Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Sport - Fussball

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 02.11.2004, 18:10
Benutzerbild von kes
kes kes ist offline
Neuer Benutzer

Standard also noch mal für den TROTTEL...

könnte durch hilfe von vaybee herausfinden,wer meine beiträge rot bewertet. also noch ne verwarnung wird es nicht geben.
Alt 02.11.2004, 18:27
airdem

Standard Emre Nobre"ye taciz mi yapti?

Bugüne kadar maçlarda dirsek, tekme, tükürük ve küfür gördük ama böylesine ilk kez rastladık. Milletçe "Oha falan olduk yani".

Türkiye"de bir çok kez maç içindeki olaylar skorun önüne geçmişti. Ama böylesi ilk kez oldu. Cumartesi günkü Beşiktaş- F.Bahçe derbisinde Carew, Hooijdonk"a tokat attı, Emre Nobre"yi parmağıyla taciz etti. Hakem Aydınus olayı görmedi.

Ceza rapora bağlı
2003"te Pascal Nouma yine bir F.Bahçe maçında golden sonra elini şortunun içine atıp cinsel organını tuttuğu için 7 ay ceza almış, Beşiktaş"tan uzaklaştırılmıştı. Gözlemci-temsilci raporunda bu olaylar yer alırsa ikili ceza alacak.

Kahramanlar ne dedi?
Emre: Elime orası denk geldi
Nobre ayağıma bastı. Şu anda ayakkabı bile giyemiyorum. Ayağım mosmor. Ben de hakeme göstermeden onun canını yakmak istedim. Sırtını da çimdikleyebilirdim, elime orası denk geldi. Kesinlikle acıyla yapılmış bir refleks hareketiydi.

Nobre: O herife ne diyebilirim ki?
Hayatımda ilk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum. O herife ne diyeceğimi bilemiyorum. Bunun savunulacak hiçbir yanı yok. Bize futbolun erkek oyunu olduğunu öğrettiler. Tekme yesem bu kadar kızmazdım.

Basur muayenesi
Lig TV"deki Maraton"da Şansal Büyüka, manşetlik görüntü var, sansürlü konuşmanı rica ediyorum.. Hocam çok kurcalama" diye görüntüyü ekrana taşıdı. Görüntü eşliğinde ikili arasında şu konuşma geçti:

Toroğlu: Ben kurcalamıyorum, Emre kurcalıyor. Bunu 24.00"ten sonra oynatsak, kırmızı noktayla.. Burada bir muayene var, basur muayenesi..

Büyüka: Hocam n"olur?

Toroğlu: Basur her insanda olabilir. Nobre"de basur var mı, yok mu kontrolunü yapıyor. Bu centilmenliğe aykırı bir harekettir. Türk toplumuna ters gelen bir harekettir. İngiltere"de muayene istasyonlarında doğru olabilir; köşabaşlarında.. Ama Türk toplumu olarak bu muayenelere karşıyız. Türkiye Futbol Federasyonu, Disiplin Kurulu bu tip muayeneye izin veriyor mu, vermiyor mu, merak ediyorum. Şu görüntü disiplin cezası gerektirir. Ya da derler ki: "Sahada muayene serbesttir. Basura da bakarsın. Bevliye uzmanı da olabilir. Emre tıp tahsili yapmamıştır da, meraklıdır, bakar.."

Büyüka: Hocam uzatma tamam.. Pantolon leke yaptı senin yüzünden..
Alt 02.11.2004, 18:28
airdem

Standard Yorumlar

Nouma"yı bundan daha masum bir hareket yaptığı için gönderip de erdemli bir iş yapıp Türk futbolseverlerin kalbine giren Beşiktaş"ın Emre"ye aynı şeyi yapmasını bekliyorum.

Lisansı yırtılmalı
O kadar yıl top oynadım, çok şey gördüm. İtiş-kakışlar ana avrat küfürler, fauller yaşadım. İki kere de ayağım kırıldı. Bunlar futbolun içinde var. Ama böyle bir hareket futbolun içinde yoktur, asla olamaz. Ben Federasyon başkanı olsam, elimde öyle bir yetki varsa o futbolcunun lisansını iptal ederim. Aslında suç onda değil, garibim Nobre ne Türkçe ne İngilizce biliyor. Derdini anlatamıyor. Orada bizim deli Bahtiyar olacaktı ki, ne federasyonu ne cezayı bekler, Emre"nin cezasını saha içinde keserdi. Ağzını burnunu dağıtır, o parmağını da kırar saha içinde bırakırdı. Maalesef meydan bunlar gibilere kaldı. Bir de Milli Takım forması giydirilmişti bu adama. Yazıklar olsun. Bana dünkü yazımdan sonra Servet"in faulleri nedeniyle mail atan Beşiktaşlı dostlardan bu konudaki yorumlarını da bekliyorum.
Selçuk Yula

Ben de yaşamıştım
Emre"nin yaptığı kesinlikle bir sporcuya yakışır bir hareket değil. Hakem bu pozisyonu görseydi oyunu durdurur ve kırmızı kartını çıkarırdı. Sonrasında ise maç endirek serbest vuruşla başlardı. Olay ceza sahası içinde olsa bile atış endirek vuruş olurdu. Tükürmede direk vuruş, Emre"nin hareketinde endirek vuruş kararı geçerli. Bu bence çelişki. Kuralları yazanlar böyle bir hareketi düşünemiyorlar bile. Ben de yıllar önce aynı nedenle bir oyuncuya kırmızı kart göstermiştim, oyuncu 2 maç ceza almıştı.
Serdar Çakman

Hapis cezası alır
Olay Ceza Kanunu"nda taciz ve sarkıntılığa giriyor. Sarkıntığın karşı cinse yapılmış olması gerekmiyor. Bu şikayete bağlı bir suçtur. Tacize uğrayan kişi 18 yaşından aşağı, özürlü veya aciz haldeyse resen kovuşturulur. Suçu işleyen Türk Ceza Kanunu"nun 421. maddesi gereği 6 aydan 2 yıla kadar cezalandırılır, 419. maddeye göre alenen hayasızca hareket olarak nitelenir. Ayrıca ağır para cezası da verilir. 12 aya kadar suçlarda paraya çevrilme ve erteleme olabilir. Kişi 5 yıl içinde aynı mahiyette, aynı nitelikte bir suç daha işlerse önceki cezasıyla sonraki cezası birlikte kişiye çektirilir.
Baran Umut Baycan (Avukat)

Büyütülmemeli
Futbolda böyle şeyler var. Sahada futbolcular ağır ve gergin bir mücadeleye giriyorlar. Birbirlerini kızdırmak için bunun gibi ya da daha farklı olaylar olabilir. Bunlar çok yadırganmamalı, büyütülmemeli.
Sinan Engin

Tahrik var
TV"de de izledim. Nobre birkaç kez markaj esnasında Emre"nin ayağına bastı. Emre de Nobre"ye cevap vermek ve onu kızdırmak için böyle bir karşılık vermiş. Hoşlansanız da, hoşlanmasanız da futbolun içinde bu tür olaylar var.
Tayfur

Tepkimi bilemiyorum
Gerçekten çok çirkin. Bu müdahalenin bana yapıldığını düşündüğüm zaman, inanılmaz sinirlenirdim ancak önemli bir maç olduğundan herhangi bir fiili davranışta bulunmazdım. Ama 90 dakika sonunda ne yapardım bilemiyorum. Belki de hareketi yapan oyuncu gelip benden özür dileyebilirdi. Bazen mutlak kazanmanız gereken bir maçta, her yola başvuruyorsunuz.
Necati Ateş

Emre infaz yaptı
O pozisyondan önce Nobre, Emre"nin ayağına bastı. Emre de o an için bu tip bir müdahalede bulundu. Yaptığı doğru mu? Tabii ki yanlış. Ancak tahrik olduğunu da kabul etmemiz gerekir. Eğer televizyon görüntülerinden ceza verilecekse, Türkiye liglerinde oynayacak futbolcu kalmaz.
Hakan Ünsal

Bu tip olayların futbolun içinde yeri yok.
Olmaması lazım. Neymiş Carew Hooijdonk"un ayağına bilerek basmış, moralini bozmak ve penaltıyı attırmamak için yapmış. Yok öyle şey! Emre"nin yaptığı da normal olamaz. Beşiktaşlı futbolcular çok stres yüklü. Bu nedenle bu tip olaylara başvuruyor olabilirler. Ama doğru olan bu gibi olayların futbolun içinde olmaması.
Hami Mandıralı

Nouma 6 ay almıştı
Hakemler görmedikleri için bu olay raporlarında da olmayacak. Gözlemci veya temsilcinin raporunda olay yer alırsa Emre Disiplin Kurulu"na gidecek. Aksi takdirde, Fenerbahçe"nin itirazıyla Hukuk Kurulu"- nun TV görüntülerinden kanaati Emre için ceza yolunu açacak. 2003 ilkbaharında Nouma yine bir F.Bahçe maçında gol atınca elini şortunun içine sokup sevindiği için 6 ay ceza almıştı. Bu affedilemez Yapılan hareket çok çirkin. Bunun profesyonellikle falan alakası yok. Gücünün yetemediğini başka yollarla sindirmeye çalışmak çok yanlış. Kime yapılırsa yapılsın, ya da kim yaparsa yapsın affedilecek gibi değil. Futbolcu sahada örnek olmalı. Bu maçı milyonlarca çocuk izliyor.
Tanju Çolak

Nouma olayı gibi
Yavaş çekimde böyle bir şeyi değerlendirmek mümkün değil. Futbol hızlı bir spor. Ağır çekime çevirince var olmayan görüntüler ortaya çıkar. İki futbolcunun birbirleriyle sıkı fıkı olmaları çok doğaldır. Nouma olayının bir tekrarı yaşanıp yanlış yorum yanlış sonuçlar ortaya çıkarabilir.
Prof.Dr.Mansur Beyazyürek

Rakibi yıpratıyor
Bir insanın cinsel sorunu varsa bile bu kadar insan önünde yapmaz. Karşısındakini psikolojik açıdan yıldırmaya, yıpratmaya yönelik bir hamle olarak değerlendirilebilir. Bir kişinin cinsel sorunu olup olmadığını bir hareketten değil, bütün hayatına bakarak değerlendirebiliriz.
Doç.Dr.Kemal Sayar

Desajr reaksiyonu
Cinsel içerikli agresif hareketler hayatımızın her bölümünde var. İnsanlar sinirlenince el-kol hareketleri yapar. Evrensel işaretlerdir bunlar. Yan yana gelen arkadaşlar taciz-şaka arası eylemlerde bulunabilir. Ben olayı maç esnasında Emre"nin bir tür deşarj reaksiyonu olarak nitelendiriyorum. Refleks nitelikli bir hareket, dışavurum.
Dr. Haydar Dümen

Normal bir şey
Spor karşılaşmalarında normal bir şey. Hakemin görmediği durumda yapılabilen bir davranış. Takımına veya taraftarlarına aidat duygusundan yapar. Bugün, Türk spor kamuoyu açısından normaldir. İnsanın içgüdüsünden gelen, bastıramadığı saldırganlık duygusu vardır. Bunun ortaya çıktığı ortam o an olmuştur ve böyle tepki vermiştir.
Yard.Doç.Dr.Ertan Kılcıgil
Alt 02.11.2004, 18:33
airdem

Standard Sahsi düsüncem:

Bir üst yazida Hakan Ünsal söyle söyledi:

"Eğer televizyon görüntülerinden ceza verilecekse, Türkiye liglerinde oynayacak futbolcu kalmaz"

Bencede öyle. Bunun yaninda en son örnek, Tomasin Sebatli Ismet"e tükürmesi.

Bazi avukatlarin cinsel tacizden bilmem kac ay hapis cezasi alabilir diyenlere benim sorum: Kasitli tekmelerde de tv görüntüleri ile ispatliginda kac ay hapis cezasi yer oyuncular acaba?

Birde avukatim diye geciniyorlar he...
Alt 02.11.2004, 18:36
airdem

Standard COK BEKLERSIN!!

"Nouma"yı bundan daha masum bir hareket yaptığı için gönderip de erdemli bir iş yapıp Türk futbolseverlerin kalbine giren Beşiktaş"ın Emre"ye aynı şeyi yapmasını bekliyorum"
Alt 02.11.2004, 20:31
unknown

Standard o.T.

Lo bo$ver&spendiere doch dem AFA Paket Rote_Edding_Stifte;*p
Alt 02.11.2004, 20:37
unknown

Standard Ho$geldin

Aliku$ nerde kaldin Lo:-(
der Zoo_Direktor wollte sogar per Interpol FAHNDUNG rausgeben, dem Pfleger tut es leid wegen der Banane;*p

hier noch ****** Sterne für dich:-)
Ali saka makayi birakta RICHTIG ARMSELIG von dir&deinen GESINNUNGSGENOSSEN, ne var lo sunun surasinda öbür ku$takimi sizi bir Lig_Macinda maglup etti;*p

ne o hemen wegkriechen yaptiniz,!?

P: Insider_INFO für dich: Daum hat angebot von REAL für die nächste Saison, wundere dich nicht wenn er noch vor der Hinrunde den BROCKEN hinschmeisst:-)
Alt 02.11.2004, 23:44
Benutzerbild von xxsinan07xx
xxsinan07xx xxsinan07xx ist offline
Neuer Benutzer

Standard hat besiktas angst vor uns???????

am wochenende spielt bjk gegen uns, komischweise darf okan koc nicht bei uns auflaufen, wurde wohl mit bjk abgemacht, jetzt frag ich mich warum? haben die angst??
ich denke mal schon sonst würden die das dem erlauben und er könnte sich beweisen aber naja auch wenn er nicht spielt, drei punkte werdet ihr nicht holen!
Alt 03.11.2004, 05:17
airdem

Standard Kiraya verilen tüm oyuncularda

uygulaniyor bu tarife.

Faydalarindan cok zararlari var bence.

Okan Koc"suz bol sans size...
Alt 03.11.2004, 11:58
unknown

Standard armseelig ist nur deine art

aber wer ist schon perfekt

burdayiz,mach dir kein kopp du pfeiffe
Antwort