| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() Jahren unterteil... Wie Z.B. ab 14 Lebensjahr oder 21 Lebensjahr...
Von geburt an fängt das Leben an... und alles ist pure Improvisation... die Gesellschaft und diue Universellen Religiösen Gesetze die in jedem Mensch, als Freude(gutes tun) und Hass (Böse Taten) verankert ist... Jeder Mensch weiss unabhängig von der Religion, was gut und was böse ist.. bzw. was richtig und was Falsch ist... Das ist Genetisch.... Ahmed Hulusi hat das vor 4 Jahren als Allahgeni oder inancgeni genannt... aber vor einem halben Jahr hat ein Wissenschaftler das Wild in die Welt posaunt.. er habe jetzt das Religions oder Glaubensgen gefunden... Na toll... das wuste Ahmed Hulusi schon vor Jahren... aber wie dem auch sei... Was ich viel mehr sagen will.... diese Unterteilung in Jahren und das so zu auslegen als wäre es Religion ist meines erachtens nicht richtig.... Man tut sein bestes und sieht wie sich das Kind entwickelt.... mit Texten kann man kein Kind erziehen... nur durch das gemeinsam gehen durch das Leben... Und ausserdem ist ein Kind nur so gut wie sein umfeld und seine Eltern.... |
|
|||
![]() ilk önce kamil bir beyin Kurani kavrayabilir... yani icindeki Cihadi kazanmis olan en klas insandir... bana gelince... ich bin noch dabei... ich denke in 10 Jahren werde ich es evtl. geschafft haben... das ist ein Jahrzente prozess.....
Ben sadece Hadislerdeki yanlisliklara dikkat cekmek istedim.... yoksa Cihadin boyutlarini Allah sükür biliyoruz ve isin güzelide herkesin benzeri düsünmesidir... yani bir ortak anlayisimizin olmasi... Ama hadisler hep tuhaf tuhaf seyler anlatiyor.... savas asmak kesmek gibi sacma sapan seylerle dolu Hadis ve Rivayetler..... War also nichts gegen dich... Selam Enis |
|
||||
![]() yahu Enis Bey, adam sapikliga davet ediyor, aynen Henry Miller gibi, yeda Charles Bukowski gibi..sonunda ikiside ..Pegamber efendimizin söylemis gibi..en cok günahlar..ya dilden, ya sex`den biz insan olarak isliyoruzzz, ...sonra Scheiße, yazmayiniz, size yakistiramiyorum-)))
|
|
||||
![]() daha dün religyonda seyhülislamlar takilir; gibi alayci bir ifade kullaniyorlardi o, cocuklarin KAMA ABIcikleri. baksana, burda kendileri seyhülislami oynuyorlar halife hazretleri.
sorsana kendilerine, isa allahin oglumuymus? |
|
||||
![]() wer lesen, verstehen und es ausleben kann ..ist im Vorteil, mein lieber Enis, du glaubst auch an jedes Märchen..muhahahahahahaah
Allah geni...inanc geni...iyi ya...genauso, wie die Spinner in den 90`iger Jahren mit der Behauptung, Homosexualität wäre genetisch bedingt... muhahahahhahahaha Cocuklar agaca benzemiyormu, gözlerini ac, aklini ac, ilk 6 mi 7 mi, 8mi fazla inceleme, jeder Pädagoge wird dir das bestätigen, das der Mensch Entwicklungsphasen durchläuft, und jede Stufe bedarf einer flexiblen Anpassung an die Umstände des KIndes, AMAN, ENIS, sen adami cok yoruyorsun-)))) |
|
|||
![]() gayet olayi iyi anlayan biris.... ama elbet benim gibi uslüp farkindan dolayi yanlis anlasilmalar oluyor tabi...
Öyle kolay degil.. yillarca birikilmis olan Hurafeleri yok etmek..... bu benim icinde gecerli... Inan bana insanin yillarini aliyor bu gibi dinde kisisel düzelmeler.. O yüzden sieh das etwas lockerer..... Ben mesela o kadar radikal düsürümkü.. kolay kolay Kuran disi hic bir seyi Allahin, veya Cebrailin lütfettigi dinden baska bir seyi Islam dininde kabul etmem... Ama buada ancak önceden böyle seylere inanmamadan kaynaklaniyor... Ama bir önceden inana insanin onu yanlis sayip düzeltmesi kolay degil.. Bir Usame Bin Laden simdi bir Yasar Nuri Öztürk olabilirmi... Olamaz tabi... cünkü alles ist eingerostet.. yani bu cercevede degerlendir bazi olaylari |
|
|||
![]() bizim büyüklerimiz ise... her yaptiklarini din zannediyor... hatta batilari tuvalet duasi bile okur hal almislar.... yani komik bir din anlayislari var.....
Kaldiki Sex ixin dini praktikler gelistirecekler neredeyse... Hani derdim ya bir aralar Peygamber Stellung.... tabi Resül den özür dileyerek.. cünkü onun hic bir sucu yok.... insanligin ruhunda var genetik dandiklik yada köytülük.... ve ayni sekilde Allah inac insanin ruhunda var tabi... Sen bir tarihe baksana insanlik hicc bir zaman Allahsiz kalmamis... yani görülmeyen bir seylere insanlik durmadan inanmis ve inanmakta... Eger resüller tarafindan insana Allah tanitilmamis olsa bile insan kendi Allahini kendisi yaratir... PUT, Ates, Ay, Günes.... usw.... Elbet Allah insanin Genetiginde var... iste o genetikde, Allahin Sünnetullahinin bir parcasi.... yani bizler Sünnetullahta Allaha inancimizi dogusumuzu icimizde, iyilik ve kötülügü icimizde tasiyoruz... tam bir ham madde olarak doguyoruz.... ve bu ham madde iyilikleri ve güzellikleri disari cikarmak hem bizim hemde toplumun elinde.... Umarim bu sefer anlatabildim olayi |
|
||||
![]() ilk duyorum,... ben bunu biliyorum, yanlis olabilirim, ER hat sein Geist in Hz. Adam eingehaucht...und wir tragen diesen Samen in uns, ich glaube altbacken, und antworte mit Al Ghazali..jeder Mensch trägt ein Engel, einen Teufel, einen Hund und einen Schwein in sich....was wöfür steht beim nächsten Treffen...Glaubenstraditionalisten, Nachahmer gab es immer und in jeder Religion, halt sich doch nicht als mit denen auf.... -))))
|