiyorlar! Peygamberimiz ne demis? Kurana ve sünnetimi simsiki sarilinki, yanlis yola gitmeyin (manasi asagi yukari bu), simdi hadisi aramam biraz sürer. Bu hadisi serifi bilen varsa, lütfen dogru sekilde yaziversin.
Iste zamaninda insanlarin yaptiklarini simdi devam edenler var. Müslümanlari ya Kurandan yada Peygamberimizin (s.a.v.) yolundan ayirmak istiyorlar. Senin sayidigin o sahislarin en azindan bazilarin yazilarindaki yanlis yorumlari fark etmen lagzim. Bir son sefer al ve yazilanlarla karsilastir. Ve onlarin ayetleri nasil cimbizladiklarini göreceksin. Kurani Kerimi bir bütün olarak ele almamislar. Nasil yorumlamak istiyorlarsa ona göre secmisler. Bazilarida tercümeyi yaparken kendi isteklerini desteklemeleri icin ugrasmislar.
Lütfen artik gercekden aklini kullan ve o insanlarin niyetlerini anla.
Alt 28.04.2005, 08:28
unknown

Standard eine frage.. bitte antworten..

beitrag iyi hos.. kendimi tekrardan yargilamama sebeb oldu sag ol.. (beynimiz bir bilgisayar arada bir back up yapmali)

yani arastiracam.. arastiriyordum. kendi capimda bir kiz cocugu olarak ne kadar arastirabiliyorsam... ne yapsam ters oluyor.. bir kitap bulur gelirim oturur okurum.. bu baska bir dinin kitabida olabilir .. annemin lafi "kizim sen hocalirin elindesin, kukla gibi senide oynatiyorlar" ne demek hevesim kiriliyor benim maksadim onlara inanmak deyil.. ufkumu genisletip dinimle kiyaslamak onlarda ayni ALLAHA inaniyor.. ama farkli sekilde iman ediyorlar.. (amacim onlara benzemek deyil..)

neyse soruma geleyim.. cözümünü bulamadim.. yana anlayamadim.. meallerde niye "biz" diye anlatiyor.. ? Cenabi hak kin kitabi ama niye biz yada gercekten bizmi yaziyor.. belki yanlis kitaplardan okuyorum..

bir yazar önerin ne olur.. tabiki kitap olarak KURANI önereceksiniz ama ben bana kurani anlatabilecek türkce .. benim anladigim dilden istiyorum.. KURANIN MEALI de var..
siz anladiniz kesin ne istedigimi .. cevab bekliyorum nolur..
Alt 28.04.2005, 08:46
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard suraya bak lütfen

ayetleri cimbizla secmek
Antwort