| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() Allah kavramini yazalim....
Mesela ben önceden Allahi göklerde bir güc olarak görüyordum... yani kendine kafamda ister istemez sekil vermistim ve sinirlandirmistim... yani tip veya sekil verdinmi zaten eni boyu belli olan ölcüler icine sokmus oluyoruz... Yillar sonra arastirarak... Allahin ucsuz bucaksiz sinirsiz tek oldugunu anladim..... yani ne ucu var nede siniri.... mecaz anlamda Allahin bir parcasiyiz.... o yüzden derler ya Allah icerinizdedir..... Ve ayni sekilde Allahin Sünnetullah diye bir mekanizmasi var bir sistem yaratmis..... Bu sistemde zerre kadar sasma veya benzteri bir olay yok..... oy üzden yaptigimiz her sey aninda karsiligini verir.... Simdi benim önceki Allah anlayisimla simdikinin arasinda daglar kadar fark var..... zerre kadar uyusmuyorlar... Kaldiki HZ. Muhammedin Allah anlayisiyla benimkide uyusacagini zannetmiyorum, cünkü ben dahlen anlama asamasindayim..... anlamis kavramis degilim... daha yillarca kat etmem gereken yolum var...... Hz. Muhammedin ve diger Resüllerin Allah kavrami bizimkinden farkliydi |
|
|||
![]() tarif edermisin Sünnetin anlamini bana....
Veeeeeeee Sünnet hangi kaynaktan beslenmistir ???? Hadi Cehaletimi gider |
|
|||
![]() Haaa noch was.... Peygamber kelimesi Kuranda gecmez... das nebenbei
|
|
|||
![]() aliyorum.... Ilaveleri siz ve Mezhep Imamlariniz yapti.....
benim Mezhebim olmadigindan Ilavelere ihtiyacim yok.... HZ. Muhammed yasasaydi Mazhepleri yikardi |
|
|||
![]() ein Mensch ist nur ein keliener Gedankenstrich, in der weite des Universums....
Sünnetullah ucsuz bucaksizdir.... was ist da schon in Menschenleben..... der nicht mal aus einem Planeten Erde raus kann..... Iste Allahin sistemi böyle |
|
|||
![]() Deki Enis sen su Ayeti surada red ettin...
|
|
|||
![]() hatta Tefsirede baktim....
Ben benzeri bir Ayeti vereyim.... Bakara 255 bekannt auch als. Ayetel kürs(ü)i Allah"tan baska ilah yok. Hayy"dir O, sürekli diridir; Kayyûm"dur O, kudretin kaynagidir. Ne gaflet yaklasir O"na ne kendinden geçme ne de uyku. Göklerde ne var, yerde ne varsa yalniz O"nundur. O"nun huzurunda, bizzat O"nun izni olmadikça, kim Sefaat edebilir! O, insanlarin önden gönderdiklerini de bilir, arkada biraktiklarini da!... Insanlar O"nun bilgisinden, bizzat kendisinin diledigi disinda, hiçbir seyi kavrayip kusatamazlar. O"nun kürsüsü, gökleri ve yeri çepeçevre kusatmistir. Göklerin ve yerin korunmasi O"na hiç de zor gelmez. Aliyy"dir O, yüceligi sinirsizdir; Azim"dir O, büyüklügü sinirsizdir. Simdi Bu Ayetel Kürsü diye adlandirdigimiz Ayettede Safaat olayi gecmekte.... Sefaat icin kime izin verilecegini Kur"an bildirmemistir. (Bakara Suresi,255) Biz de hüküm veremeyiz. Yani kimse hüküm veremez... bunu acikca Zümer 44 belirtiyor.... kimseye Sefaat izni yok... Tüm Sefaat yalniz Allahindir deniliyor Zümer 44 te... O yüzden su Alim Sefaat edecekmis yok bu Peygamber Sefaat edecekmis... tamamiyle Kurana aykiridir... ücnkü Kuran isim vermiyor... yok böyle bir kavram Allahin sisteminde yani Sünnetullahinda... O yüzden hic ama hic bir kimse su veya bu Sefaat edecektir diyemez... tamamiyle Kuranin ruhuna aykiridir..... Umarim bu sefer anlatabildim olayi....... Kaldiki Kurandaki Sefaat kavrami belli "dua ve iyilik dileme anlamındadır" |
|
|||
![]() benimkinle yada baska birisininkiyle uyuyormu ???
Herkes Allahi tarif etmekten korkuyor... viel mehr yanlis anlamis olabilride ondan korkuyor... ve oy yüzden hic Allahtan bahsetmiyorlar... Yaz güzel arkadasim senin kafandaki Allah kavramini... okuyalim anlayalim... ne varki bunda ???? Ayip degil günah degil... |