| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
![]() İlk defa bu sayfalarda İslam dinini böylesine evrensel yorumlayabilen. Böylesine demokrat ve humanistçe savunabilen. Böylesine akıl ve duygu dolu ortaya dökebilen bir insan ile ilk defa karsılastım.
Islam dinini evrensellige döktügü tüm yazilarini büyük bir zevk ile okudum. Bunu doga, felsefe, sosyoloji ve hos görüler ile yogurdugu an daha büyük bir zevk aldim. En güzeli diger kücük ve büyük tüm dinleri hic birayrim yapmadan kendi inandigi din oraninda ayni sevgiyi ve saygiyi ortaya koydugu anda kendisine büyük bir saygi duydum. Nihayet su sayfalara demokrat ve aydin ve islami kanattan ve gercek mümin bir insan geldi dedim. Bekledigim gibi oldu hem Islami kesimden, hem sol kesimden, hem siradan ne oldugu bilinmeyen kesimden ona tüm iyi niyetlerine ragmen sürekli saldirilar geldi. Ve o cok deger verdigim farkli kisilik belki insani bir pisikoloji ile gelen saldirilara karsi, beni büyük bir hayal kirikligina düsüren kelimeler sarf etmeye basladi, yazik düsmemesi gerekir o cümlelere. Cünkü o bilgiye ve iyi niyete sahip bir insan o tür ucuz kelimeler kullanmamali. Cok iyi bir Islami dindarinda cok iyi bir demokrat olabileceginden emin olabilmeli. Her seye ragmen, (bazi sosyal konularda alt yapi eksikliginden dolayi ki bu tüm islami kesimden insanlarin temel sorunudur, cünkü aldiklari egitimlerde felsefeler ve sosyolojiler pek verilmez) kendisinin dogru bildiklerini savunmasini ve benim dogru yazilarini ictenlikle okumaya devam edecegimden emin olabilir. Cünkü böylesine güzellikler ile dolu bir Islami düsünleri savunan bir kisi ile ilk defa karsilasmaktayim. Lakin lütfen saygi duydugu hocalarinin hatalarina düsmemeli, din ile politika ve siyaset cok farkli alanlar. Her bir siyaset mutlaka ideolojik bir alt temele dayanir. Lütfen tüm düsüncelerin artik küfürsüz bir aciklamalarinin güzelligine tekrar ulasilsin. O farkli kisilik mutlaka yasama ait cok daha farkli seyler ögrenecektir ve eminim cok iyi bir ilahiyatci olacak ve cok iyi aydin demokrat ilahiyet ögrencileri yetistirecektir. Selamlarim ile... Galvani... |
|
|||
![]() ohne Text
|
|
|||
![]() :-))))))))))))))
ne kadar celiskili bir ifade.... MÜSLÜMAN daima aydindir ama demokratlik sizin fikir babalarinizin insanlara yutturmaya calistigi bir MODERN DININ PARCASIDIR... Ne aydin olmak icin nede INSAN olmak icin DEMOKRATLIK gerekmez !! |
|
|||
![]() ..sekilde ifade etmedi ENIS !
|
|
|||
![]() ...buraya AHMET HULUSININ uzantisi gibi yanitlar veren bir kisiyi senin gibi bir DEMOKRAT nasil göge cikarir anlam veremedim Galvani...
ISLAM Hiristiyanlik dini degil ve REFORMA ihtiyaci yok ! Bizede bir Martin Luther hic ama hic gerekli degil! Kuran-i Kerimin kendi dinamizmi SÜNNET ve HADILERIN isiginda bize yeter... |
|
||||
![]() bunlar senden farklimi düsünmüsler? senden farklimi hareket etmisler? kuranla sünneti ayirmak isteyen, kuranda ayetler isini göre bazen yarim alan, bazen o konulardaki baska ayetleri görmezden gelerek insanlari yalanlariyla doldurmaya calisanlar yapar anca o seyleri.
|